Ranjeni vojnik iz Nevesinja

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
salik79

#151 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by salik79 »

PAM je mog'o bit' iz kasarne Husinska buna, 'dje je ostalo svega i svacega, il' onaj sto ga poljicki Cigani zarobise :mrgreen:
Danguba

#152 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Danguba »

salik79 wrote:PAM je mog'o bit' iz kasarne Husinska buna, 'dje je ostalo svega i svacega, il' onaj sto ga poljicki Cigani zarobise :mrgreen:
sto je puc'o po njima a nisu avioni. :D
Drinski

#153 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

Ma gori ste vi sto se natezete oko toga...vladine vojne snage i sad one trebaju da se pravdaju dal nesto oslobadjaju ili ne...
Danguba

#154 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Danguba »

Drinski wrote:Ma gori ste vi sto se natezete oko toga...vladine vojne snage i sad one trebaju da se pravdaju dal nesto oslobadjaju ili ne...
Upravo tako.
Svi drugi su paravojne formacije i teroristi koji su raznim mesetarenjem nametnuti kao strana u sukobu.
salik79

#155 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by salik79 »

Danguba wrote:
salik79 wrote:PAM je mog'o bit' iz kasarne Husinska buna, 'dje je ostalo svega i svacega, il' onaj sto ga poljicki Cigani zarobise :mrgreen:
sto je puc'o po njima a nisu avioni. :D
:lol: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#156 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by _BataZiv_0809 »

Ko je onda agresor?

P.S. Da me ne zaskoce nacionalisti i lovci na cetnike u salonskim cipelama, slazem se sa gornjom diferencijacijom, sve do Dejtona.
Danguba

#157 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Danguba »

Znam da znas ali da ponovimo gradivo. :-)

Imas medj. priznatu zemlju. Svako prisustvo vojnih formacija drugih zemalja bez pristanka zemlje domacina, smatra se agresijom.

...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#158 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by _BataZiv_0809 »

Ok, Armija Bih= oruzana sila suverene, medjunarodno priznate drzave i legalne vlasti.

VRS i HVO (u toku sukoba sa ABiH)= teroristi (u Vasingtonu i Dejtonu priznati kao legalna strana u sukobu).

JNA= strana oruzana sila, de facto i de iure agresor, koja se povukla, kad ono?

Dakle kako da poslozimo ovo?
argyle

#159 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by argyle »

Danguba wrote: Govori li ti sta ime Zoran Obrenović "Aždaja" zloglasni komadant "Belih Orlova" a drugoga se ne sjecam.
Miodrag Vukosavljevic.

Danguba

#160 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Danguba »

Bato,

Tako nekako.
Srbija je i poslije napustanja jednog dijela JNA a drugi se transformisao u VRS i dalje slala svoje vojne formacije na teritoriju BiH. Mislim da ne treba sve nabrajati jer to znamo a ako treba, nije problem.
Hrvatska je isto tako slala svoje formacije na teritoriju BiH pa je Splitskim i Wasingtonskim sporazumom to dozvoljeno.

VRS i HVO su uvedeni ranije u pregovore prije Wasingtona i Dejtona(kurvinjska igra Kutiljera) ali su oni bili pobunjenici i teroristi u vlastitoj zemlji. Ne mogu oni biti agresori. Ti teroristi su priznati radi mira i prestanka sukoba a ne zato sto je pravo na njihovoj strani.

Da nije bilo JNA i otvorenog mijesanja Srbije i nesto manje Hrvatske, ti pobunjenici bi brzo eliminisani(u svakoj normalnoj zemlji). Srbi su iskoristili JNA i Srbiju da probaju prosiriti granice preko Drine. Bar to smo sacuvali.
Zaitsev

#161 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Zaitsev »

Ključaj Čmoljo krv im yebem
Nekako s proljeća

#162 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Nekako s proljeća »

Ma da, ko jebe ''ranjenog vojnika iz Nevesinja''. Svaka vam čast.
plum

#163 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by plum »

Danguba wrote:Sta razmjena civili?
Dokazi da je neko od ovih bio pripadnik vojnih formacija?

Oslobodimo mi jedan gradic na brzinu ali to cetnicke falange nisu stigle razglasiti radi propagande. Sutra dan kampanjolom u to mjesto ulaze dva oficira Seseljevih cetnika koji su sljegli sa okolnog brda. Totalno iznenadjeni oznakama i rajom koja ih je gledala poceli su da pucaju i bjeze. u razmjeni vatre obojica stradaju. Javimo mi njima radio vezom da imamo dvije lesine za razmjenu a oni nam odgovaraju ''koliko hocete svojih za razmjenu''? Sto vise to bolje i vec sutra dan u M. stize kolona od nekoliko desetina civila koje su pokupili po okolnim selima da bi ih razmijenili za svoje oficire.

Kuzis u cemu je razlika.

p.s. u jednoj akciji ostane nam covjek ranjen(pokosen 84-kom) ali nikako nikako ga nismo mogli izvuci. plakali smo od tuge. navece ga vidimo na bijeljinskoj televiziji sav u zavojima kojemu se samo oci i usta vide i prica kako su ''balije'' ubijale srpske civile i sjekle usi srpskim borcima...imali smo nade ali nakon mjesec dana stize obavijest o razmjeni mrtvog.
zalutao nam doktor na ozrenu i ovi ga zarobili. sta mislis kako je razmijenjen
?
Sta sve ovdje ljudi pisu to nije normalno.
Usput,za Dangubu:
Radio-televizija BN počela je sa emitovanjem televizijskog programa 1998. godine. Sjedište ove TV stanice nalazi se u Ulici Laze Kostića u Bijeljini. Direktor i vlasnik RTV BN je Vladimir Trišić. Postoji i program čije je ime BN mjuzik.
Danguba

#164 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Danguba »

Zabole me kako se zvala televizija koja je prosipala fekalije. :zzzz:
Sustina ostaje.
PM72

#165 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

Dangubo,
Svaka čast oslobodiocima Kalesije mada ja i dalje smatram da si to gledao na You tube ili ti pričali stariji."Uletimo mi na brzinu ujedan gradić" i "koknemo dvojcu šešeljevih oficira" su bajke na koje se pale dijaspora,podrumaši i štovatelji lika i NEdjela dede Alije.Meni to nemoj proturati.
Danguba

#166 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Danguba »

:lol: :lol:

onda ti preostaju druge bajke...haske npr. :D
spreca

#167 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by spreca »

PM72 wrote:Dangubo,
Svaka čast oslobodiocima Kalesije mada ja i dalje smatram da si to gledao na You tube ili ti pričali stariji."Uletimo mi na brzinu ujedan gradić" i "koknemo dvojcu šešeljevih oficira" su bajke na koje se pale dijaspora,podrumaši i štovatelji lika i NEdjela dede Alije.Meni to nemoj proturati.
Sta bi ti htio...da ti dovede seselja ili da te Seselj pozove i da potvrdi pricu?..........sve sto je napisao @Danguba je istina......nemora da znaci ako ti nisi cuo da nije tako.....zasto bi mi tebi vjerovali u tvoje price?......uglavnom ti vjerujemo
argyle

#168 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by argyle »

Ta dvojica su 24 maja zalutali sa crvenim Yugom do centra Kalesije ne znajuci da je oslobodjena prethodnu vecer. Cetnici su tada bili na jos tri strane. Na jugu Vis. Sjever-Zapad naselje Dubnica. 1 km od centra, istocno od Unisa, Gornja Kalesija jos pod okupacijom.
A nešto pre toga beše ubijen Aždaja, jedan od komandanata Belih Orlova, pošto su ga na “našem” punktu pustili da prođe, ne kazujući mu da ga čeka muslimanski, gde su ga izvukli iz kola i iskasapili. Pretpostavljam da je neko od “njihovih” potom javio nekom od “naših” da je sve OK, i da je još jedan “ekstrem” zijanio.
PM72

#169 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

spreca wrote:
Sta bi ti htio...da ti dovede seselja ili da te Seselj pozove i da potvrdi pricu?..........sve sto je napisao @Danguba je istina......nemora da znaci ako ti nisi cuo da nije tako.....zasto bi mi tebi vjerovali u tvoje price?......uglavnom ti vjerujemo
Ja nisam nigdje napisao da laže.Ono u šta sumnjam jeste da je on lično učestvovao u tome.pričali mu drugi ili kupio priče sa interneta.
Fudo387

#170 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
spreca wrote:
Ja nisam nigdje napisao da laže.Ono u šta sumnjam jeste da je on lično učestvovao u tome.pričali mu drugi ili kupio priče sa interneta.
Pa eto, ispostavilo se da je momak u pravu, i najmanje sto mozes uraditi jeste jedno ljudsko izvinjenje sto si ga bezveze prozivao.
PM72

#171 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

Kad se uvjerim ili kad dokaže da je lično učestvovao u oslobađanju Kalesije - onda ću se izvinuti.Čak je napisao da je bio neki prilog ratni prilog na BNTV a tad nije ni postojala ta televizija.

kao što tebi Fudo vjerujem da si bio u ratu i zarobljavao čete i motorke - tako njemu ne vjerujem.Rijetko kad se prevarim.
Fudo387

#172 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Kad se uvjerim ili kad dokaže da je lično učestvovao u oslobađanju Kalesije - onda ću se izvinuti.Čak je napisao da je bio neki prilog ratni prilog na BNTV a tad nije ni postojala ta televizija.

kao što tebi Fudo vjerujem da si bio u ratu i zarobljavao čete i motorke - tako njemu ne vjerujem.Rijetko kad se prevarim.
:lol:
Kud ikad spomenuh te motorke, jebo me motorke... :D

Pa nije napisao bntv, vec bijeljinska televizija...mogao je i vala cetnicka televizija, tako sam ja zvao sve te njihove programe.
Taman se u onoj frtutmi neko sa sigurnoscu sjeca jel tv beograd 1 ili 2, ili je neki znj kanal...
Bezveze detalj.
plum

#173 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by plum »

Danguba wrote:Zabole me kako se zvala televizija koja je prosipala fekalije. :zzzz:
Sustina ostaje.
:lol: Jesi ti ozbiljan ili se za...avas?
Nisam ti to stavio da bi ti vidio kako se zove televizija vec kad je pocela sa radom.
Jesu li imali Srbi neku televiziju za vrijeme rata u Bijeljini?
spreca

#174 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by spreca »

PM72 wrote:
spreca wrote:
Pretjerujes..........sad bi on trebo da prilozi potvrdu da je ucestvo u toj akciji ...nemoj zajebavati...poznam covjeka i znam odakle je i svu tu istoriju.....hajd dobro ...u pravu si ti....samo i ti sve lagao sto si dosad napisao...sve dok ne doneses potvrde i pokazes...mozel ovako :lol: :lol:
spreca

#175 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by spreca »

Fudo387 wrote:
PM72 wrote:Kad se uvjerim ili kad dokaže da je lično učestvovao u oslobađanju Kalesije - onda ću se izvinuti.Čak je napisao da je bio neki prilog ratni prilog na BNTV a tad nije ni postojala ta televizija.

:lol:
Kud ikad spomenuh te motorke, jebo me motorke... :D

Pa nije napisao bntv, vec bijeljinska televizija...mogao je i vala cetnicka televizija, tako sam ja zvao sve te njihove programe.
Taman se u onoj frtutmi neko sa sigurnoscu sjeca jel tv beograd 1 ili 2, ili je neki znj kanal...
Bezveze detalj.
E moj Fudo... tebe zajebaju za motorku......a oni cute kurve i ne govore sta su hapali :lol:
Post Reply