Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
HAVANA

#151 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by HAVANA »

micki125 wrote:
Ateista wrote:[

Ne treba zabijati glavu u snijeg, treba se otvoriti i prestati sa crtanjem granica.
Rat je bio i prosao, dabic je u Hagu, ne kazem da ih nema jos koji bi trebali biti tamo, ali ono sto je sada prepreka normalnom razvoju su upravo oni koji ovako razmisljaju, i sa jedne i sa druge strane. Ovakvim nacinom razmisljanja ispadas isti kao ti dabicevi sljedbenici. Ako nisi takav, pokazi to onda na ovakvim primjerima.
ja tvoju priču shvatam kao širenje propagande u korist dabićevaca i dodikovaca i njihovog ekonomskog jačanja. ja nisam naivan pa da mi možeš podvaliti ovakvu priču. pitanje za tebe, ko si ti ustvari i gdje živiš?

Izvini ,sta je pogresno u njegovom postu za ovako glup komentar?
Creasy

#152 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Creasy »

micki125 wrote:
razumijem creasija, to je dalje od njegovog intelektualnog dometa

Svaki dan vrijedja nicim izazvan... :roll:
HAVANA

#153 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by HAVANA »

:lol: :lol: :lol: E rodi mama pametnjakovica svog.Hoces nam to ti objasniti kako je i sta je. :lol:
glockov kolac

#154 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by glockov kolac »

The 51st State wrote:
micki125 wrote:
Ateista wrote:[

Ne treba zabijati glavu u snijeg, treba se otvoriti i prestati sa crtanjem granica.
Rat je bio i prosao, dabic je u Hagu, ne kazem da ih nema jos koji bi trebali biti tamo, ali ono sto je sada prepreka normalnom razvoju su upravo oni koji ovako razmisljaju, i sa jedne i sa druge strane. Ovakvim nacinom razmisljanja ispadas isti kao ti dabicevi sljedbenici. Ako nisi takav, pokazi to onda na ovakvim primjerima.
ja tvoju priču shvatam kao širenje propagande u korist dabićevaca i dodikovaca i njihovog ekonomskog jačanja. ja nisam naivan pa da mi možeš podvaliti ovakvu priču. pitanje za tebe, ko si ti ustvari i gdje živiš?
rasta fazoni...peace brother i ta sranja..., fura se da je sa jamajke....
:lol: :lol: :lol: al mu je vutra slaba
HAVANA

#155 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by HAVANA »

micki125 wrote:
HAVANA wrote:
micki125 wrote: ja tvoju priču shvatam kao širenje propagande u korist dabićevaca i dodikovaca i njihovog ekonomskog jačanja. ja nisam naivan pa da mi možeš podvaliti ovakvu priču. pitanje za tebe, ko si ti ustvari i gdje živiš?

Izvini ,sta je pogresno u njegovom postu za ovako glup komentar?
izvini i ti, al drži se ti radije ljes-a, ovdje su stvari dosta komplikovanije.

Nesta sad racunam...
Ono imalo 4-5 godina kad sam ja jebavo mater svoju po sumama...nije imalo ni dva razreda osnovne kad sam ja imao vec 2 operacije...dok je prvi put sta zguzio u zivotu ja imao dijete od 4-5 godina...ni prvu platu primilo nije ja drugu firmu otvorio...i ono mene na ljubav i sex salje :lol: :sax:
Creasy

#156 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Creasy »

HAVANA wrote:
micki125 wrote: izvini i ti, al drži se ti radije ljes-a, ovdje su stvari dosta komplikovanije.

Nesta sad racunam...
Ono imalo 4-5 godina kad sam ja jebavo mater svoju po sumama...nije imalo ni dva razreda osnovne kad sam ja imao vec 2 operacije...dok je prvi put sta zguzio u zivotu ja imao dijete od 4-5 godina...ni prvu platu primilo nije ja drugu firmu otvorio...i ono mene na ljubav i sex salje :lol: :sax:

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ateista

#157 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Ateista »

The 51st State wrote:i ovim neiformisanim mirovnjacima, tacno je da porez se skuplja na jedinstveni racun ali se distribuise po entitetima po mjestu trosenja pametnjakovici, tako ako nesto potrosis na jahorini to se vraca rs-u i obrnuto...
Svejedno, i da se vraca, za mene je to sve jedna drzava i nikad necu prihvatiti da nije tako.

Ti samo podrzavas njihovu politiku i cilj za odvajanjem tim nacinom razmisljanja, sto se vise ljudi drze svog tora to je lakse se otcijepiti.
karanana

#158 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by karanana »

glockov kolac wrote:
:lol: :lol: :lol: al mu je vutra slaba[/quote]

mora da je uzima iz manjeg bh entiteta. ali srecom ne placa porez.
Ateista

#159 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Ateista »

Creasy wrote:
micki125 wrote:
razumijem creasija, to je dalje od njegovog intelektualnog dometa

Svaki dan vrijedja nicim izazvan... :roll:
Pored onakvog nacina razmisljanja, to me uopste ne cudi...
Ateista

#160 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Ateista »

karanana wrote:
glockov kolac wrote:

:lol: :lol: :lol: al mu je vutra slaba
mora da je uzima iz manjeg bh entiteta. ali srecom ne placa porez.
Al' ne valja ni to, ako podrzavam one tamo njihove dilere a ne nase... :lol: :lol: :lol: :lol:
Creasy

#161 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Creasy »

:lol:
VerticalHairFactor

#162 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by VerticalHairFactor »

Ja sam uvijek govorio da je neznanje i debilnost naš neprijatelj br. 1. Čak i u ratu. Tolerancija i normalizacija za mnoge znači fuziju prihvatanja da PC ima pravo kršiti ustav, samoproglašavati se državom, iskazati to javno uz jasno miješanje i podršku Srbije, veličati masovne ubice i organizatore genocida, jasno i glasno reći da se nastavlja njihovim putem; i, sa druge strane, ne kritikovati takve stvari, i branitelje i one kojima ovo smeta nazivati istima kao ti neki tamo nacionalisti, ali ne ovi koji to rade jer to nije nacionalizam, već to tako treba, i usto ići tamo gdje je takva ikonografija i ostavljati što više novca, da se ne bi zemlja raspala, jer ofo-ono, vamo-tamo, i sl.
Ne, zaista, neznanje i debilnost su dvije osobine kojke će nas sahraniti.
E, zato je Behmen mudro, da bi dohakao i Tadiću i Dodiku, sa leđa prišao neprijatelju i iznenada ga normalizirao i reintegrirao ovom linijom za "Javorinu", jer je Jahorina zapravo turski izvrnuto od Javorina.

Mada, demokratija je takva da se i to može raditi, tako da je u BiH legalno podržavati separatiste koji istu tu BiH žele rasturiti, i svakoga ko na to ukazuje nazvati nacionalistom.
Ateista

#163 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Ateista »

The 51st State wrote:
Ne furam se ja nista, i nije to nikakvo sranje, malo se raspitaj sta znaci znak "peace", ocigledno je da za tebe takvi izrazi ne postoje u rijecniku, samo mrznja, nacionalizam, i onda jos das sebi za pravo da govoris protiv njih tamo.

Naravno, sve to stoji, ali prvo pocisti ispred svoje kuce pa onda napdaj tudje.
karanana

#164 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by karanana »

jos kad se zicara napravi pa kad nas istrese tik ispred chika ostojine krchme.
hvala i ovom drugom aliji na svemu.
Ateista

#165 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Ateista »

VerticalHairFactor wrote:Ja sam uvijek govorio da je neznanje i debilnost naš neprijatelj br. 1. Čak i u ratu. Tolerancija i normalizacija za mnoge znači fuziju prihvatanja da PC ima pravo kršiti ustav, samoproglašavati se državom, iskazati to javno uz jasno miješanje i podršku Srbije, veličati masovne ubice i organizatore genocida, jasno i glasno reći da se nastavlja njihovim putem; i, sa druge strane, ne kritikovati takve stvari, i branitelje i one kojima ovo smeta nazivati istima kao ti neki tamo nacionalisti, ali ne ovi koji to rade jer to nije nacionalizam, već to tako treba, i usto ići tamo gdje je takva ikonografija i ostavljati što više novca, da se ne bi zemlja raspala, jer ofo-ono, vamo-tamo, i sl.
E, zato je Behmen mudro, da bi dohakao i Tadiću i Dodiku, sa leđa prišao neprijatelju i iznenada ga normalizirao i reintegrirao ovom linijom za "Javorinu", jer je Jahorina zapravo turski izvrnuto od Javorina.

Mada, demokratija je takva da se i to može raditi, tako da je u BiH legalno podržavati separatiste koji istu tu BiH žele rasturiti, i svakoga ko na to ukazuje nazvati nacionalistom.
Mijesas babe i zabe.
Podrzavam svaku borbu protiv plakata koji slave Karadzica i Mladica, protiv pravljenja od RS-a drzave i slicno, ali upravo zato sto ne priznajem granice, necu dozvoliti da mi bilo ko zabrani da idem na Jahorinu i druge dijelove BiH, to nema veze sa tim plakatima i slicno.
holowey

#166 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by holowey »

micki125 wrote:
ovo što si citirao o raspoređivanju poreza nema veze sa razumom niti elementarnim znanjem, mene bi to bilo sramota i napisati, osim ako svjesno ne širim laž. prihodi UIO se raspoređuju na osnovu krajnje potrošnje. što hoće reći da se porezi vraćaju u entitet u kojem su i naplaćeni, odnosno pare potrošene.
upravu si, entiteti i distrikt dostavljaju izvjestaje svojih poreznih uprava i na osnovu tih izvjestaja se racunaju koeficijenti za isplate ostatka sredstava nakon sto se namiri drzava (gdje rade minobacaclije)... s obzirom da se isplate rade u transama, marka koju sad u januaru potrosim na pdv na jahorini na nocenje moze zavrsiti u bihacu, isto kao sto marka koju potrosim u julu na pdv na mandarine u capljini moze zavrsiti u bijeljini...a to je meni apsolutno svejedno jer i capljinu i bijeljinu i vlasic i jahorinu smatram svojom zemljom i zadovoljan sam kad se vozim dobrim putem kroz hercegovinu, kroz krajinu, kroz centralnu bosnu...

sve dok vecina bude posmatrala jahorinu kao "one tamo", i time davala podrsku da rs i bih budu posmatrane kao odvojene drzave, neka nas ne cudi sto mali mate iz posusja dukat, a milan iz celinca carnex vide kao domace...

nemoj da ti bude izgovor, finansiramo karadzica...ponesi caj u termoski, sendvic u ruksaku, nemoj potrositi ni marke tamo, ali otidji, namjerno, iz inata, na jahorinu i reci ovo je i moja planina
HAVANA

#167 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by HAVANA »

micki125 wrote:
VerticalHairFactor wrote:Ja sam uvijek govorio da je neznanje i debilnost naš neprijatelj br. 1. Čak i u ratu. .
ja sam mislio da se poslije rata nešto promijenilo, a ono još gore. Žalosno je vidjeti čovjeka koji je bio po ratištima, još kaže i ranjavan, a smatra da doprinosi jedinstvenoj BiH tako što finansira ravnogorce i dabićevce. prosto da se čovjek zapita da li je u pitanju peta kolona, dabićevac i i sarajeva, vanzemaljac........

Ima ona stara izreka... :oops: :roll:
Ako ti mogu kupiti kapu, pamet ne mogu.
The 51st State

#168 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by The 51st State »

Ateista wrote:
VerticalHairFactor wrote:Ja sam uvijek govorio da je neznanje i debilnost naš neprijatelj br. 1. Čak i u ratu. Tolerancija i normalizacija za mnoge znači fuziju prihvatanja da PC ima pravo kršiti ustav, samoproglašavati se državom, iskazati to javno uz jasno miješanje i podršku Srbije, veličati masovne ubice i organizatore genocida, jasno i glasno reći da se nastavlja njihovim putem; i, sa druge strane, ne kritikovati takve stvari, i branitelje i one kojima ovo smeta nazivati istima kao ti neki tamo nacionalisti, ali ne ovi koji to rade jer to nije nacionalizam, već to tako treba, i usto ići tamo gdje je takva ikonografija i ostavljati što više novca, da se ne bi zemlja raspala, jer ofo-ono, vamo-tamo, i sl.

Mijesas babe i zabe.
Podrzavam svaku borbu protiv plakata koji slave Karadzica i Mladica, protiv pravljenja od RS-a drzave i slicno, ali upravo zato sto ne priznajem granice, necu dozvoliti da mi bilo ko zabrani da idem na Jahorinu i druge dijelove BiH, to nema veze sa tim plakatima i slicno.
niko ti ne brani ali nemoj se buniti kada ti se kaze da si ignorant i glupavog nacina razmisljanja.
VerticalHairFactor

#169 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Ateista wrote:
The 51st State wrote:
Ne furam se ja nista, i nije to nikakvo sranje, malo se raspitaj sta znaci znak "peace", ocigledno je da za tebe takvi izrazi ne postoje u rijecniku, samo mrznja, nacionalizam, i onda jos das sebi za pravo da govoris protiv njih tamo.

Evo, jesam li rekao? :D
Ha se pobuniš protiv legaliziranja i veličanja genocida, koji je zvanična politika PC-a direktno iskazana kroz podršku i institucionalizaciju Karadžićevog djelovanja prekjučer pred našim očima, i indirektno kroz relativizaciju tog istog genocida i terora nad Sarajevom, samoproglašavanja PC-a državom, stavljanja srpske trobojke na vučka, simbolike u vidu tri prsta koju haman na svakom koraku na "Javorini" moraš gledati, odmah te "napredni normalizatori" nazivaju nacionalistom. Dakle buniti se protiv institucionaliziranja genocida i ideje o odvajanju dijela Bosne je nacionalizam, a pristajanje na sve to je kao normaliziranje i umjerenost i šta sve ne.

Pa bolan otiđi na ovaj link http://www.pdjavorina.com/ prvo što ćeš vidjeti je "Srpska na krovu Afrike" i tri prsta uvis. Jahorina u kojoj Bosni? O čemu to vi pričate? Pa je li da se još i izvinjavamo što je samo 2000 djece mrtvo u Sarajevu, je li trebalo ne buniti se i tolerirati pa da bude još više?

Tolerirajući samoproglašavanje PC-a državom, zabijanje glave u pijesak i ignoriranje procesa koji ti se odvija pred očima nije tolerancija, na to se čovjek treba oglasiti i reći halo, bojkotirat ćemo vas, ne da niste doživjeli katarzu spram opsade Sarajeva, nego promičete ikonografiju i institucionalizirate ta djela kao herojska i nužna, nisu to akti pojedinca nego djelovanje institucija i cjelokupne na izborima odabrane entitetske infrastrukture. Pa na toj istoj Jahorini Džombić dođe pa prosipa priču o samostalnoj PC. Neka ide kome se sviđa, ima pravo, ali kritičare nazivati nacionalistima može samo neko ko podržava te procese, radnje i posljedice rata.
Comrad

#170 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Comrad »

Pa isto vam dodje. Il dao pare srbima, il dao pare nasim feudalcima-apartmancima na bjelasnicu. U svakom slucaju dajes nekome pare.

Moramo jednom shvatiti da podjelom nista necemo dobiti. Sta i da se RS odcjepi, ok za njih, oni ce se lako dogovoriti. A sta je sa nama. Ajd i da se eto od hrvata odcjepimo. Mi se opet ne mozemo dogovoriti. Mislim da to ipak nesto govori o nama, a ne njima. Ko nam je kriv sto nismo slozni.

Ko nam je kriv sto smo od bjelasnice napravili planinu za tajkune, jedini smjestaj ti je hotel marsal i onaj mali motel, te apartmani gdje je noc 100 eura. Ja znam da je skijanje skup sport, ali isto tako znam da se za ove pare fino moze otici u austriju i italiju i dobit duplo bolju uslugu da iste pare.

Ispade da svaki radnik na jahorini, svaka osoba gore podrzava karadzica i ispod skijaskog odijela nosi njihovu sliku. Nema, sve cetnik do cetnika. Ne kazem da toga nema, ali brate imas i kod nas tih ekstrema. Tu smo gdje smo i moramo nauciti ziviti jedni s drugima.
glockov kolac

#171 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by glockov kolac »

Na Jahorini sam skijao poslije rata samo 2 puta - jednom džaba, drugi put sam platio ski pass, bolje da nisam... Oba puta isto, toliko količina seljakluka na jednom mjestu nije zabilježena zapadno od Guče.

Naoružani zaštitati čuvaju šestosjede (koji su btw jedna od rijetkih dobrih stvari gore), staze neuređene, brlja bazdi na sve strane, srpski nacionalizam se osjeća u zraku, arhitektura niđe veze. Niko me nije krivo pogledao, da se razumijemo, al Jahornina za mene jednostavno nije više ono što je neka bila.

Bjelašnica nije Kitzbuhel al' može se skijati. Ja se lično bolje osjećam na Bjelašnici. Ako ćemo realno, zar nije bolje pare ostavljati na Bjelašnici nego na Jahorini?!

A što se tiče autobusa, ko hoće nek ide... ja neću
holowey

#172 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by holowey »

micki125 wrote:
holowey wrote:
micki125 wrote:

nemoj da ti bude izgovor, finansiramo karadzica...ponesi caj u termoski, sendvic u ruksaku, nemoj potrositi ni marke tamo, ali otidji, namjerno, iz inata, na jahorinu i reci ovo je i moja planina
e pa o ovome ja od početka pričam, sve je ok dok im se ne ostavljaju pare. :thumbup: :thumbup:

no ipak, malo je onih koji odu gore a ne potroše, ipak valja gu..ci ugoditi.
bjelasnica, jahorina, kopaonik, triglav, crnogorsko more, hrvatsko more, turska, bugarska, svejedno, ja cu svojoj guzici ugoditi tamo gdje mi nude bolju uslugu a za manje para

ko je voljan bosnjacko mudo pod bubrege bujrum, ja hvala ne
VerticalHairFactor

#173 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Comrad wrote:Pa isto vam dodje. Il dao pare srbima, il dao pare nasim feudalcima-apartmancima na bjelasnicu. U svakom slucaju dajes nekome pare.

Moramo jednom shvatiti da podjelom nista necemo dobiti. Sta i da se RS odcjepi, ok za njih, oni ce se lako dogovoriti. A sta je sa nama. Ajd i da se eto od hrvata odcjepimo. Mi se opet ne mozemo dogovoriti. Mislim da to ipak nesto govori o nama, a ne njima. Ko nam je kriv sto nismo slozni.

Ko nam je kriv sto smo od bjelasnice napravili planinu za tajkune, jedini smjestaj ti je hotel marsal i onaj mali motel, te apartmani gdje je noc 100 eura. Ja znam da je skijanje skup sport, ali isto tako znam da se za ove pare fino moze otici u austriju i italiju i dobit duplo bolju uslugu da iste pare.

Ispade da svaki radnik na jahorini, svaka osoba gore podrzava karadzica i ispod skijaskog odijela nosi njihovu sliku. Nema, sve cetnik do cetnika. Ne kazem da toga nema, ali brate imas i kod nas tih ekstrema. Tu smo gdje smo i moramo nauciti ziviti jedni s drugima.
Relativiziranje, neznanje, kratkovidost, racionaliziranje: naša stara boljka. Niko ne govori o pojedincima, nego o strukturama koje su prekjučer definirale strateški i javno obznanile svoje pravce djelovanja. Kritikovati ih, bojkotirati ih zapravo znači čuvati Bosnu, pristajati na to, ignorisati procese koji su pokrenuti, davati im novce da to ostvare, to mogu samo blećci ili salonski kokardaši, nemoj se naći uvrijeđen.
Ateista

#174 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Ateista »

VerticalHairFactor wrote:
Ateista wrote:
The 51st State wrote:

Evo, jesam li rekao? :D
Ha se pobuniš protiv legaliziranja i veličanja genocida, koji je zvanična politika PC-a direktno iskazana kroz podršku i institucionalizaciju Karadžićevog djelovanja prekjučer pred našim očima, i indirektno kroz relativizaciju tog istog genocida i terora nad Sarajevom, samoproglašavanja PC-a državom, stavljanja srpske trobojke na vučka, simbolike u vidu tri prsta koju haman na svakom koraku na "Javorini" moraš gledati, odmah te "napredni normalizatori" nazivaju nacionalistom. Dakle buniti se protiv institucionaliziranja genocida i ideje o odvajanju dijela Bosne je nacionalizam, a pristajanje na sve to je kao normaliziranje i umjerenost i šta sve ne.

Pa bolan otiđi na ovaj link http://www.pdjavorina.com/ prvo što ćeš vidjeti je "Srpska na krovu Afrike" i tri prsta uvis. Jahorina u kojoj Bosni? O čemu to vi pričate? Pa je li da se još i izvinjavamo što je samo 2000 djece mrtvo u Sarajevu, je li trebalo ne buniti se i tolerirati pa da bude još više?

Tolerirajući samoproglašavanje PC-a državom, zabijanje glave u pijesak i ignoriranje procesa koji ti se odvija pred očima nije tolerancija, na to se čovjek treba oglasiti i reći halo, bojkotirat ćemo vas, ne da niste doživjeli katarzu spram opsade Sarajeva, nego promičete ikonografiju i institucionalizirate ta djela kao herojska i nužna, nisu to akti pojedinca nego djelovanje institucija i cjelokupne na izborima odabrane entitetske infrastrukture. Pa na toj istoj Jahorini Džombić dođe pa prosipa priču o samostalnoj PC. Neka ide kome se sviđa, ima pravo, ali kritičare nazivati nacionalistima može samo neko ko podržava te procese, radnje i posljedice rata.
velicanje genocida i odlazak na Jahorinu nema nikakve veze jedno sa drugim.
Comrad

#175 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina

Post by Comrad »

VerticalHairFactor wrote: Relativiziranje, neznanje, kratkovidost, racionaliziranje: naša stara boljka. Niko ne govori o pojedincima, nego o strukturama koje su prekjučer definirale strateški i javno obznanile svoje pravce djelovanja. Kritikovati ih, bojkotirati ih zapravo znači čuvati Bosnu, pristajati na to, ignorisati procese koji su pokrenuti, davati im novce da to ostvare, to mogu samo blećci ili salonski kokardaši, nemoj se naći uvrijeđen.
Drug, ja mislim da si ti promasio temu i to zestoko.

Objasni mi na koji nacin ja finansiram genocidase, tako sto odem na jahorinu na svjez vazduh, popijem kafu, prenocim u vikendici. Ne skijam. Kako?

Ovi tvoji (a i moji su) se dogovaraju sve sa tim istim ljudima tamo preko brda. Njima zahvali sto se nista ne mogu da dogovore.

I jedini koji su kratkovidni su ovi u nasem toru, koji ne vide prst koji ih udara u oko, kakav prst - nogu. Oni misle da su ovi nasi nesto bolji, a sve ista govna koja gleda samo kako sebi ugodit, a obican narod pa za njih cemo napravit predstavu.
Locked