Nove snage nema jer trenutno nema nikoga neutralnog ko bi se upustio u politiku a i da ga ima za čas bi ga proglasili šarlatanom "T'a će on nikad nije bio u politici i divi mu glave".nicco wrote:Manite se demagoških rasprava, već se izjasnite dali ste da se ovdje nešto mjenja?!
Problem u BiH je što ljudi očekuiu da neko drugi riješi probleme, a svi filozofiraju...
Činjenica je da nam treba neka nova snaga na političkoj sceni, nešto da se trgnemo iz apatije...
Upravo ovih dana su izbori u Hrvatskoj, pa između ostalih sam čuo slogan, doduše beznačajne stranke, ali je slogan u stilu "glasajte za nas, jer mi ćemo najmanje krasti..."
Nije li to tužna slika demokratskih procesa na balkanu.
Demokratija na Balkanu je nešto fiktivno u što nas uvjeravaju da postoji ali je nema čak ni u naznakama, izbori kao izbori i jesu u stvari jedan veliki karneval gluposti,TV emisija, trošenja sredstava i mlaćenja prazne slame.
Evo imamo novu/staru stranku na sceni. Ja sam na početku tražio malo interakcije sa trenutnim članovima/osnivačima ali sam očigledno pišao niz vjetar jer nemam povratne informacije. Tako da sad za sad ov je za mene još jedan ubleha (udruženje ubleha)koje žele da uhljebe sebe i članove svojih porodica.