Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Moderator: anex
- karanana
#151 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
pa zaposlite jos ljudi. mozete se samoodrzavati.
a ne da se zaposljava tamo gdje apsolutno nije potrebno i gdje nema posla.
a ne da se zaposljava tamo gdje apsolutno nije potrebno i gdje nema posla.
- Cossack
#152 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pub na Dolac Malti. Samo daju famozne "Narudzbe" sto je daleko od fiskalnog racuna.
-
drot
#153 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
- Kafic u kinu "Cinema City".
- "Planinska kuca" na Bjelasnici.
- "Spazio" kafic u Radicevoj - izdaju predracune.
- "Planinska kuca" na Bjelasnici.
- "Spazio" kafic u Radicevoj - izdaju predracune.
- HardCore
#154 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Prodavnica u Blazuju (BOA) imaju sigurno svaki dan preko 5000KM prometa, racuna nema ni u sali, ja idem tamo svaki dan zadnjih 10 godina i nikad dobio racun nisam, a nisu ni ostali, nit ce dobit ako i njima ne bude "delivered"matematicar_teski wrote:ja cu ti dati "neke" podatke:
caffe bar vetro-->kazna delivered
pekara as--->kazna delivered
pekara edin--->kazna delivered
caffe bar kiborg--->kazna delivered
caffe bar alonso--->kazna delivered
ima nas 5 inspektora,nismo roboti ni mi
- poznanik
#155 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Jedan inspektor - jedna pekara (caffe) dnevno...matematicar_teski wrote:ja cu ti dati "neke" podatke:
- karanana
#156 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
koliko vremena treba da inspektor dodje u radnju, utvrdi nepravilnosti u izdavanju racuna i napise kaznu?
- smak
#157 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
matematicar_teski wrote:ja cu ti dati "neke" podatke:
pekara imaret ne izdaje racune, kada sam trazio racun gospodja drsko rekla da ne mogu dobiti racun i to 3-4 puta do sada ...
radno vrijeme pekare do 12 a oni rade u 2 sata ujutro... trazio sam brojeve telefona inspekcija, zvao nekakve 3 inspekcije, i na kraju sam dosao do informacije da inspekcija koja je zaduzena za to, radi samo do 4 sata, tako da ove u kasne sate ne moze niko kazniti...
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#158 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
mesara Hodzic,nikada nisu davali racune
zna to sve inspekcija ali im ne smije nista ili im puknu smijesno male kazne
- Phia
#159 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ovo nije za hvaljenje ovo je žalosno na ovu masu koja ne izdaje račune a koja je na svakom koraku. Ako vam je već mrsko da sami provjeravate ko izdaje račune a ko ne eto iz svojih lezihljebovickih fotelja iskoristite ovo sto ljudi pišu pa naplatite kazne ovim kriminalcima. Strašno.. zato i jest sve ovako kad inspektori naprave neki ovako spiskić i misle to kao nešto..matematicar_teski wrote:ja cu ti dati "neke" podatke:
- poznanik
#160 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
I ovo je jedan od razloga za nepoštivanje Zakona o fiskalizaciji - "smiješno male kazne" za prekršaj.grunt wrote:...zna to sve inspekcija ali im ne smije nista ili im puknu smijesno male kazne
Da su kazne drastičnije, da se u izvršenju inspekcijskog nadzora i uočenju prekršaja takve trgovine zatvaraju, bilo trajno bilo na određen rok uz drastične novčane kazne, bio bi dovoljan samo jedan inspektor na području jednog kantona
- smak
#161 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
cevabdzinice na bascarsiji se ne smiju dirati dok je ljetna sezona, jer tad zaradju 4-5 puta vise nego inace, a to je naredjenje inspekciji od njihovih sefova...grunt wrote:mesara Hodzic,nikada nisu davali racune
- dedovic.almir
#162 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Zar nisu kazne velike ako ne izdaju racun ? kako se ne boje kazni ?
- poznanik
#163 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Propisane su novčane kazne za pravne osobe u rasponu 2.500 do 20.000 KM, i za odgovorne osobe od 1.000 do 3.000 KM, te poduzetnici u rasponu 3.000 do 10.000 KM, kao i za kupce od 50 KM. Međutim, činjenica i svakodnevno je evidentno, da fiskalizaciju poštuju samo veliki trgovačke pravne osobe, da "mali" trgovci - obrtnici, ugostitelji i slični, jednostavno ne mare za kazne. Zašto?dedovic.almir wrote:Zar nisu kazne velike ako ne izdaju racun ? kako se ne boje kazni ?
Čak je i Centrotrans započeo sa izdavanjem fiskalnih računa na stacionarnim prodajnim mjestima, u autobusima još nije, GRAS neće nikad, najvjerovatnije...
- dedovic.almir
#164 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Treba sankcionisat, to je jedini nacin da se puni budzet.poznanik wrote:Propisane su novčane kazne za pravne osobe u rasponu 2.500 do 20.000 KM, i za odgovorne osobe od 1.000 do 3.000 KM, te poduzetnici u rasponu 3.000 do 10.000 KM, kao i za kupce od 50 KM. Međutim, činjenica i svakodnevno je evidentno, da fiskalizaciju poštuju samo veliki trgovačke pravne osobe, da "mali" trgovci - obrtnici, ugostitelji i slični, jednostavno ne mare za kazne. Zašto?dedovic.almir wrote:Zar nisu kazne velike ako ne izdaju racun ? kako se ne boje kazni ?
Čak je i Centrotrans započeo sa izdavanjem fiskalnih računa na stacionarnim prodajnim mjestima, u autobusima još nije, GRAS neće nikad, najvjerovatnije...
No na drugu stranu na budzetu sve sami paraziti i neradnici...
- madnessa
#165 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Upravo sam ovaj objekat ponajviše imala na umu kad sam u ranijim postovima spominjala da nakon 1.5h nisam vidjela da ikome daju račun, a kada sam ga ja tražila morala sam da vrištim na konobara kako bi shvatio da me zanima jedino "račun sa grbom i hrpom brojeva", a ne "Narudžba" na kojoj stoji "Ovo nije fiskalni račun".Cossack wrote:Pub na Dolac Malti. Samo daju famozne "Narudzbe" sto je daleko od fiskalnog racuna.
- Cossack
#166 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pub ljeti pravi ogroman promet i pri tome drzavu zavrcu maksimalno!madnessa wrote:Upravo sam ovaj objekat ponajviše imala na umu kad sam u ranijim postovima spominjala da nakon 1.5h nisam vidjela da ikome daju račun, a kada sam ga ja tražila morala sam da vrištim na konobara kako bi shvatio da me zanima jedino "račun sa grbom i hrpom brojeva", a ne "Narudžba" na kojoj stoji "Ovo nije fiskalni račun".Cossack wrote:Pub na Dolac Malti. Samo daju famozne "Narudzbe" sto je daleko od fiskalnog racuna.
Valjda to mogu.
- _Reds_
#167 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Panera vecinom ne daje racune, u2 pocerije ne daju racune, ilidzis ne daje racune, opera vecinom ne daje, sloga obrce para i para, racuna nigdje, jez nikakve racune, takodje obrcu hiljade dnevno, ovi sto rade za sff ma niko ne da racuna, premium ilidza ma nigdje racuna, parking holovud daju racun, ali ne fiskalni, uglavnom kafici i pekare ne izdaju racune.
Jedini kafic na ilidzi koji izdaje uredne racune je tropicana
-
musa_2004
#168 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Vozdra
sa rizikom da je vec bilo.. al ko bi procitao sve, jedno malo pitanje:
posto nezivim u BiH ali fakat nevolim kradju i ta sranja 2 pitanja sto se tice racuna (tog fiskalnog) prije nego ostavim mjesalicu na baustelli i odem u bosnu na ferije
.
- dali ja kao musterija imam PRAVO na taj racun pa kod trazenja mogu reci da je moje pravo (bez davanja glupih razlog kao moram opravdati).. ako je moje pravo da dobije racum a njegov da izda isti onda nema vise price.
- kako prepoznati taj fiskalni racun? mislim nije to ona mala "cedulja" od kase, pise li sta tu, imali kakav code/zig ili sta vec.. mislim da me nelevate .. ja trazim racun a oni mi sta god uvale.
inace nije preseravanje, nezelim konobare/prodavace zajebavati.. ali mislim da se red treba postovati
hvala i sorry ako je pitanje vec bilo.
posto nezivim u BiH ali fakat nevolim kradju i ta sranja 2 pitanja sto se tice racuna (tog fiskalnog) prije nego ostavim mjesalicu na baustelli i odem u bosnu na ferije
- dali ja kao musterija imam PRAVO na taj racun pa kod trazenja mogu reci da je moje pravo (bez davanja glupih razlog kao moram opravdati).. ako je moje pravo da dobije racum a njegov da izda isti onda nema vise price.
- kako prepoznati taj fiskalni racun? mislim nije to ona mala "cedulja" od kase, pise li sta tu, imali kakav code/zig ili sta vec.. mislim da me nelevate .. ja trazim racun a oni mi sta god uvale.
inace nije preseravanje, nezelim konobare/prodavace zajebavati.. ali mislim da se red treba postovati
-
visocicaguy
- karanana
#170 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
na vrhu racuna pise: fiskalni racunmusa_2004 wrote:Vozdra
posto nezivim u BiH ali fakat nevolim kradju i ta sranja 2 pitanja sto se tice racuna (tog fiskalnog) prije nego ostavim mjesalicu na baustelli i odem u bosnu na ferije.
inace nije preseravanje, nezelim konobare/prodavace zajebavati.. ali mislim da se red treba postovati![]()
takodjer na dnu imas malu geografsku kartu BiH i iznad nje imas jedan ogroman kod sa kombinacijom od mozda i preko 30 brojeva i slova.
-
musa_2004
#171 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
karanana wrote:
na vrhu racuna pise: fiskalni racun
takodjer na dnu imas malu geografsku kartu BiH i iznad nje imas jedan ogroman kod sa kombinacijom od mozda i preko 30 brojeva i slova.
hvala puno
- Cossack
- _Reds_
#173 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Eh da restoran Bosna na Ilidzi uredno izadje racune._Reds_ wrote:Panera vecinom ne daje racune, u2 pocerije ne daju racune, ilidzis ne daje racune, opera vecinom ne daje, sloga obrce para i para, racuna nigdje, jez nikakve racune, takodje obrcu hiljade dnevno, ovi sto rade za sff ma niko ne da racuna, premium ilidza ma nigdje racuna, parking holovud daju racun, ali ne fiskalni, uglavnom kafici i pekare ne izdaju racune.
ALi otvorilo se nekoliko turskih kafica na Ilidzi, prvo imaju radnike Turke, za koje ne znam da li imaju radne dozvole, drugo, ne znaju 5 rijeci bosanskog jezika, trece, ne izdaju fiskalne kafice. Ja mislim da je ovo i vise nego dovoljno da se provjere ove lokacije.
-
matematicar_teski
#174 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
U protekla 48 sata napisano je preko 85 kazni, osilili se sa vrijeme sff.
- poznanik
#175 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Novčane su kazne, pretpostavljam, u kojem iznosu?matematicar_teski wrote:U protekla 48 sata napisano je preko 85 kazni, osilili se sa vrijeme sff.