Aha, biće dogodine u Egiptu... Samo me zanima kako će organizovat ako se nastave ova sranja tamo...Baudelaire wrote:Jel ti ono reče da se iduće godine ovo opet igra?cyprus wrote:Šteta bi bilo da Slonovi ne krunišu ovakvu dominacijuposebno zbog Drogbe...
Eto Drogbi opet šanse da osvoji. Mogli su napraviti i dva takmičenja u jednoj godini, kao u nekim južnoameričkim ligama Apertura i Clausura
![]()
Africki kup nacija 2012
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#151 Re: Africki kup nacija 2012
-
Baudelaire
#152 Re: Africki kup nacija 2012
Mene zanima šta glume više, kretenski tajming za turnir i kretenski često se igra.
- cyprus
#153 Re: Africki kup nacija 2012
Slažem se, već sam na samom početku teme nešto reko o tome... ozbiljno šta bi im falilo da igraju svake 4 godine? Šta je poenta ovoga?Baudelaire wrote:Mene zanima šta glume više, kretenski tajming za turnir i kretenski često se igra.
- just principe
#154 Re: Africki kup nacija 2012
Dajte molim vas, trebali bi barem znati po nasoj reprezentaciji da bi igranje kont. takmicenja od svako 2 god bio pun pogodak..No to je Evropi prosto nemoguce izvesti ali ovo sto rade afrikanci je za svaku pohvalu jer ako se ne plasiras sad ne moras cekati 4jbene god za popravni
- cyprus
#155 Re: Africki kup nacija 2012
Ali to dovodi do zasićena i vidi se da TO NIJE TO...just principe wrote:Dajte molim vas, trebali bi barem znati po nasoj reprezentaciji da bi igranje kont. takmicenja od svako 2 god bio pun pogodak..No to je Evropi prosto nemoguce izvesti ali ovo sto rade afrikanci je za svaku pohvalu jer ako se ne plasiras sad ne moras cekati 4jbene god za popravni
Nije vezano za frekventnost prvenstava, ali ja se čak bojim da proširenje EP koje nam slijedi također ne dovede do ubijanja zanimljivosti, kako kvalifikacija, tako i samog prvenstva...
-
Baudelaire
#156 Re: Africki kup nacija 2012
Ma gubi se smisao samog prvenstva i dolazi do zasićenja. Sve ispod četiri godine je prečesto.
- just principe
#157 Re: Africki kup nacija 2012
Mozda i jeste zasicenje, zapravo sigurno jeste zasicenje dok velike reprezentacije ponekad propuste prvenstvo, ali gledajuci ove male zemljice tipa Libija i sl je pun pogodak..
Prosirivanje Eura na 24 reprezentacije opet ako gledate na nas ni bio pun pogodak..Zanimljivost kvalifikacija bi bila vrlo mala, ali samo takmicenje ne bi, jer iznenadjenja su moguca i nisu to toliko lose reprezentacije u evropi tih dodatnih 8 mjesta..Dakle, sto se tice Evrope nema th da ce sa 24 biti dosadno jer koliko god prosirili gledacemo odlicne reprezentacije a ne one tipa Lux i sl
Prosirivanje Eura na 24 reprezentacije opet ako gledate na nas ni bio pun pogodak..Zanimljivost kvalifikacija bi bila vrlo mala, ali samo takmicenje ne bi, jer iznenadjenja su moguca i nisu to toliko lose reprezentacije u evropi tih dodatnih 8 mjesta..Dakle, sto se tice Evrope nema th da ce sa 24 biti dosadno jer koliko god prosirili gledacemo odlicne reprezentacije a ne one tipa Lux i sl
-
Baudelaire
#158 Re: Africki kup nacija 2012
Meni ne smeta plaho što će biti Euro sa 24
Nama mjesto haman zagarantovano, to je najbitnije 
- cyprus
#159 Re: Africki kup nacija 2012
Joj ljudi... nama će to bit zanimljivo samo dok se prvi put plasiramo... kasnije će bit ista priča ko i dosad: kako ne možemo proć baraž/prvi krug?
U principu isti q... hoćemo češće bit na prvenstvu, ali tada samo učešće neće imati istu težinu koju ima sad... Uostalom, ja vjerujem da će se UEFA brzo vratiti na staro...
A možda sam lud... al meni su kvalifikacije i za SP i za EP zanimljivije od samih prvenstava... ovim će biti uništene
A možda sam lud... al meni su kvalifikacije i za SP i za EP zanimljivije od samih prvenstava... ovim će biti uništene
-
IlijaLadin
#160 Re: Africki kup nacija 2012
Ma, kako god Sajpruse, ja ipak više volim gledati pokušaj da se prođe prvi krug na EP-u nego pokušaj prolaza u baražu. Što bi se reklo, bolje vrabac u ruci no golub na grani.cyprus wrote:Joj ljudi... nama će to bit zanimljivo samo dok se prvi put plasiramo... kasnije će bit ista priča ko i dosad: kako ne možemo proć baraž/prvi krug?U principu isti q... hoćemo češće bit na prvenstvu, ali tada samo učešće neće imati istu težinu koju ima sad...
- cyprus
#161 Re: Africki kup nacija 2012
Pa haj ti reci jel vlada neko uzbuđenje što nam košarkaška reprezentacija igra na EP (nekada vrlo redovno)... Ili što nam RK Bosna igra Ligu prvaka?IlijaLadin wrote:Ma, kako god Sajpruse, ja ipak više volim gledati pokušaj da se prođe prvi krug na EP-u nego pokušaj prolaza u baražu. Što bi se reklo, bolje vrabac u ruci no golub na grani.cyprus wrote:Joj ljudi... nama će to bit zanimljivo samo dok se prvi put plasiramo... kasnije će bit ista priča ko i dosad: kako ne možemo proć baraž/prvi krug?U principu isti q... hoćemo češće bit na prvenstvu, ali tada samo učešće neće imati istu težinu koju ima sad...
Ali ovo je užasan offtopic, nećemo dalje...
-
IlijaLadin
#162 Re: Africki kup nacija 2012
A šta ćemo Sajpruse, vremena se mijenjaju. Btw. nemoj fudbal i rukomet u istu rečenicu - fala 
Računam da će slonovi, i volio bih da hoće, uzet ovaj njihov Kup.
Ali, brat bratu, prečesto je svake godine da se igra.
Računam da će slonovi, i volio bih da hoće, uzet ovaj njihov Kup.
Ali, brat bratu, prečesto je svake godine da se igra.
-
Baudelaire
#163 Re: Africki kup nacija 2012
Moram Cyprusu replicirati, nek halali moderacija na skretanju s teme 
Cypruse, fudbal je popularniji brate od košarke i rukometa zajedno, kako kod nas, tako i u svijetu, a samu košarkašku reprezentaciju smo navikli gledati na velikim takmičenjima praktično od postanka zemlje. Sami protivnici koje smo u većini slučajeva morali dobiti da se kvalifikujemo su neki polovnjaci tipa Švedske, Finske
, Portugala
i slično, kojima je košarka na mjestu prioriteta odmah iza proučavanja vjerovatnoće da te usmrti leteća daska od WC šolje. RK Bosna je zombi i specifičan slučaj, ljudi iz menadžmenta kluba treba da se zapitaju kako to da su uprkos relativno dobrim rezultatima uspjeli otjerati publiku. Uostalom, kako su pametno i mudro vodili klub, pokazuje finansijska dubioza u koju su ga uveli. Onda, fudbalska reprezentacija ima i nešto drugo, nekako je direktan simbol ove zemlje i najboljeg što ona ima da ponudi. Svima nam je kao djeci bio san da na prepunom Koševu ljubimo grb reprezentacije zbog pogotka u debiju, a rijetki su oni koji su u tim situacijama vidjeli košarkašku loptu, mada ima i takvih
Spona između publike i košarkaške reprezentacije se izgubila odlaskom Nene Markovića, a fudbalska je još uvijek itekako vezana za raju. Uglavnom, svašta ja ovdje ispisah, pravo sam pospan pa je post vjerovatno zbrda zdola, a poenta je da to što si ti poredio nije isto i ne može nikako biti isto 
Cypruse, fudbal je popularniji brate od košarke i rukometa zajedno, kako kod nas, tako i u svijetu, a samu košarkašku reprezentaciju smo navikli gledati na velikim takmičenjima praktično od postanka zemlje. Sami protivnici koje smo u većini slučajeva morali dobiti da se kvalifikujemo su neki polovnjaci tipa Švedske, Finske
- vodoprovodčik
#164 Re: Africki kup nacija 2012
na velikom takmičenju, singular. ep.
-
El_comadante
#165 Re: Africki kup nacija 2012
pogreška. trebalo se igrati u Libiji ali su prebacili takmičenje u JAR tako da sigurno nije Egipat, neznam odkud tebi to da se igra u Egiptu. e sad kako če odgirati kvalifikacije za samo godinu dana nebih ti znao reći. a hoče ljuti da prebace da se igra neparnim godinama iz nekog razloga.cyprus wrote:Aha, biće dogodine u Egiptu... Samo me zanima kako će organizovat ako se nastave ova sranja tamo...Baudelaire wrote:Jel ti ono reče da se iduće godine ovo opet igra?cyprus wrote:Šteta bi bilo da Slonovi ne krunišu ovakvu dominacijuposebno zbog Drogbe...
Eto Drogbi opet šanse da osvoji. Mogli su napraviti i dva takmičenja u jednoj godini, kao u nekim južnoameričkim ligama Apertura i Clausura
![]()
- just principe
#166 Re: Africki kup nacija 2012
da, South Africa 2013, a trebalo je u Libyi inace da se odrzi 
-
El_comadante
#167 Re: Africki kup nacija 2012
2015 u Marokujust principe wrote:da, South Africa 2013, a trebalo je u Libyi inace da se odrzi
2017 u Libiji, što znaći da su Libijce samo prebacili sa 13 na 17
- cyprus
#168 Re: Africki kup nacija 2012
Heh, vidiš pojma nemam otkud miEl_comadante wrote:pogreška. trebalo se igrati u Libiji ali su prebacili takmičenje u JAR tako da sigurno nije Egipat, neznam odkud tebi to da se igra u Egiptu. e sad kako če odgirati kvalifikacije za samo godinu dana nebih ti znao reći. a hoče ljuti da prebace da se igra neparnim godinama iz nekog razloga.cyprus wrote:Aha, biće dogodine u Egiptu... Samo me zanima kako će organizovat ako se nastave ova sranja tamo...Baudelaire wrote:Jel ti ono reče da se iduće godine ovo opet igra?Eto Drogbi opet šanse da osvoji. Mogli su napraviti i dva takmičenja u jednoj godini, kao u nekim južnoameričkim ligama Apertura i Clausura
![]()
Al suštinu sam pogodio... prvenstvo sa godinom razmaka je
-
Baudelaire
#169 Re: Africki kup nacija 2012
Sama titula jako puno gubi na vrijednosti kad se to takmičenje prečesto igra, a mislim da ovo u određenoj mjeri i slabi afričke reprezentacije.
- just principe
#170 Re: Africki kup nacija 2012
Baudelaire wrote:Sama titula jako puno gubi na vrijednosti kad se to takmičenje prečesto igra, a mislim da ovo u određenoj mjeri i slabi afričke reprezentacije.
za 15-20 godina ko te pita..Vazno je da si pritefteren kO osvajac
-
Baudelaire
#171 Re: Africki kup nacija 2012
Ma ne bih se složio. Bolje imati jednu titulu od mogućih 30, nego dvije od mogućih 80. Meni bar.just principe wrote:Baudelaire wrote:Sama titula jako puno gubi na vrijednosti kad se to takmičenje prečesto igra, a mislim da ovo u određenoj mjeri i slabi afričke reprezentacije.
za 15-20 godina ko te pita..Vazno je da si pritefteren kO osvajac
- vodoprovodčik
#172 Re: Africki kup nacija 2012
Zabio ga Diabate! Bili smo bolji u prvom poluvremenu, još da je zadržat prednost, ni treće mjesto nije za bacit.

- vodoprovodčik
#173 Re: Africki kup nacija 2012
Kakva kontra! Drugi gol majstora!

- vodoprovodčik
#175 Re: Africki kup nacija 2012
crne zvijezde su doživjele super novu i postale crne rupe