Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Innovation

#151 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Innovation »

Znate sta je najtuznije, sto bi mi i za one sposobne za mjesec dana rekli da su nesposobni. :-)
Za ovo gdje je ko rodjen, ista prica bila i za VLADU KS da u sastavu nema nijednog clana iz Sarajeva. :-)
burek_in_space

#152 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by burek_in_space »

09 feb 2012, 21:55 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Krsenje pravila foruma”
» Jedan001
7 dana
jon_jovi

#153 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by jon_jovi »

Innovation wrote:Znate sta je najtuznije, sto bi mi i za one sposobne za mjesec dana rekli da su nesposobni. :-)
Za ovo gdje je ko rodjen, ista prica bila i za VLADU KS da u sastavu nema nijednog clana iz Sarajeva. :-)
Znaš šta je čudno. Da se največa budala koja se rodi u nekoj nedođiji, u nekom selu Haj Nehaju npr. da ona nađe put do največih ljuskih naselja i da se ramo probije do vrha. Zar tome nije dovoljan dokaz Milan Bandić? Kerum u Splitu? Mene interesuje taj fenomen. Mislim svaka čast nadarenim ljudima, ali ovo je fenomen.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#154 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Ova Semiha stvarno mora dati ostavku. Samo na frizuru misli, a sposobni ljudi ne mogu biti gradonačelnici :D
sarajevo63

#155 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by sarajevo63 »

KatarinaKosaca wrote:Ova Semiha stvarno mora dati ostavku. Samo na frizuru misli, a sposobni ljudi ne mogu biti gradonačelnici :D
Niđe veze, ni prethodnica ni sadašnji nisu pokazali da trebaju sjediti gdje su sjedili ili sjede.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#156 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Truba »

logička greška prelaska u drugi red

semiha je išla u dubaji zato je prozivana

a njezini su kasnije dali odgovor na izborima u gradskim općinama pa je jasno kako se nisu s njom slagali
na sljedećim izborima ćemo vidjeti što misle ljudi u gradskim općinama o behmenu
doduše indirektno
Banksy

#157 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:
VjecitiStudent wrote:Mozda je krajnje vrijeme da se ova smijesna institucija gradonacelnika i gradske uprave ili napravi kako treba ili potpuno ukine????

Slazem se.
Uz dodatak da je neophodno da se gradonacelnik Sarajeva bira direktnim glasanjem na izborima.
Pa bujrum, stavite ime i prezime( i program) iza kojeg stoji neka stranka..ili sto da ne, neka se kandiduje i neki nezavisni kandidat, pa neka raja izglasa IME I PREZIME,a ne stranku koja onda postavi koga im je ceJf.

To.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#158 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Truba »

podržavam direktni izbor
misaoni

#159 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by misaoni »

Ipak se čovjek brine za grad.
Evo je došao da obiđe požar i vidi šta je to gorjelo.
Pasiflora

#160 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Pasiflora »

jon_jovi wrote:Znaš šta je čudno. Da se največa budala koja se rodi u nekoj nedođiji, u nekom selu Haj Nehaju npr. da ona nađe put do največih ljuskih naselja i da se ramo probije do vrha. Zar tome nije dovoljan dokaz Milan Bandić? Kerum u Splitu? Mene interesuje taj fenomen. Mislim svaka čast nadarenim ljudima, ali ovo je fenomen.
I mene to impresionira. Zaista nevjerovatno :!:
O kakvom se duduku radi jasno smo vidjeli na proslim predsjednickim izborima u RH (debate Josipovic-Bandic :-) )
Nije mi jasno kako su Kerum i sekica prosli u Sabor (tu su se glasaci bas obrukali)
Narod je izgleda mazohisticki nastrojen ili (sto je vjerovatnije) duduci su u vecini i biraju prema sebi.
A mi... mozemo se masovno samopoubijati :skoljka:
jon_jovi

#161 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by jon_jovi »

Ili jednostavno umno zdravi ljudi zaziru od tih funkcija.
misaoni wrote:Ipak se čovjek brine za grad.
E, pa svako telce zna gdje je vrelce. Pet dućana manje, pet kirija manje, manje u budžetu i tako to.
Jara

#162 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Jara »

jon_jovi wrote:Ili jednostavno umno zdravi ljudi zaziru od tih funkcija.
misaoni wrote:Ipak se čovjek brine za grad.
E, pa svako telce zna gdje je vrelce. Pet dućana manje, pet kirija manje, manje u budžetu i tako to.
Jah, a da nije došao bilo bi "e, pa nije došao, 'vaki li je, 'naki li je"! :lol: :D
Našem svijetu nikad ugodit'! :D
ultima_palabra

#163 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

Probudio se i Aljo :D
Control panel

#164 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Control panel »

ultima_palabra wrote:Probudio se i Aljo :D
bogami on zatvori finansisjku konstrukciju za vijecnicu. pa zicara. ipak je nesto kapitalno i uradio.
Jara

#165 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Jara »

Control panel wrote:
bogami on zatvori finansisjku konstrukciju za vijecnicu. pa zicara. ipak je nesto kapitalno i uradio.
Svaka čast za žičaru, jedva čekam! 8-) :)
Tahta

#166 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Tahta »

Pasiflora wrote:
jon_jovi wrote:Znaš šta je čudno. Da se največa budala koja se rodi u nekoj nedođiji, u nekom selu Haj Nehaju npr. da ona nađe put do največih ljuskih naselja i da se ramo probije do vrha. Zar tome nije dovoljan dokaz Milan Bandić? Kerum u Splitu? Mene interesuje taj fenomen. Mislim svaka čast nadarenim ljudima, ali ovo je fenomen.
I mene to impresionira. Zaista nevjerovatno :!:
O kakvom se duduku radi jasno smo vidjeli na proslim predsjednickim izborima u RH (debate Josipovic-Bandic :-) )
Nije mi jasno kako su Kerum i sekica prosli u Sabor (tu su se glasaci bas obrukali)
Narod je izgleda mazohisticki nastrojen ili (sto je vjerovatnije) duduci su u vecini i biraju prema sebi.
A mi... mozemo se masovno samopoubijati :skoljka:
Moje mišljenej je da su ljuti tamo gdje su živjeli morali biti jači , čvršći snalaživljiji 1000 puta nego ove mamine maze koje su rođene u svili i kadifi u velikim gradovima.kad je jedan bandić i njegova familija iz kamena bukvalno otme kvadrat zemlje da posije malo sjemena da prehrani mnogobrojnu porodicu.Ili kad uplaninskoj Sjenici gdje ni kukuruz nemože da sazrije treba uspjeti prehraniti 8 djece, u hajlovini Trnova ili istočne bosne ko uspije preživjeti mora biti sposban vrijedan i snalažljiv ko divlja životinja.I sad kad sa takvom sposobnošću dođe u veliki grad i da takav napor kao tamo gdje je živio slijedi mu nevjerovatan uspjeh i "samo nebo je granica" pregazit će milion slina koje nisu zaradile ni jednu marku a imaju 30 god i još ih otac hrani a mama daje đeparac i oni su još studenti naravno.
i naravno žale se kako im seljaci sve uzeše njima ništa ne ostade.
ne gospodo "došle" su morale sutati u 5 ujutro ići na pijacu da istovare kamion 20 tona i da stigu na fakultet u 8,sami se finansirali, il im otac ima para samo da plati studentski dom a on ako igubi godinu doviđenja.Dok mamine maze krenu na fax sa predpostavkom nek ga završim za 10 god dobro je i naravno ne završi ga nikad.
ka dodaš da se oni međusobno paze i potpomažu nesebično, eto ti formule za uspjeh
stochar

#167 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by stochar »

Control panel wrote:
obnovu Vijecnice finansiraju EU i drugi inostrani partneri, nema tu udjela Grada, za žičaru bi se i mog'o kol'ko-tol'ko pohvaliti, ali opet da je do njega licno nikad to nista ne bi bilo, vise se treba zahvaliti njegovim saradnicima koji opet rade nesto za razliku od saradnika po drugim kabinetima...

ostalo: nista bolji, ni gori od Semihe.
jon_jovi

#168 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by jon_jovi »

Interesantno da niti jedan gradonačelnik, kako onaj u Zagrebu, tako onaj u Splitu, Sarajevu pa i u Mostaru nisu izabrani direktno, nego su postavljeni stranačkim dekretima. Prosto nevjerovatno, Orwellova 1984 na dijelu.
Gdje je tu demokracija i pravo na lokalnu samoupravu? U Parizu je izbila pobuna upravo zbog nedostatka lokalne samouprave, naime Parizom je upravljao Car direktno. Tada je nastala kratkotrajna Pariška komuna. Interesantno je da se komunari uopće nisu povezali sa seljacima okolo.
DaysleepeR

#169 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by DaysleepeR »

kad je izabran ja sam se za glavu uhvatio, to je jedan komunistički činovnik koji nije naučio raditi ništa, samo okupirati prostor kabineta. to je njegova karijera. naš najklocaviji gradonačelnik definitivno. ko i stranka mu. fuj
Akibh

#170 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Akibh »

Control panel wrote:
I onu prevaru ispred BBI-ja, info displej. I mostove osvijetlio, i jos puno toga... Nikome se ne ponovilo
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#171 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by PipiDugaDevetka »

Ma, sam glasao za SDP, ali brate dragi & mili Alija,...vrijeme je da prepustiš posao mladjim ljudima.

Više puta se provalio kao čir potkožnjak, pa da nabrojim:
-Podjela novogodišnjih paketića na otvorenom ispred NP,...djeca u gužvi nisu dobila svoje očekivane paketiće, pa kada sam vidio dječije suze, bilo mi zlo.
-Dobrodošlica Bregi u Sarajevo = Pomiješao centripetalnu i centrifugalnu silu.
-Dodjela priznanja hrabrim sugrađanima i zaboravljanje na neke od njih.
-Obećao revitalizaciju Turističke zajednice Grada kontra kantonalne i, ništa,...SLAGAO!
Sarajevska švicarska žičara mu je plus od mene, ali ima tema o žičari.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#172 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Sarajevo se razvija u evropsku metropolu:
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120323072
Lijepo nam je bilo u Kopenhagenu, doviđenja u Calgariju,...
Josko Domorocki

#173 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Josko Domorocki »

PipiDugaDevetka wrote:Sarajevo se razvija u evropsku metropolu:
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120323072
Lijepo nam je bilo u Kopenhagenu, doviđenja u Calgariju,...
Meni se cini da se SVE forsira u volju jal strancima jal domacim foteljasima koji bi da zadrze poziciju po svaku cijenu.Ne vjerujem ni gradonacelniku Behmenu i njegovim zamjenicima,sve dok ne bude raspisan konkurs za poziciju istog i bude predlozeno 50 kandidata najjacih imena grada od ugleda i struke.. Bosna i Sarajevo kao majka i dijete koje je napadao ko je stigao..
PipiDugaDevetka

#174 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120328105

Frka u vezi sa ''praznim stolicama'' kao ideja ukradena.
Vrlo osjetljiva frka, ako je uopšte ''frka'', ne znam. Samo znam da bi gradonačelniku bilo dobro da ga zamijeni mladji i sposobniji.
SAID5

#175 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by SAID5 »

Tu je nasjeo na umjetnicku "orginalnu" notu :lol:
Post Reply