Covjek u biti dobro radi svoj posao.plain vanilla wrote:meni je Dejan skroz okAmbrozija wrote:
I meni je Dejan uzasno iritantan ali nas za sve ove godine ipak niti jednom nije obrukao i izbor mu je svaki bio za pohvalu (izuzev Vukasina)...A cula sam i ja da je ovo posljednja godina da je on na celu Eurosong tima, ali interno biranje ce i dalje biti prisutno jer kod nas drugacije ne moze, a i jefinije je. Maja Sar ove godine ima ubjedljivo najmanja novcana sredstva od svih zemalja ucesnica na Eurosongu
toliko entuzijazma..kao forumasi pred utakmice reprezentacije, znaju da cemo izgubiti, ali navijaju srcem..tako i Dejan
EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
- Vitezanin
#151 Re: EUROSONG 2012
-
Ambrozija
#152 Re: EUROSONG 2012
Vitezanin wrote:
Covjek u biti dobro radi svoj posao.Otkako je on na celu BH delegacije (od 2004.) jos nikako BiH nije ispala u polufinalu i od tada smo 5 puta bili u top 10 (u 8 godina
). To je uspjelo samo jos Rusiji, Ukrajini, Rumunjskoj i Grckoj cini mi se. A drugo je sto on svake godine govori kako cemo pobijediti.
U prevodu, bas smo uspjesna zemlja na Eurosongu a opet je toliko ljudi protiv toga da se takmicimo iako se uvijek pokazemo na najbolji moguci nacin
- Vitezanin
#153 Re: EUROSONG 2012
Eurosong je jedna od rijetkih stvari gdje smo koliko-toliko uspjesni.Ambrozija wrote:Vitezanin wrote:
Covjek u biti dobro radi svoj posao.Otkako je on na celu BH delegacije (od 2004.) jos nikako BiH nije ispala u polufinalu i od tada smo 5 puta bili u top 10 (u 8 godina
). To je uspjelo samo jos Rusiji, Ukrajini, Rumunjskoj i Grckoj cini mi se. A drugo je sto on svake godine govori kako cemo pobijediti.
U prevodu, bas smo uspjesna zemlja na Eurosongu a opet je toliko ljudi protiv toga da se takmicimo iako se uvijek pokazemo na najbolji moguci nacin
-
pritchard
#154 Re: EUROSONG 2012
Eurosong je jedino mjesto gdje smo hiljadu puta bili daleko ispred zemalja čije su muzičke scene za nas nedostižne (Švedska,UK,Francuska...) i onda neko kaže da odustanemo (pored milion TOP 10 plasmana o čemu dosta zemalja sanja).Ovo takmičenje je bukvalno jedina pozitivna reklama našoj državi.Ambrozija wrote:Vitezanin wrote:
Onda ta s*anja kako ne možemo pobijediti.
-
Ambrozija
#155 Re: EUROSONG 2012
O tome ti i govorim, ljudi ocekuju da smo uvijek u top 3. Dobro, to je opravdano jer smo uvijek najavljeni kao favoriti, ali biti 10. ili 11. (Marija Sestic, 2007. godine) - je fantasticna pozicija. Ljudi to nazalost ne shvataju.Vitezanin wrote:
Eurosong je jedna od rijetkih stvari gdje smo koliko-toliko uspjesni.Biti medju 10 od 40+ zemalja ne zvuci uopce lose. O kvalitetu stvari koje se cuju na Eurosongu se moze raspravljati, ali nastupiti pred 100 i vise milijuna ljudi nije mala stvar. Skoro cijela Europa sudjeluje, zasto ne bismo i mi. Kad moze Moldavija platiti, valjda moze i BiH.
Pogledaj ove 4 najvece zemlje, sto su uvijek u finalu, Spanija, NJemacka, Francuska i Velika Britanija, uvijek su na posljednjim mjestima (izuzev Lene), to su velesile u odnosu na nas, i opet im pokazemo ko je gazda na sceni
- alibaba_i_30_godina
#156 Re: EUROSONG 2012
Cinjenica je da se ne moze mnogo toga kvalitetnog vidjeti i cuti na Eurosongu, ali opet dosta ljudi ga prati i navija za svoju zemlju, sto je logicno.
Eurosong je jedan dobar nacin promocije zemalja, sad sto to neki manje a neki vise koriste je druga prica.
Mene nerviraju ljudi koji govore da i kada bi pobijedili ne bi imali gdje odrzati ovaj show/festival, a vjerovatno ne znaju gdje su Danci strpali ljude u Kopenhagenu i opet niko se nije zalio.
Njemacka je imala najbolju binu, efekte i ekrane pa pored silne tehnologije imali su problema na prvoj polufinalnoj veceri.
Eurosong je jedan dobar nacin promocije zemalja, sad sto to neki manje a neki vise koriste je druga prica.
Mene nerviraju ljudi koji govore da i kada bi pobijedili ne bi imali gdje odrzati ovaj show/festival, a vjerovatno ne znaju gdje su Danci strpali ljude u Kopenhagenu i opet niko se nije zalio.
Njemacka je imala najbolju binu, efekte i ekrane pa pored silne tehnologije imali su problema na prvoj polufinalnoj veceri.
-
Ambrozija
#157 Re: EUROSONG 2012
Pa realno mi imamo samo Zetru, eh sad da je Zetra najbolje rjesenje, bas i nisam sigurna.NeyDan wrote:Cinjenica je da se ne moze mnogo toga kvalitetnog vidjeti i cuti na Eurosongu, ali opet dosta ljudi ga prati i navija za svoju zemlju, sto je logicno.
Meni je Eurosong u Beogradu bio ubjedljivo najbolji, bez greske - moje misljenje, da li je zaista tako ne znam, ne razumijem se mnogo u tehnologiju i slicno...
-
pianist
#158 Re: EUROSONG 2012
Sretno Maji Sar...al bez obzira i na dijasporu i na komsije u polufinalu, mislim da bi se ove godine trebali bas potrudit ako mislimo u finale....konkurencija je velika, prvenstveno kod ovih drugih EX-YU zemalja...Sve velika imena...bice tesko
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#159 Re: EUROSONG 2012
Da, stvarno uvijek imamo dobar rezultat, nekad i odlican. Nismo pobjedjivali, ali prodjemo u finale i solidni smo..a od njega i ocekujem navijacko raspolozenje..nekad malo pretjera, ali ja mu ne zamjeram, naprotiv.Vitezanin wrote:Covjek u biti dobro radi svoj posao.plain vanilla wrote:
meni je Dejan skroz ok
toliko entuzijazma..kao forumasi pred utakmice reprezentacije, znaju da cemo izgubiti, ali navijaju srcem..tako i DejanOtkako je on na celu BH delegacije (od 2004.) jos nikako BiH nije ispala u polufinalu i od tada smo 5 puta bili u top 10 (u 8 godina
Tijekom glasanja (meni inace najzanimljiviji dio
- moonlight7
#160 Re: EUROSONG 2012
Uz dužno poštovanje Maji, al' ja nešto ne vjerujem da ćemo se ove godine plaho proslaviti.

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#161 Re: EUROSONG 2012
Ja ove godine navijam za Ramba
. Pljunite me,cipelarite,nazivajte izdajicom i nepatriotom..sta hocete..ali Rambo je vise od samo interpretatora. Rambo Amadeus je umjetnik,muzicar i intelektualac...
...personifikacija undergraunda ovih nasih podrucija
'ajde Rambo,oceraj ih sve u PM....
P.S vise godina ne pratim ovu cirkusijadu,jer se sve svodi na komsijsko-politicko glasanje,ali ove godine pratim samo zbog tog covjeka,cak cu i glasati za njega
2:39 Mega kralj..
'ajde Rambo,oceraj ih sve u PM....
P.S vise godina ne pratim ovu cirkusijadu,jer se sve svodi na komsijsko-politicko glasanje,ali ove godine pratim samo zbog tog covjeka,cak cu i glasati za njega
2:39 Mega kralj..
- plain vanilla
#162 Re: EUROSONG 2012
zbog svega nabrojanog, Rambo vjerovatno nece ni stici do finala..
-
ja71
#163 Re: EUROSONG 2012
Ovo zvuci jako interesantnonellington wrote: Ja prebrojao, ušlo 12, izašlo 12, sve superMah, oni su se super slagali (dobro, ne super - nisu pričali, ali se bar nisu svađali i provocirali) dok su bili trijezni, alkohol je bio inicijalna kapisla za Nagorno Karabah šou
Nek admninistracija oprosti za kratko offtopicenje.
Gdje, kada, koja linija, otkud ti sa njima, koliko masne su bile provokacije...
Je li se oni medjusobno razumiju ?
-
ja71
#164 Re: EUROSONG 2012
Licno i ja Ramba iznimno gotivim, iako mi je zadnjih godina previse zalutao u Jazz-LIBERO- wrote:Ja ove godine navijam za Ramba.
A Jazz je kao prdez. Svidja se samo onome ko ga izvodi.
Pretpostavljam da ce Rambo napraviti pjesmu koja ce ismijavati sam Eurosong.
A takve pjesme se nikada ne proslave na Eurosongu.
Cak i ona pozitivna zayebancija iz Litvanije "We are the Winner of Eurovision"
nije naisla na odobrenje publike. Da ne nabrajamo onog pijetla iz Irske itd.
Rambo ce ionako ostati neshvacen od stranaca, sto je i sam u proslosti izjavio
na pitanje zasto ne pjeva na Engleskom. Mozda prodje polufinale.
Ali ce zavrsiti u dnu tabele u finalu.
- nellington
#165 Re: EUROSONG 2012
Međunarodno takmičenje, u autobusima raspoređene ekipe - mi smo bili u autobusu četvrtog svijeta (zemlje trećeg svijeta su G8 za nasja71 wrote:Ovo zvuci jako interesantnonellington wrote: Ja prebrojao, ušlo 12, izašlo 12, sve superMah, oni su se super slagali (dobro, ne super - nisu pričali, ali se bar nisu svađali i provocirali) dok su bili trijezni, alkohol je bio inicijalna kapisla za Nagorno Karabah šou
Ja sam bio u odličnim odnosima prije tog izleta i sa jednim i sa drugim. Nakon što su se Armenci olešili, počelo je njihovo hihotanje i neke priče na maternjem, da bi uslijedile provokacije i psovke na ruskom prema Azerima. Ja sam se pretvarao da spavam samo da ne bih morao to gledati i birati stranu.
Previše detalja te rasprave se ne sjećam, ali sam siguran da nije bila pretjerano argumentirana. Jednostavno onaj primordijalni govor mržnje kojeg etanol izvuče na površinu.
-
Ambrozija
#166 Re: EUROSONG 2012
Evo za ljubitelje Ramba:
Dora se odrzava 18.02.2012. u Zgrebu. Nina ce pjevati na engleskom jeziku i bit ce to njena autorka pjesma. Na albumu NeBo se nalazi pet autorskih pjesama Nine Badrić od kojih će jedna ići na ovogodišnji Eurosong.
Za Ninine ljubitelje:Na povratničkom nastupu Crne Gore, njihov ovogodišnji predstavnik, Rambo Amadeus, pjevat će pjesmu koja nosi naziv Euro Neuro. Iz nacionalne televizije Crne Gore pojašnjavaju kako se radi o “ekološkoj pjesmi sa uobičajnim engleskim riječima”.
Direktor projekta na RTCG-u, Radmila Vojvodić, kaže kako ne žele “gušiti” Rambovo stvaralštvo, te da očekuju pjesmu koja će se uklapati u njegov dosadašnji rad.
Crna Gora nastupa u prvom dijelu prvog polufinala.
Dora se odrzava 18.02.2012. u Zgrebu. Nina ce pjevati na engleskom jeziku i bit ce to njena autorka pjesma. Na albumu NeBo se nalazi pet autorskih pjesama Nine Badrić od kojih će jedna ići na ovogodišnji Eurosong.
Last edited by Ambrozija on 26/01/2012 14:53, edited 1 time in total.
-
inspire_me
#167 Re: EUROSONG 2012
I ja sam to primjetila, imaju 2-3 pjevaca koji se smjenjuju svake godinedharma wrote:Ma Maltezani pametni, imaju pravo malo sansi, i onda da ne trose pare svake godine Ciaru. Haman da joj je i pjesma svake godine ista![]()
![]()
Nekad sam gledala neku emisiju kako je u Malti pravo popularan Eurosong, 95% stanovnika prati prenos Eurosong-a. Kazu, uglavnom gledaju Eurosong u drustvu kuci ili u kaficima uz pice i grickalice
- plain vanilla
#168 Re: EUROSONG 2012
zar smiju prijaviti vec objavljene pjesmeAmbrozija wrote: Za Ninine ljubitelje:
-
Rouvitsa
#169 Re: EUROSONG 2012
Sve pjesme koje su puštene 1.9.2011 i poslije ulaze u opticaj,one prije toga ne,čini mi se da je tako pravilo...plain vanilla wrote:zar smiju prijaviti vec objavljene pjesmeAmbrozija wrote: Za Ninine ljubitelje:
-
Ambrozija
#170 Re: EUROSONG 2012
plain vanilla wrote:zar smiju prijaviti vec objavljene pjesmeAmbrozija wrote: Za Ninine ljubitelje:
Ukoliko su izdate iza 01.10.2011. godine smiju. Nina je autor 7 pjesama na svom albumu, ali su dvije izdate prije 01. oktobra 2011. godine tako da je u konkurenciji 5 pjesama
- plain vanilla
#171 Re: EUROSONG 2012
e to im je pravilo vala bezveze 
- Vitezanin
#172 Re: EUROSONG 2012
ja71 wrote:Ovo zvuci jako interesantnonellington wrote: Ja prebrojao, ušlo 12, izašlo 12, sve superMah, oni su se super slagali (dobro, ne super - nisu pričali, ali se bar nisu svađali i provocirali) dok su bili trijezni, alkohol je bio inicijalna kapisla za Nagorno Karabah šou
Azeri i Armenci su, barem prema onome sto citam, vidim i cujem izmislili pojam medjunacionalne mrznje. Ovi nasi balkanski narodi su mila majka u odnosu na njih, ali zaista, mila majka.
Azeri pripadaju cini mi se, altajskoj skupini naroda i govore jezik jako slican turskom (u biti vole reci da su oni i Turci isti narod, ali u 2 drzave). Armenci su indoeuropljani i govore jezik koji ne slici nijednom drugom. Azeri su sitski muslimani (jako sekularni), a Armenci su krscani, neki oblik pravoslavlja iako su zasebna crkva (prvi narod u svijet koje je prihvatio krscanstvo). Obje drzave su bile u SSSR-u i dok su bili tamo problemi koje vuku stotinama godina su bili po strani, ali sve je buknulo 1989. Naime, radi se o pokrajini Gorski Karabah. To je enklava unutar Azerbedjzana, naseljena skoro iskljucivo Armencima. Nekad je taj dio bio u sastavau Azerbejdzana pa Armenije pa opet Azerbejdzana pa stalno tako dok nisu utvrdjene granice (pocetkom 20. st. ). Tu nikad nije bilo mira, ali barem nisu ratovali.
E, onda je 1989. kada je bio totalni raspada sistema poceo rat oko te pokrajine gdje su Armenci do nogu potukli Azere. I ne samo da su de facto preuzeli Karabah, vec su okupirali znatan dio teritorije van Karabaha, sve do dana danasnjeg (kao sto rekoh gore, Karabah ne granici izravno s Armenijom pa su stvorili kao nekakvu zonu koja povezuje Armeniju i Karabah).
Naravno, Karabah je ostao bez ijednog Azera, a sve sto ima veze a azerskom kulturom je poruseno. Ogromna steta jer se radi o izuzetno vrijednoj kulturnoj bastini. Oba naroda su jako stara i taj dio svijeta je kulturoloski muzej na otvorenom. A Armenci van Karabaha su preselili u Karabah, a svi Azeri iz Armenije su protjerani.
Potpisali su kao nekakav sporazum o primirju 1994. ali i danas dan tu se razmjenjuje pokoja vatrica.

E kakve veze ovo ima s Eurosongom? Pa ima.
Tako da mogu reci, nastup Armenije kod susjeda Azera je veliki korak za ljudsku civilizaciju jer su obje drzave institucionalizirale medjunacionalnu mrznju, ali bukvalno. Npr, ako si Armenac nemas pravo uci u Azerbejdzan (sad ce zbog Europe Azeri ocigledno popustiti jer Armenija nastupa, a bitno je ostaviti finu sliku o drzavi u kojoj svijet nema pojma), a ako kao turist posjecujes Karabah (gdje dobijes Karabasku vizu
Naravno, njihov sukob nije prosao bez velikih sila, Rusije s jedne i Turske s druge strane. Interesantno je da Armenija nema granicu s Rusijom niti Azeri s Turskom osim azerske enklave Nahicevan (par kilometara) koja je bukvalno izolirana (Armenija s jedne i ne bas friendly Iran s druge strane). Granica izmedju Armenije i Azerbejdzana je zatvorena vec 20 ak godina i ove zemlje nemaju ama bas nikakvog kontakta iako su susjedi i iako po svim 'prirodnim' zakonima se naslanjaju jedni na druge.
Mislim da je ovo ukratko, ali pitanje je izuzetno kompleksno, ali kad smo vec kod Eurosonga, zaista, armenski nastup ove godine ce biti pravi test, a ako uspije svijet ce biti bolji.
Last edited by Vitezanin on 26/01/2012 18:04, edited 1 time in total.
-
Ambrozija
#173 Re: EUROSONG 2012
Armenija i Azerbejdzan nakon ovog teksta su mi
znala sam da su odnosi zategnuti ali sve ovo mi je 
- Sasvim_Obican
#174 Re: EUROSONG 2012
Ja mislim da mi trebamo poslati vraški lošu pjesmu da ne prođemo u finale. U ovom "omjeru polufinala" gdje, računajući makar po 8 bodova od svake susjedne države, te bodove iz Turske ( nema Azera u polufinalu što znači da će najviše bodova dati nama ), Njemačke, Slovenije, Makedonije, Holandije, Švedske, imamo u startu 50 bodova, mi smo, uz Tursku, Armeniju i Srbiju najveći favoriti za prolaz. Ako uzmemo u obzir da bi za prolaz do finala trebalo cca 60-tak bodova, a Maja Sar je vokalno i kantautorski kvalitetan izvođač, pa se možemo nadati i bodovima žirija, onda je situacija vrlo dobra za BiH.
Mi se ponašamo malo razmaženo po pitanju Eurosonga. Za jednu Švicarsku ili Belgiju je plasman u finale san nad snovima i ulažu hiljade da ga ostvare, dok mi, sa druge strane, sve ispod TOP 5 plasmana smatramo debaklom, sramotom i propašću.
Mi se ponašamo malo razmaženo po pitanju Eurosonga. Za jednu Švicarsku ili Belgiju je plasman u finale san nad snovima i ulažu hiljade da ga ostvare, dok mi, sa druge strane, sve ispod TOP 5 plasmana smatramo debaklom, sramotom i propašću.
- Vitezanin
#175 Re: EUROSONG 2012
Sasvim_Obican wrote:Ja mislim da mi trebamo poslati vraški lošu pjesmu da ne prođemo u finale. U ovom "omjeru polufinala" gdje, računajući makar po 8 bodova od svake susjedne države, te bodove iz Turske ( nema Azera u polufinalu što znači da će najviše bodova dati nama ), Njemačke, Slovenije, Makedonije, Holandije, Švedske, imamo u startu 50 bodova, mi smo, uz Tursku, Armeniju i Srbiju najveći favoriti za prolaz. Ako uzmemo u obzir da bi za prolaz do finala trebalo cca 60-tak bodova, a Maja Sar je vokalno i kantautorski kvalitetan izvođač, pa se možemo nadati i bodovima žirija, onda je situacija vrlo dobra za BiH.
Mislim da bismo ove godine mogli dobiti podrsku zirija vise nego od publike jer svake godine su se izmjenjivali.
Npr 2009. ziri nas pokopao (bili smo 7. prema glasovima publike)
2010. nismo ni imali dovoljno bodova za prolaz u finale, ali nam je ziri dao 6. mjesto pa smo prosli.
I prosle godine, publika nam dala 2. mjesto u polufinalu, a ziri 11.