Get to the choppa!!!!
Metal uopcenito
Moderator: _BataZiv_0809
-
nihil_
#151 Re: Metal uopcenito
Nes sam nadrkan danas 
Get to the choppa!!!!
Get to the choppa!!!!
- Obskurni
#152 Re: Metal uopcenito
Novi Aidan Baker vani
Usput nam je malo umrla tema
- Obskurni
#154 Re: Metal uopcenito
Vrijeme je takvo da samo mogu slušati drone i atmosfericne bendove, Agalloch narocito.
-
nihil_
#155 Re: Metal uopcenito
Nisam nesto zagrijan za drone. A vrijeme se jest ubilo za ovakvih bendova i teskih sporih rifovaObskurni wrote:Vrijeme je takvo da samo mogu slušati drone i atmosfericne bendove, Agalloch narocito.
-
semso_bonaparte
#156 Re: Metal uopcenito
Koliko vas metalca je odraslo na LPkama kao npr. Live after death, 666, iron maiden, motorheada, ozzy, metallice, slayera, antraxa, biohazarda, pa kasnije sepulture itd itd
A danas se odvaljujem uz slipknot, metalica i slayer (barni mi u oko njih mi ne diraj). Sta hocu da kazm, muzika evoluira, tako da su suvisle rasprave ko je bolji. Hebiga iron maiden i pjesam iron maiden su bile top vrh nema dalje, kada sam je prvi put cuo, ali kasnije naletih na slayer uuuuuu jebo maiden, pa kasnije naletih na metallicu uuuuu sta je sad ovo ma jebes slayer itd itd itd, ali ja se opet vracam na njih.
Mogu ja danas slipknot cijeli dan slusati ali mora se zavrsitiu sa metallicom, npr am i evil, ili slayerom south of heaven
Bitno je da volimo mlatiti glavama ostalo su nijanse, vidite kakv vakat je dosao ubise nas turbofolkasi, narodnjaci, reperi, elektronci i sminkeri (sminekri su pozeri ono vole metallicu zbog dvije balade koje slusaju trebe)
A danas se odvaljujem uz slipknot, metalica i slayer (barni mi u oko njih mi ne diraj). Sta hocu da kazm, muzika evoluira, tako da su suvisle rasprave ko je bolji. Hebiga iron maiden i pjesam iron maiden su bile top vrh nema dalje, kada sam je prvi put cuo, ali kasnije naletih na slayer uuuuuu jebo maiden, pa kasnije naletih na metallicu uuuuu sta je sad ovo ma jebes slayer itd itd itd, ali ja se opet vracam na njih.
Mogu ja danas slipknot cijeli dan slusati ali mora se zavrsitiu sa metallicom, npr am i evil, ili slayerom south of heaven
Bitno je da volimo mlatiti glavama ostalo su nijanse, vidite kakv vakat je dosao ubise nas turbofolkasi, narodnjaci, reperi, elektronci i sminkeri (sminekri su pozeri ono vole metallicu zbog dvije balade koje slusaju trebe)
-
nihil_
#157 Re: Metal uopcenito
Ja sa vala ni ne voli raspravljati o tom koji je bend bolji ili koji pripada kojem zanru. To me uopste ne interesuje, mada su te rasprave osnovni dio "druzenja" metalaca. A to tako smarasemso_bonaparte wrote:Koliko vas metalca je odraslo na LPkama kao npr. Live after death, 666, iron maiden, motorheada, ozzy, metallice, slayera, antraxa, biohazarda, pa kasnije sepulture itd itd
- Obskurni
#158 Re: Metal uopcenito
Vidiš ja ne mogu više Slejera, Mejdena i Sepulture.
Jebiga, puno sam ih slušao kad sam bio mlađi i jednostavno ne mogu više. Oni kroz sve ove godine manje više istu muziku rade (osim Sepulture) a toliko je mnogo drugih bendova i žanrova.
Ne mogu se vracati nikako pored sve ove druge muzike koja postoji.
Jebiga, puno sam ih slušao kad sam bio mlađi i jednostavno ne mogu više. Oni kroz sve ove godine manje više istu muziku rade (osim Sepulture) a toliko je mnogo drugih bendova i žanrova.
Ne mogu se vracati nikako pored sve ove druge muzike koja postoji.
- Steve Nash
#160 Re: Metal uopcenito
Jedini razlog zašto u društvu uglavnom govorim da slušam sve, jer ako kažem da slušam npr. symphonic metal odmah se neko nađe da prigovori kako je to pickasto i ne bi trebalo sadrzavati metalnihil_ wrote:Ja sa vala ni ne voli raspravljati o tom koji je bend bolji ili koji pripada kojem zanru. To me uopste ne interesuje, mada su te rasprave osnovni dio "druzenja" metalaca. A to tako smarasemso_bonaparte wrote:Koliko vas metalca je odraslo na LPkama kao npr. Live after death, 666, iron maiden, motorheada, ozzy, metallice, slayera, antraxa, biohazarda, pa kasnije sepulture itd itd
-
LSD
#161 Re: Metal uopcenito
Vratimo se korijenima, old skulu i overdriveu bez modernih distorzija
jbt ljudi prašili metal 1975
-
nihil_
#162 Re: Metal uopcenito
zato ja govorim, slusam svasta, ne da mi se slusat necije "pametovanje"Steve Nash wrote:Jedini razlog zašto u društvu uglavnom govorim da slušam sve, jer ako kažem da slušam npr. symphonic metal odmah se neko nađe da prigovori kako je to pickasto i ne bi trebalo sadrzavati metalnihil_ wrote:Ja sa vala ni ne voli raspravljati o tom koji je bend bolji ili koji pripada kojem zanru. To me uopste ne interesuje, mada su te rasprave osnovni dio "druzenja" metalaca. A to tako smarasemso_bonaparte wrote:Koliko vas metalca je odraslo na LPkama kao npr. Live after death, 666, iron maiden, motorheada, ozzy, metallice, slayera, antraxa, biohazarda, pa kasnije sepulture itd itd
Bitno je da volimo mlatiti glavama ostalo su nijanse, vidite kakv vakat je dosao ubise nas turbofolkasi, narodnjaci, reperi, elektronci i sminkeri (sminekri su pozeri ono vole metallicu zbog dvije balade koje slusaju trebe)u nazivu ili nesto slicno tome
- Obskurni
#163 Re: Metal uopcenito
Prašila se i mnogo bolja muzika tadaLSD wrote:
Vratimo se korijenima, old skulu i overdriveu bez modernih distorzija![]()
jbt ljudi prašili metal 1975
Ali tada je metal bio u zacecima i nije bio nešto posebno raznovrstan.
Definitivno ne bih volio da sam bio tinejđer tada
A sada, malo zimske tjeskobe i sirovih emocija
-
nihil_
#164 Re: Metal uopcenito
Novi album.
Skino sam ga, fuck you sopa, pipa, acta, fbi
Skino sam ga, fuck you sopa, pipa, acta, fbi
-
neki
#165 Re: Metal uopcenito
jest da je ot, ali tema je cesto na naslovnoj pa ne mogu da ne reagujem, mogao bi postavljac da edituje naslov, rijec uopcenito ne postoji, ili je uopsteno ili je opcenito zavisno hocel srpski il hrvatski
- Obskurni
#166 Re: Metal uopcenito
Užas 
Genericne gitare i bubnjevi, skoro kao pop sa gitarama
Nisam nikada imao neko visoko mišljenje o njima a kako izgleda nece se ni promijeniti.
Još jedno super izdanje prošle godine.
Genericne gitare i bubnjevi, skoro kao pop sa gitarama
Nisam nikada imao neko visoko mišljenje o njima a kako izgleda nece se ni promijeniti.
Još jedno super izdanje prošle godine.
-
nihil_
#167 Re: Metal uopcenito
heheh a jesu ono mainstream al mogu ih poslusati, folk fazoni mi se svidjaju
- duspi
#168 Re: Metal uopcenito
kad je već tegobna tematika evo i od mene malo melodepresije 
btw, ko konta hodati po kakvim koncertima ove godine? imate li nekih opcija, dogovora, želja itd
još nije ni januar završio, a ja sam već isplanirao i unaprijedp otrošio sav godišnji hahaha
februar malevolent creation/vital remains/krisiun/karnak, maj metallica, juni black sabbath, juli slayer (ili ono čudo u zadru), avgust brutal assault u bratskoj zemlji češkoj...šta sam zaboravio?
btw, ko konta hodati po kakvim koncertima ove godine? imate li nekih opcija, dogovora, želja itd
još nije ni januar završio, a ja sam već isplanirao i unaprijedp otrošio sav godišnji hahaha
februar malevolent creation/vital remains/krisiun/karnak, maj metallica, juni black sabbath, juli slayer (ili ono čudo u zadru), avgust brutal assault u bratskoj zemlji češkoj...šta sam zaboravio?
-
nihil_
#169 Re: Metal uopcenito
ja konto u zagreb na kyuss lives i jamda na sabbath ako bude u bg i et 
- Obskurni
#171 Re: Metal uopcenito
Nemam ni baš neko posebno dobro mišljenje o FFDP 
Evo jedan predobar spot i još bolja muzika
Evo jedan predobar spot i još bolja muzika
-
nihil_
#172 Re: Metal uopcenito