jel vi mislite da neko ko je sam i sretne nekog za kim mu srce zatreperi, da bi ga odbi i rekao, ne, ne ja ostajm sam tako sam odlucio
ma dajte,molim vas!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
nije u pitanju samo ovaj post.....otherside wrote:a gdje si ti tu izjavu procitala u mom postu, molim te?Mis mekinjas wrote:
Ja zaista ne razumijem zašto si ti navalila stavljati u usta izjavu da je neko ovdje protiv braka?
ja fakat nisam imala ni namjeru a ni osjecaj da napadam...Mis mekinjas wrote:nije u pitanju samo ovaj post.....otherside wrote:a gdje si ti tu izjavu procitala u mom postu, molim te?Mis mekinjas wrote:
Ja zaista ne razumijem zašto si ti navalila stavljati u usta izjavu da je neko ovdje protiv braka?
Stalno pišeš kako žene misle da muškarci ne valjaju, napala si piupiu zbog djece. Eto niko nema (GHOSTE) mogućnost izbora da ne misli kao ti...
Nit je k'o rekao da se boji ičega, tako da ni ova Mešina nije na mjestu za ovo.... Strah je posebna kategorija..![]()
Jasno nam je sretna si u braku, i želimo ti svi sreću da tako ostane, ali brate, stalno napadaš
Narod zna!plain vanilla wrote:tako to kod nas uvijek ide..price neudanih zena ce ispricati udate zene i muskarci..jer oni znaju![]()
za djecu se aspolutno slažem, ne samo da je sebičan, nego je izuzetno glup i nerealan razlog. Djeca odrastu u individue i nema tu nikakva osiguranja.piupiu wrote:
Ovo o komuni sam napisala glede komentara o potrebi da zivis s nekim u starosti ili da imas djecu koja ce se brinuti o tebi (sto je, za mene, usput receno, takodje uzasno sebican razlog za imanje djece).
Jenostavno, postoji grupa ljudi s kojim sam provela ogroman dio svog zivota, i postoji razmisljanje da se u starosti mogu naci i drugi nacini druzenja, zivljenja, itd. A, ja, kao covjek koji ima puno familije na sve strane, najvise volim princip komune, jer mi je najblizi.
Moras prvo nauciti praviti pitu, pa onda razmisljati o udaji.Mis mekinjas wrote:Ja nekako moram primijetiti, da ni jedna neudana nije rekla da je brak nešto loše, kakva je ovo floskula...![]()
![]()
wewa wrote:ne kuzim zasto uopce objasnjavate zasto i kako - kad bude otvoren identican topic za neozenjene muskarce u zreloj dobi, onda ce i ovaj imati smisla. samo je kod nas neudata zena pod mahanom, frustrirana i ogorcena, dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.
A, sto da se 'roknem'? Ne postoji drugi nacin da nesto dobro uradim za svijet osim te dvije opcije?otherside wrote:evo da ti ne ostanem duznapiupiu wrote: Da ti odgovorim na prozivku o spasavanju svijeta ... meni se licno jebe za svijet, ja rekoh da ja nemam hrabrosti donijeti dijete na svijet ovakav kakvim ga ja vidim. Smatram to prevelikom odgovrnoscu. Razlika je bitna.![]()
i meni se licno jebe za svijet, nece svijet odgajati moje dijete dok sam ja ziva i dok imam ovu pamet.
necu zbog "sranja u ruandi" oduzeti sebi neopisivu ljubav i srecu koju osjetim kad mi se moja curica nasmije i poljubi me. ako odlucim da "nemam hrabrosti" zbog svih uzasa koji se desavaju u svijetu onda bolje da se odmah roknem.
i za ljubitelje mesinih citata evo jos jedan:
"boj se ovna, boj se govna...a kad cu zivjeti?"
haj' u zdravlje
wewa wrote:dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.
le prrrrrDa, ni ja nisam bas za 'zadruge',palermo wrote: za djecu se aspolutno slažem, ne samo da je sebičan, nego je izuzetno glup i nerealan razlog. Djeca odrastu u individue i nema tu nikakva osiguranja.
A koncept komune je jedan od najljepših ideala koji postoje. Doduše, ja bih ipak preferirao otvoreniju i propulsivniju komunu koja bi ti i čak i u starosti omogućavala osjećaj života. Naime , ne volim plemeske i familijarne veze, suviše su okoštale i uvjeren sam da guše individualnost
Naravno, komuna je ipak samo ideal, jer zanemaruje ljudske slabosti, ali moram priznati lijep ideal.
Da, rekla si tako, ali kao pametna žena si naravno svjesna da je to ipak samo ideal. Više puta u ljudskoj historiji pokušan, i nažalost pokazalo se i nedostižan.piupiu wrote:Da, ni ja nisam bas za 'zadruge',palermo wrote: za djecu se aspolutno slažem, ne samo da je sebičan, nego je izuzetno glup i nerealan razlog. Djeca odrastu u individue i nema tu nikakva osiguranja.
A koncept komune je jedan od najljepših ideala koji postoje. Doduše, ja bih ipak preferirao otvoreniju i propulsivniju komunu koja bi ti i čak i u starosti omogućavala osjećaj života. Naime , ne volim plemeske i familijarne veze, suviše su okoštale i uvjeren sam da guše individualnost
Naravno, komuna je ipak samo ideal, jer zanemaruje ljudske slabosti, ali moram priznati lijep ideal., ali komuna ... eh, komuna,
. To je i za mene zaista ideal! Zato ti i rekoh -- komuna - zasnovana na principu slobode i individualnosti, mislim da tako rekoh, ili nesto slicno ...
svaka udata je bila jednom neudatavox-populi wrote:Narod zna!plain vanilla wrote:tako to kod nas uvijek ide..price neudanih zena ce ispricati udate zene i muskarci..jer oni znaju![]()
i svaki muskarac je nekad bio neudata zena?Black swan wrote:svaka udata je bila jednom neudatavox-populi wrote:Narod zna!plain vanilla wrote:tako to kod nas uvijek ide..price neudanih zena ce ispricati udate zene i muskarci..jer oni znaju![]()
![]()
![]()
Pa mozda nebi bilo toliko osudjivanja i rasprave, da vi neudate zene nemate potrebu toliko pravdati svoj izbor. Ili da kazem, status, jer ne mora to biti ni izbor, nego igra sudbine ili stvar slucaja.plain vanilla wrote:tako to kod nas uvijek ide..price neudanih zena ce ispricati udate zene i muskarci..jer oni znaju![]()
Ne pravdam se nikome nego objasnjavam svoj izbor..to je tema, ako jos uvijek znam citatidječak sa šibicama wrote:Pa mozda nebi bilo toliko osudjivanja i rasprave, da vi neudate zene nemate potrebu toliko pravdati svoj izbor. Ili da kazem, status, jer ne mora to biti ni izbor, nego igra sudbine ili stvar slucaja.plain vanilla wrote:tako to kod nas uvijek ide..price neudanih zena ce ispricati udate zene i muskarci..jer oni znaju![]()
Zasto niko ne otvori temu o neozenjenim muskarcima? zato sto me zivo zaboli patka sta neko misli o mom bracnom statusu. I vjerujem vecinu solo muskaraca.
Mozda je vama to nametnula okolina, vjerovatno jeste jer kod nas drustvo, mahala sto kaze zelenasica, zna onako odvratno i posprdno neudatu zenu nazvati "CUUUUROOOO" onako, punih usta. Kao usput, zove je, a u principu ruga joj se.
Imam tetku neudatu, kad nekome kazem da je neudata, moram odmah objasniti zastojer se to kao podrazumjeva... da je tetak neozenjen, bio bi frajrcina, postavljalo bi se pitanje "jebel` sta?" ali ovako, zacudjeni pogled, nema ni pitanja, nego pogled, koji trazi odgovor... pogled "ali zasto nije udata?".
Izdignite se iznad toga.
Jebo ga vise i brak, dvoje ljudi moze zivjeti skupa i bez braka, i bez djece, voljeti se i uzivati, i bez tog potpisa na papiru. Sarne potpis na papir i prevari, jel to ta svetinja od institucije?
Vise vjerujem svojoj intuiciji nego potpisu na papiru. Ako znas sa kim ulazis u vezu, ne trebaju ti ni potpis ni djeca (da se osiguras) vec imas ono sto trebas, prijatelja, ljubavnika itd.
e i ti nadje kome ces prestidječak sa šibicama wrote:wewa wrote:dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.![]()
le prrrrr
Pa ne predem tebi, vec onako, za rajuwewa wrote:e i ti nadje kome ces prestidječak sa šibicama wrote:wewa wrote:dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.![]()
le prrrrr
ko igra za raju i zanemaruje taktiku...dječak sa šibicama wrote: Pa ne predem tebi, vec onako, za raju