Bez namjere da nekog uvrijedim i zelje da tema ode u nezeljenom pravcu, zelim samo (a kao neko je apsolutno protiv pusenja u prostoriji gdje su djeca), reci da je pomalo iritantno ovo "moderno" sataniziranje pusaca.
Koliko god da sam protiv toga, bas kao sto sam i protiv toga da bebe jedu smoki sa 8-9 mjeseci, da trudnice piju gazirana pica, jedu fast food (meni tu nema razlike, a da sada ne nabrajam primjere iz okoline, a aman na lomacu bi sve pusace), mislim da se ipak malo pretjeruje sa tim. Svaki roditelj nosi odgovornost prema svom djetetu , pusac ili nepusac, i niko ne moze nicije dijete voljeti vise nego roditelj mu

KOliko god smetale izjave tipa. moja je mama, sestra, kuma, ova ili ona pusila u trudnoci pa bebi nije nista bilo, htjeli priznati ili ne, tako je. Kao sto beautyfool rece, ne reaguje ni svaka trudnica a ni svaka beba jednako na duhanski dim, otrov iz coca cole, otrov iz dima rostilja, itd.. Iako sam i sama prestala pusiti u trudnoci (ne radi necijeg moralisanja, nego iz vlastite griznje savjesti, nisam ni kahvu pila niti gutljaj gaziranog), ispade da je kompletna generacija 60,70-tih trebala danas biti deformisana, astmaticna, bronhiticna, zakrzljala

Isto tako, 70 % nas je odraslo na zapusenoj siki, sto je jako ruzno, ali tako je

Majke u to doba nisu znale bolje, ali cinjenica je da nismo svi bolesni ni astmaticni.
Ovo mozda govori neko ko ce s merakom cijelu cigaru ispusiti po prestanku dojenja (VANI NARAVNO), iako mi se omakne koji put i sada da povucem ponekad koji dim uz kafu ako znam da necu narednih sati dojiti i ako je beba kod nane, no to ne ubrajam u pusenje a i jedva da je merak kada to radis sa griznjom savjesti .
Oduzih ja, a samo sam htjela reci da je malo pretjerano reagovati na pusenje VANI (ako sam dobro shvatila iz prethpodnih postova). Evo, ja cu uredno vani u basti ili na klupi pusiti kada malena prestane dojiti i neko ce me gledati kao satanu

Barem vani ima toliko Bogom dane prirode da se moze sa djecom odmaci, ali cinjenica je da u bastama i pusaci i nepusaci imaju jednako pravo na sjesti i popiti kahvu, uz to zapaliti ili ne zapaliti. Od toga se zaista ne moze pobjeci. Bas kao sto ja ne mogu narediti komsiji da promijeni ono nesto na tockovima, sa cime ne znam kako prodje na tehnickom pregledu i zacadi zagoretinom cijelu mahalu dok se popne uz brijeg, dok ja vani sjedim sa malenom, a pritom ja pazim da joj ne naskodim