Siriju destabiizuje izrael, kao i citav region.
Jedan hirurski rez je dole potreban...
Na kakav hirurski rez aludiras?Dont Klaun wrote:Zdravo drugari!![]()
Siriju destabiizuje izrael, kao i citav region.
Jedan hirurski rez je dole potreban...
Angelina Jolie: "Svijet treba da interveniše kako bi se zaustavilo nasilje u Siriji"
A. B. | 18. 02. 2012. • 20:50
Američka filmska zvijezda Angelina Jolie izjavila je da svijet treba da interveniše kako bi se zaustavilo nasilje u Siriji i osudila Rusiju i Kinu jer su uložile veto na prijedlog rezolucije Savjeta bezbjednosti UN kojom se osuđuje režim u Damasku.
"Mislim da je Sirija, nažalost, došla do tačke u kojoj je apsolutno neophodna neka vrsta intervencije", rekla je Jolie u intervjuu za TV Al Džazira Balkan.
Angelina je nedavno boravila u Sarajevu, na premijeri svog režiserskog prvijenca "U zemlji krvi i meda", filma koji govori o događajima tokom rata u BiH i koji je izazvao burna i oprečna reagovanja u regionu. Ona je kazala da je njen film "poziv na buđenje" kako bi se spriječile strahote poput sadašnjih u Siriji, navodi AFP.
"U ovom trenutku, jednostavno moramo da zaustavimo praksu ubijanja civila" u Siriji, rekla je Jolie, ambasador dobre volje Visokog komesarijata UN za izbjeglice.
Ne navodeći eksplicitno Rusiju i Kinu, ona je osudila "one države koje su odabrale da ne intervenišu" u Siriji uprkos "globalnim naporima". Prema tvrdnjama aktivista organizacija za zaštitu ljudskih prava, više hiljada ljudi izgubilo je život u Siriji od marta 2011, kada je počelo nasilno obračunavanje režima predsjednika Bašara el Asada sa neistomišljenicima.
PRIJATELJUEl_comadante wrote:ovaj je to sada pokazao kao najgpri u smislu da ubija vlastiti narod. recimo Gadafi nije ubijao narod u ovolikoj mjeri kao ovaj. i sada vidim licemjerni svijet koji je intervenisao zbog manjih stvari u Libiji a sada sute umjesto da odmah posalju vojsku ili barem da ovim sto se bune nekako daju oruzije pa nek sami izbore se kad NATO vec nece...
jedina informacija koju covjek dobiva od sirije i libije jeste preko tv i novina... ali haj znadni dali su ti podatci tacni?El_comadante wrote:ovaj je to sada pokazao kao najgpri u smislu da ubija vlastiti narod. recimo Gadafi nije ubijao narod u ovolikoj mjeri kao ovaj. i sada vidim licemjerni svijet koji je intervenisao zbog manjih stvari u Libiji a sada sute umjesto da odmah posalju vojsku ili barem da ovim sto se bune nekako daju oruzije pa nek sami izbore se kad NATO vec nece...
sasvim slučajno nije tačno ovo što kažeš jer poznajem par ljudi koji mi govore npr. znam jednog sirijca koji se redovne čuje sa svojima u Siriji i zna kakva je situacija, a što se tiče Libije isto tako znam par ljudi koji su radili dole pa i za vrijeme sukopa pa tako znam malo više nego samo preko medija i CNNa.liberty02 wrote:jedina informacija koju covjek dobiva od sirije i libije jeste preko tv i novina... ali haj znadni dali su ti podatci tacni?El_comadante wrote:ovaj je to sada pokazao kao najgpri u smislu da ubija vlastiti narod. recimo Gadafi nije ubijao narod u ovolikoj mjeri kao ovaj. i sada vidim licemjerni svijet koji je intervenisao zbog manjih stvari u Libiji a sada sute umjesto da odmah posalju vojsku ili barem da ovim sto se bune nekako daju oruzije pa nek sami izbore se kad NATO vec nece...
kako znamo i kako je cnn pokazo da se lahko manipulisu podatci itd..
Obicna izmisljotina. Obzirom na cinjenicu da si poprilicno upoznat sa situacijom u regiji, ovo zasigurno nije omaska sa tvoje strane vec svjesno siris stvari za koje znas da nisu istina.bogoljub wrote:PRIJATELJU
situacija je takva da ni oni najpametniji ne znaju šta i kuda.
situacija je potpuno obrnuta na odnosu ovoga kako si je sada ti opisao.
Godinu dana imamo islamsko buđenje u arapskom svijetu, gdje Amerika nije hajala za ovo niti je imala odgovora.
islamski nazovi alimi takođe.
Sada kada je u pitanju Asad koji je otvoreni neprijatelj Amerike, 107 alima diže svoj glas i kaže da je haram biti sa Asadom, dok u istom momentu vojska država iz kojih dolaze nam ovi alimi ubija ljude u Bahrejnu. Tamo ne treba fetva, neka se ubijaju, zašto, zato što su protivnici Amerike, a ovi alimi su najveći poslušnici. AFERIM IM BILO I OVOG I ONOG SVIJETA!
Hajd sto nemaju interneta ali sto zive vec 45 godina pod vanrednim stanjem i policijskim satom. I onda se nadje neko da kaze kako je njima ustvari super samo je to sve americka propaganda. Naravno da ima zemalja u kojima je i gore i u kojima su rezimi naklonjeni amerima ali to ne opravdava Asadov rezim niti ono sto cini vlastitom narodu.Sve do jednom dok narod ne pocne naplacivati stare dugove.Baudelaire wrote:Ja stvarno mrzim američku konkvistadorsku politiku, ali ljudi moji, koje je rješenje sirijske krize? Da komplet svijet ostane po strani i pusti da Asad rješava probleme na svoj način? Da Izrael nastavi finansirati i naoružavati određene frakcije i napravi građanski rat? Najlakše je tuđu borbu za ljudska prava nazivati veleizdajom, ali zapitajte se malo da li bi i sami voljeli da živite bez interneta i bez mnogih drugih sloboda.
Heh, RTarzuhal wrote:Jel neko već naveo vijest koju su objavili na Russian Today (prvi put, haman, tako otvoreno da učine) da Ameri, zajedno sa Saudijom, Katarom (kao finansijerima) pripremaju da ubace 10.000 libijskih boraca u Siriju? I da su Assadove snage uhapsile više od 20-ak turskih oficira ubačenih da obuče revolucionare? I da su engleski špijuni odavno na terenu? I da će čak i američka pješadija ući u Siriju?
saso mange..
Nije nužno budala ko to kaže. Sirija je, ipak, nešto drukčija varijanta, bolnija. Asadov aparat je jak, nije snaga u nekakvom Beššaru. Zatim, znali su šta ih čeka, imali su koliko-toliko vremena za neku pripremu (ne mislim tu toliko vojno-tehničku, o tome se ne može pričati..). Rusija nije ovako stala u odbranu Libije kao što je jest u slučaju Sirije. Sirijiski režim je jedini od arapskih zemalja saveznik Iranu i Iran ne želi da to padne, a nije se sikirao za pad Gadafija, itd. Nije sve ni u geografskom položaju...jon_jovi wrote:Geostrateški Sirija je okružena Turskom, Irakoma (Američka vojska je tuden), prozapadne sahanlize iz Jordana, nisu sigurni ni od Libana, Izrael da i ne govorim, i neka budala izvali kako je Sirija u boljoj poziciji od Libije.