Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
BHF_Manijak

#151 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

BHCluster wrote: Dobro drug ako si skonto poentu sto ti nesto neuradis valjda je on taj koji obrazuje a vidim da je to uradi kako treba kada si skonto ocemu se radi pa zar nakon toga nisi u mogucnosti da nesto uradis to jeste promjenis? Zasto uvjek neko drugi mora prvi, on vec osipa po sistemu koji samo sebe sluzi a ti po njemu umjesto po "supcima".
Hoces da ti kazem kako ja mogu mijenjati stanje?! Tako sto sam zavrsio taj fax, dobio na kraju usranu diplomu, sad na birou camim i cekam pola godine, poslao na desetine aplikacija i prijava za posao, DVA odgovora dobio, slovom i brojem DVA=2, nudio da BESPLATNO radim hebeni posao odnosno abr da pripravnicki odradim, JEDAN odgovor, sve se zavrsavalo na tome "imat cemo Vas u vidu", sve je "ja tebi ti meni", zena mi takodjer ostala bez posla, odradis pripravnicki i noga, ko zadnje pseto te sutnu i ti onda meni kazes pa sto ti ne mijenjas i poredis me sa jednim Besimom koji radi i predaje na 4-5 fakulteta, uzima 4-5 plata od cega jedna slovenska, kad je palamudit prvi je u redu, a sto se dadne kao prvi primjer, a moze, pa ne kaze eto ne moram ja uzimati jos jedno radno mjesto nekome, nek jos neko zaradi koru hljeba, nego jok kao i ostala vlastela u drzavi, na 8 radnih mjesta a nek neko nema nijedno. Kao i medicinari, hem u drzavnoj hem vamo privatluk stanca, ali jebo to, bitno je lanut malo ovog malo onog i dodvorit se narodu, a narod pada na tu pricu.
Ne kazem, Besim se izborio za to svoje, ne bi radio da ne zna, ali mojne mi suplje zivotati kad ja znam sta i kako radis, imam ba i svojih problema, mojne me na moje oci lagati i suplju prosipati. Nadji mi jednog Travnicanina koji je kod njega pao ispit, JEDNOG! Nema naravno, ali zato ces sto i jednu Besimovu na fakultetu cuti o nepotizmu, kako Filipovicev sin ne valja, Grbina kcerka, reahmetli NIjaza itd itd da sad dalje ne nabrajam. Ne volim ba licemjerstvo kod ljudi i zbog toga sam davno presto slusati sta Besim i ala Besimi pricaju.
On JESTE u stanju da nesto mijenja, ima moc, ima kredibilitet, ja sam niko i nista, kar'na obicna, ali ja i ne serem ljudima po tv-u i ne pricam ono sta zele cuti, ne ismijavam i ne blatim, makar bih imo respekta prema kolegi iako ne smatram da je upravu ili daje ispravan.
Ali to ti je isto ko sa Cirom Blazevicem u reprezentaciji, narodu hljeba i igara, samo nek sege prosipa, koju lane i odmah je kralj, sah, idol. Meni to ne treba.
Ne poredim ovdje Ciru sarlatana direktno sa Besimom, ovaj drugi je kako rekoh enciklopedija, ali imaju identican nastup zbog kojeg kod raje prolaze pa onda vise se gleda nacin na koji to kazu nego sta kazu.
Znam iz iskustva stotine studenata koji su isli slusati Besima zbog "joj ocam' mog legenda, da vidis kako kaze 'onaj Tunjo jebo mjaku svoju', da vidis kako fura balije, ustase i cetnike, da vidis Azremi kako je jebo majku svima" itd a ne radi same sustine predavanja, iako je nerijetko bilo da je i nema, al' eto!
Dakle, iz supljeg u prazno.

@cindrlimindrli pogresno si me skonto za to "sindrom", nije grijeh biti radoznao i truditi se sto vise saznati, ja sam pisao o necemu drugom a to je ona nasa politika da SVAK SVE ZNA, kod nas taksisti najbolje se razumiju u politiku, besposlicari na kafi znaju sve oko ekonomije, ona zena u granapu zna kako bi vodila drzavu, Hanifa na salteru zna sve oko poljoprivrede, jednostavno svi svaku struku znaju do u tancine, eh to je problem. Sto su svi selektori, treneri, matematicari, politicari, doktori itd...Zato sam to i kod Besima spomenuo, frajer je i historicar, marketing menedjer, politicar, komunikolog, ekonomista, teolog itd da sad dalje ne nabrajm. Ne ide brate, ne mozes ba sve znati i mislit da je Bogom dano da bude tako kako ti mislis da jeste. Ja sam samo uzeo primjer vjere, jer tu materiju dobro poznajem, mnogo gluposti je navaljao ali naravno posto je to Besim reko onda to mora tako biti, nece to niko provjeravati.
BHCluster

#152 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

BHF_Manijak wrote: Hoces da ti kazem kako ja mogu mijenjati stanje?! Tako sto sam zavrsio taj fax, dobio na kraju usranu diplomu, sad na birou camim i cekam pola godine, poslao na desetine aplikacija i prijava za posao, DVA odgovora dobio, slovom i brojem DVA=2, nudio da BESPLATNO radim hebeni posao odnosno abr da pripravnicki odradim, JEDAN odgovor, sve se zavrsavalo na tome "imat cemo Vas u vidu", sve je "ja tebi ti meni", zena mi takodjer ostala bez posla, odradis pripravnicki i noga, ko zadnje pseto te sutnu i ti onda meni kazes pa sto ti ne mijenjas i poredis me sa jednim Besimom koji radi i predaje na 4-5 fakulteta, uzima 4-5 plata od cega jedna slovenska, kad je palamudit prvi je u redu, a sto se dadne kao prvi primjer, a moze, pa ne kaze eto ne moram ja uzimati jos jedno radno mjesto nekome, nek jos neko zaradi koru hljeba, nego jok kao i ostala vlastela u drzavi, na 8 radnih mjesta a nek neko nema nijedno. Kao i medicinari, hem u drzavnoj hem vamo privatluk stanca, ali jebo to, bitno je lanut malo ovog malo onog i dodvorit se narodu, a narod pada na tu pricu.
Ne kazem, Besim se izborio za to svoje, ne bi radio da ne zna, ali mojne mi suplje zivotati kad ja znam sta i kako radis, imam ba i svojih problema, mojne me na moje oci lagati i suplju prosipati. Nadji mi jednog Travnicanina koji je kod njega pao ispit, JEDNOG! Nema naravno, ali zato ces sto i jednu Besimovu na fakultetu cuti o nepotizmu, kako Filipovicev sin ne valja, Grbina kcerka, reahmetli NIjaza itd itd da sad dalje ne nabrajam. Ne volim ba licemjerstvo kod ljudi i zbog toga sam davno presto slusati sta Besim i ala Besimi pricaju.
On JESTE u stanju da nesto mijenja, ima moc, ima kredibilitet, ja sam niko i nista, kar'na obicna, ali ja i ne serem ljudima po tv-u i ne pricam ono sta zele cuti, ne ismijavam i ne blatim, makar bih imo respekta prema kolegi iako ne smatram da je upravu ili daje ispravan.
Ali to ti je isto ko sa Cirom Blazevicem u reprezentaciji, narodu hljeba i igara, samo nek sege prosipa, koju lane i odmah je kralj, sah, idol. Meni to ne treba.
Ne poredim ovdje Ciru sarlatana direktno sa Besimom, ovaj drugi je kako rekoh enciklopedija, ali imaju identican nastup zbog kojeg kod raje prolaze pa onda vise se gleda nacin na koji to kazu nego sta kazu.
Znam iz iskustva stotine studenata koji su isli slusati Besima zbog "joj ocam' mog legenda, da vidis kako kaze 'onaj Tunjo jebo mjaku svoju', da vidis kako fura balije, ustase i cetnike, da vidis Azremi kako je jebo majku svima" itd a ne radi same sustine predavanja, iako je nerijetko bilo da je i nema, al' eto!
Dakle, iz supljeg u prazno.
Drug apsolutno smo u istim govnima bez navodnika, zapravo sam ja u malo boljem polozaju jer imam neki poso to jeste prodavac IT oprem a fakultet kao i ti imam zavrsen, a zena mi je magistrirala i bez posla je zadnje dvije godine, ali svati ama nigdje u svjetu na niko nece promjeniti stvari dok mi se neorganizujemo i to uradimo malo po malo. Niko nam nece dati poso sa i bez fakulteta u ovkvom sistemu. Svugdje u svjetu je obrazovanje ogroman posao, ti dobije obrazovanje ali ako ga nemozes primjeniti nista od njega, ponavljm moramo zajedno nesto poceti, korak po korak. Ovaj profesor i njemu slicni ta vrata otvaraju i to je sve. Mi mozemo gledati kroz njih i govoriti majku mu vaku naku ili jednostavno proci kroz ta vrata opremljeni znanjem i nedati korupciji da na jebe, necu da budem nista drugo osim onoga sto sam a to je Bosanac a Bogami i Hercegovac. Govoriti nemam vremena za ov ili ono vise nije izgovor ali nemoze se ovako kada god nam je guzica bila uzazuid uvjek smo kopali i nogama i rukama i uspjeli. Jebiga nemamo sta vise izgubiti osim obraza a to nedam nikome vise. Dok sam bi mladi idealiziro sam politicare a sada su za mene potrosna roba, dug je to proces bio zamene i predug, ali zahvaljujuci profesorima poput ovoga a nisam imao priliku da mi on nesto predaje, svatio sam da ima i drugi nacina. Kontas?
BHF_Manijak

#153 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

Slazem se, upravu si, no eto samo sam dao osvrt na ovu temu. Ja, ti, i mozda jos malo nesto ljudi razmislja ko nas dvojica, ali kod vecine je danas durgacije, ovako pricaju ko mi, no sutra naravno stelom dodje na posao, babo ga progura i omdah se prica mijenja, onda on sutra isto tako ekog primi od admije sina i sve tako u zacaranom krugu bez kraja. Problem je sto se mlade generacije u krojenu unistavaju, od malena navikavaju na nakaradan sistem vrednovanaj, od malena ga uci da tesko sta da ce legalnim putem dobiti, od gradjevinske, skole, stipendije, diplome, posla itd i onda ti u 18-oj imas buduceg gradjanina koji je naviknut na sav taj nakaradni sistem, on ne zna za drugaacije, cast izzecima sa principima naravno.
Svidjela mi se od jednog hafiza definicija uspjesnog covjeka, kaze to je onaj koji dodje do ostvarenja svojih ciljeva bez da pogazi svoje principe.
Ali hajd da ne idemo daleko od teme.
cindrlimindrli

#154 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:@cindrlimindrli pogresno si me skonto za to "sindrom", nije grijeh biti radoznao i truditi se sto vise saznati, ja sam pisao o necemu drugom a to je ona nasa politika da SVAK SVE ZNA, kod nas taksisti najbolje se razumiju u politiku, besposlicari na kafi znaju sve oko ekonomije, ona zena u granapu zna kako bi vodila drzavu, Hanifa na salteru zna sve oko poljoprivrede, jednostavno svi svaku struku znaju do u tancine, eh to je problem.
Ma u redu je, mada opet mislim da ti je ovo poredjenje Besima sa nekom Hanifom na salteru bezveze.
BHF_Manijak wrote:Hoces da ti kazem kako ja mogu mijenjati stanje?! Tako sto sam zavrsio taj fax, dobio na kraju usranu diplomu, sad na birou camim i cekam pola godine, poslao na desetine aplikacija i prijava za posao, DVA odgovora dobio, slovom i brojem DVA=2, nudio da BESPLATNO radim hebeni posao odnosno abr da pripravnicki odradim, JEDAN odgovor, sve se zavrsavalo na tome "imat cemo Vas u vidu", sve je "ja tebi ti meni", zena mi takodjer ostala bez posla, odradis pripravnicki i noga
Vjerovatno ces pomisliti na onu, lako je tudjim qr...po gloginju, ali moram nesto pitati. Kako je moguce biti
fakultetski obrazovan, zena isto, zivjeti u svom gradu, imati prijatelje, poznanike, rodbinu i na kraju opet biti
bez posla? Evo, stavljam sebe u isti polozaj, jednostavno ne postoji ni 1% mogucnosti da se sutra vratim u onu
svoju mahalu a da ne nadjem neki posao. Druga stvar mi bode u oko, mladi ljudi, super obrazovani a opet bez
ikakve samoinicijative? Kako jb te, imas sve potrebno znanje a nemas nikakvu ideju da nesto pocnes?
Koji si qrac sve te godine proveo na fakultetu?
BHF_Manijak

#155 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

Vidis, problem je sto od mojih poznanika imaju jaci poznanici, pa ti se sve zavrsi na onome kako rekoh "posalji cv, bice to uredu", pa ti onda mu se 18 puta javis i svaki put "javit cemo ti ako bude otvoreno neko radno mjesto"! I Kakve veze fakultet ima s tim, slazem se da su u krivu sto me tamo nisu lopovlucima i marifetlucima naucili. Pogledaj na birou koliko ljudi sa zavrsenim politickim naukama ima i sve ti se samo kazati. Kazem ti, ljudi te nece primiti da dzabe radis, dakle na volonterskoj osnovi, a kamo li da mi platu daju! Opet ponavljam ne kontam kakve veze ima fakultet s tim, ja sa fakulteta imam znanje, ali ne mogu nekoga puskom natjerati da me zaposli, ja ne sumnjam u sebe i svoje sposobnosti, problem je sto niko ne zeli da ti da priliku da ih (ne)dokazes! A ovo "zivjeti u svom gradu" i jeste najveci problem, sto oni koji su iz ovoga grada imaju haman najmanja prava na njega, dok druge sredine zjape prazne i vape za radnom snagu, Sarajevo je prenatrpano. Nisam protiv toga da ljudi dolaze i naseljavaju Sa, ali jesam za to da pored upraznjenih radnih mjesta u rodnim gradovima ljudi ovdje uzimaju posao nekome.
Boom71

#156 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Boom71 »

BHF_Manijak wrote:Vidis, problem je sto od mojih poznanika imaju jaci poznanici, pa ti se sve zavrsi na onome kako rekoh "posalji cv, bice to uredu", pa ti onda mu se 18 puta javis i svaki put "javit cemo ti ako bude otvoreno neko radno mjesto"! I Kakve veze fakultet ima s tim, slazem se da su u krivu sto me tamo nisu lopovlucima i marifetlucima naucili. Pogledaj na birou koliko ljudi sa zavrsenim politickim naukama ima i sve ti se samo kazati. Kazem ti, ljudi te nece primiti da dzabe radis, dakle na volonterskoj osnovi, a kamo li da mi platu daju! Opet ponavljam ne kontam kakve veze ima fakultet s tim, ja sa fakulteta imam znanje, ali ne mogu nekoga puskom natjerati da me zaposli, ja ne sumnjam u sebe i svoje sposobnosti, problem je sto niko ne zeli da ti da priliku da ih (ne)dokazes! A ovo "zivjeti u svom gradu" i jeste najveci problem, sto oni koji su iz ovoga grada imaju haman najmanja prava na njega, dok druge sredine zjape prazne i vape za radnom snagu, Sarajevo je prenatrpano. Nisam protiv toga da ljudi dolaze i naseljavaju Sa, ali jesam za to da pored upraznjenih radnih mjesta u rodnim gradovima ljudi ovdje uzimaju posao nekome.
nisi ti jedini sa tim problemom.puno je sarajevo i drzava takvih kao ti.u stvari ogromna vecina.meni to i nije zacudno,ali mi nikada nece postati normalno.
ono sto mene brine je mrtvilo medju mladim ljudima.od ravnodusnosti do ocaja,a nigdje akcije.nista se ovdje kod nas nece samo od sebe popraviti.
headbanger

#157 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by headbanger »

palermo wrote:
headbanger wrote:
pa hajde ovako
nije skolovan da bude na toj funkciji
nije isto oploditi kravu i raspolagati sa budzetom ili poznavanjem ljudskih prava
jeste da ima savjetnike ali treba bi znati makar ko su policy makeri
to i jeste jedan nas veeeliki problem sto svi mislimo da mozemo raditi tudji posao "ma znam ja to, jebo to, lako je to"
pa ako se neko skolovao da bude politolog valjda bi taj trebao da se bavi politikom
da pravi politiku po kojoj ce raditi politicari i narodni predstavnici
ali posto je kod nas sve naopako ....
:D daj, bolan ovo vi mene zajebajete. Šta kažeš, politolog ima da se bavi politikom i da bude gradonačelnik :D .

Osnovne kvalifikacije jednog dobrog gradonačelnika su: da ima viziju, da ima organizacijske sposbnosti koje mogu okupiti sve resurse unutar jednog grada, da ima komunikacijske sposbnosti kako prema javnosti tako i prema ljudima sa kojima radi, , da ima u sebi liderske osobine, dakle sposobnost donošenja odluka, utvrđivanja prioriteta, da je motivator, čovjek koga i čije ideje ljudi slijede.

A to je li on doktor za hajvane ili insane je potpuno nevažno. Za poziciju gradonačelnika

dobro si i onako smo hajvani pa eto neka je doktor za hajvan gradonacelink

da da politolog se skoluje da se bavi politikom, da izucava politiku i da pravi politiku
on se uci da pored vizije treba i drugih stvari

u kvalifikacijama si naveo dobrog menadzera, sto donekle i potvrdjue ovo sto ja govorim znaci treba neko iz drustvenih nauka a ne iz prirodnih

ali posto mi znamo kakav smo narod, da sve znamo, da svako moze biti gradonacelnik pa i tako geodeta i hodza predsjednik itd itd itd
SprecoM

#158 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by SprecoM »

Vi, što se bavite „kadrovskom politikom“ imajte na umu da je svaki specijalista za srce ili oko prije specijalizacije prošao period opšteg obrazovanja (baš kao i bilo koji veterinar, elektroinžinjer ili umjetnik). Što bi to Gavrankapetanović, Bićakćić, Izetbegović, Rizvanbegović,...., Hadžihafizbegović,...., Tanović, ..., bio manji talenat za politiku i rad za opštenarodno dobro od jednog politologa, ekonomiste, vojnog stručnjaka,...?! Formalno obrazovanje jeste garancija i neki objektivni preduslov, ali to nikako ne znači i da je dovoljan i neophodan uslov za bavljenje politikom i obavljanje značajnijih poslova u upravljanju! Gledaj šta i kako radi, a ne ko radi!
headbanger

#159 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by headbanger »

SprecoM wrote:Vi, što se bavite „kadrovskom politikom“ imajte na umu da je svaki specijalista za srce ili oko prije specijalizacije prošao period opšteg obrazovanja (baš kao i bilo koji veterinar, elektroinžinjer ili umjetnik). Što bi to Gavrankapetanović, Bićakćić, Izetbegović, Rizvanbegović,...., Hadžihafizbegović,...., Tanović, ..., bio manji talenat za politiku i rad za opštenarodno dobro od jednog politologa, ekonomiste, vojnog stručnjaka,...?! Formalno obrazovanje jeste garancija i neki objektivni preduslov, ali to nikako ne znači i da je dovoljan i neophodan uslov za bavljenje politikom i obavljanje značajnijih poslova u upravljanju! Gledaj šta i kako radi, a ne ko radi!
pa ako cemo tako onda ja sto sam imao u sklopu biologije anatomiju mogu biti hirurg, a mogu biti i astrofizicar, nuklearnifizicar, mogu biti pilot iako sam po struci ekonomista, evo ja sam iamo godinu dana psihologiju je li ja to mgu biti psiholog
problem je taj sto si ti u opstem obrazovanju naucis povrsno a u specijalizaciji izucavas ono za sta si se odlucio
i sada ce mi opet neko reci da je bolji gradonacelinik veterinar, doktor.... od politologa, pravinika ili ekonomiste ili ako ne bolji da su na istom nivou
sve dok tako budemo razmisaljli nece nam biti bolje, sto to svako svoj posao ne bi radio
Last edited by headbanger on 13/03/2012 09:23, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#160 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Truba »

dobar je besim
samo se umori čovjek od jednog semestra slušanja
a ja sam ih imao 6 :D

dao mi je desetku samo zato što sam jedini u generaciji digao ruku da sam pročitao 1984 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
naravno pročitao sam i desetine drugih ali eto
tako me je zapamtio 8)
kameni.spavac

#161 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by kameni.spavac »

JoseMujica wrote:što bi naš prost narod reko lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti :-)

kod nas je u BiH običaj da svi principijelno znaju palamuditi o svemu, al brate nekako vazda zakažemo u operativi. Mjesto mlaćenja honorara u Kaknju mogao je Besim fino početi sređivati stanje u sopstvenom OOUR-u FPN-u i SOUR-u Univerzitetu Sarajevo. A baš tamo gdje treba govoriti šuti ko miš.

vego kako ide onaj citat, je iz Rana.....skidaj gaće hoću rezultate!

nabijem sve "naše" intelektualce na neku stvar...nako generalno ne samo ovog ublehaša :x
Vazno da si mi ti pametnica, iz posta u post mi to "dokazujes", sa svojim radikalnim, desnicarskim stavovima.
Nazalost takve poput tebe boli istina koju Besim iznosi, jer ne daj Boze talasanja u ovoj drzavi gdje je sve sto je ostatku civiliziranog svijeta normalno, ovdje nenormalno i obratno, a pogotovo tebi i takvim poput tebe.
oridjidji

#162 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by oridjidji »

Boom71 wrote:
BHF_Manijak wrote:Vidis, problem je sto od mojih poznanika imaju jaci poznanici, pa ti se sve zavrsi na onome kako rekoh "posalji cv, bice to uredu", pa ti onda mu se 18 puta javis i svaki put "javit cemo ti ako bude otvoreno neko radno mjesto"! I Kakve veze fakultet ima s tim, slazem se da su u krivu sto me tamo nisu lopovlucima i marifetlucima naucili. Pogledaj na birou koliko ljudi sa zavrsenim politickim naukama ima i sve ti se samo kazati. Kazem ti, ljudi te nece primiti da dzabe radis, dakle na volonterskoj osnovi, a kamo li da mi platu daju! Opet ponavljam ne kontam kakve veze ima fakultet s tim, ja sa fakulteta imam znanje, ali ne mogu nekoga puskom natjerati da me zaposli, ja ne sumnjam u sebe i svoje sposobnosti, problem je sto niko ne zeli da ti da priliku da ih (ne)dokazes! A ovo "zivjeti u svom gradu" i jeste najveci problem, sto oni koji su iz ovoga grada imaju haman najmanja prava na njega, dok druge sredine zjape prazne i vape za radnom snagu, Sarajevo je prenatrpano. Nisam protiv toga da ljudi dolaze i naseljavaju Sa, ali jesam za to da pored upraznjenih radnih mjesta u rodnim gradovima ljudi ovdje uzimaju posao nekome.
nisi ti jedini sa tim problemom.puno je sarajevo i drzava takvih kao ti.u stvari ogromna vecina.meni to i nije zacudno,ali mi nikada nece postati normalno.
ono sto mene brine je mrtvilo medju mladim ljudima.od ravnodusnosti do ocaja,a nigdje akcije.nista se ovdje kod nas nece samo od sebe popraviti.
Zato moj care, fino kupi kakav knjigu o rodoslovu nasih prezimena i dobro ih nalupaj i kad dodjes u neku od institucija, prvo u prici pitaj odakle je ko :D i onda kad kaze ja sam taj i taj i odatle, ti fino opletes lupis ime u kombinaciji sa par prezimena iz toga kraja i kazes da ste rod hahahha imate cukun djeda zajednickog (al u kurcu), on je tu iz Trnova, Sokolca, Zenice, Brckog, Maglaja odakle je vec doticni i opletes jos po prezimenima iz dokolice i vec si selju kupio :D

Garantujem ti zaposlenje stize u mjesec dana :lol:

I mene nervira sto su Sarajlije gosti postali u svome gradu, ali jbg tako nam je kako nam je, da nismo sami po sebi supci, sebicni i zavidni prema mnogima bilo bi nam bolje.

A Besim je poput psa laje, ali ne grize. Sve sto on kaze mnogi od nas kazu po sto puta dnevno, ali nase rijeci nemaju tezinu jer nismo javne ličnosti poput njega...
Banksy

#163 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Banksy »

BHF_Manijak wrote:
Odlični su ti postovi ...
BHF_Manijak

#164 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

Boom71 wrote:
A sta to Bogati podrazumijeva "takvih kao ti", kakav sam to ja?

Vidi prijatelju, ne znas me-ne znam te, znam sebe najbolje i ono sto sam radio. Kazes nigdje akcije, dovoljno sam se upozno sto kroz srednju a kasnije i fakultet, te jos par stvari, da jednostavno kod nas ne pali to "akcija", bar generalno govoreci! Da, ja od fakultetskih dana NE ZELIM vise ikakva akcijanja i grupisanja, jedino za sebe hocu da radim i ono sto meni treba! Da, ja jesam mozda supak u tvojim ocima ili ocima drugih, ali to je jedino sto ovdje prolazi!
Sto puta sam se uvjerio sve je divno krasno dok ti pokreces akciju, preuzimas na sebe stvari, jel trebaju i ostali preuzeti dio odgovornosti odmah nigdje nikoga, ustvari ostanes kratkih rukava zajedno sa jos nekoliko ljudi, ostali podviju rep i noga, iako i NJIMA SAMIMA to nesto isto treba, ali jok, valjda muda pokazati! Pazi, nisu to nikakvi herojski poduhvati, ali ljudi BJEZE OD ODGOVORNOSTI, svak trazi nakva prava a niko obaveze ne zeli, kazem ti uvjerio sam se to na hiljadu primjera i jednostavno reko "ne vise", kasnije kad god sam nesto trebao, makar taj problem svi imali govorio sam "JA imam problem", onda ide "ali kolega sta je sa ostalim", ama mene kazem Vam ne zanimaju ostali, ja sam dosao sam ispred sebe zbogt toga i toga!
Ponavljam, to mozda ejste supacki, no kad se i svjest mase promjeni, kad ne bude hvatanja magle cim malo zagusti, kad ne bude upiranja prstom u tog i tog kad ta neka akcija propadne ili se bude pozivao "ko je pokretac", tad cu i ja mozda promjeniti stav, dotad nek supci i dalje uzivaju u ovakvom stanju jer gledajuci generalno nismo ni zasluzili bolje.
Kakav narod takva vlast, jednostavno, a ja cu i dalje se trudit da sebi do hljeba dodjem i svojoj porodici, kako tako, negdje ce upalit.
klixober

#165 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by klixober »

Zove me djevojka oduševljeno, pita jesam li gledao Spahića. Ona baš ne prati politiku, ali joj se ovo svidjelo, pa rekoh da vidim o čemu je riječ. Pogledao prvi video. Isprva mi je bilo simpatično, lucidno, kasnije čisto preseravanje kao kada mi u raji nakon nekoliko čašica palamudimo. Ovo što je Spahić napričao može jedino oduševiti moju curu i slične koji ne prate politiku, pa im Spahić dođe kao prosvjetljenje. A meni... rekao sam nakon posljednjeg Kebinog teksta i ponoviću sada - pun mi je k. konstatača stanja i dijagnostičara koji neće (ili ne znaju) da izdaju recept. Uz puno poštovanje i naklon Kebi i Spahiću...
BHCluster

#166 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

komeba wrote:Zove me djevojka oduševljeno, pita jesam li gledao Spahića. Ona baš ne prati politiku, ali joj se ovo svidjelo, pa rekoh da vidim o čemu je riječ. Pogledao prvi video. Isprva mi je bilo simpatično, lucidno, kasnije čisto preseravanje kao kada mi u raji nakon nekoliko čašica palamudimo. Ovo što je Spahić napričao može jedino oduševiti moju curu i slične koji ne prate politiku, pa im Spahić dođe kao prosvjetljenje. A meni... rekao sam nakon posljednjeg Kebinog teksta i ponoviću sada - pun mi je k. konstatača stanja i dijagnostičara koji neće (ili ne znaju) da izdaju recept. Uz puno poštovanje i naklon Kebi i Spahiću...
A bili mi zajedno mogli neki recept izdati? Ima dosta pametni, izdani, zaboravljeni, razocarani gradjana na ovome forumu. Nismo valjd i mi toliko sterilni kao izvrsna vlast u ovoj drzavi?
headbanger

#167 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by headbanger »

BHCluster wrote:
komeba wrote:Zove me djevojka oduševljeno, pita jesam li gledao Spahića. Ona baš ne prati politiku, ali joj se ovo svidjelo, pa rekoh da vidim o čemu je riječ. Pogledao prvi video. Isprva mi je bilo simpatično, lucidno, kasnije čisto preseravanje kao kada mi u raji nakon nekoliko čašica palamudimo. Ovo što je Spahić napričao može jedino oduševiti moju curu i slične koji ne prate politiku, pa im Spahić dođe kao prosvjetljenje. A meni... rekao sam nakon posljednjeg Kebinog teksta i ponoviću sada - pun mi je k. konstatača stanja i dijagnostičara koji neće (ili ne znaju) da izdaju recept. Uz puno poštovanje i naklon Kebi i Spahiću...
A bili mi zajedno mogli neki recept izdati? Ima dosta pametni, izdani, zaboravljeni, razocarani gradjana na ovome forumu. Nismo valjd i mi toliko sterilni kao izvrsna vlast u ovoj drzavi?

pa bi ali ko ce "ponijeti zastavu" i krenuti sa revolucijom
svi bi mi nesta ali takodje svi mi guramo guzu u kraj, jer imamo posla, nemamo vremena itd itd itd
evo ja cu pokrenuti revoluciju i vec sutra bi bio, placenik SDA, SzBiH, SDP-a, amerika, masona, vanzemaljaca
nas problem je sto smo egoitsi i narcisoidni
mi bi da se prvo nas problem rijesi a za ostale nas boli neka stvar
odem da protestujem i cim se moji ciljevi ostvare ja se usutim boli me briga za tebe i 5og i 10og

jedino sto nas moze sve trznuti iz tog stanja egoizma i narcisoidnosti je da nemam sta jesti
kada struca hljeba bude luksuz
a sve dok se ima zagoriva, iPhonea, laptopa, godisnjeg neam od revolucije nista

do tad nam je slusati profesore
ljiljan89

#168 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ljiljan89 »

BHCluster wrote:
jesmo, jesmo
oridjidji

#169 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by oridjidji »

kao sto rekoh ne moze se 10 forumasa dogovoriti do trafike skupa da podju a ne na proteste :D
wolf07

#170 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by wolf07 »

Hehehe, vidi koliko je ovih sto su otkrili toplu vodu uz prof.Spahica! Hajmo ovako, zasto prof.Spahic nije clan niti jedne politicke organizacije i zasto ne pokusa da neke stvari mijenja iznutra. Zasto prof.Spahic konacno ne dovede svoju pricu na nivo pravog profesora kad se obraca ljudima u BiH jer sam siguran da ovako ne kupuje Slovence, natjerali bi ga govnjivom motkom drugi dan. Time samo pokazuje isto ono sto i Dodik: ma mogu ja i malko vrijedjat, malko lajat jer raja to voli i bicu popularan, jebes nivo, to svakako slusaju levati. Ovakvih pitanja, koja su manje-vise benigna ima jos hiljadu i sva su za prof.Spahica al'posto cijenjeni prof.nikad na njih nece odgovoriti necu da ih dalje ni postavljam. Sad jedno pitanje svima vama na forumu: ZASTO PROF.SPAHIC NIJE PROPUSTAO PRILIKU DA NAPADNE PROF.NIJAZA DURAKOVICA DOK JE OVAJ BIO ZIV, A PROF.MUHAMEDA FILIPOVICA I DAN DANAS, NEKA VEC JEDNOM KOJU PROGOVORI ZASTO JE NAGULIO IZ BOSNE I HERCEGOVINE I STA JE UCINIO DA OVA ZEMLJA OPSTANE KAD JE TREBALO DA JE RASCUPAJU????? Kad mi neko odgovori na ovo pitanje mozemo nastaviti diskusiju ako bude neke zelje za tim. BTW, mislim da veterinar moze biti uspjesan gradonacelnik, bravar je bio vrlo uspjesan drzavnik, struka s tim nema nikakve veze (osim ako nam prof.Spahic ne kaze drukcije)!
BHCluster

#171 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

oridjidji wrote:kao sto rekoh ne moze se 10 forumasa dogovoriti do trafike skupa da podju a ne na proteste :D
Tiha voda brijeg nosi. Nije sve u protestima ima i drugih metoda... Ova se politicka kanalizacija na izborima cisti savke 4 godine, stim da se da sansa nekim drugim, a nepise po istom listicu ime voljenog kluba!
BHCluster

#172 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

wolf07 wrote:Hehehe, vidi koliko je ovih sto su otkrili toplu vodu uz prof.Spahica! Hajmo ovako, zasto prof.Spahic nije clan niti jedne politicke organizacije i zasto ne pokusa da neke stvari mijenja iznutra. Zasto prof.Spahic konacno ne dovede svoju pricu na nivo pravog profesora kad se obraca ljudima u BiH jer sam siguran da ovako ne kupuje Slovence, natjerali bi ga govnjivom motkom drugi dan. Time samo pokazuje isto ono sto i Dodik: ma mogu ja i malko vrijedjat, malko lajat jer raja to voli i bicu popularan, jebes nivo, to svakako slusaju levati. Ovakvih pitanja, koja su manje-vise benigna ima jos hiljadu i sva su za prof.Spahica al'posto cijenjeni prof.nikad na njih nece odgovoriti necu da ih dalje ni postavljam. Sad jedno pitanje svima vama na forumu: ZASTO PROF.SPAHIC NIJE PROPUSTAO PRILIKU DA NAPADNE PROF.NIJAZA DURAKOVICA DOK JE OVAJ BIO ZIV, A PROF.MUHAMEDA FILIPOVICA I DAN DANAS, NEKA VEC JEDNOM KOJU PROGOVORI ZASTO JE NAGULIO IZ BOSNE I HERCEGOVINE I STA JE UCINIO DA OVA ZEMLJA OPSTANE KAD JE TREBALO DA JE RASCUPAJU????? Kad mi neko odgovori na ovo pitanje mozemo nastaviti diskusiju ako bude neke zelje za tim. BTW, mislim da veterinar moze biti uspjesan gradonacelnik, bravar je bio vrlo uspjesan drzavnik, struka s tim nema nikakve veze (osim ako nam prof.Spahic ne kaze drukcije)!
Covjek je aktivni profeso i otvara oci i usi sto pozeljno i to pozitivnim primjerima. Slaem se da vetterinar moze biti uspjesan gradonacelnik, ako kao taj bravar koji je postao drzavnik krene sa dna, pa pojede jednu vrecu soli sto bi narod reko, a ne naguzove... A sto se tice Bosne i Hercegovine, pa zar nevidis da nikada nismo imali ovkvu priliku kao sada. Prvi put u zadnjih 500 - 600 godina mi biramo svoju sudbinu, a to sto neznamo izabrati ili damo glas za junicu ili 50KM to je nasa krivica ne Spahica, Durakovica, Filipovica itd.. nego iskljucivo nasa!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#173 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by -LIBERO- »

Nije mi jasno sto pojedini forumasi prozivaju Besima sto se "ne angazuje"!!

Pa nije angazman (bez navodnika) samo ako se aktiviras u nekoj od stranaka i ako si u tom nekom procesu . Cak sta vise, tek snaga intelektualca , ako tezi da bude objektivan i ne pristrasan, je ako svoje znanje, stavove, poglede, kritike, prijedloge javno i otvoreno govori bez straha i kalkulacije da se mozda nece uklopiti u neki interesno odobreni klise neke politicke stranke ili opcije.

Jer tada , sto se da primjetiti iz XY slucajeva raznih profesora, doktora i druge intelektualne elite (ubaciti navodnike po licnom izboru) dolazi do svjesne autocenzure jer interes politicke opcije koju trebas podrzati najcesce se stavlja ispred opsteg izvanstranackog interesa.

I previse je tih intelektualaca koji su se utopili u taj neki stranacko lobisticki konformizam, toliko ih je da se ovi drugi (nezavisni i bez autocenzure) mogu na prste dvije ruke poimenicno pobrojati. I u takvoj opstoj zabokrecini intelektualne elite ispada da je problem prof. Spahic jer kritikuje i proziva, vrlo cesto i poimenicno.
pemanapemani

#174 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by pemanapemani »

-LIBERO- wrote:Nije mi jasno sto pojedini forumasi prozivaju Besima sto se "ne angazuje"!!

Pa nije angazman (bez navodnika) samo ako se aktiviras u nekoj od stranaka i ako si u tom nekom procesu . Cak sta vise, tek snaga intelektualca , ako tezi da bude objektivan i ne pristrasan, je ako svoje znanje, stavove, poglede, kritike, prijedloge javno i otvoreno govori bez straha i kalkulacije da se mozda nece uklopiti u neki interesno odobreni klise neke politicke stranke ili opcije.

Jer tada , sto se da primjetiti iz XY slucajeva raznih profesora, doktora i druge intelektualne elite (ubaciti navodnike po licnom izboru) dolazi do svjesne autocenzure jer interes politicke opcije koju trebas podrzati najcesce se stavlja ispred opsteg izvanstranackog interesa.

I previse je tih intelektualaca koji su se utopili u taj neki stranacko lobisticki konformizam, toliko ih je da se ovi drugi (nezavisni i bez autocenzure) mogu na prste dvije ruke poimenicno pobrojati. I u takvoj opstoj zabokrecini intelektualne elite ispada da je problem prof. Spahic jer kritikuje i proziva, vrlo cesto i poimenicno.
:thumbup:
dudlov

#175 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by dudlov »

Upravo tako.
Post Reply