price neudanih zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
hocunecu

#151 Re: price neudanih zena

Post by hocunecu »

pa dobro ljudi sta je ovo!? :D

jel vi mislite da neko ko je sam i sretne nekog za kim mu srce zatreperi, da bi ga odbi i rekao, ne, ne ja ostajm sam tako sam odlucio
ma dajte,molim vas! :D
Mis mekinjas

#152 Re: price neudanih zena

Post by Mis mekinjas »

otherside wrote:
Mis mekinjas wrote:

Ja zaista ne razumijem zašto si ti navalila stavljati u usta izjavu da je neko ovdje protiv braka? :roll:
a gdje si ti tu izjavu procitala u mom postu, molim te?
nije u pitanju samo ovaj post.....
Stalno pišeš kako žene misle da muškarci ne valjaju, napala si piupiu zbog djece. Eto niko nema (GHOSTE :) ) mogućnost izbora da ne misli kao ti...
Nit je k'o rekao da se boji ičega, tako da ni ova Mešina nije na mjestu za ovo.... Strah je posebna kategorija.. :)
Jasno nam je sretna si u braku, i želimo ti svi sreću da tako ostane, ali brate, stalno napadaš :roll:
dječak sa šibicama

#153 Re: price neudanih zena

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam sta ste nadrobili na 7 strana :D citao do druge, i sve mi je jasno... niko nema pravo nikoga osudjivati, zaboga, kako neko sebi daje pravo da osudjuje neciji zivotni izbor.

Meni bliska osoba se tako udala, eto da se uda i da na vrijeme rodi dijete, taj rezon... nije glupa inace, ali prepala se biolsokog sata, ili cega vec... danas i sama vidi da se posteno zajebala. Jer nije gledala za koga se udaje. Bilo je "pa nije on tako los", ali jeste.

Ja je necu osudjivati, ali svakako bi joj pametnije bilo i da je ostala sama.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#154 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

tako to kod nas uvijek ide..price neudanih zena ce ispricati udate zene i muskarci..jer oni znaju :oops: :zzzz:
otherside

#155 Re: price neudanih zena

Post by otherside »

Mis mekinjas wrote:
otherside wrote:
Mis mekinjas wrote:

Ja zaista ne razumijem zašto si ti navalila stavljati u usta izjavu da je neko ovdje protiv braka? :roll:
a gdje si ti tu izjavu procitala u mom postu, molim te?
nije u pitanju samo ovaj post.....
Stalno pišeš kako žene misle da muškarci ne valjaju, napala si piupiu zbog djece. Eto niko nema (GHOSTE :) ) mogućnost izbora da ne misli kao ti...
Nit je k'o rekao da se boji ičega, tako da ni ova Mešina nije na mjestu za ovo.... Strah je posebna kategorija.. :)
Jasno nam je sretna si u braku, i želimo ti svi sreću da tako ostane, ali brate, stalno napadaš :roll:
ja fakat nisam imala ni namjeru a ni osjecaj da napadam...
moguce da sam pogresno protumacena ali jedino sta meni nije jasno na ovoj temi je zelja za samackim zivotom do smrti jer si "tako postedjen nesrece" i predrasude o muskarcima koji u braku postanu ratni zlocinci :D
a ova prica o imanju ili nemanju djece je stvar izbora... ja sam htjela da prokomentarisem pojam hrabrosti i uticaja svijeta na moj zivot.
a sto se tice braka... da sam se ja pitala jos bismo muz i ja zivjeli bez tog papira ali eto, on je pobjedio.
tako da sam prije u kategoriji onih kojima brak kao slovo na papiru nije od posebnog znacaja.
eto...necu vise napadati :D
fakat, je l' to ja napadam ovdje? :?
vox-populi

#156 Re: price neudanih zena

Post by vox-populi »

plain vanilla wrote:tako to kod nas uvijek ide..price neudanih zena ce ispricati udate zene i muskarci..jer oni znaju :oops: :zzzz:
Narod zna!
palermo

#157 Re: price neudanih zena

Post by palermo »

piupiu wrote:

Ovo o komuni sam napisala glede komentara o potrebi da zivis s nekim u starosti ili da imas djecu koja ce se brinuti o tebi (sto je, za mene, usput receno, takodje uzasno sebican razlog za imanje djece).

Jenostavno, postoji grupa ljudi s kojim sam provela ogroman dio svog zivota, i postoji razmisljanje da se u starosti mogu naci i drugi nacini druzenja, zivljenja, itd. A, ja, kao covjek koji ima puno familije na sve strane, najvise volim princip komune, jer mi je najblizi.
za djecu se aspolutno slažem, ne samo da je sebičan, nego je izuzetno glup i nerealan razlog. Djeca odrastu u individue i nema tu nikakva osiguranja.

A koncept komune je jedan od najljepših ideala koji postoje. Doduše, ja bih ipak preferirao otvoreniju i propulsivniju komunu koja bi ti i čak i u starosti omogućavala osjećaj života. Naime , ne volim plemeske i familijarne veze, suviše su okoštale i uvjeren sam da guše individualnost

Naravno, komuna je ipak samo ideal, jer zanemaruje ljudske slabosti, ali moram priznati lijep ideal.
dječak sa šibicama

#158 Re: price neudanih zena

Mis mekinjas wrote:Ja nekako moram primijetiti, da ni jedna neudana nije rekla da je brak nešto loše, kakva je ovo floskula... :-) :-) :-)
Moras prvo nauciti praviti pitu, pa onda razmisljati o udaji.
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

#159 Re: price neudanih zena

Post by sana_t »

wewa wrote:ne kuzim zasto uopce objasnjavate zasto i kako - kad bude otvoren identican topic za neozenjene muskarce u zreloj dobi, onda ce i ovaj imati smisla. samo je kod nas neudata zena pod mahanom, frustrirana i ogorcena, dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.
:thumbup: 100%
Sitijevac2011

#160 Re: price neudanih zena

Post by Sitijevac2011 »

Pitanje za neudavače, šta je vaš pojam sreće?

Edit: kad vidim koliko postova ove vatrene neudavače imaju, neke stvari su mi jasnije :D
piupiu

#161 Re: price neudanih zena

Post by piupiu »

otherside wrote:
piupiu wrote: Da ti odgovorim na prozivku o spasavanju svijeta ... meni se licno jebe za svijet, ja rekoh da ja nemam hrabrosti donijeti dijete na svijet ovakav kakvim ga ja vidim. Smatram to prevelikom odgovrnoscu. Razlika je bitna.
evo da ti ne ostanem duzna :D
i meni se licno jebe za svijet, nece svijet odgajati moje dijete dok sam ja ziva i dok imam ovu pamet.
necu zbog "sranja u ruandi" oduzeti sebi neopisivu ljubav i srecu koju osjetim kad mi se moja curica nasmije i poljubi me. ako odlucim da "nemam hrabrosti" zbog svih uzasa koji se desavaju u svijetu onda bolje da se odmah roknem.
i za ljubitelje mesinih citata evo jos jedan:
"boj se ovna, boj se govna...a kad cu zivjeti?"
haj' u zdravlje :D
A, sto da se 'roknem'? Ne postoji drugi nacin da nesto dobro uradim za svijet osim te dvije opcije? :)

Znam ja sta ti mislis kad kazes 'boj se ovna, boj se govna ....', vjerovatno na moju zalost, ja se ne osjecam dovoljno sposobnom da zastitim svoje dijete i da mu dam ono sto mislim da mu treba u ovakvom svijetu.

Mozda to jeste kukavicluk, ali ja ne zelim da moje dijete jednog dana ima razlog da me prokune sto sam ga donijela na svijet. A mnogo djece na danasnjem i ovakvom svijetu to imaju. U tom smislu bih uvijek radije usvojila dijete, kad bi vec do toga doslo.
dječak sa šibicama

#162 Re: price neudanih zena

wewa wrote:dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.
8-)

Image le prrrrr
piupiu

#163 Re: price neudanih zena

Post by piupiu »

palermo wrote: za djecu se aspolutno slažem, ne samo da je sebičan, nego je izuzetno glup i nerealan razlog. Djeca odrastu u individue i nema tu nikakva osiguranja.

A koncept komune je jedan od najljepših ideala koji postoje. Doduše, ja bih ipak preferirao otvoreniju i propulsivniju komunu koja bi ti i čak i u starosti omogućavala osjećaj života. Naime , ne volim plemeske i familijarne veze, suviše su okoštale i uvjeren sam da guše individualnost

Naravno, komuna je ipak samo ideal, jer zanemaruje ljudske slabosti, ali moram priznati lijep ideal.
Da, ni ja nisam bas za 'zadruge', ;-) , ali komuna ... eh, komuna, :-D . To je i za mene zaista ideal! Zato ti i rekoh -- komuna - zasnovana na principu slobode i individualnosti, mislim da tako rekoh, ili nesto slicno ...
palermo

#164 Re: price neudanih zena

Post by palermo »

piupiu wrote:
palermo wrote: za djecu se aspolutno slažem, ne samo da je sebičan, nego je izuzetno glup i nerealan razlog. Djeca odrastu u individue i nema tu nikakva osiguranja.

Da, ni ja nisam bas za 'zadruge', ;-) , ali komuna ... eh, komuna, :-D . To je i za mene zaista ideal! Zato ti i rekoh -- komuna - zasnovana na principu slobode i individualnosti, mislim da tako rekoh, ili nesto slicno ...
Da, rekla si tako, ali kao pametna žena si naravno svjesna da je to ipak samo ideal. Više puta u ljudskoj historiji pokušan, i nažalost pokazalo se i nedostižan.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#165 Re: price neudanih zena

Post by Truba »

vox-populi wrote:
plain vanilla wrote:tako to kod nas uvijek ide..price neudanih zena ce ispricati udate zene i muskarci..jer oni znaju :oops: :zzzz:
Narod zna!
svaka udata je bila jednom neudata :lol: :lol: :lol:
zelenashica

#166 Re: price neudanih zena

Post by zelenashica »

Svaki dan neka nova tema,....a u suštini jedan te isti problem:MAHALA!

:D

Da li su oženjeni manje sretni? :shock:
Priče neudanih žena :roll:
Diskretna veza :-)
Ljubav kad pređe tridesetu :D
Ljubav kad pređe četvrdesetu :D
Raskid dugih veza :roll:

Samo za oženjene :oops:
Samo za udate :oops:
Brak po drugi put :roll:
Brak po drugi put :dance:
Frišak single nakon rascijepljenog brak
a :skoljka:
JEDNU FATAJU VOZ JEDNI IZLIJEĆU IZ VOZA..... :run:
dječak sa šibicama

#167 Re: price neudanih zena

Zasto bjezati od mahale, kada je ona dio naseg mentaliteta.

To je kao da Nijemac bjezi od.... pedantnosti :D
plain vanilla

#168 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

Black swan wrote:
vox-populi wrote:
Narod zna!
svaka udata je bila jednom neudata :lol: :lol: :lol:
i svaki muskarac je nekad bio neudata zena? :mrgreen:
dječak sa šibicama

#169 Re: price neudanih zena

Pa mozda nebi bilo toliko osudjivanja i rasprave, da vi neudate zene nemate potrebu toliko pravdati svoj izbor. Ili da kazem, status, jer ne mora to biti ni izbor, nego igra sudbine ili stvar slucaja.

Zasto niko ne otvori temu o neozenjenim muskarcima? zato sto me zivo zaboli patka sta neko misli o mom bracnom statusu. I vjerujem vecinu solo muskaraca.

Mozda je vama to nametnula okolina, vjerovatno jeste jer kod nas drustvo, mahala sto kaze zelenasica, zna onako odvratno i posprdno neudatu zenu nazvati "CUUUUROOOO" onako, punih usta. Kao usput, zove je, a u principu ruga joj se.

Imam tetku neudatu, kad nekome kazem da je neudata, moram odmah objasniti zasto :-) jer se to kao podrazumjeva... da je tetak neozenjen, bio bi frajrcina, postavljalo bi se pitanje "jebel` sta?" ali ovako, zacudjeni pogled, nema ni pitanja, nego pogled, koji trazi odgovor... pogled "ali zasto nije udata?".

Izdignite se iznad toga.

Jebo ga vise i brak, dvoje ljudi moze zivjeti skupa i bez braka, i bez djece, voljeti se i uzivati, i bez tog potpisa na papiru. Sarne potpis na papir i prevari, jel to ta svetinja od institucije?

Vise vjerujem svojoj intuiciji nego potpisu na papiru. Ako znas sa kim ulazis u vezu, ne trebaju ti ni potpis ni djeca (da se osiguras :roll: ) vec imas ono sto trebas, prijatelja, ljubavnika itd.
plain vanilla

#170 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

dječak sa šibicama wrote:
Pa mozda nebi bilo toliko osudjivanja i rasprave, da vi neudate zene nemate potrebu toliko pravdati svoj izbor. Ili da kazem, status, jer ne mora to biti ni izbor, nego igra sudbine ili stvar slucaja.

Zasto niko ne otvori temu o neozenjenim muskarcima? zato sto me zivo zaboli patka sta neko misli o mom bracnom statusu. I vjerujem vecinu solo muskaraca.

Mozda je vama to nametnula okolina, vjerovatno jeste jer kod nas drustvo, mahala sto kaze zelenasica, zna onako odvratno i posprdno neudatu zenu nazvati "CUUUUROOOO" onako, punih usta. Kao usput, zove je, a u principu ruga joj se.

Imam tetku neudatu, kad nekome kazem da je neudata, moram odmah objasniti zasto :-) jer se to kao podrazumjeva... da je tetak neozenjen, bio bi frajrcina, postavljalo bi se pitanje "jebel` sta?" ali ovako, zacudjeni pogled, nema ni pitanja, nego pogled, koji trazi odgovor... pogled "ali zasto nije udata?".

Izdignite se iznad toga.

Jebo ga vise i brak, dvoje ljudi moze zivjeti skupa i bez braka, i bez djece, voljeti se i uzivati, i bez tog potpisa na papiru. Sarne potpis na papir i prevari, jel to ta svetinja od institucije?

Vise vjerujem svojoj intuiciji nego potpisu na papiru. Ako znas sa kim ulazis u vezu, ne trebaju ti ni potpis ni djeca (da se osiguras :roll: ) vec imas ono sto trebas, prijatelja, ljubavnika itd.
Ne pravdam se nikome nego objasnjavam svoj izbor..to je tema, ako jos uvijek znam citati

A stara boljka foruma je da niko ne postuje niciji izbor..vecina misli da samo bas on/ona znaju sta je najbolje..
Ja znam sta ja biram za sebe i zasto to biram, ali to ne znaci da ja to namecem drugima..

Ova tema je prezvakana vec milion puta i stalno se izvrcu cinjenice..niti sam protiv braka niti sam za brak po svaku cijenu..
wewa

#171 Re: price neudanih zena

Post by wewa »

wewa wrote:dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.
8-)

Image le prrrrr
e i ti nadje kome ces presti :lol:
*mima*

#172 Re: price neudanih zena

Post by *mima* »

dječak sa šibicama

#173 Re: price neudanih zena

wewa wrote:
8-)

Image le prrrrr
e i ti nadje kome ces presti :lol:
Pa ne predem tebi, vec onako, za raju :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#174 Re: price neudanih zena

Post by pici »

meni je ovih neudavaČa pomalo i žao...propuštaju Zornjak svako Jutro :oops: :mrgreen:
wewa

#175 Re: price neudanih zena

Post by wewa »

dječak sa šibicama wrote: Pa ne predem tebi, vec onako, za raju :lol:
ko igra za raju i zanemaruje taktiku... :razz: :D
Locked