Hoces da ti kazem kako ja mogu mijenjati stanje?! Tako sto sam zavrsio taj fax, dobio na kraju usranu diplomu, sad na birou camim i cekam pola godine, poslao na desetine aplikacija i prijava za posao, DVA odgovora dobio, slovom i brojem DVA=2, nudio da BESPLATNO radim hebeni posao odnosno abr da pripravnicki odradim, JEDAN odgovor, sve se zavrsavalo na tome "imat cemo Vas u vidu", sve je "ja tebi ti meni", zena mi takodjer ostala bez posla, odradis pripravnicki i noga, ko zadnje pseto te sutnu i ti onda meni kazes pa sto ti ne mijenjas i poredis me sa jednim Besimom koji radi i predaje na 4-5 fakulteta, uzima 4-5 plata od cega jedna slovenska, kad je palamudit prvi je u redu, a sto se dadne kao prvi primjer, a moze, pa ne kaze eto ne moram ja uzimati jos jedno radno mjesto nekome, nek jos neko zaradi koru hljeba, nego jok kao i ostala vlastela u drzavi, na 8 radnih mjesta a nek neko nema nijedno. Kao i medicinari, hem u drzavnoj hem vamo privatluk stanca, ali jebo to, bitno je lanut malo ovog malo onog i dodvorit se narodu, a narod pada na tu pricu.BHCluster wrote: Dobro drug ako si skonto poentu sto ti nesto neuradis valjda je on taj koji obrazuje a vidim da je to uradi kako treba kada si skonto ocemu se radi pa zar nakon toga nisi u mogucnosti da nesto uradis to jeste promjenis? Zasto uvjek neko drugi mora prvi, on vec osipa po sistemu koji samo sebe sluzi a ti po njemu umjesto po "supcima".
Ne kazem, Besim se izborio za to svoje, ne bi radio da ne zna, ali mojne mi suplje zivotati kad ja znam sta i kako radis, imam ba i svojih problema, mojne me na moje oci lagati i suplju prosipati. Nadji mi jednog Travnicanina koji je kod njega pao ispit, JEDNOG! Nema naravno, ali zato ces sto i jednu Besimovu na fakultetu cuti o nepotizmu, kako Filipovicev sin ne valja, Grbina kcerka, reahmetli NIjaza itd itd da sad dalje ne nabrajam. Ne volim ba licemjerstvo kod ljudi i zbog toga sam davno presto slusati sta Besim i ala Besimi pricaju.
On JESTE u stanju da nesto mijenja, ima moc, ima kredibilitet, ja sam niko i nista, kar'na obicna, ali ja i ne serem ljudima po tv-u i ne pricam ono sta zele cuti, ne ismijavam i ne blatim, makar bih imo respekta prema kolegi iako ne smatram da je upravu ili daje ispravan.
Ali to ti je isto ko sa Cirom Blazevicem u reprezentaciji, narodu hljeba i igara, samo nek sege prosipa, koju lane i odmah je kralj, sah, idol. Meni to ne treba.
Ne poredim ovdje Ciru sarlatana direktno sa Besimom, ovaj drugi je kako rekoh enciklopedija, ali imaju identican nastup zbog kojeg kod raje prolaze pa onda vise se gleda nacin na koji to kazu nego sta kazu.
Znam iz iskustva stotine studenata koji su isli slusati Besima zbog "joj ocam' mog legenda, da vidis kako kaze 'onaj Tunjo jebo mjaku svoju', da vidis kako fura balije, ustase i cetnike, da vidis Azremi kako je jebo majku svima" itd a ne radi same sustine predavanja, iako je nerijetko bilo da je i nema, al' eto!
Dakle, iz supljeg u prazno.
@cindrlimindrli pogresno si me skonto za to "sindrom", nije grijeh biti radoznao i truditi se sto vise saznati, ja sam pisao o necemu drugom a to je ona nasa politika da SVAK SVE ZNA, kod nas taksisti najbolje se razumiju u politiku, besposlicari na kafi znaju sve oko ekonomije, ona zena u granapu zna kako bi vodila drzavu, Hanifa na salteru zna sve oko poljoprivrede, jednostavno svi svaku struku znaju do u tancine, eh to je problem. Sto su svi selektori, treneri, matematicari, politicari, doktori itd...Zato sam to i kod Besima spomenuo, frajer je i historicar, marketing menedjer, politicar, komunikolog, ekonomista, teolog itd da sad dalje ne nabrajm. Ne ide brate, ne mozes ba sve znati i mislit da je Bogom dano da bude tako kako ti mislis da jeste. Ja sam samo uzeo primjer vjere, jer tu materiju dobro poznajem, mnogo gluposti je navaljao ali naravno posto je to Besim reko onda to mora tako biti, nece to niko provjeravati.