Može, može, i duhovi, i kiša i šta god hoćeš. Ko ti brani da prizivaš?HardCore wrote:Jel se fkt mogu prizivat duhovi ?
Evo i ja već duže vrijeme prizivam vreću para, al' nešto mi baš ne ide, nikako da prizovem.
Može, može, i duhovi, i kiša i šta god hoćeš. Ko ti brani da prizivaš?HardCore wrote:Jel se fkt mogu prizivat duhovi ?
NightSky wrote:Može, može, i duhovi, i kiša i šta god hoćeš. Ko ti brani da prizivaš?HardCore wrote:Jel se fkt mogu prizivat duhovi ?
Evo i ja već duže vrijeme prizivam vreću para, al' nešto mi baš ne ide, nikako da prizovem.
Đe ću se zezat' na ovako ozbiljnoj temi!Sunrise00 wrote: zezas jel' tako![]()
malo naginjem vjeri..ali bas bas me i to zanima..Ne znam bil se usudila.Ja samo izgledam kao junacinaHardCore wrote:Ductus Holedocus wrote:proguglajHardCore wrote:Jel se fkt mogu prizivat duhovi ? Imali ko kakvog iskustva da se sastanemo pa da ih dje nafatamo ?Ja sam sinoc cijelu noc citala o tome:D uglavnom,oni koji su radili to kazu da nikad ne bi vise
a mene ipet zanima
Prosvjetili mee, hahahahhah, ako si zainteresovana da prizovemo kakvog javi . ugl. ko god ih je prizivao ostao je zivv, tako da me to i ne plaši, mozda maloo -.-'
veoma lijepo i hrabro od tebe sto si svoje dozivljaje podjelila sa nama. hvala ti na tome.sheilak wrote:Neki su ljudi senzibilniji, pa mogu osjetiti sfere koje se nalaze iza vidljive stvarnosti.
Neki opet odbijaju barem dopustiti mogucnost da postoji nesto sto se ne moze staviti u okvire racionalnog.
Ja sam npr. nekoliko puta primijetila fenomen koji neki nazivaju ljudi sjene. Na raznim mjestima, cesto nisam bila sama. Cesto takodjer dozivim stanje paralize spavanja (Ok, ovo se moze objasniti i sa naucnog gledista, sto ne ospravam, samo kazem da postoje i druga stanja svijesti i da naucno objasnjenje ne umanjuje tu drugaciju stvarnost) i tu je moguce vidjeti ta bica, poput crne sjene, bez lice, ali koja ima supstancu. Jednostavno stoje tu i gledaju te, a jednom mi je neko od njih dodirnuo kosu, sklonio je sa cela dok se nisam mogla pomaknuti.
Sto se tice duhova-ne vjerujem da se tu radi o duhovima preminulih, u slucajevima fenomena polter geista, etc. Vjerujem, kako sam vec rekla, u razne oblike egzistencije i ne mora se tu uvijek raditi o materijalnoj. U Kur'anu, za one koji su vjernici ili ko tome poklanja paznju, receno je da je zabranjeno radit astralna putovanja (ne znam kako da drugacije nazovem taj fenomen), a ja mislim da je razlog tome nasa nespremnost za konfrontaciju (i nasa ranjivost) sa bicima izvan naseg nivoa postojanja. Ne znam, ali takvo je moje misljenje.
Moj djed, za kojeg sam bila jako vezana, umro je naglo, 1992. godine. Ja sam tad jos bila dijete, bili smo u ZG. Zima je bila, oko 6, a vec noc. Negdje smo krenuli. Odjednom sam ugledala djeda kako ide prema nama, smije se na onaj svoj karakteristican nacin, mase mi i zove me imenom. (To su culi i moja tetka, ujak i baka). Potrcala sam prema nekom covjeku, za kojeg sam mislila, za kojeg sam bila uvjerena da je moj djed jer je bio udaljen 20ak metara od nas). Kada sam se priblizila, bila sam iznenadjena da se radi o nekom mladom covjeku, ni nalik njemu. Svi smo se zgledali (tetka mu je isto mahnula i zovnula "tata"). OK, tome smo se nasmijali i krenuli dalje. Navecer nas je nazvala moja mama i rekla da je djed umro taj dan, oko 6 sati navecer.
Sedmicu nakon dzenaze, mama i ja smo sanjale potpuno isti san o njemu, ali potpuno isti, a nismo bile u istom gradu. Znam da sam se probudila oblivena suzama i da sam se smijala jer sam znala da je dobro. Vrlo cesto sanjam njegovo lice, kao upozorenje kada trebam donijeti neku odluku, koja bi mogla biti losa po mene.
Dozivjela sam jos puno takvih stvari, jos kad sam bila dijete, neke su bile strasno neugodne. Nisam htjela spavati u nekim sobama/kucama jer bih se onesvjescivala ili dobijala groznice ili bih mjesecarila. Baka mi je nabavila macku ( da me cuva) i fakat, nju nisi mogao ziv uvesti u neke sobe ili kuce. Ali sam bila mirna dok je ona bila sa mnom, mogla sam spavati jer me je upozoravala na neke stvari.
Sorry na (pre)dugom postu, ali sam zelim reci da treba biti otvoren i za prihvatanje drugih dimenzija, sfera, nivoa egzistencije (kako god to neko zeli nazvati). Um, razum, racio nije u stanju shvatiti i obuhvatiti sve.
meni se nesto vrlo slicno desilo sa djetetom pa sam joj kupila carobni stapic - bas kao na tvom avatarujutarnja zvijezda wrote:sjetih se jedne "horor" situacije. mladji unuk ,koji je uvijek bio njezan ,mrsavko i bolesljiv ,jedno vece je legao da spava,kao i uvijek .mi ostali smo gledali tv .nakon 10-tak min dijete je utrcalo u dnevnu sobu i sav uplasen rekao da mu neko hoda po krevetu.naravno mislili smo da je poceo da tone u san ,pa mu se nesto pricinilo. cerka je otisla ,legla s njim i uspavala ga. ta epizoda je brzo zaboravljena .ali nakon par dana kaze on meni ujutro da po noci ima neko u sobi ,da ga dira po kosi i po vratu ,i da se strasno boji.naravno umirivala sam ga ,da on to samo sanja ,da prolaze auti ulicom pa se vidi svjetlo farova na plafonu ,pa se onda njemu svasta ucini,da su mama i braco s njim i da ga cuvaju...itd.ali ipak sam malo prerovila neke psiholoske knjige ,gdja sam nasla da djeca u tim godinama cesto imaju nocne more i da ce to proci spontano. sutra ujutro ,mali je u 06 30h kao metak izletio iz djecije sobe ,odjurio u moju sobu ,uvukao se u moj krevet i do cela se umotao u pokrivac.naravno da sam odjurila za njim ,da vidim sta je .kroz suze mi je rekao da se cijelu noc u sobi nalazi crni oblak i da se spusta prema njemu ,dira ga po kosii vratu ,pa onda ode do prozora pa se opet vrati. istina je da je u to vrijeme mali imao podocnjake do pola lica bordo boje ,bez ikakvog doktorskog objasnjenja. uglavnom, umirila sam ga i on je zaspao.oko 9 h ustao je stariji unuk .
i kaze on meni sam od sebe:"uzasno sam se nocas prepao ,skoro nista nisam spavao."gledala sam ga zabezeknuto ,misleci u sebi :"Boze dragi sta je ovo?".pitam ga sta je bilo i on mi rece da je vidio kako iznad malog brata lebdi ooooogromna crna sjena ,koja otplovi prema prozoru ,pa se opet vrati na isto mjesto.![]()
vjerujte da mi se digla svaka dlaka na glavi. sjetila sam se da mi je prijateljica kojoj se nesto slicno desavalo ,nekad davno ispricala da ju je spasilo jagomira to sto je pocela spavati sa Kuranom ispod jastuka. uradila sam isto ,zaista nisam znala sta drugo da uradim,a isti dan sam u knjizari kupila jos jedan za starijeg unuka.od te noci nikada se nije ponovilo. malom su se povukli podocnjaci ,dobio je apetit ,udebljao se 12-13 kg i sada on kad dodju sin i snaha sa djecicom (ovi su mi najmladji) odmah uzima svete knjige i nosi im pod jastuke "da ih cuvaju".
![]()
da. djelim misljenje. prisutno, polako i spontano uz vjeru u svoje sposobnosti, draga sheilak.sheilak wrote:@ Gaia
Nije to nista, draga Gaia.![]()
Ja sam se vec navikla na to jer nije toliko strasno, nije vise. A u neku ruku je i zanimljivo jer ti pruza drugaciju perspektivu svega. Samo se treba osloboditi straha (a to je najteze jer strah je nekad zao, iako to mozda ne zeli biti), ali ne treba ni pretjerivati i nepotrebno se izlagati opasnosti.
i jos kazes da je to neko naucno dakazaobabyline wrote:hhahhah ta naucno dokazana cinjenica potice iz neke cini mi se knjige, romana ili slicno.... uglavnom niti je ko kada to dokazao ... no ineteresanto jednom cujes bez izvora informacije bez provejre tacnosti i ono wow odlicno zvuci i primis se
babyline wrote:hhahhah ta naucno dokazana cinjenica potice iz neke cini mi se knjige, romana ili slicno.... uglavnom niti je ko kada to dokazao ... no ineteresanto jednom cujes bez izvora informacije bez provejre tacnosti i ono wow odlicno zvuci i primis sejutarnja zvijezda wrote:dragi forumasi ,mislim da mogu i ovo da pitam ,jer je donekle vezano za temu.da li je iko razmisljao o tome ,da je svako ljudsko tijelo u casu smrti ,lakse (cini mi se ,ako se dobro sjecam ,davno sam nesto o tome citala)24g.pokusavala sam to sebi da objasnim ,posljednjim izdahom zraka,ali kapacitet pluca nije isti kod odraslih,djece,krupnijih i ljudi njeznije gradje.eto to su navodno proucavali i "pravi "naucnici,ne samo alternativci ,ali ne znam da je ista zvanicno o tome receno .da li je to ipak dusa ,ma sta se pod tim podrazumijevalo.bas me zanima .
izvini zezno sam.babyline wrote:da kazem "neko naucno dakazao"threshold wrote:i jos kazes da je to neko naucno dakazaobabyline wrote:hhahhah ta naucno dokazana cinjenica potice iz neke cini mi se knjige, romana ili slicno.... uglavnom niti je ko kada to dokazao ... no ineteresanto jednom cujes bez izvora informacije bez provejre tacnosti i ono wow odlicno zvuci i primis se
Ova gore sto predosjeca -> Deja Vu aka Vec vidjeno. Nisi jedina.![]()
evo sad pogledah na netu bilo od 1904 na ovamo par naucnika koji su izvodili experimente, sa misevima, psima i tako to... cak je jedan spanski file (btw dobar) preuzeo tu pricu u film, ali def nije dokazano da dusa ima tu tezinutako da je ta prica samo ufuravanje
ja bih se sa hodžom posavjetovalaplejka2 wrote:Maloprije zapalim cigaru, ispusim je ugasim,naspem sok odem da vidim sta ima na tv zanimljivo vratim se pogledam u pepeljaru kad ono cigara jos uvijek ugasena.
Reko e svasta...
Žao mi je, g-din Torabi materiju opipava samo uživo :Dplejka2 wrote:Ma valja mi vece izgurat nakog ovog šoka.Sutra cu pogledat imam negdje broj onog torabija pa da me malo na daljinu doćera u normalu. :razz: