Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
vedomedo

#151 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vedomedo »

Brko sa svojih 25. ili 30. godina stvari skroz ozbiljno posmatra. :thumbup:
A kolko je nas bilo kojih smo recimo sredinom 90-tihu Grazu ili Becu sa susretom s domacim djevojkama i njihovim nesto "laksim" moralnim predstavama gotov izgubili kompas. Mislim kod mene nije
bilo toliko ali znam slucajeva gdje se ljudi po 3-4 mjeseca ne javljaju niti ocu niti majci.
Momci skroz bili otisli u nekom pogresnom smjeru....
zemo_online

#152 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by zemo_online »

Karajic10 wrote:Unaprijed se izvinjavam na mogucim gramatickim i ostalim greskama u ovom pocetnom postu, ali hitno je pa hocu da na brzinu procitam vasa misljenja. Zahvaljujem se unaprijed i, molim vas, replicirajte samo ako ozbiljno zelite pomoci.

Imam 24 godine i zivim u Americi zajedno sa roditeljima. Imam djevojku, Amerikanku, s kojom sam u vezi nesto preko 15 mjeseci. Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno. Posto se ja skolujem, meni nije do toga da trosim novac koji sam godinama stedio za skolu... na neki stan koji mi trenutno nije potreban jer zivim sa roditeljima. I, sjeo sam sa roditeljima prije neki dan i porazgovarao o svemu. Oni nisu za to da se ja selim a, sto ja do prije neki dan nisam znao, ne zele ni da eventualno zenim djevojku koja nije "nasa". Majka mi kaze da nije ni zamisliti mogla da ce joj jedini sin jednog dana ozeniti neku djevojku sa kojom ona ne moze razgovarati (jer mi majka ne govori engleski). Dakle, sta da radim? Da pokusam nauciti djevojku bosanski jezik, ili da se rastanem sa njom i eventualno jednog dana ozenim neku "nasu"...?

bolje nasa ali bi je trebo sto brze potrazit jer bi moglo biti kasno.
pustopoljina

#153 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by pustopoljina »

covjek to nije napisao. ali ako ti nisi u stanju skrolati i procitati sta je napisao, onda je sva diskusija izlisna.

opet ti film pravis :-)
pa ima takvih i stranaca :-)

osim toga, ako nisi trula bogatasica, ne znam koje drzavljanstvo da imas: peglanje, kuhanje i pranje ti ne gine. djeca takodjer. to sto neko ne pravi burek, ne znaci da ne pravi lazanje ili punjenu gusku...
vise je precijenjeno pricati o kucanskim poslovima, kao da niko drugi ne cisti svoju kucu- samo se u bosni ciste kuce, pa se bosanke samo zato uzimaju za zene.
Sezam

#154 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Sezam »

vedomedo wrote:Brko sa svojih 25. ili 30. godina stvari skroz ozbiljno posmatra. :thumbup:
A kolko je nas bilo kojih smo recimo sredinom 90-tihu Grazu ili Becu sa susretom s domacim djevojkama i njihovim nesto "laksim" moralnim predstavama gotov izgubili kompas. Mislim kod mene nije
bilo toliko ali znam slucajeva gdje se ljudi po 3-4 mjeseca ne javljaju niti ocu niti majci.

:shock:

Pa ko im je prevodio za to vrijeme? :?

:mrgreen:
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#155 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by carlos acosta »

pustopoljina wrote:
Sezam wrote:
pustopoljina wrote:inace...brko mudro zbori :) :kiss: :)

inace...brko napamet prica o onome sto ne zna.

Ne radi se ovdje da mala ima 19 godina, da je roditelji TJERAJU iz kuce :lol: nego covjek fino napisao da mu mater nije sretna sa eventualnim brakom sa strankinjom.

Tebi Karajicu sve najbolje, ali ako ti i tvoja mater mislite da cete u 21.om vijeku u Americi uspjeti naci zenu koja je voljna da ti cijeli zivot kuha, pere i pegla dok ti ganjas visoke doiplome, bogam ces se nacekati do svadbe. A bogami takvih vise nema ni u Bosni.

Postoje kvalitetni porodicni zivoti i izvan konzervativnih bosanskih okvira.
ovo je psihoanaliza :-) i imputiranje svacega necega :-) i LICNI stav iz NJEGOVOG SVIJETA.
postavljac teme je fino napisao da je podugo u vezi sa amerikankom (a sad ce mu sezam reci da se moze i biti i sa nekim drugim, osim sa bosankom). nigdje nije napisao da zeli da mu zena pere, pegla, pushi...nego da ta djevojka vise voli nacin na koji zivi njegova porodica, nego njena.
nigdje nije napisao da mu majka zeli roba za zenu, nego da zeli nasu (i pod tim ne misli iskljucivo na bosnjakinju, nego ono bezvezno...kako ce pricati sa snahom).
a sezam je napisao citav film.

ne bi rekao da je to bas tako bezazleno, samo ono kako cu pricati sa njom
i ti isto tako imputiras da ona samo zeli nasu, isto tako neko moze iz njegovog uvodnog posta zakljuciti da mozda zeli muslimanku
mi to ne mozemo znati, a zna se kakvi su stariji ljudi, posebno na prostorima balkana, daj nasu, nemoj onu anamo,
mozemo se praviti budale i reci da nije tako, mislim svejedno mi je

uostalom i da joj je svejedno jel bosnjakinja ili srpkinja il hrvatica, da stvarno zeli neku koja prica nas jezik, to je opet sebicno sa njene strane, mozda je ova amerikanka zena njegovog zivota, a eto svekrva bi da moze popit kafu sa njom i naglabati, i stoga je spremna da sinu sjebe vezu
Sezam

#156 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Sezam »

pustopoljina wrote:covjek to nije napisao. ali ako ti nisi u stanju skrolati i procitati sta je napisao, onda je sva diskusija izlisna.

opet ti film pravis :-)
pa ima takvih i stranaca :-)

osim toga, ako nisi trula bogatasica, ne znam koje drzavljanstvo da imas: peglanje, kuhanje i pranje ti ne gine. djeca takodjer. to sto neko ne pravi burek, ne znaci da ne pravi lazanje ili punjenu gusku...
vise je precijenjeno pricati o kucanskim poslovima, kao da niko drugi ne cisti svoju kucu- samo se u bosni ciste kuce, pa se bosanke samo zato uzimaju za zene.
Pravio ja filmove, ne pravio, tako ce mu biti.

Ako njemu sa 24 nije stalo da se osamostali :lol: nego mu jeftinije studirati od kuce, posteno. Ali nakon toga slijedi, ma sto bi ja selio uopste sad kad imam posao, pa onda sto bih se uopste selio sad kad sam u ozbiljnoj vezi, nego cu dovesti zenu u kucu...e sad koja je to vrsta zene koja u danasnje vrijeme hoce zivjeti sa svekrom i svekrvom? Vrlo malo je takvih.

Ja mislim da Karajic treba razluciti hoce li po pitanju zena slusati sebe ili mater, pa ako skonta da ce slusat mater, nek onda ne zamajava bespotrebno ovu trenutnu curu. Nije lijepo, a ni kulturno.
vedomedo

#157 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vedomedo »

Sezam wrote:
vedomedo wrote:Brko sa svojih 25. ili 30. godina stvari skroz ozbiljno posmatra. :thumbup:

Ko da je to koga interesovalu u ono vrijeme. :D

Inace dobro vam kaze pustopoljina citajte pazljivo prethodne postove i nemojte vise u off topic :wink:
Azerty

#158 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Azerty »

Samo neko izvan pameti moze i pomisliti da ozeni neku djevojku koja nije naseg soja!
ljubav_aha

#159 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by ljubav_aha »

Karajic10 wrote:Unaprijed se izvinjavam na mogucim gramatickim i ostalim greskama u ovom pocetnom postu, ali hitno je pa hocu da na brzinu procitam vasa misljenja. Zahvaljujem se unaprijed i, molim vas, replicirajte samo ako ozbiljno zelite pomoci.

Imam 24 godine i zivim u Americi zajedno sa roditeljima. Imam djevojku, Amerikanku, s kojom sam u vezi nesto preko 15 mjeseci. Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno. Posto se ja skolujem, meni nije do toga da trosim novac koji sam godinama stedio za skolu... na neki stan koji mi trenutno nije potreban jer zivim sa roditeljima. I, sjeo sam sa roditeljima prije neki dan i porazgovarao o svemu. Oni nisu za to da se ja selim a, sto ja do prije neki dan nisam znao, ne zele ni da eventualno zenim djevojku koja nije "nasa". Majka mi kaze da nije ni zamisliti mogla da ce joj jedini sin jednog dana ozeniti neku djevojku sa kojom ona ne moze razgovarati (jer mi majka ne govori engleski). Dakle, sta da radim? Da pokusam nauciti djevojku bosanski jezik, ili da se rastanem sa njom i eventualno jednog dana ozenim neku "nasu"...?
aha,znaci,djevojka vrsi pritisak na tebe,a njeni roditleji na nju :!:

amerikacni,koje licno poznajem,imaju svoju djecu kod sebe ,a djeca se skoluju na faksu,ako su u istom gradu,slucaj sa njenim rodtieljima je klasa amerikanca koji nemaju nabolje realcije sa djetetom,zar se ona ne skoluje,hh,ko kupuje stan , ona ili njeni roditleji , jer djevojka sa 19 godina kupuje sebi stan,je vrlo impresivno

ako si pametan,ostani kod roditelja,skoluj se,a tako ces najbolje upoznati djevojku prema njenim rekacijama ;-)

mozda tvoji roditelji nisu jednostavno odusevljeni da se zenis sa osobom od 19 godina
Sezam

#160 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Sezam »

vedomedo wrote:
Sezam wrote:

Ko da je to koga interesovalu u ono vrijeme. :D

Inace dobro vam kaze pustopoljina citajte pazljivo prethodne postove i nemojte vise u off topic :wink:
Mozda bi ti trebao pazljivije citati drug. Mislio sam na oca i majku. :mrgreen:
Sezam

#161 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Sezam »

Azerty wrote:Samo neko izvan pameti moze i pomisliti da ozeni neku djevojku koja nije naseg soja!
To je to. Mislim da je vrijeme da se ova tema zatvori. :lol:
snaga_znanja

#162 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by snaga_znanja »

Hmmm... Hmmmm...

Jebo me svak' ako si i ti i ta tvoja mater pri zdravoj pameti.

Em ti mater nije naucila engleski i jos ti koji ides pitat po forumima za ovakve savjete.

Mislio sam da sam na ovom forumu sve dozivio ali ovo fakat pomice granice.

Btw. cita li mama jos price pred spavanje?
pustopoljina

#163 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by pustopoljina »

@carlos
lik je to napisao. pa nemam ja ekskluzivne informacije iz njihove kuce. sve pise.
naravno da je sebicno, ali se i desava...i zato smatram da mu brko nije nista pogresno rekao.
@sezam...
cisto sumnjam da ja ne bih studirala od kuce, a da zivim u gradu u kojem je fakultet :-)
pa onda niko iz sarajeva nije normalan :-) ili beca :-) , cuj, ides se zavaliti 400 km ili eur za neku gajbu da bi bio samostalan, a starci ti je placaju :-) a tvoja soba u stanu prazna. da mi je vidjeti te roditelje koji bi to isfinancirali, a i nekoga ko bi pored faksa isao raditi samo da plati stanarinu :-)

vala dosta i od mene.
ljubav_aha

#164 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by ljubav_aha »

almir1011 wrote:Ovako, iz iskustva da ti kažem koju. Kao prvo, ne ženi tvoja majka tu djevojku, nego ti. Drugo, to što živiš sa roditeljima, ajd ok, da si u Bosni, pa da si fakat pritegnut sa svim, ne kažem da nisi tamo u finansijskim problemima, već da je u Americi normalno da se osamostališ oko 20-te godine, pa vjerujem da i ta djevojka očekuje od tebe da počnete da živite zajedno. Treće, ako sad dozvoliš da ti roditelji utiču na život, možeš komotno zaboraviti da će te ta djevojka ikad smatrati osobom na koju se može oslonuti, osobom čvrstog karaktera i osobom koja zna šta želi. To su jako bitne (između ostalog) osobine koje žene traže kod muškarca.
Ti vidim da si rastrgan između nje i roditelja. Znam da se ljubav prema roditeljima ne može mjeriti ni prema kakvoj djevojci, ali pazi, ne živiš vječno sa roditeljima, ne žive ni oni vječno. Znam da je teško nanijeti bol roditelju, ali vjeuj mi ako sad dopustiš da se bilo ko mješa u tvoj život, bilo to posao, brak ili nešto treće, nikad nećeš biti rahat, niti ćeš imati osjećaj za slobodno razmišljanje. Moj ti je savjet, ma koliko se oni protivili, ako voliš djevojku, ako te ona voli, završi tu školu, i odmah traži bilo kakav posao i uselite se zajedno. Nisu amerikanke zlatne, ali istini za volju, nisu više ni bosanke, pogotovo ove tvojih godina. Vjerujem da ne provodiš puno vremena ovamo pa i ne znaš kako je. Naravno, ima cura za poželjeti i u Bosni, ali nemoj da ti to bude mjerilo.
Opet ti kažem, nisi više dijete, ne dozvoli bilo kome da ti kaže šta "treba" ili šta "moraš" da uradiš, jer to se tiče tebe, tvog života i tvoje djevojke/žene. Isreno, nemoj se ljutiti, ali mislim da si malo blesav što si ovo stavio na forum, ali ja sam bio u istoj situaciji prije dvije godine i htio sam da zadovoljim i volju roditelja i volju svoje djevojke sa kojom sam bio zaručen, i shvatio sam kad smo se rastali da nisam mogao "jednom guzicom na dvije stolice". Dobro izvagaj šta dobijaš a šta gubiš, nije to mala odluka da se osamostališ, ali pazi, jednom kad se ode od roditelja, ne očekuj da te prime nazad tek tako, i jednom kada padneš pod njihovu volju, ne očekuj da te bilo koja žena vidi kao stabilno i pouzdanog muškarca. Budi muško i uradi šta ti želiš!
Sretno!
aha,a sto je normlano,uzmu stan,pukne veza,vrate se kuci ,ne moze osoba od 20 finansijki samostlano placati stan ako pukne veza :D 20godisnja osoba u SAD vlro rijetko uzima smaostalno odgovornsot za stan ;-)
Sezam

#165 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Sezam »

snaga_znanja wrote:Hmmm... Hmmmm...

Jebo me svak' ako si i ti i ta tvoja mater pri zdravoj pameti.

Em ti mater nije naucila engleski i jos ti koji ides pitat po forumima za ovakve savjete.

Mislio sam da sam na ovom forumu sve dozivio ali ovo fakat pomice granice.

Btw. cita li mama jos price pred spavanje?
Podgrijava carape u mikrovalnoj u hladna zimska jutra. :-D
ljubav_aha

#166 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by ljubav_aha »

sladak_ko_med wrote: ja sam 4 godine bio u vezi sa austrijankom a i dan danas ne znam njemački
ljubav_aha

#167 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by ljubav_aha »

Ridjobrki wrote:Realniji naslov teme bi bio ''Joe i Jane hoće da me mladog ožene'' al' eto huda mati bošnjačka vazda kriva...
:lol: amerikanci nasli dobru priliku,dobru skolvanu osobu koja nema svoj stav :|
ljubav_aha

#168 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by ljubav_aha »

Karajic10 wrote:Hvala vam svima na preporukama i iznesenim misljenjima. Jos uvijek sam neodlucan... Najvise me emocije vuku ka njoj; volim je - a voli i ona mene. Kad kazem 'emocije', mislim na cinjenicu da je ona iz porodice koja je, moze se reci, kontra moje; kod mene se rijetko roditelji svadjaju, ja i sestra ih postujemo, itd... jednostavno receno, mir i sloga vladaju u nasem domu. Kod njih je drugacije... i otkad je ona pocela sa mnom da se vidja, poceo joj se svidjati nas porodicni nacin zivota vise nego njihov, tj prosjecan Americki (porodicni) nacin zivljenja. Prije, otprilike, dvije ili tri sedmice mi je cak, plakajuci, rekla kako bi sve dala samo da jednog dana ima porodicu kao sto ja imam... Mislim cak i da cijeni moju majku vise nego svoju; moja majka kuha, pere, pegla, i sve od sebe daje da smo mi sretni. (A za vas koji kritizirate moju majku jer ne zna engleski jezik: moja majka ima mene i moju sestru... i oboje smo spremni da zivot za nju polozimo, a ne da joj prevedemo kad nesto zatreba, sto je i maksimum koji joj, u vezi engleskog jezika, treba.) Ali, da se vratim problemu, beskrajno volim i postujem svoje roditelje; porodica je za mene svetinja... trenutno su to otac i majka, a eventualno ce se ta ideologija prosiriti i na moju djecu i suprugu. Moja bi majka prihvatila ovu djevojku kad bi ja odlucio da ostanem sa njom i da eventualno zapocnemo porodicu zajedno, jer svaka majka voli svog sina... Ali, posto ja volim i cijenim svoju majku, meni bi mnogo znacilo da moja supruga moze da sjedne i porazgovara sa mojom majkom, makar na pet, deset minuta. Sta mislite o ideji da ona zapocne uciti nas jezik? (Izrazila je zelju da bi to htjela.) Hvala unaprijed i molim vas ponovo, iznesite misljenja samo ukoliko zelite pomoci...

znala sam :|
vedomedo

#169 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vedomedo »

ljubav_aha wrote:
sladak_ko_med wrote: ja sam 4 godine bio u vezi sa austrijankom a i dan danas ne znam njemački
Ni meni ovo nije bilo jasno ali vidim mladji je momak pa da ne kaze da ga provociram.

Inace ja drukcije ne bih ni naucio Njemacki, para sa kurs nisam imao. :D
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#170 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by carlos acosta »

ljubav_aha wrote:

to je ono sto edo maajka kaze, samo se gledamo i j....o i gledamo i j.....o :D
ljubav_aha

#171 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by ljubav_aha »

vox-populi wrote:Ostani sa mamom, nemoj se nikada zeniti...
ne zezaj vox,ozeniti 19godisnju osobu iz problematicne porodice,kojoj je brak bjekstvo od trenutnih problema
ljubav_aha

#172 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by ljubav_aha »

PalaSa Marsa wrote:Normala je na zapadu da se osoba osamostali sa 17, 18, 19 pa nadalje godina. I naravno da u tome ako nadje nekog da ga gura je to samo plus za osobu koja trazi, to jes' osamostaljuje se. :mrgreen:
:D :lol: :thumbup:

probali su i nasi bosanci,pa cim veze puknu,natrag kuci :D
vedomedo

#173 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vedomedo »

carlos acosta wrote:
ljubav_aha wrote:

to je ono sto edo maajka kaze, samo se gledamo i j....o i gledamo i j.....o :D
Vala je i za to par tehnickih izraza morao naucit...inace ne ide. :D
ljubav_aha

#174 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by ljubav_aha »

dječak sa šibicama wrote:Eskimi su inace cuveni po Masterima.

Ja cijeli zivot izgleda zivim u zabludi da su za zajednicki zivot osnovni poreduvjeti ljubav, poznavanje prirode i drustva tj. jedno drugoga, razumijevanje, postovanje i slicne ocito besmislice.
u sustini da,ali treba zadovoljiti i druge elemente,ili radi 8 ili 16 sati,sa ili bez skole,biraj :D
Sir Jack Daniels

#175 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Sir Jack Daniels »

Ma brate, nemoj se lancima vezat tako rano jebote, pa mlaaad si tebraaaaa .. ostavi to sve, nek se malo o'ladi, pa onda vidi sta ces, al rano je za to .. Life is just about to come for you ;) :bih:
Locked