A taj je......?6.april wrote:Poslušajte Obdarenog vođu, ne nosi on badava taj naslov.
Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
drekalica28
#151 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
- fatamorgana
#152 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
nema govora o nikakvom abdestu sve do kasnog proljeća,atko wrote:fataj se abdesta dok nije kasnofatamorgana wrote:Ma jok ba, u pitanju je zdravi narcizam,sandra01 wrote:
Fato ,mescini ti puk'o ko sajla,covjece poceo si lajkovati sam sebe![]()
(ma šta sve nisam dosad uzimo .... bez rezultata)
- ljubav_aha
#153 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
ajem meni mamma miaatko wrote:a tooo ... e za to ima jedna druga mudrostljubav_aha wrote:eh tu nema ljubaviatko wrote:Za uspjesnu i kvalitetnu vezu/brak potreban je muskarac sa dobrim primanjima i zena sa dobrim davanjima
ne kvari vino vodom i ljubav brakom
- ljubav_aha
#154 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
pa sigurno nije iskljuicov imati djete,djete se moze imati i van brakaGhost_Rider_XXX wrote:Majko mila, svaka tema se pretvori u isto.
Šta vi hoćete u globalu od nas muškaraca, i prije ulazka i poslije ulazka u brak?
- ljubav_aha
#155 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
wewa wrote:a sta fali da ona izvede djecu dok on usisa? ili da oni djecu odvedu kod nana i deda i za 2 sata urade 3 puta vise nego ona sama u istom tom vremenu? na koncu, ni toj prvoj podjeli nista ne fali dok god nije uvijek tako po defaultu, odnosno dok god se ona ne zali sto je tako, a on ne kuka da zena nema vremena za njega.6.april wrote:Direktno pitanje forumašici wewa:
Zar nije podjela posla i to da on odvede djecu, pobrine se za njih dok žena uradi neke poslove po kući?
Da se razumijemo apsolutno sam za podjelu poslova i odgovornosti, ali zamišljam situaciju - dvoje djece od po 2 i 4 god. - koliko posla bi oboje tu moglo uraditi dok djeca trče okolo?
da se razumijemo, meni su svi obrasci porodicnog zivota i partnerskog odnosa prihvatljivi dok su prihvatljivi i njihovim akterima. odnosno, zaboli me sta ko radi u svojoj kuci. ono sto ne zelim je: slusati zalopojke o tudjim poremecenim odnosima a da pri tom ovi koji se zale ne cine nista da ih promijene i drugo, biti predmetom kolutanja ocima zato sto zivim drugacije.
wewa ,you are awsome
- 6.april
#156 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Pitanje nije humorističnog karaktera nego strogo praktičnog.
- 6.april
- Ghost_Rider_XXX
- 6.april
#159 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Samo što ni ova ne zna kuhati.
- Cholina_Lokica
#160 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Ne moRe ti pravit bamijuGhost_Rider_XXX wrote:Isplativa investicija.6.april wrote:http://inboxcaffe.com/gotovo-ko-se-udao-udao-se/![]()
- Ghost_Rider_XXX
#161 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Ekonomija je prosta stvar, odnos uloženog i dobijenog. U ovom slučaju jebo bamlju. 
- Cholina_Lokica
#162 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Ako ti tako kazesGhost_Rider_XXX wrote:Ekonomija je prosta stvar, odnos uloženog i dobijenog. U ovom slučaju jebo bamlju.
- ljubav_aha
#163 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
naravno,ali si dozivo neplaniranu mentalnu blokadu6.april wrote:Pitanje nije humorističnog karaktera nego strogo praktičnog.
-
Hodidid
#164 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Mislis abrihtovatibe highirly wrote:ma samo da su u istom djidji midji ritmu, ostalo se da korektovati
Prije ulaska u brak trebalo bi se znati da brak nije bojno polje.
-
Hodidid
#165 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Prica ti meni jedan poznanik anektodu iz svog zivota u Skandinaviji. Ima tom slucaju i 7-8 godina. I veli ti on meni, odem ja na pice jedne subote u jedan irski pub gdje se okupljaju ovako gospodje uglavnom razvedene 40-50 god. i traze sebi selameta. I pokupi on tako iz prve jednu na plesnom podijumu i nakon par stiskavaca skontaju da bi djidji midji.wewa wrote:meni je skandinavski obrazac krasan - prosperitetno drustvo koje zagovara jednako ucesce svih, primjera radi u roditeljstvu. a mescini da norveska nije na ostrvu
I odvede je on u svoj auto na parking bas preko puta puba i odrade sto su mislili. Jes da je ona bila pijana ko lila ali nema veze njemu bi dobra i takva. Rastanu se u dobrom duhu i svako na svoju stranu. I prodje par mjeseci a u njega stari bio slab nesto na zivcima i odvede ga on kod psihologa. Udju u ordinaciju kad tamo sjedi ona gospodja sto je on s njom djidji midji par mjeseci prije toga. Na radnom stolu slika muza i troje krasne djece. Kolegu oblio hladan znoj a ona coolerski se nasmija, pruzi mu ruku i rece pa mi se znamo.
I to je Skandinavija kad je vec spominjemo.
- fatamorgana
#166 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Pa šta je tu čudno, i psiholozi su kao i svi mi robovi u kandžama sexa,"Hodidid"
Prica ti meni jedan poznanik anektodu iz svog zivota u Skandinaviji. Ima tom slucaju i 7-8 godina. I veli ti on meni, odem ja na pice jedne subote u jedan irski pub gdje se okupljaju ovako gospodje uglavnom razvedene 40-50 god. i traze sebi selameta. I pokupi on tako iz prve jednu na plesnom podijumu i nakon par stiskavaca skontaju da bi djidji midji.
I odvede je on u svoj auto na parking bas preko puta puba i odrade sto su mislili. Jes da je ona bila pijana ko lila ali nema veze njemu bi dobra i takva. Rastanu se u dobrom duhu i svako na svoju stranu. I prodje par mjeseci a u njega stari bio slab nesto na zivcima i odvede ga on kod psihologa. Udju u ordinaciju kad tamo sjedi ona gospodja sto je on s njom djidji midji par mjeseci prije toga. Na radnom stolu slika muza i troje krasne djece. Kolegu oblio hladan znoj a ona coolerski se nasmija, pruzi mu ruku i rece pa mi se znamo.
I to je Skandinavija kad je vec spominjemo.
-
dert
#167 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
.....da li se ima rodni list a da nije stariji od sest mjeseci 
-
Kindzadza
#168 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Definitivno, dobri zivci. 
- Hajvanoid
#169 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
ja mislim da bi se trebalo savladat pishanje bez prljanja daske za sjedenje
i chuo sam da su alergichne na charape u choshku sobe il nedo bog na sred iste
hrkanje otpada, poznajem vishe zhena koje hrchu neg muskaraca, ma haj da hrchu to ba klepeche, zvizhdi, neartikulisane zvukove ispushta, prosto pozelish da hrche brate kad chujes neke zvukove 
- pustopoljina
#170 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
dosla sam do pola i ne mogu vise. rijetko glupo nabrajanje.Raspored wrote:Prihvatiti da nikada nećeš biti dobar, upravu i jedini, a kada to prihvatiš pročitaj apsolutno tačne članke poput ovoga i spreman si za brak
http://www.nezavisne.com/zivot-stil/lju ... 24730.html
Zašto žene varaju u vezama? Da li ih je lako obmanuti ili su samo zbunjene? Iako se vjeruje da su muškarci ti koji uglavnom varaju, istina je da žene to rade mnogo češće.
Prema istom mišljenju, one se odlučuju na prevaru da bi ispunile emocionalnu prazninu ukoliko ih partner zapostavlja ili možda da zadovolje seksualne potrebe koje su im u braku uskraćene.
Međutim, razlozi su potpuno drugačiji – prije svega, varaju zato što mogu.
1. Žene se vezuju prebrzo. One grade jake emocionalne veze za kratko vrijeme, pa to često pomiješaju sa ljubavlju.
2. Vole svakog muškarca koji može da im pruži emocionalnu podršku.
3. Zaljubljuju se brzo i u skoro svakog ko pokaže imalo interesovanja. Igraju kao da ih je teško osvojiti, ali samo u početku.
4. One su napredne. Uvijek su korak ispred svog partnera i taman kad posmislite da ste savršeni za nju, ona će pronaći nekog novog da bu njega učinila savršenim.
5. One vole dramu i tračeve u svom životu. Žene brzo počnu da se dosađuju, zato stalno nešto mora da se dešava.
6. Zbunjene su po pitanju svojih osjećanja. Mogu načelno da vole svog partnera, ali će često to da preispituju.
7. Padaju na pažnju i komplimente. Lako se upuštaju u flert.
8. Nevjerovatno je lako natjerati ih da posumnjaju u svog dečka. Dovoljno je izvijesti ih na neko fino mjesto, udijeliti im par komplimenata i one će da pomisle da je njihov dečko luzer.
9. Kažu da ne žele da švrljaju, ali zato momentalno zaboravljaju na svog dečka kada neko počne da flertuje sa njima.
10. One uvijek misle da im je veza u krizi. Kad god prolaze kroz promjenu raspoloženja, to povezuju sa umišljenim problemima u vezi.
11. Žene misle da su previše dobre. Svaka žena misli da je mnogo bolja od svog partrnera.
12. One varaju iz najglupljih mogućih razloga. Muškarci varaju jer im se svidjela druga djevojka. One to rade da bi pokazale poentu, da bi se osvetile, da bi muškarcu stavile do znanja da ih zapostavlja.
13. Žene privlači svaki muškarac koji čini da se one dobro osjećaju. S druge strane, muškarci imaju afere samo sa ženama koje ih seksualno privlače.
14. One vole novac.
15. Žene varaju kada su emocionalno ranjive. Problem je samo u tome što se one često i bez posebnog razloga osjećaju ranjivim.
16. Ženama koje su u vezi prija pažnja drugih muškaraca.
17. Žene ne uče na sopstvenim greškama. One prave pogrešne poteze zbog kojih žale, ali iz toga ništa ne nauče.
18. Žene varaju kada su nezadovoljne u krevetu.
19. Šarm njenog partnera polako nestaje. Ako je muškarac više ne privlači seksualno, potražiće novog.
20. Da li žene uopšte žele da budu srećne? One mogu da budu u dugoj vezi sa savršenim dečkom, ali sve što očekuju jeste da upoznaju novog još savršenijeg sa kojim će ostvariti još bolju vezu.
bilo bi jednostavnije da je napisao da su zene retardirane- a i on. a i tacke su mu kontradiktorne.
ako je autor ozenjen, nadam se da je ozenjen sa kakvim zenskim dudukom, samo ga takva moze izdurati.
- pustopoljina
#171 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
i tema je haman pa nepotrebna. ovo sto je relativno frisko u braku...ne zna sebi nosa obrisati i za svaku sitnicu se ide roditeljima po pomoc, po hranu, po pare. moji su roditelji, kad smo mi bili mali, pomagali svojim roditeljima i bili im od pomoci, nosili hranu i pare.
- butterfly_01
#172 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
da je brak institucija koju gradi dvoje ljudi, bez uplitama roditelja i jedne strane.
da dobro odvagas je li to ono sto zelis, da svoj zivot posvetis vasoj maloj zajednici.
da partner ti postaje najbolji prijatelj, i da sve probleme ali i radosti prvo dijelis s partnerom.
da jednostavno svaki dan te moze nasmijati, cak i kad ti je najteze.
i jako bitno, da pomjeris granice tolerancije, ali i druga strana da isto to uradi,,, i onda nekako sve samo od sebe dobro funkcionise
da dobro odvagas je li to ono sto zelis, da svoj zivot posvetis vasoj maloj zajednici.
da partner ti postaje najbolji prijatelj, i da sve probleme ali i radosti prvo dijelis s partnerom.
da jednostavno svaki dan te moze nasmijati, cak i kad ti je najteze.
i jako bitno, da pomjeris granice tolerancije, ali i druga strana da isto to uradi,,, i onda nekako sve samo od sebe dobro funkcionise
- HAVANA
#173 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
wewa wrote:a meni je moj donio clansku kartu ribarskog saveza prije nego sam dobila djacku knjizicudrekalica28 wrote:wewa wrote: da, slazem se da generacijama naslijedjujemo pogresne obrasce - ali se ni ne trudimo da ih mijenjamo.
nikad mi nece biti jasno zasto zene koje imaju milion prigovora na ponasanje svojih muzeva svoje sinove odgajaju da budu kopije svojih oceva. zasto 'musko ne valja da gleda', zasto se muzu koji hoce nesto uraditi u zajednickom domu kaze: 'pusti, ja cu to brze/bolje/zgodnije', zasto djecaci nose plavo, a djevojcice roze, zasto se djecacima kupuju autici a djevojcicama minijaturne pegle?
sve se ove nametnute razlike i uloge samo umnozavaju u braku. zena rinta, a otima se da rinta, kako bi mogla prigovarati. a muz je pusta da radi, da bi sutra prigovarao (ali obavezno drugima, a ne zeni) kako ona nema vremena za njega.
kaze, muz izveo djecu subotom u setnju da bi ona s mirom pocistila kucu?! pa ko je tu lud?![]()
Zato volim što je meni stari kupovao i pištolje i klikere i kosa mu se na glavi dizala kad mi famElija donese roza suknjice i šnalice. Samnom je sjedio i pomagao mi da sve svoje lutke ošišam na ćelavo.![]()
Naučio me da nije samo moje da rintam u kući, već da je to zajednička obaveza. Kao što je on istu dijelio sa mojom mamom.zato danas podjednako rado kuham i pecam na crve, cijepam i vezem, skacem na jugu grbavice i sadim cvijece na balkonu
A moj je jebo dje je sta stigo i prije razvoda,i poslije...i dan danas mu nije dosadilo...(75 godina)
A sta treba znati
Al djaba ti i ako znas ako si pakshu...mozda je bolje pitanje kakav treba biti po ulasku u brak?
-
PalaSa Marsa
#174 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Podrska temi gospodicna ljubavi ahaljubav_aha wrote:
![]()
![]()
![]()
Never one to complain or cause a fuss, ever deferential, ever the gentleman, this member of The Brotherhood is not about to make waves. Perhaps a touch old-fashioned, he believes there is a proper way to go about things. He puts women on a pedestal. And would not think of breaching etiquette, even when it comes easily to those around him. But still, like any self-respecting male, he does enjoy his private time in the bathroom. His only problem is finding it.
- ljubav_aha
#175 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
hvala ,divna si , respekt tebi takodjerPalaSa Marsa wrote:Podrska temi gospodicna ljubavi ahaljubav_aha wrote:
![]()
![]()
![]()
Never one to complain or cause a fuss, ever deferential, ever the gentleman, this member of The Brotherhood is not about to make waves. Perhaps a touch old-fashioned, he believes there is a proper way to go about things. He puts women on a pedestal. And would not think of breaching etiquette, even when it comes easily to those around him. But still, like any self-respecting male, he does enjoy his private time in the bathroom. His only problem is finding it.![]()