Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
junior3

#151 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by junior3 »

amar1994 wrote:
johntra wrote:Masu raje na ovim minusima ima problema sa uljem i smrzavanjem, kao i sa antifrizom...akumulatori onda ispadoše najmanji problem...
Kakava li su to ulja i antifrizi , da mi je znati :-) :-) , jbo ti ulje koje ledi na -20 , -25 :wink: :run:
Ona što su po piku jeftina a kao original, kupiš pohvališ se cijenim i onda zimi psuješ. :mrgreen:
amar1994

#152 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by amar1994 »

junior3 wrote:
amar1994 wrote:
johntra wrote:Masu raje na ovim minusima ima problema sa uljem i smrzavanjem, kao i sa antifrizom...akumulatori onda ispadoše najmanji problem...
Kakava li su to ulja i antifrizi , da mi je znati :-) :-) , jbo ti ulje koje ledi na -20 , -25 :wink: :run:
Ona što su po piku jeftina a kao original, kupiš pohvališ se cijenim i onda zimi psuješ. :mrgreen:
:thumbup:
pa nego sta , ocam uradijo sam servis za 40KM :evil: :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#153 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
preludezalude wrote: Zimi, na debelom minusu kad se je sve stislo od ulja do anlasera cak i sa dobrim akumulatorom anlaser ce mozda vrtiti malo sporije. Jos kad se ima los akumulator... to je dobitna kombinacija za cupanje zivaca.
prestani vise trunit gluposti ,stotine ljudi cita tvoje postove i misle da si strucan a ti samo siris zabludu.u svakoj temi seres i pametujes i u sve se petljas ,a 100 tema si glupih otvorio kao i konektovan da pitate neke gluposti koje zna svaki prosjecan sofer i neka pametnija djeca od 18 god.
motorno ulje(gradacija) nema uopste nikakve veze s verglanjem zimi ,ulje u manuelnom mjenjacu da,ako ne pritisnes kvacilo moze dosta usporiti verglanje ,ali motorno ulje veze nema s tim.nauci kako radi motor,karter je serpa u kojoj stoji ulje u koje je potopljena sisajlka uljne pumpe ,ne vrti se radilica u tom ulju ,niti ulje stvara otpor vrtnji radilice ,uljni film na lezajevima radilice i bregaste se mjeri u mikronima... :oops:
Ko diro??!! Sta si se okomio na nas, brez ikakva razloga??!!![emoji3]

Sent from my C6603 using Tapatalk
johntra

#154 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by johntra »

Haj ba popustite bitangu...ako se čovjek raspravlja sa nekim, vjerovatno ima dobar razlog...
konektovan

#155 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by konektovan »

johntra wrote:Haj ba popustite bitangu...ako se čovjek raspravlja sa nekim, vjerovatno ima dobar razlog...
Ja ne vidim da se njemu iko obratio, a on drvlje i kamenje, ne znam sto se ti pravis advokat bez ikakva razloga?!

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#156 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by bitanga_sa_otesa »

kakvo drvlje i kamenje? ovo je auto forum.drvlje i kamenje je u sumi .obracate se vas par svima i trujete i sirite glupost,pisete nebuloze i gluposti i onda to drugi ljudi citaju i prihvataju vase neznanje kao savjet ''mudrih'' forumasa...ne uplici se u diskusije za koje nisi potkovan znanjem ili iskustvom...bolje idi snimi neki video kako verglas na -19 :run:
johntra

#157 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by johntra »

konektovan wrote:
johntra wrote:Haj ba popustite bitangu...ako se čovjek raspravlja sa nekim, vjerovatno ima dobar razlog...
Ja ne vidim da se njemu iko obratio, a on drvlje i kamenje, ne znam sto se ti pravis advokat bez ikakva razloga?!

zato što mi je nečemu ćejf...ti si se prvi umiješao u prepucavanje njih dvojice...
bitanga_sa_otesa

#158 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

ne zamjeri mu johntra on je glavni advokat foruma i lonac svakom poklopcu kao i preludan,samo im fali melami ,srebrenicki patriota iz amerike sto je kucu u ilijasu napravio :lol: ugodjaj bi bio potpun onda...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#159 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:ne zamjeri mu johntra on je glavni advokat foruma i lonac svakom poklopcu kao i preludan,samo im fali melami ,srebrenicki patriota iz amerike sto je kucu u ilijasu napravio :lol: ugodjaj bi bio potpun onda...
:lol: :lol:
bitanga_sa_otesa

#160 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

_BataZiv_0809 wrote:
sta se smijes ,ulozio covjek pare u nasu drzavu i zivi u ameriki i pametuje po forumu :D :bih:
amar1994

#161 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#162 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
sta se smijes ,ulozio covjek pare u nasu drzavu i zivi u ameriki i pametuje po forumu :D :bih:
Hvala mu đe čuo i ne čuo. Taki nas hrane i šalju nam pakete :oops:

On topic: Dva puta dnevno kresnem auto dok su ovi minusi i za sad je sve okej. Nisam uopste gasio elektricne potrosace prije paljenja. :thumbup:
konektovan

#163 Re: RE: Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by konektovan »

johntra wrote:
konektovan wrote:

zato što mi je nečemu ćejf...ti si se prvi umiješao u prepucavanje njih dvojice...
Ko se prepucava?? Ja to nígdje prepucavanje nisam vidio, nego je upao ko padobranac i razvezao se kao dzukela, a i mene spomenuo usput, opet, bez ikakvog razloga.

konektovan

#164 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:ne zamjeri mu johntra on je glavni advokat foruma i lonac svakom poklopcu kao i preludan,samo im fali melami ,srebrenicki patriota iz amerike sto je kucu u ilijasu napravio [emoji38] ugodjaj bi bio potpun onda...
Celo isfrustrirani, ne uzimaj me u usta, bezveze.

bitanga_sa_otesa

#165 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

celo ti u gacama :lol: :lol: vidim sad ko je isfrustriran...hos me to prebit ? :lol: :lol:
Qler

#166 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by Qler »

Ne znam, meni se juce ugasi u voznji... presao nekih cca 400-500m i samo se ugasi.. pokusavao kasnije da upalim nece ni da cuje... ostavio sam ga na parkingu jebo ga dizel...
dgL_

#167 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by dgL_ »

Ajde nemojte. U off ici... Ima raje koja cita ovu temu i trazi konkretne savjete...

Ja danas nesto gledam auto je bukvalno svinjac... Volio bih ga oprati kako unutra tako i vani ... Sa obzirom da minusi to bas i ne dozvoljavaju zanima me jel izmuho ko kakvu praonicu recimo zatvorenog tipa gdje se moze auto fino i posusit a da je temperatura u + da se fino okapa i posusi... ?
konektovan

#168 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:celo ti u gacama [emoji38] [emoji38] vidim sad ko je isfrustriran...hos me to prebit ? [emoji38] [emoji38]
Boze sacuvaj, ja na vise od sebe ne udaram.[emoji4]

Samo te jos jednom pitam, sta sam ja to izvalio, kakve gluposti, nebuloze, pa i uvrede, da me prozivas????

Ako krsim pravila foruma, tako sto pitam "vas" koji se razumijete u auta u vezi nekih stvari, ja necu vise nikad nista napisati na ovom forumu?!
Meni je forum razbibriga, a Boga mi i korisna stvar, jer mnoge stvari cojek moze cuti i nauciti, ako hoce. Nekad se i nasalimo, pa mozda i predjemo neku granicu, al' nista licno, ni prema kome. Postujem svakog, i njegovo znanje, ne vidim problem u tome.

bitanga_sa_otesa

#169 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Qler wrote:Ne znam, meni se juce ugasi u voznji... presao nekih cca 400-500m i samo se ugasi.. pokusavao kasnije da upalim nece ni da cuje... ostavio sam ga na parkingu jebo ga dizel...
Image
bitanga_sa_otesa

#170 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

konektovan wrote: Samo te jos jednom pitam, sta sam ja to izvalio, kakve gluposti, nebuloze, pa i uvrede, da me prozivas????

Ako krsim pravila foruma, tako sto pitam "vas" koji se razumijete u auta u vezi nekih stvari, ja necu vise nikad nista napisati na ovom forumu?!
Meni je forum razbibriga, a Boga mi i korisna stvar, jer mnoge stvari cojek moze cuti i nauciti, ako hoce. Nekad se i nasalimo, pa mozda i predjemo neku granicu, al' nista licno, ni prema kome. Postujem svakog, i njegovo znanje, ne vidim problem u tome.

redovno izvaljujes svasta...trebalo bi napravit sabrana djela,mada preludan prednjaci :lol:
znanje tudje ne postujes,ni ti ,ni mnogi,to smo davno apsolvirali.uci se iz knjiga i u praksi,na forumu se nista ne uci,shvati to,na forumu se uglavnom citaju gluposti,offtopic i prepucavanja vecine koja veze s vezom nema i u real life su rinake,al na forumu su face skrivene iza nickova...
amar1994

#171 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by amar1994 »

dgL_ wrote:Ajde nemojte. U off ici... Ima raje koja cita ovu temu i trazi konkretne savjete...

Ja danas nesto gledam auto je bukvalno svinjac... Volio bih ga oprati kako unutra tako i vani ... Sa obzirom da minusi to bas i ne dozvoljavaju zanima me jel izmuho ko kakvu praonicu recimo zatvorenog tipa gdje se moze auto fino i posusit a da je temperatura u + da se fino okapa i posusi... ?
mecrator i bbi :thumbup: , i ja svog moram odvest , promijenio je boju skroz :lol: :mrgreen:
konektovan

#172 Re: RE: Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote: Samo te jos jednom pitam, sta sam ja to izvalio, kakve gluposti, nebuloze, pa i uvrede, da me prozivas????

redovno izvaljujes svasta...trebalo bi napravit sabrana djela,mada preludan prednjaci [emoji38]
znanje tudje ne postujes,ni ti ,ni mnogi,to smo davno apsolvirali.uci se iz knjiga i u praksi,na forumu se nista ne uci,shvati to,na forumu se uglavnom citaju gluposti,offtopic i prepucavanja vecine koja veze s vezom nema i u real life su rinake,al na forumu su face skrivene iza nickova...
Ti skupi sabrana djela, pa ih objavi, ja se ne stidim toga ako sam nesto i izvalio, jer nisam nikakav majstor niti poznavalac automobila u poredjenju sa mnogim od vas ovdje, to sam vise puta napisao, a da se salimo i mozda pretjeram nekad u tome, desava se, ponese nekad, al' opet kazem, bez icega licnog. Nisam nikakav forumski mangup, niti se krijem, niti imam razloga za takvo nesto.

dgL_

#173 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

Post by dgL_ »

amar1994 wrote:
dgL_ wrote:Ajde nemojte. U off ici... Ima raje koja cita ovu temu i trazi konkretne savjete...

mecrator i bbi :thumbup: , i ja svog moram odvest , promijenio je boju skroz :lol: :mrgreen:
Zar ima u bbi praonica?
bitanga_sa_otesa

#174 Re: RE: Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

konektovan wrote: Ti skupi sabrana djela, pa ih objavi, ja se ne stidim toga ako sam nesto i izvalio, jer nisam nikakav majstor niti poznavalac automobila u poredjenju sa mnogim od vas ovdje, to sam vise puta napisao, a da se salimo i mozda pretjeram nekad u tome, desava se, ponese nekad, al' opet kazem, bez icega licnog. Nisam nikakav forumski mangup, niti se krijem, niti imam razloga za takvo nesto.
nemam ni dobrog izdavaca ni lektora..jbga...a ni vremena.ako nisi poznavaoc ne petljaj se i ne daji savjete ljudima ni ti ni bilo ko,glupo je...kad neko procita ko zna materiju smijesno mu bude,dok drugih 100 koji se ne razumiju prihvate kao velikog maga savjetnika...bio je tako jedan demagog sto je davao savjete za ulja i dijelove a 14 mu godina bilo,nije sjeo za volan nikad...pa kad smo ga otkrili kmee kmeee,bakir se sjeca :lol:
ja sam karina,eto prvi cu rec za sebe ,niko sam i nista ,ne znam nista ,al ne otvaram teme glupe i ne pisem gluposti i nebuloze nikakve .kad napisem nesto sto znam ,nadje se odma 3-4 pametologa da se poseru na to,tako da necu nista vise da pisem o autima...
bitanga_sa_otesa

#175 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!

dgL_ wrote: Zar ima u bbi praonica?
gdje ti zivis :lol: :lol: :lol:
Post Reply