Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Don Zivconi

#151 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Don Zivconi »

Tahta wrote:
hljebarnik wrote:Nepotreban TEBI jer ocigledno ne mrdas nigdje ujutro. :-)
a ti naravno znaš šta ja radim ujutro ???

objektivno da vam daju 700 000 maraka da nešto izgradite na dobrinj šta bi to bilo ?
kružni tok ?
Jedan veliki TOR za ovu stoku što natakare auta u haustore i oko zgrada (samo sto ih na zgradu ne nabiju) pored ovliko parkinga. I ostalo bi mi još para za jedan dobar pauk servis kao i mjesto za besplatne kurseve prelaska ulice odnosno ucestvovanja u saobracaju - ukratko ponašanje u urbanoj sredini

P.S i ovaj drugi izlaz sa Dobrinje V još bi bilo manjegužve :mrgreen:
hljebarnik

#152 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

Tahta wrote:

objektivno da vam daju 700 000 maraka da nešto izgradite na dobrinj šta bi to bilo ?
kružni tok ?
Boli me koliko para su potrosili, bitno je da su napravili, cao cao poz.
StupskaBitanga

#153 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by StupskaBitanga »

Ako ništa sada ulazak u Dobrinju izgleda puno bolji i urbaniji nego prije
zateznistub

#154 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

StupskaBitanga wrote:Ako ništa sada ulazak u Dobrinju izgleda puno bolji i urbaniji nego prije
A tek izlaz, ljepota... :thumbup: :bih:
Control panel

#155 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Control panel »

hljebarnik wrote:
Tahta wrote:

kružni tok ?
Boli me kar'na koliko para su potrosili, bitno je da su napravili, cao cao poz.
nisu ni semafori nista jeftiniji. a svako malo ga treba popravljati pa i to vjerovatno kosta pozamasnu cifru. ovako nema ni struje a nema ni popravaka.
jeste da treba par hiljada ljudi edukovati kako se vozi u kruznom toku :lol:

ovo treba postaviti na svakoj raskrsnici na kojoj je to moguce uraditi.
planira se u hrasnom kod pekare AS. navodno je sve vec gotovo.
hljebarnik

#156 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

Ma opet ce se naci neki pacijent da kaze kako ni tu ne valja bla bla.. Neko opr'o pare isl... :run:
neki

#157 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by neki »

Control panel wrote:
hljebarnik wrote:
Tahta wrote: a ti naravno znaš šta ja radim ujutro ???

kružni tok ?
nisu ni semafori nista jeftiniji. a svako malo ga treba popravljati pa i to vjerovatno kosta pozamasnu cifru. ovako nema ni struje a nema ni popravaka.

Tamo ce tek biti haos s trolom :lol: na tom raskrscu ima i sekcioner, bas me interesuje kako ce to rijesiti...vjerovatno ce ici dupli vod kroz kruzni tok, ako je to uopste moguce napraviti. Ili ce jednostavnije ukinuti liniju za otoku, sto je i vjerovatnije :-)
hljebarnik

#158 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

Jes' ti onaj sto je tvrdio da trola nece moci proci kroz kruzni na Dobrinji ?
ins

#159 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by ins »

Tahta nam je svima razgalio dusu :sax:
ins

#160 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by ins »

hljebarnik wrote:Jes' ti onaj sto je tvrdio da trola nece moci proci kroz kruzni na Dobrinji ?
Trebalo bi sada Prof. dr Osmana Lindova pozvati da nam objasni kojim cudom je trola prosla kruzni tok. Ipak je on saobracajni inzenjer, jel te, a oni su inaci poznati graditelji... :skoljka:
A_I_

#161 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by A_I_ »

neki wrote:
Control panel wrote:
hljebarnik wrote:

Tamo ce tek biti haos s trolom :lol: na tom raskrscu ima i sekcioner, bas me interesuje kako ce to rijesiti...vjerovatno ce ici dupli vod kroz kruzni tok, ako je to uopste moguce napraviti. Ili ce jednostavnije ukinuti liniju za otoku, sto je i vjerovatnije :-)

S linijom Trg Austrije - Otoka ne bi trebalo biti problema u vezi zica cak ni kad od Otoke ulazi u kruzni prema stadionu. Malo ce biti guravo jer ce skretnice biti unutar kruznog ali sve se to da odraditi.
Ne mora ici dupli vod citavim kruznim vec samo jednim dijelom.

A liniju Otoka - Dobrinja bi trebalo vratiti na onu lokaciju kako je prije rata isla - ispod kasarne a ne bezveze da kruzi oko pola Hrasnog.
riko-ga

#162 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by riko-ga »

Nesto danas vidim ispituju kod ove raskrsnice.Mozda se vec pripremaju radovi ?'Ili ce ici na onu varijantu podzemni pjesacki prolaz sto je nekad bilo kao planirano.Ili nista od toga ?????????????
respo

#163 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by respo »

veceras kad sam vidio papka sa pasatom koji se zaletio iz pravca lukavice i presjekao kruzni prvo sta mi je palo na pamet je lezeci na ulaz u kruzni iz pravca lukavice a ne bi bilo na odmet ni iz pravca nedjarica
jer jedino tako se kreteni mogu usporiti u ovoj drzavi
Tahta

#164 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

StupskaBitanga wrote:Ako ništa sada ulazak u Dobrinju izgleda puno bolji i urbaniji nego prije
mogli su cvijeće i kakav zeleniš posaditi po cijeloj dužini mojmila ulaz u dobrinju,
jeftinije je i bilo bi ljepše, urbanije nego ovako što ljudi uzgajajaju paradajz i paprike :D :D :D :D
Control panel

#165 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Control panel »

Tahta wrote:
mogli su cvijeće i kakav zeleniš posaditi po cijeloj dužini mojmila ulaz u dobrinju,
jeftinije je i bilo bi ljepše, urbanije nego ovako što ljudi uzgajajaju paradajz i paprike :D :D :D :D
kamo srece da mnogi uzgajaju paradjz i paprike, a ne da to bude tema za sprdnju.
r_faruk

#166 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by r_faruk »

pa dobro, jel sad manja guzva na dobrinji?
hljebarnik

#167 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

r_faruk wrote:pa dobro, jel sad manja guzva na dobrinji?
A da procitas postove ? :-)
zateznistub

#168 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

Tahta wrote:
Vrse se pripreme za travu i cvijece na kruznom toku, a sto se tice paradjza i paprika e pa nisu svi pri parama pa da mogu kupiti isti na pijaci i u radnji, a ti nemas nista pametnije napisati a zelis ispasti smijesan i intersantan! :oops:
Tahta

#169 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

zateznistub wrote:
Tahta wrote:
Vrse se pripreme za travu i cvijece na kruznom toku, a sto se tice paradjza i paprika e pa nisu svi pri parama pa da mogu kupiti isti na pijaci i u radnji, a ti nemas nista pametnije napisati a zelis ispasti smijesan i intersantan! :oops:
e to kad zasade travu i cvijeće ne kružnom tek ćemo onda da uživamo :D
a grb kad njega postave i kad dođu političari da se slikaju a mi da plješećemo i umiremo od sreće :x

hvala im do neba što u ime nas zbog nas potrošiše onolike naše pare
Control panel

#170 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Control panel »

Tahta wrote: e to kad zasade travu i cvijeće ne kružnom tek ćemo onda da uživamo :D
a grb kad njega postave i kad dođu političari da se slikaju a mi da plješećemo i umiremo od sreće :x

na sveopste veslje naroda a posebno tahte danas je svecano otvoren kruzni tok na dobrinji. u koji su usput spiskane pare da bi se samnjila(nestala) guzva na izlazu i ulazu u dobrinju.

ja se samo nadam da ce se sa ovakvom praksom nastaviti i da ce se ovakvi manji ili veci tokovi postaviti na svakoj raskrsnici u Sarajevu gdje god to bude tehnicki izvodivo.

kruzni tok :thumbup: :bih: ko god je zasluzan za njega.
Tahta

#171 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

Control panel wrote:
Tahta wrote: e to kad zasade travu i cvijeće ne kružnom tek ćemo onda da uživamo :D

na sveopste veslje naroda a posebno tahte danas je svecano otvoren kruzni tok na dobrinji. u koji su usput spiskane pare da bi se samnjila(nestala) guzva na izlazu i ulazu u dobrinju.

ja se samo nadam da ce se sa ovakvom praksom nastaviti i da ce se ovakvi manji ili veci tokovi postaviti na svakoj raskrsnici u Sarajevu gdje god to bude tehnicki izvodivo.

kako ja to ne vidjeh da je svečano otvorenje bilo da dođem da uveličam svojim prisustvom ? :-?
jel snimala TV SA ?
jel načelnik držo govor ?
jel Adem (zolj) sredio frizuru ?
jel bio koji ministar?
zateznistub

#172 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

Tahta wrote:
Control panel wrote:

kako ja to ne vidjeh da je svečano otvorenje bilo da dođem da uveličam svojim prisustvom ? :-?
jel snimala TV SA ?
jel načelnik držo govor ?
jel Adem (zolj) sredio frizuru ?
jel bio koji ministar?
Sve je DA, samo si ti nedostajao :-)
Control panel

#173 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Control panel »

zateznistub wrote:

imamo i ogromni grb BIH :bih: :thumbup:
sa da ce ovi iz lukavice izbjegavati ovaj pravac pa ce se guzve dodatno smanjiti :-)
Tahta

#174 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

Control panel wrote:
zateznistub wrote:

sa da ce ovi iz lukavice izbjegavati ovaj pravac pa ce se guzve dodatno smanjiti :-)
e moj paša nemaš ti veze o dobrinji, ne idu iz lukavice preko dobrinje u grad nego pola dobrinje preko lukavice jer je cesta odlična i preko vraca začas u centru i dobrinjci napune i zakrče semafor na zaobilaznici :sad: .
Nek mi imamo grb da prkosimo :x :x
fuj jadovi jadni kantonalni :evil:
bolji put slabašna opcina istočnog sarajeva od silnog kantona sa 750 miliona budzet veći od cijelog RS bez penzionera i invalida koji su na federalnom nivou
NEK IMAMO GRB na kružnom
Control panel

#175 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Control panel »

Tahta wrote:
Control panel wrote:
zateznistub wrote:

e moj paša nemaš ti veze o dobrinji, ne idu iz lukavice preko dobrinje u grad nego pola dobrinje preko lukavice jer je cesta odlična i preko vraca začas u centru i dobrinjci napune i zakrče semafor na zaobilaznici :sad: .
Nek mi imamo grb da prkosimo :x :x
fuj jadovi jadni kantonalni :evil:
bolji put slabašna opcina istočnog sarajeva od silnog kantona sa 750 miliona budzet veći od cijelog RS bez penzionera i invalida koji su na federalnom nivou
NEK IMAMO GRB na kružnom
ti stvarno ne znas kada se covjek zeza.

u stvari trebalo je jednu veliku SDP-ovu ruzu staviti tamo umjesto grba BiH. :dance:
Post Reply