Psi lutalice

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mrtva kokoš

#151 Re: Psi lutalice

Post by mrtva kokoš »

Image

jes da je ova fotka sarkazam, ali nesto kontam da cuko zamijeni gugana, jos malo i nece biti potrebe za sarkazmom.. :-)
madner

#152 Re: Psi lutalice

Post by madner »

I jaka je ova logika za RAD, njihovo je da pociste iza lutalica, ma koliko lutalica bilo i sta god isti uradili.
mrtva kokoš

#153 Re: Psi lutalice

Post by mrtva kokoš »

madner wrote:I jaka je ova logika za RAD, njihovo je da pociste iza lutalica, ma koliko lutalica bilo i sta god isti uradili.
napisao sam bio odgovor ali mi je odstranjen post. mozda podnijeti zahtjev radu da dezuraju sa kamionom i jednim radnikom ispred svakog kontejnera. :mrgreen:
madner

#154 Re: Psi lutalice

Post by madner »

Ne znam, to ce nas dovesti u dilemu, krepati ce nam cuke od gladi. Dakle da taj sto dezura dozvoli cukama da jedu i da onda pocisti iza u sto brzem roku.
opa22

#155 Psi lutalice

Post by opa22 »

Image

Image

Image

Sent from my iPhone using Tapatalk
miki.ba

#156 Re: Psi lutalice

Post by miki.ba »

Mene kad bi neko pitao hoces da te ubijem ili da zivis na ulici, da jedes iz kontejnera i da ti otkinemo muda ja bi rekao ubi me. :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#157 Re: Psi lutalice

Post by O'zone »

Mislim da bi bio red da se barem malo uozbiljimo jer neki komentari su čista sprdačina.

Imamo popriličan problem koji nije za zajebancije. Ovo što je urađeno u Hadžićima sa jedne strane nije OK ali ko nije prolazio kroz Hadžiće zadnjih mjeseci pješke nije svjestan koliki je problem pasa lutalica.

Najhumaniji put bi bio eutanazija injekcijom koju bi odradila Veterinarska služba u saradnji sa KJKP RAD odnosno kafilerijom gdje bi se odmah eutanizirali bolesni i stari psi (to bi procjenjivao nadležni veterinar) a ostali se smjestili u azil i po tome dati zadatak Udruženju AV-MAU da što aktivnije rade na pronalaženju udomitelja kako u zemlji tako i u inozemstvu i za to im dati tačno određeni rok 90 dana bi bilo sasvim OK.

U slučaju da pas do tog trenutka ne bude udomljen vrši se eutanazija.

Ovakvim postupkom bi se mogli riješiti problema lutalica ili ga barem svesti na podnošljivu mjeru u roku od cca 12 mjeseci.
chuchumbamayumbe

#158 Re: Psi lutalice

Post by chuchumbamayumbe »

Ja bih volio da mi se javi neko od dežurnih zaštitnika pasa lutalica/napuštenih, i iskreno kaže da li je OK to da psi doživotno budu zbrinuti u azilu, ili da se odredi tačan vremenski koliko tamo mogu ostati, prije nego budu eutanizirani.
Jednu od ove dvije opcije, ili neku traću, ako postoji?
madner

#159 Re: Psi lutalice

Post by madner »

Ne vidim zasto je metak nehuman, nema patnje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#160 Re: Psi lutalice

Post by KatarinaKosaca »

chuchumbamayumbe wrote:Ja bih volio da mi se javi neko od dežurnih zaštitnika pasa lutalica/napuštenih, i iskreno kaže da li je OK to da psi doživotno budu zbrinuti u azilu, ili da se odredi tačan vremenski koliko tamo mogu ostati, prije nego budu eutanizirani.
Već ti je rečeno a stalno postavljaš isto pitanje... Iako nisam iz tih udruženja, svaki azil u svijetu se izdržava iz donacija. Prema tome, na sposobnosti je onoga ko upravlja tim, odnosno prikuplja sredstva. I prestanite više sa porezima niste feninga dali za pse, ali se unaprijed bunite. Što plaćate korupciju i familiju to šutite kao zaliveni...
Osim toga pitanje ti je hipotetičko. Psi su na ulici i dežurni sadisti se na njima iživljavaju, niti su zbirnuti niti su doživotno zbirnuti. Šta bi bilo kad bi bilo.
Kako je lako biti jak prema slabom, prema jakom slab.
Last edited by KatarinaKosaca on 26/02/2012 15:48, edited 1 time in total.
madner

#161 Re: Psi lutalice

Post by madner »

Po zakonu su opcine/opstine te koje trebaju placati za azil a ne da se isti vodi preko donacija.
kokuz_sa

#162 Re: Psi lutalice

Post by kokuz_sa »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:Jah... A tebi se inace vjeruje na forumu...
Da njoj se vjeruje na forumu. A kakve to ima veze sa temom?
Kao i kulinarski recepti? Ili smo sa razmjene recepata kako otrovati i mučiti psa, prešli na kakvo spremiti psa?
pa vjerujemo i mi Kurtiju koji je fakat ok momak..
i nije od onih koji bi lagali da su ga iz AV-MAu-ciju udruzenja zakinuli za 800KM

a vec ima njegov post na forumu gdje je detaljno to opisao sta i kako ga je udruzenje izigralo

evo nasao sam

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p6688817
Last edited by kokuz_sa on 26/02/2012 16:04, edited 1 time in total.
Lutijena

#163 Re: Psi lutalice

Post by Lutijena »

O'zone wrote:Mislim da bi bio red da se barem malo uozbiljimo jer neki komentari su čista sprdačina.

Imamo popriličan problem koji nije za zajebancije. Ovo što je urađeno u Hadžićima sa jedne strane nije OK ali ko nije prolazio kroz Hadžiće zadnjih mjeseci pješke nije svjestan koliki je problem pasa lutalica.

Najhumaniji put bi bio eutanazija injekcijom koju bi odradila Veterinarska služba u saradnji sa KJKP RAD odnosno kafilerijom gdje bi se odmah eutanizirali bolesni i stari psi (to bi procjenjivao nadležni veterinar) a ostali se smjestili u azil i po tome dati zadatak Udruženju AV-MAU da što aktivnije rade na pronalaženju udomitelja kako u zemlji tako i u inozemstvu i za to im dati tačno određeni rok 90 dana bi bilo sasvim OK.

U slučaju da pas do tog trenutka ne bude udomljen vrši se eutanazija.

Ovakvim postupkom bi se mogli riješiti problema lutalica ili ga barem svesti na podnošljivu mjeru u roku od cca 12 mjeseci.
+1 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Znam da sam pretjerala i izvinjavam se normalnim čitateljima, ali pojedini "zaštitnici" pasa toliko plitko razmišljaju i jednostavno u čovjeku izazovu revolt tako da je najbolje na ovaj način otvoriti im oči i pokazati šta su psi u nekim drugim zemljama i kako se postupa prema njima i drugim životinjama. Oni jednostavno ne vide da smo na rubu katastrofe i da je zadnji momenat da se nešto riješi, a očito je da azili za pse neće još dugo profunkcionisati i da je sklanjanje nekih 500 pasa samo vrh ledene sante.

P.S. Jutros sam vidjela kerušu sa 4 mala kučića, a koliko ih još ima koje se trebaju okotiti u narednom periodu. :roll:

.
chuchumbamayumbe

#164 Re: Psi lutalice

KatarinaKosaca wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja bih volio da mi se javi neko od dežurnih zaštitnika pasa lutalica/napuštenih, i iskreno kaže da li je OK to da psi doživotno budu zbrinuti u azilu, ili da se odredi tačan vremenski koliko tamo mogu ostati, prije nego budu eutanizirani.
Već ti je rečeno a stalno postavljaš isto pitanje... Iako nisam iz tih udruženja, svaki azil u svijetu se izdržava iz donacija. Prema tome, na sposobnosti je onoga ko upravlja tim, odnosno prikuplja sredstva. I prestanite više sa porezima niste feninga dali za pse, ali se unaprijed bunite. Što plaćate korupciju i familiju to šutite kao zaliveni...
Osim toga pitanje ti je hipotetičko. Psi su na ulici i dežurni sadisti se na njima iživljavaju, niti su zbirnuti niti su doživotno zbirnuti. Šta bi bilo kad bi bilo.
Ništa mi nije konkretno rečeno, nego je sve umotano i zakukuljeno, a nigdje konkretnog odgovora.

Gdje se to SVAKI azil u svijetu izdržava od donacija, i pogotovu, odakle ti ideja da će se naš azil održavati iz donacija?! Čijih donacija?! O kakvoj sposobnosti onoga ko upravlja tim i prikuplja sredstva ti govoriš?! Hoćeš li ti upravljati azilom? Hoćeš li ti prikupljati sredstva? Halo, kuc, kuc...?!
I neću da prestanem sa porezima, kako ti kažeš. Nisu u pitanju porezi nego rješavanje očiglednog problema prevelikog broja lutalica.
Ja ne šutim kao zaliven što se tiče plaćanja korupcije i familija, i to ne dovodi u isti koš, jer to nije ista stvar.
Ja govorim o konkretnim stvarima vezano za rješavanje problema lutalica, a ne o korupciji u društvu, iranskim nuklearnim aspiracijama ili gladnoj djeci Afrike.
A ti nastavi kako je lako biti jak prema slabom...jer u mom slučaju, i u slučaju većine normalnih koja se ovdje javlja, to nije slučaj. To ti možeš onim ubicama i bolesnicima stavljati u usta, meni nećeš.
Alfons Kauders

#165 Re: Psi lutalice

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:Jah... A tebi se inace vjeruje na forumu...
Da njoj se vjeruje na forumu. A kakve to ima veze sa temom?
Kao i kulinarski recepti? Ili smo sa razmjene recepata kako otrovati i mučiti psa, prešli na kakvo spremiti psa?
Ma ja ba... Zato sto se ne slazem sa svakim bullshitom koji serviraju vama drage nevladine organizacije, ja automatski mucim i kuham pse... Bas divno razmisljanje, nema sta.

Sto se tice levata iz pomenute organizacije, i moj prijatelj je s njima imao neugodnosti... Ne bas troskali kao kurty, ali sasvim dovoljno da ih stjera u kurac. Tako da cu prije povjerovati onome sto pise Kurty, nego uvazenoj gospoji Banksy... Ciji je track record u pogledu vjerodostojnosti informacija koje ostavlja na forum u najmanju ruku upitan.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#166 Re: Psi lutalice

Post by KatarinaKosaca »

kokuz_sa wrote:pa vjerujemo i mi Kurtiju koji je fakat ok momak..
i nije od onih koji bi lagali da su ga iz AV-MAu-ciju udruzenja zakinuli za 800KM

a vec ima njegov post na forumu gdje je detaljno to opisao sta i kako ga je udruzenje izigralo

evo nasao sam

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p6688817
Nije u pitanju @kurty, kojeg sam, by the way glasala za najforumaša, nego je reakcija bila na ad hominem upadicu dežurnog ad hominem napadača, a nema veze sa temom.
JThomas

#167 Re: Psi lutalice

Post by JThomas »

banksy smije reći da kurty laže, al' vi njoj ne smijete! :D

u protivnom salamurite pse za mezu! :D

tako tipično, tako već viđeno...a ne laže. milion posto.
Prpa.ba

#168 Re: Psi lutalice

Post by Prpa.ba »

chuchumbamayumbe wrote: Ništa mi nije konkretno rečeno, nego je sve umotano i zakukuljeno, a nigdje konkretnog odgovora.
Tesko da ces dobiti konkretan odgovor jer ljudi u principu pokusavaju odbraniti neodbranjivo. Prvo je teza bila da nema mnogo pasa lutalica i da nisu opasni. Onda se pokaze da je broj napada u porastu. Kako nije moguce ponuditi protuargument izuzevsi smijesne tvrdnje tipa "covjek ugrizao psa, pa se ovaj branio", onda se predje na to da je drzava kriva sto nema azila. Onda se pokaze da azili nece nista rijesiti i kada bi se izgradili zbog suludog zakona, i da se bezveze bacaju pare na dozivotno penzionisanje pasa, onda se kaze "nece biti dozivotno penzionisani". Onda se postavi dio zakona koji jasno govori da nema ubijanja zivotinje osim ako je terminalno bolesna ili prestara, onda se kaze da lutalice kratko zive. I tako blize i tako dalje.
Primjerice, ja jos uvijek cekam odgovore na ova pitanja:
Prpa.ba wrote: Ponavljam, ukoliko imas alternativno tumacenje zakona o zastiti zivotinja koje ce pokazati da psi nece biti dozivotno u azilu (tvoja inicijalna teza), ukoliko imas drugacije podatke o broju lutalica od onih koji se vrte u medijima (tvrdis da se preuvelicava), drugacije metode "brojanja" pasa (tvrdis da ne postoje i/ili da nisu ispravne), dokaz o tome da ce azil biti funkcionalan i rijesiti problem (u korelaciji sa brojem pasa), slobodno iznesi stavove i podatke. Od isprazne price tipa "drzava kriva", "zakon dobar", "ne znate citati zakon", "veterinari i novinari pretjeruju", "ja prebrojao i nahranio 5 pasa" nemamo nista, niti se doprinosi diskusiji.
Za sada nema konkretnog (niti bilo kakvog) odgovora. :D
O'zone
Globalni moderator

#169 Re: Psi lutalice

Post by O'zone »

Prpa.ba wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ništa mi nije konkretno rečeno, nego je sve umotano i zakukuljeno, a nigdje konkretnog odgovora.
Tesko da ces dobiti konkretan odgovor jer ljudi u principu pokusavaju odbraniti neodbranjivo. Prvo je teza bila da nema mnogo pasa lutalica i da nisu opasni. Onda se pokaze da je broj napada u porastu. Kako nije moguce ponuditi protuargument izuzevsi smijesne tvrdnje tipa "covjek ugrizao psa, pa se ovaj branio", onda se predje na to da je drzava kriva sto nema azila. Onda se pokaze da azili nece nista rijesiti i kada bi se izgradili zbog suludog zakona, i da se bezveze bacaju pare na dozivotno penzionisanje pasa, onda se kaze "nece biti dozivotno penzionisani". Onda se postavi dio zakona koji jasno govori da nema ubijanja zivotinje osim ako je terminalno bolesna ili prestara, onda se kaze da lutalice kratko zive. I tako blize i tako dalje.
Prpa.ba wrote: Ponavljam, ukoliko imas alternativno tumacenje zakona o zastiti zivotinja koje ce pokazati da psi nece biti dozivotno u azilu (tvoja inicijalna teza), ukoliko imas drugacije podatke o broju lutalica od onih koji se vrte u medijima (tvrdis da se preuvelicava), drugacije metode "brojanja" pasa (tvrdis da ne postoje i/ili da nisu ispravne), dokaz o tome da ce azil biti funkcionalan i rijesiti problem (u korelaciji sa brojem pasa), slobodno iznesi stavove i podatke. Od isprazne price tipa "drzava kriva", "zakon dobar", "ne znate citati zakon", "veterinari i novinari pretjeruju", "ja prebrojao i nahranio 5 pasa" nemamo nista, niti se doprinosi diskusiji.
To i ja pokušavam da saznam a jedino što se dobija na ovoj i na svakoj drugoj temi koja je vezana za lutalice je "S'JOO DIVI MU GLAVE!'
chuchumbamayumbe

#170 Re: Psi lutalice

Vidim ja da odgovora nema.
Ne vjerujem da forumaši koji stoje na strani pseće populacije po svaku cijenu (upravo su sada aktivni na temi "pomozimo da se monstrumi kazne") nisu vidjeli ovu temu, ali znam zašto se ne javljaju.
Većina nas ovdje koji realno pokušavamo sagledati problem i dobiti konkretne odgovore nismo pogodni za etiketiranje, jer ne govorimo "ubij, zakolji...", niti mi to pada na pamet.
Čisto jedan normalan dijalog, u cilju rješenja problema lutalica/napuštenih.
Prpa.ba wrote:
kurty

#171 Re: Psi lutalice

Post by kurty »

Banksy wrote:
kurty wrote: Samo jednu stvar da dodam... I ja volim pse... Pomazem im koliko mogu... Moj ti je savjet da pogledas malo i neka druga udruzenja koja se bavi zastitom pasa i pomozi njima, a ne lopovima iz AV MAU... Mene su izlevatili sa prilicnu svotu novca (sto bih i oprostio), ali mi je vise krivo sto nisu htjeli da se jave na telefon, niti da odgovore na poruku
Ne vjerujem ti ni riječ.
Višegodišnje iskustvo, i moje i brojnih prijatelja koji im pomažu - jedino udruženje koje odmah odgovara na poziv, koje dolazi po prijavi gdje god želiš, koje izlazi na teren, kojima nije mrsko i teško izaći van i pomoći i u pola noći, koje se maksimalno i privatno žrtvuje da pomogne napuštenim i ugroženim životinjama. Svaki dinar koji im se da, ode za prave stvari. Jedina im je mana što su pomalo mladi i naivni i što se previše daju i podmeću leđa i tamo gdje drugi ne žele ni prići.
Sva ostala ''udruženja'' su ublehaši koji gledaju da se ogrebu o državni novac, da zgrabe donacije, a koji stražnjicom ne bi mrdnuli da pomognu, priskoče, učine ono što im je u ''opisu posla''. Više puta provjereno, 100%.
ovo tek sad vidjeh...

Ja sam ispao mlad i naivan kad su oni u pitanju...
Nema potrebe da sad dakazujem nesta, ako mislis da lazem, eto onda lazem... I to je to...

Necu ulaziti u druga udruzenja, ali znam da su mi najvise pomogli i da sam vidjeo da psima najvise pomazu oni koji su "otjerani" iz AV MAU...

p.s. 7 dana poslije operacije psica, odem ponovo veterinaru sa 4 psa da se svi vakcinisu... I neka suplja sa veterinarom, i objasnjvama ja odakle ti psi kod mene... kad veterinar "jesul to i tebe navukli sa pricom da ce oni nadoknaditi sve to oko psica...". Ja gledam u njega, i naivno "ne znam koga su to navlacili prije, ali su mi obecali da ce nadoknaditi to...".. Prodje od tad par Bajrama, al glasa od njih nikad...
Banksy

#172 Re: Psi lutalice

Post by Banksy »

kurty wrote:
Banksy wrote:
kurty wrote: Samo jednu stvar da dodam... I ja volim pse... Pomazem im koliko mogu... Moj ti je savjet da pogledas malo i neka druga udruzenja koja se bavi zastitom pasa i pomozi njima, a ne lopovima iz AV MAU... Mene su izlevatili sa prilicnu svotu novca (sto bih i oprostio), ali mi je vise krivo sto nisu htjeli da se jave na telefon, niti da odgovore na poruku
Ne vjerujem ti ni riječ.
Višegodišnje iskustvo, i moje i brojnih prijatelja koji im pomažu - jedino udruženje koje odmah odgovara na poziv, koje dolazi po prijavi gdje god želiš, koje izlazi na teren, kojima nije mrsko i teško izaći van i pomoći i u pola noći, koje se maksimalno i privatno žrtvuje da pomogne napuštenim i ugroženim životinjama. Svaki dinar koji im se da, ode za prave stvari. Jedina im je mana što su pomalo mladi i naivni i što se previše daju i podmeću leđa i tamo gdje drugi ne žele ni prići.
Sva ostala ''udruženja'' su ublehaši koji gledaju da se ogrebu o državni novac, da zgrabe donacije, a koji stražnjicom ne bi mrdnuli da pomognu, priskoče, učine ono što im je u ''opisu posla''. Više puta provjereno, 100%.
ovo tek sad vidjeh...

Ja sam ispao mlad i naivan kad su oni u pitanju...
Nema potrebe da sad dakazujem nesta, ako mislis da lazem, eto onda lazem... I to je to...

Necu ulaziti u druga udruzenja, ali znam da su mi najvise pomogli i da sam vidjeo da psima najvise pomazu oni koji su "otjerani" iz AV MAU...

p.s. 7 dana poslije operacije psica, odem ponovo veterinaru sa 4 psa da se svi vakcinisu... I neka suplja sa veterinarom, i objasnjvama ja odakle ti psi kod mene... kad veterinar "jesul to i tebe navukli sa pricom da ce oni nadoknaditi sve to oko psica...". Ja gledam u njega, i naivno "ne znam koga su to navlacili prije, ali su mi obecali da ce nadoknaditi to...".. Prodje od tad par Bajrama, al glasa od njih nikad...
Ne znam šta bih ti rekla, žao mi je ...

Moja višegodišnja iskustva, i iskustva mojih prijatelja, iznijela sam iznad.
palamuda

#173 Re: Psi lutalice

Post by palamuda »

KatarinaKosaca wrote:
Da mi tako sve probleme rješimo donacijom i sadakom. Ti bi ovakav problem rješavala donacijom baš mudro rješenje, izgleda da će tek problem sa lutalicama postati kad ih zbrinemo tek tad kreće druga etapa agresivne i nelogične politike spašavanja pasa. A šta drugo očekivati od ljudi koji uporno hoće da me ubjede da sam pas i da ujedam pse po ulici.
Imam psa al ovakve stavove nikad nisam imao.
amrica

#174 Re: Psi lutalice

Post by amrica »

i ja vjerujem kurty-u, s obzirom na iskustvo meni bliskih (izujedanih :sad: ) osoba, koje su zvalve avmjau i dobile savjet da nahrane pseto pa ce otici... a na kraju su zavrsile u hitnoj :x
Alfons Kauders

#175 Re: Psi lutalice

Post by Alfons Kauders »

chuchumbamayumbe wrote:Vidim ja da odgovora nema.
Ne vjerujem da forumaši koji stoje na strani pseće populacije po svaku cijenu (upravo su sada aktivni na temi "pomozimo da se monstrumi kazne") nisu vidjeli ovu temu, ali znam zašto se ne javljaju.
Većina nas ovdje koji realno pokušavamo sagledati problem i dobiti konkretne odgovore nismo pogodni za etiketiranje, jer ne govorimo "ubij, zakolji...", niti mi to pada na pamet.
Čisto jedan normalan dijalog, u cilju rješenja problema lutalica/napuštenih.
:thumbup:

Normalnog dijaloga nema, jer nema ni normalnih prijedloga.

S jedne strane imamo ekipu koja bi pobila sve sto hoda na cetiri noge, s druge strane ekipu koja ne nudi nikakvo rjesenje (bajke ne smatram rjesenjem)...

Talibani s jedne i druge strane.
Locked