Najveći Radio/TV Blam 2004/2005/2006/2007/2008

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

darijan babic - FTV: "bivsi ruski predsjednik Mihael CORBACOV"!!! :run:
blueeyez

Post by blueeyez »

gledam treci dnevnik na bht, tema bi ona nesreca u bijeljini gdje je djecak ubio djecaka iz puskomitraljeza, voditeljica je ona stambolka a na tel liniji iz bijeljine tuzilac hodzic. pita stambolka hodzica dal je oruzje ilegalno drzano u kuci... halo ba pitat tuzioca dal je puskomitraljez ilegalno drzan u kuci il ona nezna sta je puskomitraljez il nije bila upucena sta se dogodilo u bijeljini, ne kontam pojedine novinare i njihova pitanja, mada i sam tuzioc se nasmio prije nego je odgovorio na pitanje
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Makk wrote:Eh,Engram,ako potjeramo po Sandžaklijama novinarima i tv voditeljima,daleko ćemo dogurati :)

Segmedina Srna,Senad Hadžifejzović, Adnan Rondić,Medžida Buljubašić, Tarik Helić.... Za početak dosta :)
Okupirani smo !!! :shock: :run:
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

friska, taze! u vecerasnjem dnevniku FTV-a, sanjin beciragic izgovori (a glede pucnjave kod begove dzamije): "pocinilac ovog kriminalnog djela je amir pasic PASO" :roll: eh, FTV je nekada imala pismene, informisane, uljudne i za oko prijatne voditelje! :roll:
Tesssa

Post by Tesssa »

Evo ispravio se u ovom momentu :D :-)
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

jes', kad su nas spijunirali :D
van Basten

Post by van Basten »

šta ono bi sa temom dana na BHT večeras? :shock: :lol:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

van Basten wrote:šta ono bi sa temom dana na BHT večeras? :shock: :lol:
detalji, ako može
jazzer

Post by jazzer »

Bilo je bisera na OBN-u u nedelju, Milan - Roma.
Sve vrijeme utakmice komentator Vugdalic trenera Milana izgovara
kao ''Anđeloti''. Onda prica o bivsim Milanovim trenerima sa kojima je Milan bio prvak evrope i govoreci za Sakija i Kapela kaze, parafraziram:
''Obojica su trenutno slobodni, mislim, hehe, slobodni kao treneri a inace zive u sretnom braku'' :lol: .
Lace

Post by Lace »

Umjetnik a wrote:
detalji, ako može
infra ukide posebnu temu i dade link na ovu...a ni ovdje niko da kaze sta je bilo :-?
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

jazzer wrote:Bilo je bisera na OBN-u u nedelju, Milan - Roma.
Sve vrijeme utakmice komentator Vugdalic trenera Milana izgovara
kao ''Anđeloti''. Onda prica o bivsim Milanovim trenerima sa kojima je Milan bio prvak evrope i govoreci za Sakija i Kapela kaze, parafraziram:
''Obojica su trenutno slobodni, mislim, hehe, slobodni kao treneri a inace zive u sretnom braku'' :lol: .
koji je to debil
melb26sa

Post by melb26sa »

Lace wrote:
Umjetnik a wrote:
detalji, ako može
infra ukide posebnu temu i dade link na ovu...a ni ovdje niko da kaze sta je bilo :-?
Evo sta sam ja cula - nisam bila u prilici da pogledam: generalni sekretar Vijeca Evrope je trebao da da intervju BHTu u 22 ili 2230. Tehnickom greskom je doslo do toga da je publika/gledaoci bila u mogucnosti da cuje postavljeno pitanje/a ali da generalni sekretar nije nista cuo - tako da im je rekao nesto u smislu ja bih vam odgovorio na postavljeno pitanje ali ga nisam cuo.

Blam.
salihh

Post by salihh »

Lace wrote:
Umjetnik a wrote:
detalji, ako može
blam, imali tehnickih problema s slusalicama ovog cike iz vijeca europe, cini mi se... helem, ciko ne cuje prevoditeljicu, voditeljica i govori nesto engleski, ali ocigledno ne dovoljno dobro da se upusti u pricu, glupavo pita reziju sta da radi, a rezija idiotski drzi program live, umjesto da puste reklame i na miru pokusaju rijesti problem... na kraju se intervju i ne obavi, i sve se zacini voditeljicinim rezignirajucim pogledom... diletantizam zesci
sanjo18

Post by sanjo18 »

voditelica se dosta dobro snasala, s obzirom da joj rezija nije nista rekla, kako da se ponasa. sad ne znam da li zna englesi, mislim da zna , al nije luda da sa njim razgovara na engleskom, kad nama nema ko da prevodi . :)
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

je ko voditeljica bila?
nexo

Post by nexo »

........
Last edited by nexo on 08/07/2010 18:25, edited 1 time in total.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

salihh wrote:
Lace wrote:
Umjetnik a wrote: detalji, ako može
blam, imali tehnickih problema s slusalicama ovog cike iz vijeca europe, cini mi se... helem, ciko ne cuje prevoditeljicu, voditeljica i govori nesto engleski, ali ocigledno ne dovoljno dobro da se upusti u pricu, glupavo pita reziju sta da radi, a rezija idiotski drzi program live, umjesto da puste reklame i na miru pokusaju rijesti problem... na kraju se intervju i ne obavi, i sve se zacini voditeljicinim rezignirajucim pogledom... diletantizam zesci
joj da mi je vidjeti taj pogled
a koja je bila voditeljica
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

nexo wrote:Nista posebno cudno ako se zna ko se sve u BiH bavi tim poslom. Za direktora rezije, producenta, dizajnera svijetla, audio ili video inzinjera se ide u sskolu, ali nakon sto se zavrsi srednja. A tamo, kada neko sjedne u jednu od stolica u reziji, ponasa se kao da je boga uhvatio za...znate vec sta.
Ipak,svaka cast izuzecima!
mislis, za muda? :D
van Basten

Post by van Basten »

nemojte mene ružiti... ja bih rado jučer podijelio detalje sa vama, samo da sam znao ko je voditeljica a ko gost. S obzirom da sam temu dana gledao"na pola oka" čekajući top gol, i da je inače ne pratim, nisam ni znao te detalje, samo sam se obradovao zbog tog blama jer je onda top gol ranije krenuo :D
U svakom slučaju, vidim da je neko pohvatao i te detalje za koje pitaste pa ne ostadoste uskraćeni za njih.
U zdravlju.
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

Četverominutna muka u "Temi dana" na BHT-u

"Tema dana“ BHT1 koja je preksinoć emitirana u redovnom terminu od 22 sata ostat će upamćena po velikim tehničkim problemima zbog kojih nije bio realiziran intervju s gostom te emisije, generalnim sekretarom Vijeća Evrope Terryjem Davisom.

Nakon uvodnih vijesti, uživo je trebao početi razgovor urednice emisije Vanje Furtule i Davisa, ali se ispostavilo da slušalice ne rade. Gost nije mogao čuti prijevod te komunikacija između njega i Furtule nije uspostavljena. Nakon nekoliko minuta improviziranja u eteru, pokušaja otklanjanja kvara, "natezanja“, Furtula je odjavila emisiju.

"Lično sam zadovoljna kako sam reagovala. Preživjevši stres, tri minute u eteru uživo… Pokušala sam, u jednom trenutku Davis je nešto čuo…“, kazala je razočarana Furtula za Dnevni avaz i dodala da je dan kasnije s njom kontaktirao veliki broj kolega pružajući joj podršku.

Sve joj je još teže palo jer su uspjeli dovesti Davisa u emisiju u 22 sata dan pred njegovo obraćanje u Parlamentu BiH.

Poslije emisije, ponovo mu se izvinila, bilo joj je neugodno, a on joj je rekao da se ne sekira i da se takve stvari dešavaju.

Direktor BHT 1 Milenko Vočkić napominje da je na probi za emisiju sve bilo uredu, da je Davis čuo prijevod vijesti pred sam razgovor, a onda su počeli problemi…

"Pokušaj ovako, onako, muka je trajala četiri minute. Jednostavno, tehnika nije uspjela uspostaviti vezu. Nešto se pokvarilo, a sada istražujemo šta. Uzet ćemo izjave da utvrdimo šta je stvarna greška. Programski je nanesena velika šteta, zbog tehnike smo se obrukali i treba poduzeti sve da se takvo što ne dešava“, kaže Vočkić.

(Dnevni avaz)
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

anamo 'vamo wrote:Četverominutna muka u "Temi dana" na BHT-u

"Tema dana“ BHT1 koja je preksinoć emitirana u redovnom terminu od 22 sata ostat će upamćena po velikim tehničkim problemima zbog kojih nije bio realiziran intervju s gostom te emisije, generalnim sekretarom Vijeća Evrope Terryjem Davisom.

Nakon uvodnih vijesti, uživo je trebao početi razgovor urednice emisije Vanje Furtule i Davisa, ali se ispostavilo da slušalice ne rade. Gost nije mogao čuti prijevod te komunikacija između njega i Furtule nije uspostavljena. Nakon nekoliko minuta improviziranja u eteru, pokušaja otklanjanja kvara, "natezanja“, Furtula je odjavila emisiju.

"Lično sam zadovoljna kako sam reagovala. Preživjevši stres, tri minute u eteru uživo… Pokušala sam, u jednom trenutku Davis je nešto čuo…“, kazala je razočarana Furtula za Dnevni avaz i dodala da je dan kasnije s njom kontaktirao veliki broj kolega pružajući joj podršku.

Sve joj je još teže palo jer su uspjeli dovesti Davisa u emisiju u 22 sata dan pred njegovo obraćanje u Parlamentu BiH.

Poslije emisije, ponovo mu se izvinila, bilo joj je neugodno, a on joj je rekao da se ne sekira i da se takve stvari dešavaju.

Direktor BHT 1 Milenko Vočkić napominje da je na probi za emisiju sve bilo uredu, da je Davis čuo prijevod vijesti pred sam razgovor, a onda su počeli problemi…

"Pokušaj ovako, onako, muka je trajala četiri minute. Jednostavno, tehnika nije uspjela uspostaviti vezu. Nešto se pokvarilo, a sada istražujemo šta. Uzet ćemo izjave da utvrdimo šta je stvarna greška. Programski je nanesena velika šteta, zbog tehnike smo se obrukali i treba poduzeti sve da se takvo što ne dešava“, kaže Vočkić.

(Dnevni avaz)
Ko im je kriv kad zapošljavaju ljude koji ne znaju beknut' ni jedan jezik osim svog. A upitno je znaju li i taj...
sulesavic

Post by sulesavic »

Bonnie-Clydova mala wrote: Ko im je kriv kad zapo¹ljavaju ljude koji ne znaju beknut' ni jedan jezik osim svog. A upitno je znaju li i taj...
A engleski (ili bilo koji drugi) se uèi na? Je li ¾urnalistici?
Bonnie-Clydova mala

sulesavic wrote:
Bonnie-Clydova mala wrote: Ko im je kriv kad zapošljavaju ljude koji ne znaju beknut' ni jedan jezik osim svog. A upitno je znaju li i taj...
A engleski (ili bilo koji drugi) se uči na? Je li žurnalistici?
Pa bar u osnovnoj i srednoj...
sulesavic

Post by sulesavic »

Kakva crna osnovna i srednja ¹kola?
Bonnie-Clydova mala

pa majka mu stara...
Post Reply