Najvece ublehe u svijetu fudbala

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bosanski_kralj

#151 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Bosanski_kralj »

Boško Balaban i onaj naš što je bio za werder potpisao, zaboravih mu ime!

Što se tiče igrača poznatijih široj evropskoj nogometnoj javnosti recimo da je Breno ubleha žešća. Kako li on završi u Bayernu :-)
nemam_ideje

#152 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by nemam_ideje »

Uf, uf, uf. Svega nadrobljeno. Čuj Tores ubleha :-) Atletiko, Liverpul, španska reprezentacija :shock: Mislim stvarno.

Said HuseJinović, mnogo se od njega očekivalo, odličan transfer u Verder i žetoniranje :D
Denilson :oops: Francis Jeffers :oops: Adu :oops: Moram se složiti, Dos Santoš :oops: Meni lično, Gurkuf, ne znam što ga furaju, lik je preloš, velika nada, 0 bodova :-D
respo

#153 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by respo »

Gray wrote:
hau jes no wrote:
respo wrote:rossi u vilarealu bio u unitedu najavljivan kao velika zvjezda a skoro nigdje ga nema
dobar je rossi, mislim da ce igrati sa balotellijem u vrhu napada na euru

Rossi je prošle godine zabio 32 gola u svim takmičenjima i 5 golova ove sezone prije nego se povrijedio, bio je jedan od glavnih igrača Italije, tako da je on daleko od ublehe. A tek mu je 25.
od sljedeceg paola rossija sa 25 godina ocekuje se da bude u klubovima a la barca real milan juve united a ne u vilarealu
to je moje misljenje i znam sta isto pisu po italiji u vezi toga
ako postigne nesto ja cu reci prvi pogrijesio sam
nemam_ideje

#154 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by nemam_ideje »

Bosanski_kralj wrote:Boško Balaban i onaj naš što je bio za werder potpisao, zaboravih mu ime!

Što se tiče igrača poznatijih široj evropskoj nogometnoj javnosti recimo da je Breno ubleha žešća. Kako li on završi u Bayernu :-)
Balaban je bio fula Vile ali je zato zabijao u Brižu, igrao solidno za Hrvatsku a zabijao je i u Rijeci/Dinamu. Ljudi navode Larsa Rickena, pa čovjek je igrao u onoj šampionskoj generaciji Dortmunda i bio među boljim igračima :-) Čovjek odigrao 301 utakmicu za Dortmund i zabio 49 golova, uzeo Ligu Šmapiona i ubleha :-) Ozljede su ga uništile, sasvim solidan igrač.

Razlika je između ubleha/razvikanih (mladih) igrača i onih kojih su imali promašen transfer u neki klub. AKo tako gledmao onda je Viera promašaj jer se nije naigrao u MIlanu ili Anri jer se nije naigrao u Juventusu :oops: Niđe veze.
Riddle

#155 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Riddle »

ultima_palabra wrote:
Riddle wrote:Lars Ricken, Michael Bridges, Denilson, Andres D'Alessandro, Ricardo Quaresma, Diego, Bruno Cheyrou, Jeremie Aliadiere, Javier Portillo, Francis Jeffers, Fernando Cavenaghi, Maxi Lopez...

Ima ovog materijala jos, ali se ne mogu sjetiti. A ovi koji spominju Torresa i Recobu... :lol:
Diego Ribas? On je sličniji Recobi nego ostatku ovog društva.
Dopustam da je nesto bolji od ostatka nabrojanih. Ali sigurno nije blize Recobi nego njima. Daj ba Recoba je bio vrhunski igrac. Uostalom, ne podnosim Diega, tako da je bio unaprijed osuđen da se nađe na mojoj listi.
just principe

#156 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by just principe »

respo wrote: od sljedeceg paola rossija sa 25 godina ocekuje se da bude u klubovima a la barca real milan juve united a ne u vilarealu
to je moje misljenje i znam sta isto pisu po italiji u vezi toga
ako postigne nesto ja cu reci prvi pogrijesio sam
eh upravo zbog toga ne bi trebao slati Rossija u proslost..Covjek je u najboljim godinama i do povrede na vrhunCu karijere...Mislim da je ova tema o dobrim fudbalerima koji nisu puno postigli, a vec su na zalasku karijere sa nikakvom biografijom.
I da ne mogu svi igrati u tim nabrojanim klubovima i ne mora znaciti ako su u Realu ili Unitedu da si vrhunski igrac..
Evo Rossi je mnogo mnogo bolji od Berbatova ili onih talijanskih kloceva iz Juventusa
Šibicar

#157 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Šibicar »

Deco-nema veće ublehe i precjenjenijeg igrača.

Image
dječak sa šibicama

#158 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by dječak sa šibicama »

Mirza Mesic

Alen Skoro

Perica Ognjenovic

Mihael Mikic

Silvio Maric

Dragan Ciric

Goran Vucevic (iako je on vise zrtva kvote stranaca u Barseloni)

Memisevic :oops: :lol:
Riddle

#159 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Riddle »

Od toliko smeca, bas se Deco izvuce. Frajer je nekih 5 godina bio sjajan veznjak. Trofeja mu isto nije manjkalo.
zli_hordas

#160 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by zli_hordas »

Po meni je veron strasan igrac,recoba takodje,emre isto strasan igrac,forlan isto nema tu velikih ublehasa.Mozda je ublehas onaj Nikola Ventola najavljivan kao velika nada.
Kinaski

#161 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Kinaski »

Šibicar wrote:Deco-nema veće ublehe i precjenjenijeg igrača.

Image
a sta cemo sa Portom ? Sa titulom lige prvaka ?
duminjo

#162 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by duminjo »

najbolji igrac sv.prvenstva ubleha
najbolji strijelci liga (liga petice) ubleha
osvaja ligu prvaka sa 2 kluba, ovdje ubleha
nekoliko njih zive legende fudbala i nekoliko njih bilo u uzoj konkurenciji za najbolje igrace svijeta na vrhuncu karijre, ovdje ublehe..
ma dajte ba sta lupate..
sreca pa sam svaki trec post procitao, mozda je neko i batistutu stavio kao ublehu :lol: :lol:
just principe

#163 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by just principe »

zli_hordas wrote:Po meni je veron strasan igrac,recoba takodje,emre isto strasan igrac,forlan isto nema tu velikih ublehasa.Mozda je ublehas onaj Nikola Ventola najavljivan kao velika nada.

zar ima da je neko spomenuo Forlana kao ublehasa :shock: ne - vje - ro - vatno :shock:
Richard Wagner

#164 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Richard Wagner »

Šibicar wrote:Deco-nema veće ublehe i precjenjenijeg igrača.

Image
vidi se da si manijak i da pojma nemaš :x
MyCore

#165 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by MyCore »

Tvrtko II Kotromanić wrote:mislim da ovaj igrac ulazi u kategoriju ublehe:
Ali Dia, covjek je igrao po amaterskim i nizeligaskim klubovima i onda, tako sto je slagao da mu je George Weah rodjak i tako sto mu je jaran, pretvarajuci se da je Weah, nazvao trenera Southamptona koji mu je omogucio da na osnovu toga zaigra u Premier ligi :-)

Odigrao je 20-tak minuta u kojima je pokazao sav svoj (ne)talenat i nakon toga mu se gubi svak trag :D

Danas vazi za najvecu ublehu koja je ikad zaigrala u Engleskoj, sto je svakako veliko postignuce kad se uzme u obzir konkurencija u vidu kojekakvih O´Shea, Browna i sl. :D
Ovaj lik je car apsolutni :lol:
splend

#166 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by splend »

duminjo wrote:najbolji igrac sv.prvenstva ubleha
nekoliko njih zive legende fudbala i nekoliko njih bilo u uzoj konkurenciji za najbolje igrace svijeta na vrhuncu karijre, ovdje ublehe..
ma dajte ba sta lupate..
sreca pa sam svaki trec post procitao, mozda je neko i batistutu stavio kao ublehu :lol: :lol:
ja sam procitao svaki 10 post, i ostao sokiran fudbalskim (ne)znanjem :shock: :shock: :shock:

pa kad su stavili toresa i deca, ne znam sto ne bi batistutu i elbera ubacili :mrgreen:
just principe

#167 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by just principe »

ma dajte ba sta lupate..

upravo to :!: Po njima je i Henry ubleha jer je sad u SADu :-)
duminjo

#168 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by duminjo »

daj ubacite ovu temu zajedno sa onom temom vicevi dana.. :lol: :lol:
Kinaski

#169 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Kinaski »

a sta se desilo sa Titi Camarom , ovaj liverpool je imao starasnih transfera :D
duminjo

#170 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by duminjo »

just principe wrote:
ma dajte ba sta lupate..

upravo to :!: Po njima je i Henry ubleha jer je sad u SADu :-)
dobro se sjecam nekad davno prije 6,7 il 8 godina: gledam ja utakmicu Arsenal i jos neko, prikazase Anrija onako u krupnom planu, pa ga cijelog prikazase, pa onda moja mama (koja mrzi fudbal i koja nema veze sa fudbalom) rece: "ovaj je sigurno zaje*ban i brz i dobro igra, vidi mu onih nogu i vidi ga kakav je kosturav i zilav...
bravo mama :D :D :D
BHF_Manijak

#171 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:Recoba, De la Pena,El Hadji Diouf, Sasa Ilic, Kezman,Denilson,Sytchev, Baros, Lee Bowyer,Nicky Butt,Van der Meyde (ovaj je posebna ubleha od igraca), Mendieta,Luque (iz Deportiva),Tristan,Jose Mari (Atletico ga uvalio Milanu, velika ubleha od igraca),Pavon,Vicente (dobro njega su i ozljede uništile), Joaquin,Reyes, zatim svi oni "nasljednici Maradone (tipa Ortega, Aimar,Riquelme,D'Alessandro,Pastore, - sve je to gola ki.ta...za Lamelu je još rano govoriti), Portillo (važio za velikog talenta Reala), Rafael Sobis - auuuuu sjecate li se ove ublehe koju brazilci uvališe Betisu :? , Ryan Babel (velika nada holandskog fudbala koje je Benitez maltretirao godinama i na kraju ga uništio igracki), Ben Arfa (bio veci talent u Lyonu i od Benzeme), Krkić, Muhamed Kalon (jedan u nizu Moratijevih promašaja), Kleberson i Djemba Djemba (oni su Fergusonov fail).....možemo do sutra ovako nabrajati.
Hajd brate sve, ali dvojica boldiranih ti je stvarno nidje veze!!! :roll: Cuj Mendieta kita a frajer na ledjima nosio onu generaciju Valencie, beton igrac bio, to sto je preso u tvoju Barcu i tamo nije pruzio adekvatne partije je druga stvar, ali reci za igraca kakav je Mendieta da je ubleha je nidje veze! Riquelme nije mozda svjetska klasa bio, ali sasvim solidan igrac koji je u Villarrealu imao svoj neki vrhunac...To sto on nije bio novi Messi je druga stvar, ali daleko je od ublehe!

Ne znam, tema je fakat otisla u qrac na samom pocetku, kad vidim sta sve ljudi ublehama nazivaju, pitam se gledali ovdje iko utakmice ili samo na osnovu toga sto je na manageru bio beton i talenat pa kasnije se ispostavilo u stvarnom zivotu drugacije, onda zbog toga igraca nazovu ublehom, smijesni ste vi pojedinci majkemi!
Klisnmann ubelha, a sto? To sto je prvi napadac Njemacke bio uz Bierhoffa i prvi napadac Bayerna? Podolski, tacno je da u BAyernu nije uspio, ali evo momak dvije sezone sam na ledjima nosi mrtvi Koln i zabija golove, a i u reprezetnaciji dobre partije pruza.
Druga je stvar ako se nekome ne svidja odredjeni igrac, ali nazivati ga zbog toga ublehom je nidje veze.
Kud ce te dalje kad je i Torres ubleha! Ljudi ko da dvije utakmice godisnje gledaju, a sve lafo ozbiljni diskutanti. Pa onda Veron, jer zaboga nije uspio u Unitedu, a prije toga sto je u Laziu harao jebo to, jel? Pa onda Forlan...Hej tugo moja, ja likova! :lol: :roll:

Pod prave ublehe idu Bendtner, Dos Santos, Babel, Krkic, Adriano itd...
Kinaski

#172 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Kinaski »

Ne znam jeste gori vi koji se osvrcete na ove izvale ili ovi sto ih pisu :D
Mustang1

#173 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Mustang1 »

Kako moze biti ubleha neko ko je osvojio neki trofej sa nekom ekipom i bio kljucni igrac u toj ekipi :D Taman da mu je to jedina utakmica bila ne moze biti ubleha :D
Riddle

#174 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Riddle »

Dos Santos i Krkic su jos uvijek vrlo mladi. Ne spadaju oni u ovu grupu. Jos uvijek imaju sansu da uspiju. Neki igraci inace kasnije sazrijevaju. Ovi momci imaju jos nekih 10 godina pred sobom.

Ah da, neko je spomenuo Chicharita. :lol:
palermo

#175 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by palermo »

Pa dobro sad, ne pregonite, malo je tema otišla u krivom smjeru, prije svega jer se nismo dogovorili oko pojma ubleha. Mislim da smo sad negdje nadošli. I tema je zanimljiva, ne treba je odbacivati.

Nego, jeste li primijetili da smo mnogo holanđana postavili kao ublehe (Meyde, Babel, Drente) što opet može da znači i da je njihova produkcija igrača fantastična, i onda iz generacije neki uspiju (Sneijeder, Van der Vart) a neki odu među ublehe.
A bogami, naših igrača (ovih iz premijer lige) malo ode u ublehe. Što je razumljivo, jer su uglavnom svi ublehe, pa je onda teško napraviti razliku
Post Reply