Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
aduka11 wrote:Nema to veze druže, ne do Bog da te neko kucne u toj situaciji vidio bi šta bi ti policija koja izlazi na uviđaj rekla.
Zašto bi vozač iz (krajnje) desne trake imao prednost u odnosu na vozača krajnje lijeve trake u situaciji kada obojica hoće da uđu u srednju traku?
Prijateljici se dogodila takva situacija, i policija je procjenjivala ko je prvi ušao u srednju traku, tako da je onaj drugi bio kriv jer je već taj kao prije odlučio prestrojiti se...
aduka11 wrote:Nema to veze druže, ne do Bog da te neko kucne u toj situaciji vidio bi šta bi ti policija koja izlazi na uviđaj rekla.
Zašto bi vozač iz (krajnje) desne trake imao prednost u odnosu na vozača krajnje lijeve trake u situaciji kada obojica hoće da uđu u srednju traku?
Prijateljici se dogodila takva situacija, i policija je procjenjivala ko je prvi ušao u srednju traku, tako da je onaj drugi bio kriv jer je već taj kao prije odlučio prestrojiti se...
Ima neki fol, sa duzinama, ako je vise od 1/3 duzine ispred drugog ima prednost pri prestrojavanju ili tako nesto...
The BEN10 wrote:Zašto bi vozač iz (krajnje) desne trake imao prednost u odnosu na vozača krajnje lijeve trake u situaciji kada obojica hoće da uđu u srednju traku?
Ima neki fol, sa duzinama, ako je vise od 1/3 duzine ispred drugog ima prednost pri prestrojavanju ili tako nesto...
Velim, meni se dogodila situacija da smo čovjek i ja bukvalno u istu desetinku krenuli prema srednjoj traci. Sva sreća pa imam običaj gledati kada se prestrojavam (a redovno vala pazim i na retrovizore, ali sigurno je sigurno). A što se tiče toga jesam li za dužinu grla bio ispred to u sekundi nisam mogao vidjeti. A još manje će je vidjeti oni koji gledaju samo u retrovizore.
Zaboravih napisati da me izuzetno nervira (bilo da sam vozač ili pješak) što mnogi vozači bjesomučno trube. Njih bi najrađe motkom preko leđa. A da ne spominjem kad počnu trubiti u blizini bolnice, za mene je to krajnja bezobzirnost
Ma o tome i pricam, onaj ko se prvi pocne prestojavati ima prednost i to je cisto, samo ako se to moze dokazati, a naravno da moze vrlo lako. cuj prednost desne strane na autoputu. ccc
petunija wrote:Zaboravih napisati da me izuzetno nervira (bilo da sam vozač ili pješak) što mnogi vozači bjesomučno trube. Njih bi najrađe motkom preko leđa. A da ne spominjem kad počnu trubiti u blizini bolnice, za mene je to krajnja bezobzirnost
To trubljenje me iskreno izludjuje.. jutros na raskrsnici brdo auta ... lik iza mene trubi.. ne kontam sto trubi kad niko tu ne stoji svojom voljom vec sto mora... kao da ce njegova truba ubrzati prelazak preko te raskrsnice...
neki dan sam u zenici naisao na vozaca ....
toliko je priblizio sjedalo za volan ....
skroz nema mjesta ni za ping pong lopticu nemoze ni da mjenja u 1. vozi hahaha
h-a-r-u-n wrote:neki dan sam u zenici naisao na vozaca ....
toliko je priblizio sjedalo za volan ....
skroz nema mjesta ni za ping pong lopticu nemoze ni da mjenja u 1. vozi hahaha
pretpostavljam da se jos nasloni na onaj volan i gleda u haubu.... a nos mu za sajbu zaljepljen
Iako tek sada polažem vozački, ima par stvari koje me baš užasno nerviraju.
Npr. ne paljenje žmigavca. Ja stanem kontam ići će pravo a on/ona skrene i zajebe me pravo. Još gore mi je kad mi neko počne trubiti sa glupim razlozima a još sam i početnik. Ja dođem do pješačkog prelaza i stanem da propustim pješaka/e a kreteni mi trube ko kontaju koji ja klinac imam stajati. Takvo "ležanje" na trubi, mene počne činiti jako nervoznim.
zlo87 wrote:Iako tek sada polažem vozački, ima par stvari koje me baš užasno nerviraju.
Npr. ne paljenje žmigavca. Ja stanem kontam ići će pravo a on/ona skrene i zajebe me pravo. Još gore mi je kad mi neko počne trubiti sa glupim razlozima a još sam i početnik. Ja dođem do pješačkog prelaza i stanem da propustim pješaka/e a kreteni mi trube ko kontaju koji ja klinac imam stajati. Takvo "ležanje" na trubi, mene počne činiti jako nervoznim.
zlo87 wrote:Iako tek sada polažem vozački, ima par stvari koje me baš užasno nerviraju.
kontaju da im se troši struja
kad budeš ravnopravan ucesnik u saobracaju (ravnopravan=kad položiš) nikad ne vjeruj žmigavcu vec sacekaj da skrene pa onda izlazi.
Nerviraju me taksisti koji ne znaju kojom bi trakom i brzinom vozili da ne fule musteriju. Vozio bi on ceteres da ima vremena da stane kad vidi mahanje, al ako bude vozio ceteres uvalice mu se neko sa seset i pokupit musteriju, a opet ako vozi desnom mozda fuli mahanje na skretanju za lijevo, ako vozi lijevom prodje mu sve s desne strane, srednja ne valja, ne meres se na vrijeme prestrojit'... Eh teska muka...
goran16v wrote:Nerviraju me taksisti koji ne znaju kojom bi trakom i brzinom vozili da ne fule musteriju. Vozio bi on ceteres da ima vremena da stane kad vidi mahanje, al ako bude vozio ceteres uvalice mu se neko sa seset i pokupit musteriju, a opet ako vozi desnom mozda fuli mahanje na skretanju za lijevo, ako vozi lijevom prodje mu sve s desne strane, srednja ne valja, ne meres se na vrijeme prestrojit'... Eh teska muka...
i ne do bog da dane žmigavac kad skrene negdje,to nipošto,kao da će mu se ruka osušiti ako upali žmigavac
Eeee "role" u toj cijeloj muci nema se vremena danut zigavac!
Kad usred Alipasine vidim iza sebe dzipa ugasenih svjetala u 18h (mrkli mrak sada) - prokomentarisem da je zena garant, sto se obistini i jos smartphone u lijevoj rucici. Jadne jedva na stelu poloze i dobiju dzipa na kojem znaju samo sta je mjenjac