Budzet pune i oni koji nemaju njihove usluge - pa ko nas onda pita kuda idu te pare ....micki125 wrote:žalosno je koliko para su toplane i do sada dobile iz budžeta, to je tragedija i zbog toga su trebali protestovati.VjecitiStudent wrote:Da li imate neku racunicu na osnovu koje pouzdano znate da su oni u krivu, ili je protest tek 'nako, zbog samog poskupljenja.Leftist wrote:Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
Da li cete protestovati i protiv koga, ako se teret duga javnih preduzeca ispostavi svim gradjanima, a ne samo korisnicima njihovih usluga?
SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
- veljaca
#151 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
- svjezi_ustipak
#152 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
upravo to. gras, toplane, ViK treba pretresti i pod hitno smjeniti svu upravu u tim firmama. Dosad nisu pokazali da znaju poslovati i nagomilali su dugove. ako se iole zeli ozbiljno prici problemu onda krivce za sadasnja dugovanja odstraniti.micki125 wrote:žalosno je koliko para su toplane i do sada dobile iz budžeta, to je tragedija i zbog toga su trebali protestovati.
- chuchumbamayumbe
#153 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Sve smijeniti i krivično goniti!
Ne postiže se ništa ako ih samo smijene (a oni zadrže ukradene pare i ne odgovaraju za dugove), nego goniti bagru, u zatvor i zaplijeniti imovinu, vile, vikendice, rolexe, automobile...
Ne postiže se ništa ako ih samo smijene (a oni zadrže ukradene pare i ne odgovaraju za dugove), nego goniti bagru, u zatvor i zaplijeniti imovinu, vile, vikendice, rolexe, automobile...
- svjezi_ustipak
#154 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
NE DIRAJ ROLEXE!chuchumbamayumbe wrote:Sve smijeniti i krivično goniti!
to dobijaju za trideset godina rada kao direktori, cuo si covjeka sinoc...
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#155 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Tako je. Ovdje se ljudi na forumu uhvatili sitne buranije koja živi od plate.chuchumbamayumbe wrote:Sve smijeniti i krivično goniti!
Pravo rješenje je u reviziji privatizacije i ispitivanju porijekla imovine kao u Hrvatskoj.
Pogledajte ovaj izvještaj CIN-a za jednog funkcionera iz 2002: http://database.cin.ba/baza/dokumenti/CIK_Heco_2002.pdf (kokuz 2002)
Zatim za tu istu osobu usporedite ga izvještajem iz 2010: http://database.cin.ba/baza/dokumenti/CIK_Heco_2010.pdf (bogataš 2010?)
Nemoguće je ako je neko od 2002 godine zarađivao 2 oraha mjesečno da 2010 godine, to jeste, osam godina poslije toga da posjeduje skoro milion oraha, za koje se zna. Pomnožite 2 oraha sa brojem mjeseci i uvidjet ćete da se cifra nikako ne slaže. Da ne spominjemo one orahe po računima u inozemstvu za koje niko ne zna? Koliko je samo ovakvih? Koliko bi se samo fabrika, škola, ustanova i kilometara autoputa moglo napraviti kada bi se samo od desetak ljudi uzelo ono što im ne pripada i te pare vratile pravim vlasnicima - narodu. Svi bi se dugovi mogli vratiti.
-
lutko
#156 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Kada govorimo o ekonomskoj cijeni grijanja i vode, prporucujemo pogledati revizorsko izvjestaj za budžet Kantona Sarajevo 2010. godine pa cete vidjeti da gradjanivec itekako placaju ekonsmku cijenu samo to ne ide oreko racuna vec preko budzeta.
http://www.saifbih.ba/javni-izvj/kanton/?cid=886,2,1
Kolike su tu cifre! Posebno pogledati 15. stranicu a ima i dalje. Cak se iz Budzeta vracaju krediti Toplana i Vodovoda, ako da su budzetske instituciaj a ne zasebni privreni subjekti
http://www.saifbih.ba/javni-izvj/kanton/?cid=886,2,1
Kolike su tu cifre! Posebno pogledati 15. stranicu a ima i dalje. Cak se iz Budzeta vracaju krediti Toplana i Vodovoda, ako da su budzetske instituciaj a ne zasebni privreni subjekti
- Dr.Mr.Fr.
#157 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
antimobbing wrote:Tako je. Ovdje se ljudi na forumu uhvatili sitne buranije koja živi od plate.chuchumbamayumbe wrote:Sve smijeniti i krivično goniti!
Pravo rješenje je u reviziji privatizacije i ispitivanju porijekla imovine kao u Hrvatskoj.
Pogledajte ovaj izvještaj CIN-a za jednog funkcionera iz 2002: http://database.cin.ba/baza/dokumenti/CIK_Heco_2002.pdf (kokuz 2002)
Zatim za tu istu osobu usporedite ga izvještajem iz 2010: http://database.cin.ba/baza/dokumenti/CIK_Heco_2010.pdf (bogataš 2010?)
Nemoguće je ako je neko od 2002 godine zarađivao 2 oraha mjesečno da 2010 godine, to jeste, osam godina poslije toga da posjeduje skoro milion oraha, za koje se zna. Pomnožite 2 oraha sa brojem mjeseci i uvidjet ćete da se cifra nikako ne slaže. Da ne spominjemo one orahe po računima u inozemstvu za koje niko ne zna? Koliko je samo ovakvih? Koliko bi se samo fabrika, škola, ustanova i kilometara autoputa moglo napraviti kada bi se samo od desetak ljudi uzelo ono što im ne pripada i te pare vratile pravim vlasnicima - narodu. Svi bi se dugovi mogli vratiti.
Dovoljno je reci da je covjek 2009 kupio lexus od 70.000
-
visocicaguy
#158 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
fakat..
Ministarstvo prostornog uređenja na ime subvencija javnim preduzećima doznačilo je 35.818.400 KM kantonalnim komunalnim javnim preduzećima iz resora prostornog uređenja (Park 5.379.300 KM, Rad 7.552.200 KM, Pokop 4.150.000 KM, Toplane 10.506.000 KM, Vodovod i kanalizacija 6.503.200 KM, JKP Vodostan Ilijaš 697.700 KM i Komunalac Hadžići 1.030.000 KM) za sufinansiranje djelatnosti individualne komunalne potrošnje po Zakonu o komunalnim djelatnostima i 6.383.978 KM na ime troškova električne energije za javnu rasvjetu i održavanje javne rasvjete na području Kantona.
Ministarstvo nema usvojenu metodologiju na osnovu koje se utvrđuje visina sredstava koja se doznačava komunalnim javnim preduzećima iz Budžeta Kantona.
Ministarstvo je doznačilo 10.506.000 KM KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. na ime pokrića gubitka u poslovanju. Budžetom su planirana sredstva u iznosu 10.406.000 KM, a odlukama o preraspodjeli uvećana su za 100.000 KM. Sredstva su doznačavana u tranšama prema prilivu sredstava u Budžet.
- svjezi_ustipak
#159 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Dr.Mr.Fr. wrote: Dovoljno je reci da je covjek 2009 kupio lexus od 70.000![]()
![]()
pa ti placaj racune
![]()
![]()
kuio bi jeftinijeg ali nije bilo
- sheilak
#160 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Jednostavno svi kolektivno prestati placati grijanje. I drzati se toga rigorozno. Eventualne tuzbe dotjerati do Suda za ljudska prava i osporiti im legalnost.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#161 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Dr.Mr.Fr. wrote: Dovoljno je reci da je covjek 2009 kupio lexus od 70.000![]()
![]()
pa ti placaj racune
![]()
![]()
![]()

Halo? Šta kažeš? Okreni nulu ne čujem te dobro.
- Dr.Mr.Fr.
#162 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Ko osim lopova u ovoj zemlji može sebi u roku od 8 godina, dakle 2002-2010 godina, priuštiti da sebi kupi vozilo koje je 17 puta skuplje od onoga koje je imao prije....
presmješno, 2002 auto 4.000 km, a 2010 auto 68.000 km... 68/4=17 puta covjece ejjjj

presmješno, 2002 auto 4.000 km, a 2010 auto 68.000 km... 68/4=17 puta covjece ejjjj
-
sokkia
#163 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
sheilak wrote:Jednostavno svi kolektivno prestati placati grijanje. I drzati se toga rigorozno. Eventualne tuzbe dotjerati do Suda za ljudska prava i osporiti im legalnost.
ali baš svi
- svjezi_ustipak
#164 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
lexus mu je zena prijavila. on 2010 nije prijavio auto.Dr.Mr.Fr. wrote:Ko osim lopova u ovoj zemlji može sebi u roku od 8 godina, dakle 2002-2010 godina, priuštiti da sebi kupi vozilo koje je 17 puta skuplje od onoga koje je imao prije....![]()
![]()
![]()
presmješno, 2002 auto 4.000 km, a 2010 auto 68.000 km... 68/4=17 puta covjece ejjjj![]()
![]()
mada nam je prica suplja. nece nam nimalo biti lakse sad kad znamo sta Heco vozi niti ce vise raje oticina proteste radi toga.
- antimobbing
#165 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Počni i ti raditi 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, pa ćeš isto imati ali će ti trebati najmanje jedno dva tri života ili 210 godina da to zaradiš.Dr.Mr.Fr. wrote:Ko osim lopova u ovoj zemlji može sebi u roku od 8 godina, dakle 2002-2010 godina, priuštiti da sebi kupi vozilo koje je 17 puta skuplje od onoga koje je imao prije....![]()
![]()
![]()
presmješno, 2002 auto 4.000 km, a 2010 auto 68.000 km... 68/4=17 puta covjece ejjjj![]()
![]()
- Dr.Mr.Fr.
#166 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
svjezi_ustipak wrote:lexus mu je zena prijavila. on 2010 nije prijavio auto.Dr.Mr.Fr. wrote:Ko osim lopova u ovoj zemlji može sebi u roku od 8 godina, dakle 2002-2010 godina, priuštiti da sebi kupi vozilo koje je 17 puta skuplje od onoga koje je imao prije....![]()
![]()
![]()
![]()
mada nam je prica suplja. nece nam nimalo biti lakse sad kad znamo sta Heco vozi niti ce vise raje oticina proteste radi toga.
Ma ja u pravu si to je žena zaradila i ja svašta lupam, imaš pravo, izvinjavam se covjeku ovom prilikom
Eto samo nekako imam osjecaj lagani, da je on i njegova ekipa bogatija jedno 17 puta više a da sam ja siromašniji jedno 17 puta manje
-
trippy
#167 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
sva sreca da postoji facebook jer kako bi inace onoliki penzioneri danas ispred vlade saznali za protesteLeftist wrote:Ko rece da ovo : http://www.facebook.com/pages/Okupljanj ... l&filter=1 nema smisla ?
- antimobbing
#168 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
@trippy,trippy wrote:sva sreca da postoji facebook jer kako bi inace onoliki penzioneri danas ispred vlade saznali za protesteLeftist wrote:Ko rece da ovo : http://www.facebook.com/pages/Okupljanj ... l&filter=1 nema smisla ?
![]()
![]()
Penzioneri su bili prije rata sada su UMIROvljenici ...
- svjezi_ustipak
#169 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
zena kuci heklala i prodavala goblene i zaradilaDr.Mr.Fr. wrote:svjezi_ustipak wrote:lexus mu je zena prijavila. on 2010 nije prijavio auto.Dr.Mr.Fr. wrote:Ko osim lopova u ovoj zemlji može sebi u roku od 8 godina, dakle 2002-2010 godina, priuštiti da sebi kupi vozilo koje je 17 puta skuplje od onoga koje je imao prije....![]()
![]()
![]()
![]()
Ma ja u pravu si to je žena zaradila i ja svašta lupam, imaš pravo, izvinjavam se covjeku ovom prilikom![]()
Eto samo nekako imam osjecaj lagani, da je on i njegova ekipa bogatija jedno 17 puta više a da sam ja siromašniji jedno 17 puta manje![]()
![]()
meni sekira sto sam ja u istoj kategoriji sa tobom, 17x siromasniji. medjutime ono sto me jako brine jer sto ne vidim nacina da se zaustavi to dalje i sto se i za 5 godina vidim 17x siromasniji od ovog sada...e to me jako jako brine.
- fidoremilienko
#170 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Eno i Mirvad Kurić aka RILE bio na prosvjedima

- al_akhisari
#171 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
...ova odluka o povlacenju odluke o povecanju cijena vode i grijanja, se po mom skromnom sudu, moze tumaciti na dva nacina:
- gradjani
ipak imaju snagu i moc ( zamedije to znamo ) da stvari mijenjaju;
- da sadasnja garnitura vlade ks nije nista drugo do obican cirkus
u stvari, ne znam da li je za smijeha il placa

- gradjani
- da sadasnja garnitura vlade ks nije nista drugo do obican cirkus
- Dr.Mr.Fr.
#172 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
na ovo drugo ne možeš uticati izgleda ni izborima ali ovo prvo (boldirano) je jako bitno, treba im "je...t majku" svaki put kada pokušaju uraditi nešto slicno ili kada ne rade svoj posaoal_akhisari wrote:...ova odluka o povlacenju odluke o povecanju cijena vode i grijanja, se po mom skromnom sudu, moze tumaciti na dva nacina:
- gradjaniipak imaju snagu i moc ( zamedije to znamo ) da stvari mijenjaju;
- da sadasnja garnitura vlade ks nije nista drugo do obican cirkus![]()
u stvari, ne znam da li je za smijeha il placa
![]()
- antimobbing
#173 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
homar wrote:Na sudu kada se vodila rasprava za nasljedstvo imovine preminulog nekadašnjeg Premijera Vlade F BiH Hadžipašića, ona je procijenjena na 34 miliona maraka. Zaključke izvedi sam.
- sheilak
#174 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Boze, kome mi dajemo pravo da odlucuje o nama...vec 20 i kusur godina. Ma, zapravo se vec 50 god. smjenjuju isti ljudi, njihova djeca, sljedbenici, poslusnici. Samo im se predznak mijenja.
-
nuki_cika
#175 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Sjecam se kad su se izbori tek završili i Lagumdzija gostovao naravno na ftv-u i jasno i glasno je rekao"nama ce jedan od prioriteta u narednom periodu biti da javna preduzeća dovedemo u red,jer tamo vlada samovolja i bezvlasce"-koji cinizam majko mila
.Vidimo kako uvode red,a drugacije nismo ni navikli.
Ovi što se kandiduju za pozicije u skupštinama u vladama,pa ja se pitam da li su ti ljudi uopće svjesni da oni na sebe preuzimaju OGROMNU odgovornost upravljanja i funkcionisanja društvenom zajednicom i da MORAJU dati maksimum da ono zašto su izabrani dovedu u red.
Ako nisam spreman ili ako sam nesposoban necu se ni prihvatati tog posla.Ne mogu ja sad se kandidovati za direktora nap.GRASA kad znam da nisam u mogucnosti smanjiti troškove od 80 miliona i dovesti javni gradski saobracaj u red.
Meni to nikad nece biti jasno,zAšto se ljudi upuštaju takve poslove ako i sami sebe dovode u dilemu da li mogu bilo šta promijeniti.
Potrebna je ogromna odlučnost i zajednička volja da bi se postigli rezultati,a toga definitivno ovdje nema
Ovi što se kandiduju za pozicije u skupštinama u vladama,pa ja se pitam da li su ti ljudi uopće svjesni da oni na sebe preuzimaju OGROMNU odgovornost upravljanja i funkcionisanja društvenom zajednicom i da MORAJU dati maksimum da ono zašto su izabrani dovedu u red.
Ako nisam spreman ili ako sam nesposoban necu se ni prihvatati tog posla.Ne mogu ja sad se kandidovati za direktora nap.GRASA kad znam da nisam u mogucnosti smanjiti troškove od 80 miliona i dovesti javni gradski saobracaj u red.
Meni to nikad nece biti jasno,zAšto se ljudi upuštaju takve poslove ako i sami sebe dovode u dilemu da li mogu bilo šta promijeniti.
Potrebna je ogromna odlučnost i zajednička volja da bi se postigli rezultati,a toga definitivno ovdje nema