O autima koja su tek izasla nema se sta ni diskutovati o njima se cita u autotestovima pa neko ko je pametan kao ti sto si sveznalica takodje se koristis nekim brojkama i linkovima sa interneta samo da bi "poklopio" nekoga ko ti ne prica ono sto bi ti htio cuti. Normalno da se diskutuje o vozilima koja smo vec "satrali" a ja sam ih bogami prilicno gazio pa sam uvijek zahvalan autu kojem dusu uzimam a ne mogu je uzeti a pritom nema troska. Haj sad dijete razguliI have a name wrote:pa bolan sta pametujes ovuda kad nemas blage veze ..sam si poceo sa ovom pricom a sad ti papansko...:johntra wrote:ne moram ti ja ništa dokazivati...sam nađi ubrzanja R32, obje generacije, i ubrzanje GTA do 100 na sat...ali to je ipak meni papansko, nešto do 100 na sat...ako želiš ima testiranja i na stazama, pa bujrum....
VW Golf V R32 DSG 0-100 km/h 6,2 sec max. brzina: 250 km/h
Alfa Romeo 147 GTA 0-100 km/h 6,3 sec max.brzina: 246 km/h ...uz cinjenicu da je i dosta laksa
http://www.index.hr/auto/baza/prikaz.as ... 1&tip=2324
jest da ova prica ne ide sa ovom temom al ne mogu se neke stvari ljudima dokazat ...
@CLIO nemam ja nista protiv francuza, naprotiv, ponekad vozam lagunu od starog i auto je strava... i ne podcjenjujem ni jednu marku ... samo ova prica alfa i fiat i nema dalje me nervira pravo ... pogotovo za ove kante do 2003 god ... Boze sacuvaj ! Da je neko spomenuo alfu 159 il breru ... tu se ne bih javljao i branio VW ! pozz
Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- CLIO
#151 Re: Alfa Romeo?
- CLIO
#152 Re: Alfa Romeo?
S tobom se slazem no problem j....s auto koje puno uzima a malo daje. Zato i kazem po milioniti put VW platis mnogo kvari se kao i druga auta skupe popravke,neudobni. Oni su bili atraktivni 95,96 i neke godine kad nije bilo dijelova za druga vozila a VW dio se mogao kupiti na kiosku.Sad bolan ima dijelova za sva vozila.ado-šampion wrote:Ni ja ne volim VW, ali treba biti realan, otkad se pojavio 70 i neke Golf GTI je sinonim za komaktni GTI (tu ubrajam i R32 verziju). To treba poštovati. Alfa 147 GTA je šminka ali troši 17 litara (na testu). Da mi ja džaba daju ja ne bih imao da je sipam
- I have a name
#153 Re: Alfa Romeo?
ne mogu ja tebi ciko objasnjavat sta sam htio da dokazemCLIO wrote:O autima koja su tek izasla nema se sta ni diskutovati o njima se cita u autotestovima pa neko ko je pametan kao ti sto si sveznalica takodje se koristis nekim brojkama i linkovima sa interneta samo da bi "poklopio" nekoga ko ti ne prica ono sto bi ti htio cuti. Normalno da se diskutuje o vozilima koja smo vec "satrali" a ja sam ih bogami prilicno gazio pa sam uvijek zahvalan autu kojem dusu uzimam a ne mogu je uzeti a pritom nema troska. Haj sad dijete razguliI have a name wrote:pa bolan sta pametujes ovuda kad nemas blage veze ..sam si poceo sa ovom pricom a sad ti papansko...:johntra wrote:ne moram ti ja ništa dokazivati...sam nađi ubrzanja R32, obje generacije, i ubrzanje GTA do 100 na sat...ali to je ipak meni papansko, nešto do 100 na sat...ako želiš ima testiranja i na stazama, pa bujrum....
Alfa Romeo 147 GTA 0-100 km/h 6,3 sec max.brzina: 246 km/h ...uz cinjenicu da je i dosta laksa
jest da ova prica ne ide sa ovom temom al ne mogu se neke stvari ljudima dokazat ...
@CLIO nemam ja nista protiv francuza, naprotiv, ponekad vozam lagunu od starog i auto je strava... i ne podcjenjujem ni jednu marku ... samo ova prica alfa i fiat i nema dalje me nervira pravo ... pogotovo za ove kante do 2003 god ... Boze sacuvaj ! Da je neko spomenuo alfu 159 il breru ... tu se ne bih javljao i branio VW ! pozz
- johntra
#154 Re: Alfa Romeo?
oči moje lijepe varaju te podaci ili ti nisu u potpunosti tačni, da ne kažem da su šuplja...R32 ne treba 6,1 do stoje nego 6,5 uz svo dužno poštovanje...to je naravno kada govorimo o običnim verzijama, sa običnim šestobrzinskim mjenjačima
a kad si već toliko navalio na DSG mjenjač, onda je ubrzanje R32 6,2 sekunde, dok je 147 GTA sa selespeed mjenjačem ubrzanje 6,3...
..druga stvar R32 je koncepcijski, mislim na peticu, četiri godine mlađe auto od 147...svaka čast VW što je u nju ubacio 4x4, zato je toliko i teža...gubi na pravcu, a bolji je na nekim stazama...ali stvarno je sramota da Alfa i danas čita lekcija mnogo mlađim kompaktima...a to da su se govna pravila do 2003. te neko slagao ili si loše pročitao u auto blicu ili ti bildu...Ado jarane, R32 troši pet po gradu, nizbrdo proizvodi gorivo...
a kad si već toliko navalio na DSG mjenjač, onda je ubrzanje R32 6,2 sekunde, dok je 147 GTA sa selespeed mjenjačem ubrzanje 6,3...
..druga stvar R32 je koncepcijski, mislim na peticu, četiri godine mlađe auto od 147...svaka čast VW što je u nju ubacio 4x4, zato je toliko i teža...gubi na pravcu, a bolji je na nekim stazama...ali stvarno je sramota da Alfa i danas čita lekcija mnogo mlađim kompaktima...a to da su se govna pravila do 2003. te neko slagao ili si loše pročitao u auto blicu ili ti bildu...Ado jarane, R32 troši pet po gradu, nizbrdo proizvodi gorivo...
- CLIO
#155 Re: Alfa Romeo?
Jooooj ovo tek sad vidjeh: ponekad voza babinu lagunuI have a name wrote:pa bolan sta pametujes ovuda kad nemas blage veze ..sam si poceo sa ovom pricom a sad ti papansko...:johntra wrote:ne moram ti ja ništa dokazivati...sam nađi ubrzanja R32, obje generacije, i ubrzanje GTA do 100 na sat...ali to je ipak meni papansko, nešto do 100 na sat...ako želiš ima testiranja i na stazama, pa bujrum....
- I have a name
#156 Re: Alfa Romeo?
jel tebi zafalilo teksta u postu pa pises gluposti i izmisljas to nesto 6,1 i ovim driverima ovdje solis pamet i pravis se pametan il fakat ne vidis dobro... ups izvini vidim da si ti neki idol ovdje medju ... sad se fino opusti, zagrij se pa procitaj moj post i svoj pa vidi ima li neke razlike i sta sam ja pogresno rekao...johntra wrote:oči moje lijepe varaju te podaci ili ti nisu u potpunosti tačni, da ne kažem da su šuplja...R32 ne treba 6,1 do stoje nego 6,5 uz svo dužno poštovanje...to je naravno kada govorimo o običnim verzijama, sa običnim šestobrzinskim mjenjačima
a ti ciko ... kako si samo recovit ... pa mogao si nesto pametnije smislit *ebemu misa
P.S.
eto ostavljam vas da analizirate malo moj post da se cika jontra opet malo ne zbuni
- CLIO
#157 Re: Alfa Romeo?
Hvala bogu ode.I have a name wrote:jel tebi zafalilo teksta u postu pa pises gluposti i izmisljas to nesto 6,1 i ovim driverima ovdje solis pamet i pravis se pametan il fakat ne vidis dobro... ups izvini vidim da si ti neki idol ovdje medju ... sad se fino opusti, zagrij se pa procitaj moj post i svoj pa vidi ima li neke razlike i sta sam ja pogresno rekao...johntra wrote:oči moje lijepe varaju te podaci ili ti nisu u potpunosti tačni, da ne kažem da su šuplja...R32 ne treba 6,1 do stoje nego 6,5 uz svo dužno poštovanje...to je naravno kada govorimo o običnim verzijama, sa običnim šestobrzinskim mjenjačima
a ti ciko ... kako si samo recovit ... pa mogao si nesto pametnije smislit *ebemu misa![]()
al et nemam sta vise trazit ovdje moram citat neki auto blic vamo jer svi ovdje vozaju sva auta i sve znaju ... oprostite na smetnji
P.S.
eto ostavljam vas da analizirate malo moj post da se cika jontra opet malo ne zbuni![]()
L
- johntra
#158 Re: Alfa Romeo?
ali fakat jarane šta je tebi?????I have a name wrote:jel tebi zafalilo teksta u postu pa pises gluposti i izmisljas to nesto 6,1 i ovim driverima ovdje solis pamet i pravis se pametan il fakat ne vidis dobro... ups izvini vidim da si ti neki idol ovdje medju ... sad se fino opusti, zagrij se pa procitaj moj post i svoj pa vidi ima li neke razlike i sta sam ja pogresno rekao...johntra wrote:oči moje lijepe varaju te podaci ili ti nisu u potpunosti tačni, da ne kažem da su šuplja...R32 ne treba 6,1 do stoje nego 6,5 uz svo dužno poštovanje...to je naravno kada govorimo o običnim verzijama, sa običnim šestobrzinskim mjenjačima
a ti ciko ... kako si samo recovit ... pa mogao si nesto pametnije smislit *ebemu misa![]()
al et nemam sta vise trazit ovdje moram citat neki auto blic vamo jer svi ovdje vozaju sva auta i sve znaju ... oprostite na smetnji
P.S.
eto ostavljam vas da analizirate malo moj post da se cika jontra opet malo ne zbuni![]()
L
jesi ti ćorav ili šta...šta sam ja napisao u postu?
hoćeš da ti blodiram šta sam napisao?
fakat čitaj blic malo, to i jeste za tebe....uhvati malo lufta oko zgrade, biće ti bolje...
- madner
#159 Re: Alfa Romeo?
Da sumiram alfa je bolja od?
Najveći problem sa polovnim alfavama su prethodni vozaci iste.
-
ado-šampion
#160 Re: Alfa Romeo?
Johntra jarane, iako si privržen talijanima, moraš malo biti realan. Kad motor od 3,2 litra u autu koje je teško ispod 1400 kg potroši na jednom testu 15 l, u drugom preko 17 l/100 km u prosjeku, a u trećem X5 4.4i (4,4 litra; težak preko 2 tone; visok) potroši 14,5 litara, onda ta Alfa previše troši i tačka.johntra wrote:Ado jarane, R32 troši pet po gradu, nizbrdo proizvodi gorivo...
- VR6
#161 Re: Alfa Romeo?
Poznato je da Alfe previse trose, zar ima neko kome to jos nije jasno?!
Zato im je GM i dao "svoje" motore...
No zbog toga Alfe i jesu tako lijepe za voziti, a svi zabavni auti za voziti, hoce ponekad i dobro potrositi
Starijim Alfama kad stisnes gas do poda, motor odmah reaguje, samo ubrizga predvidjeno gorivo za toliko pomjeranje gasa. A ne kao danas na nekim autima, ti dodas gas i onda znas da je ta info poslana elektronici, koja sada racuna da tebi pri tim obrtajima ne treba stvarno toliko goriva koliko si gasa dao, nego nesto manje i tek onda salje potrebnu kolicinu goriva motoru. I onda motor trosi pola litre manje, al zato ljeno reaguje na gas. Ebes to...
A rasprava o 147 GTA vs. R32 je smjesna. Ko god vozi brze aute, zna da su ta dva automobila na cesti identicno brza, uz jednake vozace. Bar dok je suho, po kisi se ionako niko pametan ne trka po cesti. Koji je zabavniji za voziti ne znam, vjerujem da Alfa ima neke dobre strane. Al i novi R32 je strasan stroj, pa...
Zato im je GM i dao "svoje" motore...
No zbog toga Alfe i jesu tako lijepe za voziti, a svi zabavni auti za voziti, hoce ponekad i dobro potrositi
Starijim Alfama kad stisnes gas do poda, motor odmah reaguje, samo ubrizga predvidjeno gorivo za toliko pomjeranje gasa. A ne kao danas na nekim autima, ti dodas gas i onda znas da je ta info poslana elektronici, koja sada racuna da tebi pri tim obrtajima ne treba stvarno toliko goriva koliko si gasa dao, nego nesto manje i tek onda salje potrebnu kolicinu goriva motoru. I onda motor trosi pola litre manje, al zato ljeno reaguje na gas. Ebes to...
A rasprava o 147 GTA vs. R32 je smjesna. Ko god vozi brze aute, zna da su ta dva automobila na cesti identicno brza, uz jednake vozace. Bar dok je suho, po kisi se ionako niko pametan ne trka po cesti. Koji je zabavniji za voziti ne znam, vjerujem da Alfa ima neke dobre strane. Al i novi R32 je strasan stroj, pa...
-
schakal
#162 Re: Alfa Romeo?
e ebiga nemozes da vozis auto sa 250ks a da ne trosi. Fabija 1.4 trosi 10 po gradu kud ces dalje a x5 mozda trosi 14,5 kad ga pustis da se kotrlja niz bradinu
-
dr.iver
#163 Re: Alfa Romeo?
Jedna od rijetkih istina ovdjemadner wrote:
@VR6
Blok je od Holdena. Glava, ubrizgavanje, i ispuh od alfe ipak.
-
JBL
#164 Re: Alfa Romeo?
Jarane, ti u biti nemas blage veze ali nema veze. Porediti Golf X in Alfu je budelestina isto kao sto je budalestina filozofirati o skromnoj potrosnji x veceg benzinca. Ako ti je do skromne potrosnje kupi diesel i opet ces bolje proci sa JTD.ado-šampion wrote:Johntra jarane, iako si privržen talijanima, moraš malo biti realan. Kad motor od 3,2 litra u autu koje je teško ispod 1400 kg potroši na jednom testu 15 l, u drugom preko 17 l/100 km u prosjeku, a u trećem X5 4.4i (4,4 litra; težak preko 2 tone; visok) potroši 14,5 litara, onda ta Alfa previše troši i tačka.johntra wrote:Ado jarane, R32 troši pet po gradu, nizbrdo proizvodi gorivo...
Usput, na Youtubu imas TopGear drag race:
AR GTA
Golf R32
Focus RS
-
dino_xx
#165 Re: Alfa Romeo?
Meni su talijanska vozila ne kvalitetna. Moje misljenje.
-
Interceptor
#166 Re: Alfa Romeo?
Hota -drzak, zna posao ali ima i boljih, jednostavno je najpoznatiji i najizvikaniji. Ja sam godinama radio kod Hote i dosadio mi odnos prema meni kao musteriji. Drugo, cesto kaze jednu dijagnozu (obavezno skupu), pa onda "ostaje da se vidi jel' to ???", ja odem kod drugog majstora i ispadne sasvim nesto drugo i banalno. Kazem vam -gomile novca sam ostavio kod njega dok se nisam opametio...ins wrote: Sto se majstora tice, samo jedan: Hota
Sta ti on kaze, radi na autu.
-
Hendrix
#167 Re: Alfa Romeo?
Mislim da je jedini konkretan zaključak na ovom i bilo kojem postu imena "Kupujem auto .... preporuke...." da će čovjek koji ga je postavio imati 100 stranica prepucavanja koje je bolje auto da čita i na kraju mu ostaje da vjeruje sebi a ne taborima VW, BMW , Fiat ... fanova po forumu, također sam zaključio da nijedno auto ne valja bar po ovim pričama ovde.
PS: I ja kontam kupovati auto ali iz ovoga pročitanog ne pada mi na pamet da ovde pitam valja li.
PS: I ja kontam kupovati auto ali iz ovoga pročitanog ne pada mi na pamet da ovde pitam valja li.
-
cikavelja
#168 Re: Alfa Romeo?
Da ne otvaram slican post a i da malkice povucete rucnu u vezi praiskonskog pitanja cija je kita veca, molio bih drage stanovnike glavnoga nam grada, da ako imaju kakvu informaciju ili od amidze tetak prodaje ili negdje nesto.......ili slucajno nabasali na dzadi prepoznatljiv komad A4 format papira zaljepljen na sajbu, na kojem pishe " PRODAJE SE" a taj auto slucajno bude AR 155, i ono, k'o svi dobri forumashi podjelite to sa mnom, na PM ili ovdje javno ostavite bar osnovne podatke vozila ili broj tel. vlasnika.
Haj' nije valjda teško?!
Hvala
Haj' nije valjda teško?!
Hvala
-
schakal
#169 Re: Alfa Romeo?
joj vidio sam strasnu 155 ali nije bio a4 format papira ebiga
-
cikavelja
#170 Re: Alfa Romeo?
'ajd priznaj da ti tata dadne ponekad golfa da upalis!?
Fakof retaj, preskaci ovu koverzaciju.

Fakof retaj, preskaci ovu koverzaciju.
- CLIO
#171 Re: Alfa Romeo?
schakal wrote:joj vidio sam strasnu 155 ali nije bio a4 format papira ebiga
Pih stvarno hebiga nikad dva dobra sastavit.
-
harera
#172 Re: Alfa Romeo?
procitah ovih 7 stranica prepucavanja iz razloga sto hocu da kupim AR 146 1,9JTD 2001 godiste .....samo bez komentara da je bolji golf ili sta vec?! ja da hocu golfa pitao bih za istog
Prednosti i nedostatci pomenute alfe ?!??
- aerosa
#173 Re: Alfa Romeo?
Koliko para ?harera wrote:procitah ovih 7 stranica prepucavanja iz razloga sto hocu da kupim AR 146 1,9JTD 2001 godiste .....samo bez komentara da je bolji golf ili sta vec?! ja da hocu golfa pitao bih za istog
Sad su opale cijene i 147 i 156 ta godišta, možda je bolje da malo pročačkaš i možda se uklopiš u neku od njih sa cijenom .
-
harera
#174 Re: Alfa Romeo?
ma ja i to sto kazes ! malo sacekati i ne zuriti
ova se nudi za 6500 ! nisam je jos vidio i nemam pojma u kakvom je stanju
- aerosa
#175 Re: Alfa Romeo?
Malo preleti po marketu i pik-u i pogledaj cijene ovih novijih.harera wrote:ma ja i to sto kazes ! malo sacekati i ne zuriti
Mada obrati pažnju na to da cijene nevjerovatno skaču i padaju skoro sedmično ko neki EKG pa možda i naletiš na nešto prihvatljivo.