E pa ja slučajno znam za jednoga koji malo ima više priznanja od ostalih.j@ pa j@ wrote:
u fuci ne znam da su se nesto proslavili sa mvp titulama ili izborima za naj evropljanina ili svjeta bilo ko sa ovih krajeva a igraca u najjacim timovima je bilo sa svih strana i bespotrebno je ulaziti u tu raspravu. odlicnih fudbalera je bilo odasvud .... najdominantnijih u evropi i svijetu.... ne znam bas.
Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- dalmatinka
#151 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
- CSKA
#152 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Evo jedanaest najboljih,a ne troje;Stojanovic, Sabanadzovic, Marovic, Jugovic, Belodedic, Najdoski, Prosinecki, Mihajlovic, Pancev, Savicevic, Binic.
To je to,ima cijeli nacionalni kljuc,svi zadovoljeni.
To je to,ima cijeli nacionalni kljuc,svi zadovoljeni.
- vox-populi
#153 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Ma izuzev ove Zvezdine generacije, domaci fudbal i nije nesto napravio. Ni timovi ni reprezentacija.
Naravno, ima igraca koji su u velikim evropskim timovima osvajali i Ligu sampiona i Kup UEFA, ali mislim da to nije dovoljno. Npr. Mijatovic svojim golom donio Realu pehar Lige sampiona, ali sa reprezentacijom i nije nesto napravio. Ima jos dosta slicnih slucajeva, ovo je samo primjer.
@dalmatinko, na koga mislis?
EDIT: nisam zaboravio Cileance, ali to je ipak U-21
Naravno, ima igraca koji su u velikim evropskim timovima osvajali i Ligu sampiona i Kup UEFA, ali mislim da to nije dovoljno. Npr. Mijatovic svojim golom donio Realu pehar Lige sampiona, ali sa reprezentacijom i nije nesto napravio. Ima jos dosta slicnih slucajeva, ovo je samo primjer.
EDIT: nisam zaboravio Cileance, ali to je ipak U-21
- dalmatinka
#154 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Gledaj, nogometaše kao sportaše ne cijenim toliko koliko sportaše iz baznih sportova, ali jbg. tu nema love i nitko ne priča o njima. Ovoga o kome mislim ne cijenim ni kao čovjeka, ali je dobitnik zlatne kopačke. Doduše ne znam da li ih je bilo još s ovih prostora nekad prije, toliko unazad baš i nism informirana, moram priznati. Što misliš, tko je?vox-populi wrote:Ma izuzev ove Zvezdine generacije, domaci fudbal i nije nesto napravio. Ni timovi ni reprezentacija.
Srebrna kopačka (drugi najbolji strijelac) FIFA U-20 WC Chile 1987
Najbolji igrač UEFA U-21 EC Rusija 1990.
Najbolji strijelac Jugoslavenske lige u sezoni 1988./89. (18 zgoditaka).
Zlatna kopačka Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998.
Srebrna lopta za drugog najboljeg igrača Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998.
Onze d'Or Bronca, 1998.
FIFA-in igrač godine - 3. mjesto, 1998
- vox-populi
#155 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
A dobro, htio sam spomenuti Sukeradalmatinka wrote:Gledaj, nogometaše kao sportaše ne cijenim toliko koliko sportaše iz baznih sportova, ali jbg. tu nema love i nitko ne priča o njima. Ovoga o kome mislim ne cijenim ni kao čovjeka, ali je dobitnik zlatne kopačke. Doduše ne znam da li ih je bilo još s ovih prostora nekad prije, toliko unazad baš i nism informirana, moram priznati. Što misliš, tko je?vox-populi wrote:Ma izuzev ove Zvezdine generacije, domaci fudbal i nije nesto napravio. Ni timovi ni reprezentacija.
Srebrna kopačka (drugi najbolji strijelac) FIFA U-20 WC Chile 1987
Najbolji igrač UEFA U-21 EC Rusija 1990.
Najbolji strijelac Jugoslavenske lige u sezoni 1988./89. (18 zgoditaka).
Zlatna kopačka Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998.
Srebrna lopta za drugog najboljeg igrača Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998.
Onze d'Or Bronca, 1998.
FIFA-in igrač godine - 3. mjesto, 1998
- amrica
-
j@ pa j@
#157 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
drugo je naj strijelac a drugo naj fudbaler ...
mada naravno da su sve to fina priznanja.... ali opet se moze prekenjavati ko je ostvario vise i sbb kbb
juga i savicevic su recimo bili sampioni evrope sa 2 razlicita tima
a za u21 ... pa i srbija je 2x ne tako davno bila vicesampion evrope ... ali ko tome jos pridaje neki veci znacaj... mada u nedostatku vecih stvari i to je dobro
mada naravno da su sve to fina priznanja.... ali opet se moze prekenjavati ko je ostvario vise i sbb kbb
juga i savicevic su recimo bili sampioni evrope sa 2 razlicita tima
a za u21 ... pa i srbija je 2x ne tako davno bila vicesampion evrope ... ali ko tome jos pridaje neki veci znacaj... mada u nedostatku vecih stvari i to je dobro
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#158 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Aham, reprezentacija Hrvatske nije nista postigla u fudbaluvox-populi wrote:Ma izuzev ove Zvezdine generacije, domaci fudbal i nije nesto napravio. Ni timovi ni reprezentacija.
-
j@ pa j@
#159 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
pa i nije neki kontinuitet ... jedna bronza sa velikog takmicenja je velika stvar... ali sporadicni blijesak je napravilo gro zemalja ... grcka, svedska, danska, turska , ceska, portugal... itd...
- dalmatinka
#160 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Valja ići u krevet. Prije no što ti zaželim laku noć, moram se složiti s tobom da i nije neki kontinuitet. Ali kako stvari sada stoje 198 reprezentacija bi htjelo biti na našem mjestu, što i nije mala stvar. A sada stvarno, laku noć, sutra je radni dan.j@ pa j@ wrote:pa i nije neki kontinuitet ... jedna bronza sa velikog takmicenja je velika stvar... ali sporadicni blijesak je napravilo gro zemalja ... svedska, danska, turska , ceska, portugal... itd...
-
j@ pa j@
#161 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
puno vecu konstantu dobrih rezultata je hrvatska imala u rukometu, vaterpolu, kosarci, atletici, skijanju i tenisu.
-
j@ pa j@
#162 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
pa ne znam bil se grcka, svedska, turska, danska i ostala svjetska elita mjenjala sa hrvatskom u fudbalskim uspjesima. cak ni vecina srba ne bi. to je da se razumijemo ogroman uspjeh ali biti klupski sampion evrope i svijeta (uz mlade dvostruke vicesampione evrope) nije mala stvar. mada.... ni jedni nemaju neki kontinuitet niti su to rezultati na koje se rezu vene, a bas zbog toga sto su pojedinacni bljeskovi a ne neka ustaljena konstanta.
u ostalim sportovima je vec druga prica (samo sto se srbiji moze pridodati jos i odbojka i muska i zenska).
u ostalim sportovima je vec druga prica (samo sto se srbiji moze pridodati jos i odbojka i muska i zenska).
-
xDenisx
#163 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Link prilicno objasnio
- amrica
#164 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
xDenisx wrote:Link prilicno objasnio
kreso i 2 dražena
plus aca nikolic i bora stankovic i mirko novosel
- vox-populi
#165 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Iskljucivo mislim na titule. Recimo, Janica je bila najbolja na svijetu, osvojila sve sto se moze osvojiti. Nole je prvi reket svijeta. Reprezentacije u kosarci, rukometu, odbojci, vaterpolu i sl. su osvajali onu najsjajniju medalju.plain vanilla wrote:Aham, reprezentacija Hrvatske nije nista postigla u fudbaluvox-populi wrote:Ma izuzev ove Zvezdine generacije, domaci fudbal i nije nesto napravio. Ni timovi ni reprezentacija.
Fudbaleri, bilo Hrvatske ili nekadasnje Jugoslavije nisu osvojili ni jedno veliko takmicenje. Hrvatska 3. na svjetskom sto je najveci uspjeh poslije rata, nekadasnja reprezentacija igrala jedno finale evropskog prvenstva, u Urugvaju bila treca, u Cileu 4.
Ali nije to to.
- Acheron
#166 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Janica, Djokica i ...razmislim do sutra.
-
j@ pa j@
#167 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
sto se tice zlatnih kopacki cak i je i sava milosevic bio zlatna kopacka eura 2000 i u timu prvenstva a milim i da je pancev bio zlatna kopacka evrope jer je dao najvise golova u jednoj sezoni.
-
j@ pa j@
#168 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
..amrica wrote:xDenisx wrote:Link prilicno objasnio
kreso i 2 dražena
plus aca nikolic i bora stankovic i mirko novosel
naveo sam ko je sve dobijao najveca priznanja sa ovih prostora od kosarkasa .. u kucu slavnih ce vjerovatno dospjeti i divac i pedja.
-
j@ pa j@
#169 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
..vox-populi wrote:Iskljucivo mislim na titule. Recimo, Janica je bila najbolja na svijetu, osvojila sve sto se moze osvojiti. Nole je prvi reket svijeta. Reprezentacije u kosarci, rukometu, odbojci, vaterpolu i sl. su osvajali onu najsjajniju medalju.plain vanilla wrote:Aham, reprezentacija Hrvatske nije nista postigla u fudbaluvox-populi wrote:Ma izuzev ove Zvezdine generacije, domaci fudbal i nije nesto napravio. Ni timovi ni reprezentacija.
Fudbaleri, bilo Hrvatske ili nekadasnje Jugoslavije nisu osvojili ni jedno veliko takmicenje. Hrvatska 3. na svjetskom sto je najveci uspjeh poslije rata, nekadasnja reprezentacija igrala jedno finale evropskog prvenstva, u Urugvaju bila treca, u Cileu 4.
Ali nije to to.
mislim da se jugi u urugvaju pise 4. mjesto iako utakmica za bronzu tada nije igrana. inace 1. prvenstvo i igrali samo iz srbije. kazu da su bili dobro opljackani u polufinalu.
-
gost iz ZG
#170 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
just principe wrote: tema je trebala da glasi NAJDRAZI sportista a ne top3 najboljih jer mnogi veze nemaju ni o cemu ali vazno je da se pise ko je po njima vrh vrhova i niko vise..
Tema je glupa vec sam rekO,
iz aviona se vidi da @neki stalno forsiraju neke svoje i masturbiraju
još kad spomenu neke uspjehe prije II svj. rata
IQ= min ???
- respo
#171 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
japaja reci fino najbolja trojica su nole savicevic i arkan jer on je ipak bio vodja navijaca i da zatvaramo temu
-
frngla
#172 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Safet Sušić - "In 2010, he was voted PSG's best player of all time by French sport magazine France Football 's readers."
Dražen Petrović - "Petrović is considered the crucial part of the vanguard to the present-day mass influx of European players into the NBA."
Mirza Delibašić - "He is considered to be one of the best players ever to play for the "royal club" Real Madrid."
Dražen Petrović - "Petrović is considered the crucial part of the vanguard to the present-day mass influx of European players into the NBA."
Mirza Delibašić - "He is considered to be one of the best players ever to play for the "royal club" Real Madrid."
- spreca
#173 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
M.Cerar
D.Surbek
Turk..onaj slovenac stari sto je bio na otvaranju olimp.igara u Los A.
D.Surbek
Turk..onaj slovenac stari sto je bio na otvaranju olimp.igara u Los A.
- sinuhe
#174 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Tri najbolja mogu biti samo fudbaler, kosarkas, i Janica. Ostalo je sve nesto sitno a ima i smijesnih "sportova" kao rukomet, vaterpolo....
- spreca
#175 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Samo se u pojedinacnim sportovima moze biti najbolji.....a u ostalim je to vise kolektivni uspjeh...nekoako naj realnijesinuhe wrote:Tri najbolja mogu biti samo fudbaler, kosarkas, i Janica. Ostalo je sve nesto sitno a ima i smijesnih "sportova" kao rukomet, vaterpolo....