Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
The BEN10

#151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

aduka11 wrote:Nema to veze druže, ne do Bog da te neko kucne u toj situaciji vidio bi šta bi ti policija koja izlazi na uviđaj rekla. ;-)
Zašto bi vozač iz (krajnje) desne trake imao prednost u odnosu na vozača krajnje lijeve trake u situaciji kada obojica hoće da uđu u srednju traku?
Prijateljici se dogodila takva situacija, i policija je procjenjivala ko je prvi ušao u srednju traku, tako da je onaj drugi bio kriv jer je već taj kao prije odlučio prestrojiti se...
goran16v

#152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

The BEN10 wrote:
aduka11 wrote:Nema to veze druže, ne do Bog da te neko kucne u toj situaciji vidio bi šta bi ti policija koja izlazi na uviđaj rekla. ;-)
Zašto bi vozač iz (krajnje) desne trake imao prednost u odnosu na vozača krajnje lijeve trake u situaciji kada obojica hoće da uđu u srednju traku?
Prijateljici se dogodila takva situacija, i policija je procjenjivala ko je prvi ušao u srednju traku, tako da je onaj drugi bio kriv jer je već taj kao prije odlučio prestrojiti se...
Ima neki fol, sa duzinama, ako je vise od 1/3 duzine ispred drugog ima prednost pri prestrojavanju ili tako nesto...
The BEN10

#153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

goran16v wrote:
The BEN10 wrote:Zašto bi vozač iz (krajnje) desne trake imao prednost u odnosu na vozača krajnje lijeve trake u situaciji kada obojica hoće da uđu u srednju traku?
Ima neki fol, sa duzinama, ako je vise od 1/3 duzine ispred drugog ima prednost pri prestrojavanju ili tako nesto...
Velim, meni se dogodila situacija da smo čovjek i ja bukvalno u istu desetinku krenuli prema srednjoj traci. Sva sreća pa imam običaj gledati kada se prestrojavam (a redovno vala pazim i na retrovizore, ali sigurno je sigurno). A što se tiče toga jesam li za dužinu grla bio ispred to u sekundi nisam mogao vidjeti. A još manje će je vidjeti oni koji gledaju samo u retrovizore. ;-)
petunija

#154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by petunija »

Zaboravih napisati da me izuzetno nervira (bilo da sam vozač ili pješak) što mnogi vozači bjesomučno trube. Njih bi najrađe motkom preko leđa. A da ne spominjem kad počnu trubiti u blizini bolnice, za mene je to krajnja bezobzirnost :x
Melami

#155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Melami »

The BEN10 wrote:
Ma o tome i pricam, onaj ko se prvi pocne prestojavati ima prednost i to je cisto, samo ako se to moze dokazati, a naravno da moze vrlo lako. cuj prednost desne strane na autoputu. ccc
kockica_kockica

#156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

petunija wrote:Zaboravih napisati da me izuzetno nervira (bilo da sam vozač ili pješak) što mnogi vozači bjesomučno trube. Njih bi najrađe motkom preko leđa. A da ne spominjem kad počnu trubiti u blizini bolnice, za mene je to krajnja bezobzirnost :x
To trubljenje me iskreno izludjuje.. jutros na raskrsnici brdo auta ... lik iza mene trubi.. ne kontam sto trubi kad niko tu ne stoji svojom voljom vec sto mora... kao da ce njegova truba ubrzati prelazak preko te raskrsnice... :lol:
h-a-r-u-n

#157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by h-a-r-u-n »

neki dan sam u zenici naisao na vozaca ....
toliko je priblizio sjedalo za volan ....
skroz nema mjesta ni za ping pong lopticu :D nemoze ni da mjenja u 1. vozi hahaha
kockica_kockica

#158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

h-a-r-u-n wrote:neki dan sam u zenici naisao na vozaca ....
toliko je priblizio sjedalo za volan ....
skroz nema mjesta ni za ping pong lopticu :D nemoze ni da mjenja u 1. vozi hahaha
pretpostavljam da se jos nasloni na onaj volan i gleda u haubu.... a nos mu za sajbu zaljepljen :lol: :lol:
Logovan

#159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Iako tek sada polažem vozački, ima par stvari koje me baš užasno nerviraju.
Npr. ne paljenje žmigavca. Ja stanem kontam ići će pravo a on/ona skrene i zajebe me pravo. :x Još gore mi je kad mi neko počne trubiti sa glupim razlozima a još sam i početnik. Ja dođem do pješačkog prelaza i stanem da propustim pješaka/e a kreteni mi trube ko kontaju koji ja klinac imam stajati. :roll: :x Takvo "ležanje" na trubi, mene počne činiti jako nervoznim.
aduka11

#160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by aduka11 »

zlo87 wrote:Iako tek sada polažem vozački, ima par stvari koje me baš užasno nerviraju.
Npr. ne paljenje žmigavca. Ja stanem kontam ići će pravo a on/ona skrene i zajebe me pravo. :x Još gore mi je kad mi neko počne trubiti sa glupim razlozima a još sam i početnik. Ja dođem do pješačkog prelaza i stanem da propustim pješaka/e a kreteni mi trube ko kontaju koji ja klinac imam stajati. :roll: :x Takvo "ležanje" na trubi, mene počne činiti jako nervoznim.
Izađi, zagalami. :D
e><pert

#161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by e><pert »

Nervira me kulturna i spora voznja, davanje zmigavca na zaobilazenju pjesaka ili kamena na putu itd

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Better Man

#162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

e><pert wrote:Nervira me kulturna i spora voznja, davanje zmigavca na zaobilazenju pjesaka ili kamena na putu itd

Ako te ovo nervira, onda tebi treba zabraniti upravljanje bilo kakvim motornim vozilom!
Zovem se Zelena

#163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zovem se Zelena »

Better Man wrote:
e><pert wrote:Nervira me kulturna i spora voznja, davanje zmigavca na zaobilazenju pjesaka ili kamena na putu itd

Ako te ovo nervira, onda tebi treba zabraniti upravljanje bilo kakvim motornim vozilom!
Ironija? Možda? :)
dust in the wind

#164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dust in the wind »

nervira me sto ne drze odstojanje...i treba papcima namjerno zakociti...pa eto im... mislim, salim se.ne bih radila to...ali su mi iritantni
muha_sa

#165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

zlo87 wrote:Iako tek sada polažem vozački, ima par stvari koje me baš užasno nerviraju.
kontaju da im se troši struja :lol:

kad budeš ravnopravan ucesnik u saobracaju (ravnopravan=kad položiš) nikad ne vjeruj žmigavcu vec sacekaj da skrene pa onda izlazi.
e><pert

#166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by e><pert »

Better Man wrote:

Znam i policija isto misli dok ne dobiju 20 KM na kafu :D
zaon1

#167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zaon1 »

Zovem se Zelena wrote:
Better Man wrote:

Nije ironija vec sarkazam...
dadoka84

#168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Zmigavac, uvaljivanje i spora voznja. A ostalo zavisi kako sam raspolozen taj dan :D
e><pert

#169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by e><pert »

zaon1 wrote:
Zovem se Zelena wrote:
Better Man wrote: Ako te ovo nervira, onda tebi treba zabraniti upravljanje bilo kakvim motornim vozilom!
Nije ironija vec sarkazam...
Čuj to, ne može se čovjek izjasniti bez predrasuda, neprihvatanje različitosti, biće da je do mentaliteta.
condy

#170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Nervirame kad neko baci opušak na cestu... :)
goran16v

#171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Nerviraju me taksisti koji ne znaju kojom bi trakom i brzinom vozili da ne fule musteriju. Vozio bi on ceteres da ima vremena da stane kad vidi mahanje, al ako bude vozio ceteres uvalice mu se neko sa seset i pokupit musteriju, a opet ako vozi desnom mozda fuli mahanje na skretanju za lijevo, ako vozi lijevom prodje mu sve s desne strane, srednja ne valja, ne meres se na vrijeme prestrojit'... Eh teska muka...
goran16v

#172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

kakavdanakneiskustvu wrote:
goran16v wrote:Nerviraju me taksisti koji ne znaju kojom bi trakom i brzinom vozili da ne fule musteriju. Vozio bi on ceteres da ima vremena da stane kad vidi mahanje, al ako bude vozio ceteres uvalice mu se neko sa seset i pokupit musteriju, a opet ako vozi desnom mozda fuli mahanje na skretanju za lijevo, ako vozi lijevom prodje mu sve s desne strane, srednja ne valja, ne meres se na vrijeme prestrojit'... Eh teska muka...

i ne do bog da dane žmigavac kad skrene negdje,to nipošto,kao da će mu se ruka osušiti ako upali žmigavac
Eeee "role" u toj cijeloj muci nema se vremena danut zigavac!
DoradO

#173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

nervira me kad stanem nekome da se ubaci i zaustavim citavu kolonu a njemu treba vjecnost da se pokrene :-)
GrofKrvosrk

#174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GrofKrvosrk »

Kad kopaju nos na semaforu :-D
chelo

#175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by chelo »

Kad usred Alipasine vidim iza sebe dzipa ugasenih svjetala u 18h (mrkli mrak sada) - prokomentarisem da je zena garant, sto se obistini i jos smartphone u lijevoj rucici. Jadne jedva na stelu poloze i dobiju dzipa na kojem znaju samo sta je mjenjac :D
Post Reply