Problemi sa komšijama

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
misaoni

#151 Re: Problemi sa komšijama

Post by misaoni »

KatarinaKosaca wrote:
DJUltra wrote:Oglas za Avaz: Izdajem stan, namjesten, centralno grijanje, struja, voda, telefon, kablovska, pripitomljen i prevaspitan komsija u stanu iznad, nema skakanja, dreke, garancija, u protivnom stanovanje besplatno 6 mjeseci. :lol:
U nekim beogradskim novinama sam pročitala oglas za prodaju stana i pisalo je doslovno (molim moderaciju da to meni ne pripisuje, citat je)

Prodajem stan...................... po mogućnosti pripadnicima romske zajednice...
U mom naselju je covjek prodavao kucu, nigdje nije posebno napisao ali su u obzir kao kupci jedino dolazili Romi.
I prodao je Romima. To je bila njegova ostavstina prvim komsijama..
kurty

#152 Re: Problemi sa komšijama

Post by kurty »

misaoni wrote:
KatarinaKosaca wrote:
DJUltra wrote:Oglas za Avaz: Izdajem stan, namjesten, centralno grijanje, struja, voda, telefon, kablovska, pripitomljen i prevaspitan komsija u stanu iznad, nema skakanja, dreke, garancija, u protivnom stanovanje besplatno 6 mjeseci. :lol:
U nekim beogradskim novinama sam pročitala oglas za prodaju stana i pisalo je doslovno (molim moderaciju da to meni ne pripisuje, citat je)

Prodajem stan...................... po mogućnosti pripadnicima romske zajednice...
U mom naselju je covjek prodavao kucu, nigdje nije posebno napisao ali su u obzir kao kupci jedino dolazili Romi.
I prodao je Romima. To je bila njegova ostavstina prvim komsijama..
u mom komsiluku ima jedna avlija... svi nesta nadrndani, vaki naki... malo malo neki problem, policija, ovo ono... i zadnji sukob je bio sa jednim komsijom... a taj komsija je slika i prilika jednog dobrog Bosanca... Pitomi izgled lica, uvijek uredan, lice uvijek nasmijano... Jednostavno, kad god sam imao losa dan, i kad njega sretnem, sve mi se odmah poboljsa...

I elem, sukob sa njim kad je bio...psuju mu, prijete, ma nema sta ne govore...o samo suti, i na kraju mu kazu da ce "prodati kucu tim i tim, pa da vidis kako je s njima".... i ta dusa od covjeka, stidljivo odgovara "pa kad mi vi niste smetali, nece vala ni oni"...
alica.k

#153 Re: Problemi sa komšijama

Post by alica.k »

NeyDan wrote:Drugacije je u Deutschlandu sto se tice toga. Ovdje ljudi uopce nisu tolerantni. Gledaju te k'o da si sa Marsa pao samo ako spomenes da bi volio da imas cuku ili da ga vec imas u kuci!
to je zato sto se automatski pas veze sa izmetom, 1001 novim kucicima, konstantnom drekom i lajanjem itd.
moj je jedan pas agresivan, al ja to jednostavno rjesavam, imam obzira prema ljudima i apsolutno im se ni ne priblizavam kad sam sa njim. za njima uvjek kupim gdje kake, a ne piske ljudima pod prozorima. i stvarno ne laju ni blizu ko neke druge cuke, imamo nekakvog terijera u zgradi preko puta i vjecito laje...

kad smo nabavljali cuku (jednog), prvo smo malo razgovarali sa svima u zgradi, posto je bilo puno i beba i starijih osoba tu gdje sam zivjela (mislim, ne moze ti niko zabranit da ti sebi nabavis psa, al je uljudno popricat s ljudima o tom jer je zgrada kolektivnog stanovanja). i dogovor je pao da ce oni ispocetka bit tolerantni, dok ga ne naucimo da se lijepo ponasa...i stvarno se nikad niko nije pozalio na jednog, a kasnije ni na drugog. psi su i mali, tak da..niej da imam dvije grdosije u stanu (to bi samo jednog imala :D).
ovdje u novoj zgradi ih svi u haustoru vole, ima jedna bakica s prvog sprata koja nas svako jutro ceka da prodjemo i onda otvori vrata i u pricu s nama (njen unuk je taj sto je i prijavio policiji ovog kretena), al eto, njemu su iz nekog razloga jako smetale moje cuke. sad ne smije vise pisnut na nas, a usrecio se i s novim komsijama u svom haustoru koji isto imaju dva psa.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#154 Re: Problemi sa komšijama

Post by KatarinaKosaca »

Ja nikog nisam pitala za psa, niti bi. Moja laje samo kad netko zvoni na naša vrata, ponekad reži kad se prolazi hodnikom (ali se to ne čuje), u liftu se zna ponašati (sjedne u zadnji dio i gleda :shock: ), ako joj se netko javi i poljubi ga, ako ne, ništa.. sve u svemu nikaka problem.
Doduše, ja radim u kući, tako da ona skoro nikad nije sama...

Prošli pas koji je bio kod nas 15 godina je lajao na svaki zvuk. I to su komšije u ratu voljele, jer su se bojali..
demode

#155 Re: Problemi sa komšijama

Post by demode »

Ja imam nekog komsiju stariji cicica, Njemac porijeklom, ali eto natuca nas. Ima cudno prezime, cini mi se Merkel, a ne nego Mengel nikad cuo nesto slicno. Nekad tako fino se ispricamo, kaze da je bio doktor pa se morao odseliti, pa se seljakao i seljakao i kad je cuo za nas kakvi smo seljaci do seljakao se kod nas. Kaze bas fina pripizdina, a njemu treba mir i tisina i da ga niko nezna. To ga nisam mogao shvatiti, kad danas svako tezi da bude popularan. Jako prijatan cicica, nesmetaju mu cuke, ni mace, ni telad ni kokosi, ni glasna muzika posebno ako je Wagner samo se nesto cesto okrece pogotovo na ova konzularna vozila sto pocinju sa brojem 11. Bas su ti Nijemci meni nekako pristojni.
:-)
SOMA

#156 Re: Problemi sa komšijama

Post by SOMA »

demode wrote:Ja imam nekog komsiju stariji cicica, Njemac porijeklom, ali eto natuca nas. Ima cudno prezime, cini mi se Merkel, a ne nego Mengel nikad cuo nesto slicno. Nekad tako fino se ispricamo, kaze da je bio doktor pa se morao odseliti, pa se seljakao i seljakao i kad je cuo za nas kakvi smo seljaci do seljakao se kod nas. Kaze bas fina pripizdina, a njemu treba mir i tisina i da ga niko nezna. To ga nisam mogao shvatiti, kad danas svako tezi da bude popularan. Jako prijatan cicica, nesmetaju mu cuke, ni mace, ni telad ni kokosi, ni glasna muzika posebno ako je Wagner samo se nesto cesto okrece pogotovo na ova konzularna vozila sto pocinju sa brojem 11. Bas su ti Nijemci meni nekako pristojni.
shjo jesi duhovit... :lol: :-) :run:
Mistik_

#157 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mistik_ »

demode wrote:Ja imam nekog komsiju stariji cicica, Njemac porijeklom, ali eto natuca nas. Ima cudno prezime, cini mi se Merkel, a ne nego Mengel nikad cuo nesto slicno. Nekad tako fino se ispricamo, kaze da je bio doktor pa se morao odseliti, pa se seljakao i seljakao i kad je cuo za nas kakvi smo seljaci do seljakao se kod nas. Kaze bas fina pripizdina, a njemu treba mir i tisina i da ga niko nezna. To ga nisam mogao shvatiti, kad danas svako tezi da bude popularan. Jako prijatan cicica, nesmetaju mu cuke, ni mace, ni telad ni kokosi, ni glasna muzika posebno ako je Wagner samo se nesto cesto okrece pogotovo na ova konzularna vozila sto pocinju sa brojem 11. Bas su ti Nijemci meni nekako pristojni.
Djesi stivene kinže :D
zelenashica

#158 Re: Problemi sa komšijama

Post by zelenashica »

Ratne i poslije ratne godine.
U ulazu u sve napuštene stanove doselili su se ljudi čiji su domovi bili ili uništeni ili su iste morali napustiti usljed ratnih dejstava.
Prvih par mjeseci,nako....ništa posebno osim smeća po liftu,...do te mjere da čak i kad ima struje lift ne možeš korostiti,...haman mislili da je to mjesto za odlaganje smeća.... :roll:
Kako su se odomaćili počinju i veći problemi...od namjernog uništavanja haustora,zajedničkih prostorija pa čak i stanova u kojima žive.
Njihov argument je : i oni su nama uništili naše :shock:

Pričala sam već na jednoj temi o koni sprat iznad..nije bilo moguće od nje izaći na balkon.
Ili istresa jambolije,a ti ono ispod sjediš...ili još gore čaršave nakon razvijanja jufki,brašno sipa :roll: sve dok se stari nije naljutio do te mjere da joj je sa našeg balkona bukvalno istrnuo čaršaf iz ruke i nikad joj ga nije vratio :lol:
Da ne pričam o igranju "gađaj metu"----> ko će precizno sa 4,5,6 sprata pogoditi kontejner sa kesom smeća....jbg lift su skontali da ne služi za smeće....
O djeci koja piške po ulazu ili koji prljave ruke od igranja u blatu ili jela kriški namazanih pekmezima brišu po zidovima haustora do čega sve ne...... :roll:
biscanka2

#159 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

zelenashica wrote:Ratne i poslije ratne godine.
U ulazu u sve napuštene stanove doselili su se ljudi čiji su domovi bili ili uništeni ili su iste morali napustiti usljed ratnih dejstava.
Prvih par mjeseci,nako....ništa posebno osim smeća po liftu,...do te mjere da čak i kad ima struje lift ne možeš korostiti,...haman mislili da je to mjesto za odlaganje smeća.... :roll:
Kako su se odomaćili počinju i veći problemi...od namjernog uništavanja haustora,zajedničkih prostorija pa čak i stanova u kojima žive.
Njihov argument je : i oni su nama uništili naše :shock:

Pričala sam već na jednoj temi o koni sprat iznad..nije bilo moguće od nje izaći na balkon.
Ili istresa jambolije,a ti ono ispod sjediš...ili još gore čaršave nakon razvijanja jufki,brašno sipa :roll: sve dok se stari nije naljutio do te mjere da joj je sa našeg balkona bukvalno istrnuo čaršaf iz ruke i nikad joj ga nije vratio :lol:
Da ne pričam o igranju "gađaj metu"----> ko će precizno sa 4,5,6 sprata pogoditi kontejner sa kesom smeća....jbg lift su skontali da ne služi za smeće....
O djeci koja piške po ulazu ili koji prljave ruke od igranja u blatu ili jela kriški namazanih pekmezima brišu po zidovima haustora do čega sve ne...... :roll:
:oops: Tako su i ovi, kad su se doselili, zapoceli.
Po dvoristu ( mi imamo ogradjeno dvoriste i okucnicu) stara kuga pocela bacati opuske, ostavljati korpe za ves,
solje od kafe danima u dvoristu.
Opominjali je i ovi drugi iz zgrade. Ona taj dan skloni i nakon dva dana opet nareda. :sad:
Vrhunac je bio kad je kupila novi sto,ona lijepo onaj stari i neki tepih u stubistu deponuje.
E kad sam je u dvoristu zatekla onda sam je upitala da li bi se u stan uselila da je nasla zatrpano stubiste i
zapustano dvoriste.
Odgovori mi da nebi.E pa onda zasto se tako ponasas... pitala sam je.
Kad bi se mi svi kao ti ponasali pa nasto bi ovo licilo i ukoliko ono iz stubista ne sklonis zvat cu da odvezu.
Kaze - zovi meni ne treba vise. :cry:
Dobro ali tebi ce doci racun tako da znas.
Ne, ne onda cu ja to... sutradan sve pokrcila. :lol:
Po nekim pitanjima dosta smo ih uhavizali :D , kucni red po pitanju ciscenja stubista i dvorista jos uvijek
zamotavaju ali to se nekako i dade, napominjemo ih svi ali ovu dreku to se stvarno nemoze trpiti.
Cak i komsije u zgradama oko nas ih poprijeko gledaju (dreka se na cestu cuje) pogotovo kad je toplo pa
prozore otvore (zgrada ima prizemlje, kat i pdkrovlje - 6 stanova) . :cry:
Al evo, da u drvo kucnem, mir jos vlada. :-)
Dragi moj klepo - spasio me (bar do sad). :thumbup: :bih:
Dioda

#160 Re: Problemi sa komšijama

Post by Dioda »

biscanka2 wrote:Dragi moj klepo - spasio me (bar do sad).
:lol: :thumbup:
Moja stara je (u slucajevima kad je bilo neophodno) znala oplest kasikom po radijatoru :D Neopisivo iritantno :D
biscanka2

#161 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

:lol:
"Dioda", u mom slucaju dreka dolazi odozgo, tako da ta opcija bi vise naskodila
ovim ispod mene.
Ja sam se vise posvetila visini do plafona ili sami plafon,tako da rezultat je... . :-) :thumbup:
muha_sa

#162 Re: Problemi sa komšijama

Post by muha_sa »

jao jeste grozni :-)

:lol: :lol:
biscanka2

#163 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

muha_sa wrote:jao jeste grozni :-)

Ma nemoj nas ba.
Da samo znas kako nam je sad fino, lijepi rahatluk . :-) :bih:
alibaba_i_30_godina

#164 Re: Problemi sa komšijama

Post by alibaba_i_30_godina »

biscanka2 wrote:

Ma nemoj nas ba.
Turci se umirili?! :D
biscanka2

#165 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

NeyDan wrote:
biscanka2 wrote:

Ma nemoj nas ba.
Turci se umirili?! :D
Jasta ba. :-D
Ako nastave sad imam lijek. :D
Nego jutros na stubistu sretoh starog.
On se inace, sto nasi stari kazu ( a u odredjenim
prilikama volim te izraze koristiti ) FULJA uz stepenice (to stalno radi jer i od
drugih razne primjedbe dobivaju pa da ga po mogucnosti ne sretnu).
Kad mene ugleda nesigurno se osmijehnu,pozdravi i upita kako sam. :-?
Lijepo sam mu odgovorila i upitala ga zasto on, eto bar kao starija osoba ne napravi red.
Napravio se lud kao da nista nezna. :(
Od sad , rekla sam, imat ce te od mene isto sto i ja od vas od janura imam pa
da vidite kako je to trpiti. :x
Rece mi da ce snjima pricati ali zaozbiljno ga uzela nisam.
To je vec par put bez ikakve fajde govorio a koliko sam primjetila nit sin, nit otac,
nesmiju od stare kvocke mrdnuti,nekamoli da ona njih slusa ali eto ih tamo, to je
njihov problem. :mrgreen:
biscanka2

#166 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

:sleep: :thumbup:, moj Klepo :faraon1: :kiss: , :bih: :run:
Mr.Penguin

#167 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

biscanka2 wrote::sleep: :thumbup:, moj Klepo :faraon1: :kiss: , :bih: :run:
uspjelo? :)
biscanka2

#168 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

Mr.Penguin wrote:
biscanka2 wrote::sleep: :thumbup:, moj Klepo :faraon1: :kiss: , :bih: :run:
uspjelo? :)
:-D Masalna
Dreka je kao sto sam rekla odmah nakon dejsvta klepe, prestala nego sto dosad nije toliki problem
bio pocelo je tabananje.
Starka ( ma i ja sam, da kazem, u zrelim godinama al ona je...) dovede i dvije unuke od
starijeg sina (ova tri dana stalno ih dovuce pa do 10-11 navecer budu).Ma mali je to stan
a posto je podkrovni, pun je kosina i kad ih se tu 7-8 natrpa... .
Starija oko 14- 15 godina (teska kategorija :D ) a mladja 4-5 godina onako sitnija sto kazu.
Ova mladja cijelo vrijeme trci,valjda od sobe do sobe tako da je tutnjalo (prije nisu cesto
dolazile ali sad ih cesce dovede).
Oni su koliko sam primjetila ( po pnjihovoj prici ) po prvi put u porodici dobili muski porod
pa je to, aman boze, a kako su na grub nacin po njemu ljubav prosipati poceli daj boze da to djete
normalno ostane.
Roditelj sam i razumijem da se voli ali ovako ... za malu bebicu - ubilacki :sad: ma jadna beba,
nego sam ja na to trcanje dva put klepom klepnula i do sad ,masalna. :-D
Mr.Penguin

#169 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

:thumbup: :D
otherside

#170 Re: Problemi sa komšijama

Post by otherside »

biscanka2 wrote: :-D Masalna
Dreka je kao sto sam rekla odmah nakon dejsvta klepe, prestala nego sto dosad nije toliki problem
bio pocelo je tabananje.
Starka ( ma i ja sam, da kazem, u zrelim godinama al ona je...) dovede i dvije unuke od
starijeg sina (ova tri dana stalno ih dovuce pa do 10-11 navecer budu).Ma mali je to stan
Starija oko 14- 15 godina (teska kategorija :D ) a mladja 4-5 godina onako sitnija sto kazu.
Ova mladja cijelo vrijeme trci,valjda od sobe do sobe tako da je tutnjalo (prije nisu cesto
Oni su koliko sam primjetila ( po pnjihovoj prici ) po prvi put u porodici dobili muski porod
pa je to, aman boze, a kako su na grub nacin po njemu ljubav prosipati poceli daj boze da to djete
normalno ostane.
Roditelj sam i razumijem da se voli ali ovako ... za malu bebicu - ubilacki :sad: ma jadna beba,
Boze sacuvaj :roll:
najbolje da se djeca svezu i flaster preko usta da komsije moru u miru sjediti, pijuckati kafu i gledati TV.
:roll:
Mr.Penguin

#171 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

otherside wrote:
bio pocelo je tabananje.
normalno ostane.
najbolje da se djeca svezu i flaster preko usta da komsije moru u miru sjediti, pijuckati kafu i gledati TV.
Neko se brani, neko je glasan u stanu? :D
otherside

#172 Re: Problemi sa komšijama

Post by otherside »

imam dijete od godinu dana koje je tek prohodalo. ustaje, pada, baca predmete (sad je u toj fazi), voli lupati po zidovima i podu nekom igrackom...da skratim, trenutno je u fazi razvoja kada istrazuje i stvara zvukove...
ne pada mi na pamet da to uskracujem djetetu i remetim mu normalan razvoj.
naravno da to istrazivanje povremeno pravi buku... s moje strane sam ucinila sta mogu, na podu su deblji cilimi a kada vidim da stvara vecu buku, trudim se da skrenem paznju na nesto drugo za igranje.
u toku noci se probudi po 3-4 puta i glasno place...
kao sto vidite, ja sam izvor buke u svojoj zgradi. moje dijete ocito treba staviti u neku akusticki izoliranu sobu i ne pustati vani...ili se trebam iseliti (ja i svi koji su u ovoj situaciji).
jucer sam zvala komsije ispod da pitam smeta li im ovo sto sam navela.
divni ljudi, penzioneri, su mi odgovorili : "ne brinite, nama je divan osjecaj znati da svaki zvuk koji cujemo proizvodi jedan mali novi zivot. dvije godine u tom stanu je bila samo tisina, to nam je vise smetalo...
jedino nam je zao kad cujemo plac..."
ostavili su me bez teksta...
hvala Bogu pa mi vi (prepoznace se sami) niste komsije.
over and out.
kockica_kockica

#173 Re: Problemi sa komšijama

Post by kockica_kockica »

otherside wrote:
bio pocelo je tabananje.
normalno ostane.

Ocigledno nikada nisi dosla s posla umorna kao pas sa jednom jedinom mislju da se odmoris i naspavas, a da ti to ne dozvoljavaju trkom, lupanjem i glasnim slusanjem TV-a ili muzike sa radija. Nije problem ako dijete potrci ali je problem ako ono vinta po kuci ko ventilator do kasno u noc. Nije problem ako dijete skoci jednom dva puta ali je problem ako dijete satima skace ko blesavo. Nije problem glasna muzika i TV do daske ako je to do razumnih sati ali ako se to nastavi iza 1 u noci onda je veliki problem.

Stvarno nije problem mnogo stosta, i ne trebaju djecu vezati za mjesto ali ih trebaju upozoriti da ne lupaju i ne skacu toliko, odnosno roditelji trebaju pricati sa svojom djecom, zabaviti ih nekad ako je djeci dosadno pa se ponasaju kao pusteni s lanca.

Sve sto je u okvirima normalnog je OK... Ali u vecini slucajeva niko vise nema obzira prema komsiji do, ispod ili iznad sebe... Kao da su ove generacije sada rasle negdje u dzungli kako se ponasaju prema drugima... JA to ne razumijem
Mr.Penguin

#174 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

otherside wrote:imam dijete od godinu dana koje je tek prohodalo. ustaje, pada, baca predmete (sad je u toj fazi), voli lupati po zidovima i podu nekom igrackom...da skratim, trenutno je u fazi razvoja kada istrazuje i stvara zvukove...
ne pada mi na pamet da to uskracujem djetetu i remetim mu normalan razvoj.
naravno da to istrazivanje povremeno pravi buku... s moje strane sam ucinila sta mogu, na podu su deblji cilimi a kada vidim da stvara vecu buku, trudim se da skrenem paznju na nesto drugo za igranje.
u toku noci se probudi po 3-4 puta i glasno place...
kao sto vidite, ja sam izvor buke u svojoj zgradi. moje dijete ocito treba staviti u neku akusticki izoliranu sobu i ne pustati vani...ili se trebam iseliti (ja i svi koji su u ovoj situaciji).
jucer sam zvala komsije ispod da pitam smeta li im ovo sto sam navela.
divni ljudi, penzioneri, su mi odgovorili : "ne brinite, nama je divan osjecaj znati da svaki zvuk koji cujemo proizvodi jedan mali novi zivot. dvije godine u tom stanu je bila samo tisina, to nam je vise smetalo...
jedino nam je zao kad cujemo plac..."
ostavili su me bez teksta...
hvala Bogu pa mi vi (prepoznace se sami) niste komsije.
over and out.
Trebali si odmah reci, znaces za nekoliko godina kako tisina zna biti lijepa.

A i nama je drago sto nam nisi komsinca. :thumbup:
madner

#175 Re: Problemi sa komšijama

Post by madner »

Ne kontam zasto ne ulozite malo u zvucnu izolaciju ako ste tako muhanati. Bice i manji racun za grijanje. :D
Post Reply