Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ispricavam se (na ekavici) Bh. gradjanima koji nisu iz Sandjaka, Crne Gore i dr. koji su "autohtoni" bh. "gradjani"......
Nacionalizam je, da parafraziram Sartrov stav o antisemitizmu, ,,potpun i slobodan izbor, globalan stav koji čovek prihvata ne samo prema drugim nacijama, nego i prema čoveku uopšte, prema istoriji i društvu, to je istovremeno strast i koncepcija sveta". Nacionalista je, po definiciji, ignorant. Nacionalizam je, dakle, linija manjeg otpora, komocija. Nacionalisti je lako, on zna, ili misli da zna, svoje vrednosti, svoje, što će reći nacionalne, što će reći vrednosti nacije kojoj pripada, etičke i političke, a za ostale se ne interesuje, ne interesuju ga, pakao to su drugi (druge nacije, drugo pleme). Njih ne treba ni proveravati. Nacionalista u drugima vidi isključivo sebe -nacionaliste. Pozicija, rekosmo li, komotna. Strah i zavist. Opredeljenje, angažovanje, koje ne iziskuje truda. Ne samo pakao to su drugi, u okviru nacionalnog ključa naravno, nego i: sve što nije moje *to mi je strano*.
Manijace da si normalan uradio bi onaj test a drugo nebi visio po cio dan u TVOJM godinama po internetu to sa bezvrijednim komentarima.Toliko si iskomplexiran da ti najbolje pashu Engram, kiseli, car i jos 1 - 2 nicka.
Nisi ti kriv.Shvatam ja tebe.
Kao prvo taj test imaš riješen na tvojim i kustinim omiljenim stranicama ...........kao drugo ne bi ni ti copy/*paste ono što slabo razumiješ nikako ne pojmiš tako vrijedno odašiljala.
Dalje da ne kažem treće ( da se zadovolji tvoj genijalno ludi broj ) nisi ni ti kriva no krivulja kompleksa počinje od ranih radova do fenomenologije užasa tvoje isprazne i mahalaške duše.
Ake poljubi je ti si stid ostavio na nekom od brda iznad Sarajeva.
Last edited by manijak1 on 15/01/2005 12:00, edited 1 time in total.