Cijene namirnica u gradu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BHF_Manijak

#151 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by BHF_Manijak »

alica.k wrote:pa 700KM ces svakako potrosit...
Ja govorim o isplativosti. Smijesan mi je taj popust pravo da ti kazem, ja tebi 700KM u padje, ti meni 21 za uzvrat. :mrgreen: I sad radi toga da kazem da mi je isplativo npr u Merkatoru kupovati, vala i nije...Moja mjesecna podmira iznosi otprilike 150-200KM, i dok ja naberem tih 700, treba mi 3-4 mjeseca a plus sto bi na Bingovih 200KM koliko me otprilike izadje kupovina, u Merkatoru potrosio sigurno 215-220KM tako da kad skontam, i ne isplati mi se bas. :)
alica.k

#152 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by alica.k »

ma hocu da kazem, da ako vec kupuje neko redovno u merkatoru, sto onda be bi i piku izvadio.
700KM ces i tako tamo potrosit, ako redovno tamo kupujes, bez obzira imao piku il ne.
ja odem po hljeb, mlijeko i cigare i provucem piku :D sto ne?
BHF_Manijak

#153 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by BHF_Manijak »

Eh to je vec druga stvar, ok! :) Meni recimo nikako nije Merkator usput, bar ne neki veci market tipa onaj an DObrinji ili Socijalnom, tako da mi se ne isplati maksuz ici...
baustelac

#154 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by baustelac »

alica.k wrote:ma hocu da kazem, da ako vec kupuje neko redovno u merkatoru, sto onda be bi i piku izvadio.
700KM ces i tako tamo potrosit, ako redovno tamo kupujes, bez obzira imao piku il ne.
Hljeb 1KM, Mlijeko 1KM, Cigare 2 KM = 4 KM. Izbacis cigare i domah dobijes 50% pospust :D
minjonja

#155 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by minjonja »

baustelac wrote:
alica.k wrote:ma hocu da kazem, da ako vec kupuje neko redovno u merkatoru, sto onda be bi i piku izvadio.
Hljeb 1KM, Mlijeko 1KM, Cigare 2 KM = 4 KM. Izbacis cigare i domah dobijes 50% pospust :D
gdje ce to izbacivati, pa zbog toga se i ode u kupovinu :D
alica.k

#156 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by alica.k »

baustelac wrote:
haj mani mi se toga. ja nisam pusac, da se razumijemo, al imam u kuci dva pusaca, i kupujem im cigare kad nemaju. valjda svak ima pravo kupit sta oce.
ugl, zna se nabrat do 10KM, a 8KM je bod na piki. sto ne, odem 10 puta, to je 10 bodova i sta fali tome? pogotovo kad uzmes da mi je merkator pred kucom, sigurno necu potegnut do ciglana u bingo da bi kupila hljeb.
baustelac

#157 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by baustelac »

alica.k wrote:
baustelac wrote:
haj mani mi se toga. ja nisam pusac, da se razumijemo, al imam u kuci dva pusaca, i kupujem im cigare kad nemaju. valjda svak ima pravo kupit sta oce.
ugl, zna se nabrat do 10KM, a 8KM je bod na piki. sto ne, odem 10 puta, to je 10 bodova i sta fali tome? pogotovo kad uzmes da mi je merkator pred kucom, sigurno necu potegnut do ciglana u bingo da bi kupila hljeb.
Ma naravno, svako radi sa svojim parama onako kako zna i kako mu je ceif. Ja cisto radi motivacije za bacanje cigara :D
saga

#158 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by saga »

A zar se cigare ubrajaju za pike? Ja kolko se nesto sjecam to u zadnje vrijeme posebno ide... mada moguce da izmislih upravo :s
alica.k

#159 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by alica.k »

saga wrote:A zar se cigare ubrajaju za pike? Ja kolko se nesto sjecam to u zadnje vrijeme posebno ide... mada moguce da izmislih upravo :s
ne ubrajaju :( to sam karikirala. svi mi odemo po hljeb, a kupimo vise od hljeba.

mada su ovdje u vogosci prodavacice prvih mjesec dana greskom upisivale bodove od cigara :lol: , i ostavili su te bodove. valjda nisu imali nacina da kasnije za sta su bodovi upisani?
wewa

#160 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by wewa »

mene u Mercatoru nervira sto se pika koristi za gotovinsko placanje. koji ce mi klinac onda pika kartica...
Palestinac1

#161 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Palestinac1 »

alica.k wrote:
saga wrote:A zar se cigare ubrajaju za pike? Ja kolko se nesto sjecam to u zadnje vrijeme posebno ide... mada moguce da izmislih upravo :s
ne ubrajaju :( to sam karikirala. svi mi odemo po hljeb, a kupimo vise od hljeba.

mada su ovdje u vogosci prodavacice prvih mjesec dana greskom upisivale bodove od cigara :lol: , i ostavili su te bodove. valjda nisu imali nacina da kasnije za sta su bodovi upisani?
to je to
Ambrozija

#162 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Ambrozija »

wewa wrote:mene u Mercatoru nervira sto se pika koristi za gotovinsko placanje. koji ce mi klinac onda pika kartica...
U Mercatoru imas sve moguce bankomate, podignes novac, platis i provuces Piku i svi sretni :D
wewa

#163 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by wewa »

Ambrozija wrote:
wewa wrote:mene u Mercatoru nervira sto se pika koristi za gotovinsko placanje. koji ce mi klinac onda pika kartica...
U Mercatoru imas sve moguce bankomate, podignes novac, platis i provuces Piku i svi sretni :D
bome nema bankomata Sparkasse banke. a i to nije poenta - ako jedan CM priznaje bodove cime god da platis, ne vidim sto bi Mercator radio drugacije. niti kuzim zasto se jednom slovenackom lancu isplati poticati placanje gotovinom...
madner

#164 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by madner »

Pa da mogu "ustediti" na porezu.
wewa

#165 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by wewa »

madner wrote:Pa da mogu "ustediti" na porezu.
ma ja, sve po zakonu...
Ambrozija

#166 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Ambrozija »

wewa wrote:
Ambrozija wrote:
bome nema bankomata Sparkasse banke. a i to nije poenta - ako jedan CM priznaje bodove cime god da platis, ne vidim sto bi Mercator radio drugacije. niti kuzim zasto se jednom slovenackom lancu isplati poticati placanje gotovinom...
Ima Sparkasse koliko ja znam, ali kao sto ti rece, nije to poenta...slazem se sa svim navedenim :)
StupskaBitanga

#167 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by StupskaBitanga »

eno Mercator za vikend u DP Megamarket Stup(Merkur) i Sanski most daje 10% popusta
oldschool

#168 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by oldschool »

Obišao sve trgovačke lance, kupovao u svim, Amko na kraju najbolji izbor, petkom 10% na sve, onaj hipermarket ima sve, s voćem nisu baš, iskreno, ali to na pijaci uzimam. Najbolje akcije daju TUŠ i Konzum, tako da se većina tih stvari razgrabi. Nije tačno da je Bingo jeftiniji po svemu za 20-30 pfeninga od Amka. Mercator ima najveći izbor, to je tačno, skuplji je od nekih, tako da se svodi na lični izbor i blizinu navedenih centara.
saga

#169 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by saga »

E jedino nemam amka u blizini, a da znam za njeg :-D
Kupujel ko u Tempu? Tamo nikako da se nakanim svratit...
StupskaBitanga

#170 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by StupskaBitanga »

Zamka za Amko je da taj popust vrijedi samo u prodavnicama TD Marketa dok npr Amko Otoka nije u tom sistemu i nema tog popusta
Namirnice

#171 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Namirnice »

Edit ...
Last edited by Namirnice on 30/01/2012 10:14, edited 1 time in total.
mayab

#172 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by mayab »

saga wrote:E jedino nemam amka u blizini, a da znam za njeg :-D
Kupujel ko u Tempu? Tamo nikako da se nakanim svratit...
Bio par puta, prvo iz radoznalosti, onda ono, bilo usput, uglavnom nista spektakularno, nisam primijetio da su jeftiniji, mozda su jeftiniji proizvodi NJIHOVIH brendova, a imaju ih za sve vrste namirnica i robe!I da, koga zanima svinjetina, tamo ce naci prilican izbor svega :D
Namirnice

#173 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Namirnice »

Sumirali smo posao što se tiče evidencije cijena u januaru, proglasili "žiža" markete i "novčanik friendly" market mjeseca i idemo dalje. Detaljnije ovdje. Mercator i Konzum gotovo bara-bara što se tiče cijena ...

Image

Namirnice.ba Portal
Naša Facebook fan stranica
I naš Twitter nalog
StupskaBitanga

#174 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by StupskaBitanga »

Ako kome treba Tide 3kg 8KM u Bingu
Isti taj u Konzumu 9,5KM
Zvoncica123

#175 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Zvoncica123 »

Kome treba Nutella u Maxi-ju akcija 400g - 5,25.
Ja volim najvise mercator, piku imam godinama ali nikad nisam skupila bodove za neki popust, jer sam navikla placati karticom. Ali je skup, i uvijek kupim stvari koje mi ne trebaju :)
Inace suseni paradajz u ulju ima samo u mercatoru (jedan od mojih luksuza).
Bingo ima sve raznovrsniju ponudu ali ono sudaranje korpama u bingu ne podnosim, stvarno je usko.
Namirnice.ba - ja bih voljela tabelu sa nekim zdravim namirnicama :) (zobene pahuljice, i ta raja)
I ne bi bilo lose da ukljucite i DM kada je to moguce, npr DM pelene su jeftinije a znam par mama kojima su punooo bolje od Pampersa.
Post Reply