Pro rock club Johnny

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Comrad

#151 Re: Pro rock club Johnny

Post by Comrad »

Koliko sam skonto u svemu ovome, najbitnija je muzika. Ja licno cu otici zbog toga, a vjerujem i ostali, a bas me zaboli q kako se klub zove i cija je slika na zidu. Mislim, nece se klub zvat Saban Saulic jbt...

Btw. ako imate sta od pink floyda ili njegovih clanova na playlisti, eto me na tu skupu pivu. :D
Last edited by Comrad on 20/02/2012 10:20, edited 1 time in total.
anestezija123

#152 Re: Pro rock club Johnny

Post by anestezija123 »

Kakvih 5 KM??? :-)

3,5 KM je veliko toceno i u Pub-u i u Johnny-u. :)
Zox

#153 Re: Pro rock club Johnny

Post by Zox »

HAVANA wrote:

Uostalom, sta god da je,milina mi je vidjeti umjesto gologuzih glupacica iz atile. :D
Image

:D
(sala, ne zamjeri)
Korisnicko ime

#154 Re: Pro rock club Johnny

Post by Korisnicko ime »

shin wrote:
Gny. Sgt. Hartman wrote:Meni kao pokloniku rjeci i muzike branimira stulica, ovo je totalni promasaj. Jako povrsno shvatanje onoga o cemu je jonny pjevo.
Slike Che Guevare, crvena petokraka, stara vojna aparatura radi sto boljeg vizuelnog stimunga, i urban/alternativan si do jaja :D
:thumbup: za obojicu...

Da se malo ponovim...
Korisnicko ime wrote:I "partizanska" ikonografija mi nikako ne ide uz Johnnyja, covjeka koji se kroz sve svoje pjesme borio protiv jednoumlja...sanduci JNA municije i petokrake a iznad "Prokleta mogucnost izbora"...
Neka je sretno ovom projektu (shvatam sta zele postici) ali vizuelno (i svako drugo) identificiranje sa Azrom i Johnnyjem je promasaj jer ih ocito ne razumiju...
HAVANA

#155 Re: Pro rock club Johnny

Post by HAVANA »

Zox wrote:
HAVANA wrote:

Uostalom, sta god da je,milina mi je vidjeti umjesto gologuzih glupacica iz atile. :D
Image

:D
(sala, ne zamjeri)

Nisam tita mi :lol:
Sjebase ti pogled :D
Vrteska

#156 Re: Pro rock club Johnny

Post by Vrteska »

Gny. Sgt. Hartman wrote:Meni kao pokloniku rjeci i muzike branimira stulica, ovo je totalni promasaj. Jako povrsno shvatanje onoga o cemu je jonny pjevo.
Slazem se. :thumbup: Ovo sam neki dan pokusavala objasniti kolegici. Bas povrsno.
Ali uprkos tome mislim da je recept za dobru zaradu.
Melanholik

#157 Re: Pro rock club Johnny

Post by Melanholik »

Image
U petak će banjalučka grupa svirati ex-yu rock, a za subotu je planirano izvođrenje kompletnog trostrukog živog albuma Azre - "Ravno do dna".

Oba dana ulaz je slobodan, a svirke počinju u 21:30.
Image
Dr. Octagon

#158 Re: Pro rock club Johnny

Post by Dr. Octagon »

Vidim javljaju se ovdje ljudi koji rade u kafani direktno.......Lijepo.........Evo jedno pitanje za vas.......
Kakve veze sa Štulićem ima jebeni partizanski enterijer koji ste uzeli iz caffe KOMANDA????????I taj jebeni enterijer ste dobili džabe od lika!!!!!!Kad je propala kafana Komanda,uzeli ste sanduke granata zašto????Da vam izgledaju kao neki šaljivi element u kafani.....Pa ako nemate za stolica,kako ćete imati nedo bog za neku tužbu i slično?????
Boli me ud za vas i za vaš posao,ali nemojte ovdje šuplju prosipati u urbanoj gerili i o nekom čišćenju od papanluka....
Gazda prostora se prodao za više para pa je dao Atili radnju umjesto vas koji ste ispali sa svojom kafanom.Sad se ponovo vraćate u kombinaciji s gazdom i sa drugim imenom......Mogli ste bar malo sredit kafanu kako treba.Neko je prije povukao paralelu između Johnnny-a i partizana....Umjesto da shvatite to kao dobronamjernu kritiku,vi se ovdje prepucavate sa svojim potencijalnim klijentima...Ako je sam Branimir Štulić rekao da mu se ne sviđa to što radite i da će vas tužiti,a vi idalje ovdje serete o tome da li je piva razblažena s vodom ili ne,stvarno ne vidim kako mislite da ćete raditi i dalje....Hoće li gazda otići da prebije Johnny-ja u Amsterdam??????Štaš ti meni Johnny određivat hoće li se moja kafana zvati po tebi????Ko si ti đubre jedno da mi prijetiš tužbom????
Cijela ova nakardna država je jedna velika karikatura,vi se samo jako dobro uklapate............
Dupli_skalp

#159 Re: Pro rock club Johnny

Post by Dupli_skalp »

meni je najžalosnije da ovdje niko ne bi kukao i srao da je ostalo ono smeće i onaj šljam od atille.

stvarno ne znam ljudi šta više hoćete. meni je svaki rock klub, pa odakle god dovlačio enterijer i kako god se zvao, jedna dobijena bitka protiv papanluka, seljakluka, krkanluka i primitivizma.

i umjesto da se podrže ovakva urbana mjesta, nađe se par pametnjakovića koji kenjkaju i seruckaju o svemu. a dok je atilla i leglo šljama tamo obitavalo, nigdje ih nije bilo da pametuju.
lucky_strike

#160 Re: Pro rock club Johnny

Post by lucky_strike »

Šta bi reko doktor Arsla za ovo
http://www.youtube.com/watch?v=3p5q2EJ2mkI
što bi reko doktor arslanagić: počeli su muda za bubrege prodavat
Comrad

#161 Re: Pro rock club Johnny

Post by Comrad »

Ni meni nisu jasni ovi ko bajagi branioci lika i djela Johnnya. Cuj tuzit ce Johnny, pa hebe se njega sto se neka kafana u sarajevu zove po njegovom nadimku.

I ajmo realno, pola kafica bi onda trebalo biti zatvoreno. Gdje su dopustenja za pustanje muzike, spotova, razne slike koje se nalaze, cisto sumnjam da su kupljena autorska prava za koristenja itd itd. Sloga ima dozvole za sve one slike glumaca, jelde, pokupovali sve autorska prava...kenjate.

Bitno je da se pusta rock muzika, a ko su gazde i kakvi su njihovi ciljevi, kakve su stolice, stolovi je totalno nebitno... :roll:
Dupli_skalp

#162 Re: Pro rock club Johnny

Post by Dupli_skalp »

Comrad wrote:Ni meni nisu jasni ovi ko bajagi branioci lika i djela Johnnya. Cuj tuzit ce Johnny, pa hebe se njega sto se neka kafana u sarajevu zove po njegovom nadimku.

I ajmo realno, pola kafica bi onda trebalo biti zatvoreno. Gdje su dopustenja za pustanje muzike, spotova, razne slike koje se nalaze, cisto sumnjam da su kupljena autorska prava za koristenja itd itd. Sloga ima dozvole za sve one slike glumaca, jelde, pokupovali sve autorska prava...kenjate.

Bitno je da se pusta rock muzika, a ko su gazde i kakvi su njihovi ciljevi, kakve su stolice, stolovi je totalno nebitno... :roll:
:thumbup:
Baudelaire

#163 Re: Pro rock club Johnny

Post by Baudelaire »

A zašto je rock muzika nužna odrednica urbane raje, samo to me zanima? Mislim da vi svi malo fulate poentu. Mogu ja reći da su Mozart, Bach i Beethoven odrednica gradske, kulturne i urbane muzike, a isto tako mogu reći da su odrednica kulture i emancipovanosti sevdalinke, što bi bilo dosta blizu istini. Nije muzika nastala sa nastankom rock muzike, niti su svi rokeri kulturna, gradska raja, niti su svi koji slušaju folk po defaultu seljaci. I da se razumijemo, drago mi je što nema više Atile :wink:
nosara

#164 Re: Pro rock club Johnny

Post by nosara »

Comrad wrote:Ni meni nisu jasni ovi ko bajagi branioci lika i djela Johnnya. Cuj tuzit ce Johnny, pa hebe se njega sto se neka kafana u sarajevu zove po njegovom nadimku.

Neka rade... Da imaju za odstetu... :D
braca

#165 Re: Pro rock club Johnny

Post by braca »

Nisam bas sve stranice citao, ali ne kontam jednu stvar: privatna kafana, privatni kapital, nek ljudi rade sta hoce, ukoliko je sukladno sa zakonima, ovim i onim, a kakva je muzika i kakav je enterijer, pa ljudi moji, to je 100% osobna i privatna stvar, kome se svidja, bujrum, kome se ne svidja, neka zaobidje, to je tako jednostavno, pustite ljude neka rade, jos bolje ako ima drugih ljudi kojima se to svidja, lijepo i jednim i drugima.......svaka cast na hrabrosti, mudima i volji da se ista radi u ova kukavna i kokuzna vremena...pustite ljude na miru, kod nas ne mozes ama bas nista uraditi da ti ne pokusaju kicmu slomiti, umjesto da se kaze bravo care, bori se za sebe i samo naprijed.....a da li se zove Johnny, Pink Floyd, Miki Maus ili Mihovil MIš....ma kome je to vazno....i ti sanduci imaju ili nemaju svoju kljentelu, to najbolje vlasnik zna, jednako kao sto i kozne fotelje imaju ili nemaju svoju klijentelu....ako je piva 5 KM, neka je (ne kazem da jeste ili nije, pojma nemam), to je opet privatna stvar, kome je skupo neka ne ide tamo, pustite ba ljude nek rade......
Ateista

#166 Re: Pro rock club Johnny

Post by Ateista »

Baudelaire wrote:A zašto je rock muzika nužna odrednica urbane raje, samo to me zanima? Mislim da vi svi malo fulate poentu. Mogu ja reći da su Mozart, Bach i Beethoven odrednica gradske, kulturne i urbane muzike, a isto tako mogu reći da su odrednica kulture i emancipovanosti sevdalinke, što bi bilo dosta blizu istini. Nije muzika nastala sa nastankom rock muzike, niti su svi rokeri kulturna, gradska raja, niti su svi koji slušaju folk po defaultu seljaci. I da se razumijemo, drago mi je što nema više Atile :wink:
Poenta je u tome sto su mediji i kafici generalno pretrpani sundom, od turbo folka do nekih drugih muzickih pravaca koje je tesko nedefinisati i da to postaje trend. Rock kao muzika i kao pravac je izmedju ostalog vrsta protivljenja i bunta protiv toga, iako i u samom roku ima i sunda i raznih gluposti a koje spadaju u tu muziku.

Naravno da nisu svi koji slusaju rurbo folk papci niti su svi koji slusaju rok urbana i gradska raja, ali je turbo folk postao simbol papanluka a rock simbol gradske raje koje je u ovom gradu sve manje.
phil manzanera

#167 Re: Pro rock club Johnny

Post by phil manzanera »

Ne moze niko nikoga tuziti, niti ce. Moj prijatelj ima biker cafe u Tuzli koji se zove HARLEY, kad sam ga pitao - zezancije radi - imas li licencu od Harley-Davidsona, on je rekao da naziv kluba nije po fabrici motocikala Harley-Davidson, vec po pjevacu grupe Cockney Rebbel - Steve HARLEY-u !!!

Analogno tome, club na Dolac malti nema naziv po osobi koja se zove Branimir Stulic, vec po nekom Johnny-ju, mozda Johnny Depp, a slike po zidovoma su od pjevaca poznate grupe Azra - Branimira Stulica. E, sad, da li ce on (Branimir) tuziti neki kafic sto je stavio njegove slike na zid u kaficu koji se zove po glumcu Johnny (Depp), to je malo vjerovatno. :dance:

Slabo idem po kafanama, nism bio u "predmetnoj" kafani, no svakako cestitke na hrabrosti za poduhvat bilo koje vrste i samo naprijed. Kome se svidja, doci ce, kome se ne svidja, veliki je ovo grad, pa neka bira nesto drugo. :thumbup:
Comrad

#168 Re: Pro rock club Johnny

Post by Comrad »

Bolje Johnny Cash, Depp je ziv onda ih on moze tuzit.
Baudelaire

#169 Re: Pro rock club Johnny

Post by Baudelaire »

Ateista wrote:
Baudelaire wrote:A zašto je rock muzika nužna odrednica urbane raje, samo to me zanima? Mislim da vi svi malo fulate poentu. Mogu ja reći da su Mozart, Bach i Beethoven odrednica gradske, kulturne i urbane muzike, a isto tako mogu reći da su odrednica kulture i emancipovanosti sevdalinke, što bi bilo dosta blizu istini. Nije muzika nastala sa nastankom rock muzike, niti su svi rokeri kulturna, gradska raja, niti su svi koji slušaju folk po defaultu seljaci. I da se razumijemo, drago mi je što nema više Atile :wink:
Poenta je u tome sto su mediji i kafici generalno pretrpani sundom, od turbo folka do nekih drugih muzickih pravaca koje je tesko nedefinisati i da to postaje trend. Rock kao muzika i kao pravac je izmedju ostalog vrsta protivljenja i bunta protiv toga, iako i u samom roku ima i sunda i raznih gluposti a koje spadaju u tu muziku.

Naravno da nisu svi koji slusaju rurbo folk papci niti su svi koji slusaju rok urbana i gradska raja, ali je turbo folk postao simbol papanluka a rock simbol gradske raje koje je u ovom gradu sve manje.
Ja se recimo s time ne bih složio, ali poštujem tvoje mišljenje. Za mene je papak onaj ko odbacuje sve što je drugačije i što se ne uklapa u norme koje je on sebi zacrtao u glavi. Postoji dosta rokera, uslovno rečeno, koji su za mene ortodoksni papci, jer im nije kul niko ko ne sluša njihovu muziku i posmatraju ga kao manje vrijednog.
Sunrise00

#170 Re: Pro rock club Johnny

Post by Sunrise00 »

Dr. Octagon wrote:Vidim javljaju se ovdje ljudi koji rade u kafani direktno.......Lijepo.........Evo jedno pitanje za vas.......
Kakve veze sa Štulićem ima jebeni partizanski enterijer koji ste uzeli iz caffe KOMANDA????????I taj jebeni enterijer ste dobili džabe od lika!!!!!!Kad je propala kafana Komanda,uzeli ste sanduke granata zašto????Da vam izgledaju kao neki šaljivi element u kafani.....Pa ako nemate za stolica,kako ćete imati nedo bog za neku tužbu i slično?????
Boli me ud za vas i za vaš posao,ali nemojte ovdje šuplju prosipati u urbanoj gerili i o nekom čišćenju od papanluka....
Gazda prostora se prodao za više para pa je dao Atili radnju umjesto vas koji ste ispali sa svojom kafanom.Sad se ponovo vraćate u kombinaciji s gazdom i sa drugim imenom......Mogli ste bar malo sredit kafanu kako treba.Neko je prije povukao paralelu između Johnnny-a i partizana....Umjesto da shvatite to kao dobronamjernu kritiku,vi se ovdje prepucavate sa svojim potencijalnim klijentima...Ako je sam Branimir Štulić rekao da mu se ne sviđa to što radite i da će vas tužiti,a vi idalje ovdje serete o tome da li je piva razblažena s vodom ili ne,stvarno ne vidim kako mislite da ćete raditi i dalje....Hoće li gazda otići da prebije Johnny-ja u Amsterdam??????Štaš ti meni Johnny određivat hoće li se moja kafana zvati po tebi????Ko si ti đubre jedno da mi prijetiš tužbom????
Cijela ova nakardna država je jedna velika karikatura,vi se samo jako dobro uklapate............
jarane, ako se ovoliko sekiras oko obicnog kafica, kako uopste zivis :lol: ako ti se ne svidja nemoj ici tamo i zdravo... ako stulic hoce da ih tuzi nek' ih tuzi, smiri malo ba :-)

i da, meni je johnny super :thumbup: mislim, pogotovo u poredjenju sa atilom :lol:
♥ Julianna ♥

#171 Re: Pro rock club Johnny

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ja mislim da jeste umro, al eto provjeri to još malo :roll:
Visoki napon

#172 Re: Pro rock club Johnny

Post by Visoki napon »

Jos 2003
Baudelaire

#173 Re: Pro rock club Johnny

Post by Baudelaire »

A što se jedan 'vamo provali.
Har3

#174 Re: Pro rock club Johnny

Post by Har3 »

Sunrise00 wrote:
Dr. Octagon wrote:Vidim javljaju se ovdje ljudi koji rade u kafani direktno.......Lijepo.........Evo jedno pitanje za vas.......
jarane, ako se ovoliko sekiras oko obicnog kafica, kako uopste zivis :lol: ako ti se ne svidja nemoj ici tamo i zdravo... ako stulic hoce da ih tuzi nek' ih tuzi, smiri malo ba :-)

i da, meni je johnny super :thumbup: mislim, pogotovo u poredjenju sa atilom :lol:
Hahhaa, upravo :D Ja se sve kanim otic do tamo, inace visio sam u ghetu i bio bih najsretniji da se vratilo na staro, ali nije ni ovo lose. Samo nek nije atila.

I ova situacija oko tuzbe je ispala super za club i vlasnike, mislim realno dzoni moze mlatit praznu slamu i prijetit, a nista od toga nece dobit, a ovi su vec dobili odlicnu reklamu :D
bjelic

#175 Re: Pro rock club Johnny

Post by bjelic »

još će štulić da napuca one porezne inspektore da im provjere imaju li original windoze:)

a moš mislit jednom bil gatesu nije smetalo što ima u sarajevu kafić sa njegovim prezimenom, a ovom smeta. :lol:
Post Reply