Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosanac-kosmopolita wrote:
Kritikujem, na najbolji moguci nacin, One i Ono, koji su najvise dominirali Bosnom kroz istoriju i koji su samoj Bosni i njenom narodu najmanje doprinjeli a bili su u mogucnosti da su mogli to najvise uraditi!!!!
Istorijska je cinjenica da je Bosna kao drzava postojala jedino u 13 vijeku prije dolaska islama i Muslimana u nju. Jedino tada je imala punu Bosansku samostalnost,integritet i suverenost.
Jedino tada su Bosanci bili svoji i svoji na svome!!!!
Kasnije su ne samo izgubili svoju drzavu vec sto je jos gore izgubili su i svoj identitet!!!!
PS. Opet ne znaš gdje se piše "M" a gdje "m". Izvini, koji si razred, ako nije tajna?
Ako nije tajna kako i na koji nacin zastupas Bosnu i potomke starih Bosnjana ( pa preko ovoga dvoga onda zastupas i mene, pa da ti se zahvalim ) ?
Kritikujem, na najbolji moguci nacin, One i Ono, koji su najvise dominirali Bosnom kroz istoriju i koji su samoj Bosni i njenom narodu najmanje doprinjeli a bili su u mogucnosti da su mogli to najvise uraditi!!!!
Istorijska je cinjenica da je Bosna kao drzava postojala jedino u 13 vijeku prije dolaska islama i Muslimana u nju. Jedino tada je imala punu Bosansku samostalnost,integritet i suverenost.
Kasnije su ne samo izgubili svoju drzavu vec sto je jos gore izgubili su i svoj identitet!!!!
Izvini ali kritika nije zastupanje Bosne i potomaka starih Bosnjana, pogotovo sto oni koji je ne zastupaju je najvise kritikuju - i Bosnu i potomke starih Bosnjana.
A htio sam ti se zahvaliti na mome zastupanju ( kao Bosne i potomaka starih Bosnjana ). Sada si me doveo u nedoumicu oko te zahvale.
Sefer je čovjek koji je npr. skoro imao Nevesinje pa naredio vojnicima povlačenje umjesto napad.
Sefer Halilović je čovjek koji je, po priči NJEGOVIH vojnika, bio kod ljubavnice kad mu je granata ubila ženu pa da sakrije svoju sramotu optužio Aliju.
Hvala, dosta nam je bilo KOS-ovaca, UDB-aša i sličnih.
...i covjek za cijeg je komandovanja izginulo najvise raje barem u SA jer nam se za svaku akciju unaprijed znalo...covjek koji nije povezo ni dvije ulice a kamoli brigade...hvala na toj buducnosti...
Potpisujem. Specifična težina nula, politički i državotvorni kapacitet minus beskonačno.
Ali neka se kandiduje, ima pravo na to, uhljebiće dvojicu trojicu.
Ako nije tajna kako i na koji nacin zastupas Bosnu i potomke starih Bosnjana ( pa preko ovoga dvoga onda zastupas i mene, pa da ti se zahvalim ) ?
Izvini ali kritika nije zastupanje Bosne i potomaka starih Bosnjana, pogotovo sto oni koji je ne zastupaju je najvise kritikuju - i Bosnu i potomke starih Bosnjana.
A htio sam ti se zahvaliti na mome zastupanju ( kao Bosne i potomaka starih Bosnjana ). Sada si me doveo u nedoumicu oko te zahvale.
"Bosanac-kosmopolita"
Pokusavam da te shvatim i ako moze odgovor na nekoliko pitanja: ( da nije nikakva provokacija - dati cu ja i svoje odgovore ):
- Na kome konitentu zivis: - ja: Evropa
- U kojoj drzavi zivis: - ja : Bosna i Hercegovina
- U kome gradu zivis: - ja: Sarajevo
- Koja ti je nacionalnost: - ja: Bosnjak
- Imas li djece: - ja: 2
Ako pitanja nisu previse licna - volio bih da mi odgovoris. Da te bolje shvatim.
Sefer je čovjek koji je npr. skoro imao Nevesinje pa naredio vojnicima povlačenje umjesto napad.
Sefer Halilović je čovjek koji je, po priči NJEGOVIH vojnika, bio kod ljubavnice kad mu je granata ubila ženu pa da sakrije svoju sramotu optužio Aliju.
Hvala, dosta nam je bilo KOS-ovaca, UDB-aša i sličnih.
...i covjek za cijeg je komandovanja izginulo najvise raje barem u SA jer nam se za svaku akciju unaprijed znalo...covjek koji nije povezo ni dvije ulice a kamoli brigade...hvala na toj buducnosti...
Potpisujem. Specifična težina nula, politički i državotvorni kapacitet minus beskonačno.
Ali neka se kandiduje, ima pravo na to, uhljebiće dvojicu trojicu.
Sta vam je, nije medju Muslimanima popularno pisati o losim rezultatima i odgovornosti .
To su dva najveca zla sa kojima im se najvise u zivotu mozete zamjeriti!!!!
Puno je lakse naprdivati, presipati iz supljeg u prazno, zavlaciti Hamal na sve moguce nacine dok im i zadnju paru iz dzepa ne izvucete i na kraju potvrditi da je sve u Allhovim rukama i da bolje nisu ni zasluzili!!! A Allah najbolje zna i umije.
Nije Sarajvo dzabe Meka Sibicara i Sibicarenja!!!!
jedan_dobar_dan wrote:
pa da dovrse posao?
glupo mu je sto bilo sta price uopste.
trebao bi da cuti jer je mogao do sada vidjeti da to nikoga ne zanima.
cak i kada bi imao sve i jedan dokaz o nalogodavcima, to ne bi mjenjalo nista na stvari. gradjane bih to NE ZANIMA, sem na nivou obične znatiželje i trača.
Da li ovo tvrdis na osnovu neke ankete ili sam zakljucujes ?
da li ti vidis ovdje da nekog zanima ?
ljudi su prihvatili kao istinito seferovo kazivanje, niko cak ni ne sumnja, i to je mozda i najgora stvar u
svemu ovome. ali smatraju da su takve stvari ok u borbi za vlast.
Tek ce se otvarati ali ispod Trebevica pod Srpsko-Hrvatskom zastavom!!!
PS. Kakav je osjecaj kada se u Seheru ujutro probudis otvoris prozor i pogledas u Republiku Srpsku ????
ZNAO SAM !
ZATO PONAVLJAM:
To što ti u svojim postovima pišeš je "dodijera" uzrokovana strahom od Muslimana i ako se hitno ne javiš najbližoj psihijatrijskoj klinici, bojim se da ćeš zaraziti i ukućane.
Dalji septički izlivi bi mogli tvoju zarazu da proglase epidemijom svih četniikosmopolita u okruženju pa će se mjesto u kojem živiš ozbiljno približiti granici epidemije Banjalučke Palate Seratora.
Upozorio bih te da taj virus Muslimanima ne može ništa, jer oni vode računa o higijeni i njihove guzice su daleko čišće od obraza četnikosmopolitanske mase...
PS. Kakav je osjecaj kada se u Seheru ujutro probudis otvoris prozor i pogledas u Republiku Srpsku ????
ZNAO SAM !
ZATO PONAVLJAM:
To što ti u svojim postovima pišeš je "dodijera" uzrokovana strahom od Muslimana i ako se hitno ne javiš najbližoj psihijatrijskoj klinici, bojim se da ćeš zaraziti i ukućane.
Dalji septički izlivi bi mogli tvoju zarazu da proglase epidemijom svih četniikosmopolita u okruženju pa će se mjesto u kojem živiš ozbiljno približiti granici epidemije Banjalučke Palate Seratora.
Upozorio bih te da taj virus Muslimanima ne može ništa, jer oni vode računa o higijeni i njihove guzice su daleko čišće od obraza četnikosmopolitanske mase...
O tebi tvoja slika vise govori nego 1000 rijeci !!!!
Ako ti se sa prozora ne vidis Republiku Srpsku onda ti ne zivis u Sarajevu !!!!
Sacuvaj me boze ljudi sa jednom knjigom i diskusije sa njima!!!!
A i drustva u kojem su oni vecina!!!
jedan_dobar_dan wrote:
pa da dovrse posao?
glupo mu je sto bilo sta price uopste.
trebao bi da cuti jer je mogao do sada vidjeti da to nikoga ne zanima.
cak i kada bi imao sve i jedan dokaz o nalogodavcima, to ne bi mjenjalo nista na stvari. gradjane bih to NE ZANIMA, sem na nivou obične znatiželje i trača.
Da li ovo tvrdis na osnovu neke ankete ili sam zakljucujes ?
da li ti vidis ovdje da nekog zanima ?
ljudi su prihvatili kao istinito seferovo kazivanje, niko cak ni ne sumnja, i to je mozda i najgora stvar u
svemu ovome. ali smatraju da su takve stvari ok u borbi za vlast.
ako mi ne vjeruješ, prati temu....
Poenta moga posta je bila na NE GENERALIZIRANJU cinjenica. Jer reci da nesto zanima ili ne cak i manju grupu ljudi, a to ne potkrijepiti nekim validnim dokazom - nije ozbiljno. Pogotovo to reci za gradjane BiH - je fakat neozbiljno.
Ja sam samo na to ragirao.
Ostaj mi u zdravlju i veselju i .....
Zasto me ignorises ?
Sta sam ti lose rekao ili ne dao Bog ucinio ?
Kakve ti odgovore hoces?
Radim posao sa strane, zamjerit ce mi ministar.
Sta je smijesno. Evo:
veljaca wrote:
"Bosanac-kosmopolita"
Pokusavam da te shvatim i ako moze odgovor na nekoliko pitanja: ( da nije nikakva provokacija - dati cu ja i svoje odgovore ):
- Na kome konitentu zivis: - ja: Evropa
- U kojoj drzavi zivis: - ja : Bosna i Hercegovina
- U kome gradu zivis: - ja: Sarajevo
- Koja ti je nacionalnost: - ja: Bosnjak
- Imas li djece: - ja: 2
Ako pitanja nisu previse licna - volio bih da mi odgovoris. Da te bolje shvatim.
ZNAO SAM !
ZATO PONAVLJAM:
Papak kao prvo, ovo na avataru je Jeremy Clarkson, a ne moja slika. Kao drugo, da kojim slučajem ti i tvoj kosmopolitizam padnete sa gomile knjiga koje sam pročitao, onda bi zasigurno kičmu polomio.
Papak kao prvo,:
ovo na avataru je Jeremy Clarkson, a ne moja slika. Kao drugo, da kojim slučajem ti i tvoj kosmopolitizam padnete sa gomile knjiga koje sam pročitao, onda bi zasigurno kičmu polomio.
Vidim znanje izvire iz tebe ko iz wc solje. Pravi Sibicar, vara Raju da prezivi!!!!!
Nisi mi odgovorio kakav je osjecaj kada se ujutro probudis pogledas kroz prozor i ugledas Republiku Srpsku ???
Govoris li joj svaki put "-Dobro jutro Republiko Srpska"?