Zeludac(problemi vezani za njega)
Moderator: anex
- idealnolosa
#151 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Znam da nemogu znati.Pa sta moze biti ako nije zeludac a boli me zeludac i nadimam se 
-
LaCici
#152 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Toliko stranica ubjedjivanja da treba otici, meni je vec pocela ici na zivce.
- idealnolosa
#153 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Sama sebi idem na zivce.Sve kontam,kupicu ja ovaj caj mozda prestane,onda 2 dana normalno nema bolova ni nadutosti,kazem eto ga uredu je.Onda se opet pojavi ja kontam-ma to sam sigurno brzo jela,proci se.Onda opet prestane.Onda 2 dana nije boljelo i sinoc me zaboli od gladi.Kupim jedan perec i zaboli me kao da sam ko zna sta pojela.I ja ono kontam-mozda sam brzo jela jer sam jela u hodu,tesko mi palo.Jutros opet ne boli,i sve tako hoda.Jos cvajeva pijem kao da sam cisterna-kantarion,verem,i sve ostale
-
LaCici
#154 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ne valja pretjerivati ni sa cajevima. Nemoj se uvrijediti na moj post, ali zaista ne razumijem da se mozes patiti toliko, umjesto da fino odes, strpis se 5 minuta i konacno znas u cemu je problem. To mi nikako nije jasno. 
- Not My Idea
#155 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
davno neko pametan rece na temi, da tebe stvarno boli otisla bi ti...mani se te price- boli pa prodje, pijem cajeve bla bla. zeludac kad boli danima, sedmicama-covjek bi uradio i najgori nalaz na svijetu. ljudi ti fino napisali savjete i preporuke a ti po svom..
neka tebe, ti pij cajeve, kukaj ovdje, pisi svaki dan kako te boli, nadaj se da ce ti neko magicnim postom otklonit bol...
neka tebe, ti pij cajeve, kukaj ovdje, pisi svaki dan kako te boli, nadaj se da ce ti neko magicnim postom otklonit bol...
- idealnolosa
#156 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
E fazon vjerovatno i jeste u tome sto me ne boli svaki dan vec na preskake zato i ne idem.
- vertigo24
#157 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
madnessa...citala sam puno toga o hijatalnoj herniji...ja nebi rekla da mene sad nesto puno boli i ziga...to kod mene... je vise neko kao probadanje...ali ne smeta to meni toliko...podnosljivo je..meni najvise smeta gusenje a i penje mi se ta kiselina kroz jednjak....zamisli samo kad mi se sastave taj kiselinski zelucani reflux i zucna kiselina tj. bilijarni reflux...pa se obje pocnu penjati i nadrazivati jednjak....ama da crknem...pila sam ja i controloc-e...ziptanole-e...rupurut...jedem bademe...cajeve razne...i opet nista...nema pravila...nekad mi se cini da me vise zeza na prazan stomak...da imam vise problema sa kiselinom i da me vise gusi...a gusi non stop....navece me budi mucnina....idem u wc i povracam....iako i ja spavam na 2...3 jastuka pa mi se vrat ukoci....pa onda masiraj drugi dan...vratne zile...madnessa wrote:
Hijatalna hernija može davati simptome srčanog udara, a kako ti to opisuješ baš izgleda tako. I mene od želuca žiga na sve strane u gornjem dijelu torza i sto posto sam sigurna da je to od hernije, jer se obično dešava kada jedem previše ili ako ne jedem. Još kad tome dodaš želučanu kiselinu koja pokušava da se penje kroz jednjak dovoljno da ti se život smuči.
Pokušajte se baviti i fizičkom aktivnošću, barem šetnjom, kako biste ubrzali metabolizam i regulisali varenje, time i lučenje kiseline. Smanjenje kilaže isto utiče na pritisak na želudac, pa su i simptomi blaži (vjerujte, 12kg lakša od dijagnoze i puno manje problema).
upravo to radim....bavim se fizickom aktivnoscu...setam...u zgradi nemam lift pa svaki dan odem do trgovine,,,ako nista drugo...,sto se tice kilaze punackija sam ....a i prije kad sam bila normalna...(prosle godine)....imala sam problema sa ovim..tako da stvarno ne znam kako stvari da drzim pod kontrolom,,,,
idealnolosa.....gastroskopija je nista u odnosu na kolonoskopiju....a i kolonoskopija nije toliki bauk....gastroskopija ti ne traje ni 5 minuta....meni se cinilo par sekundi da je trajala...
sto se tice tih pregleda...ne plasim se ni jednog....ja se vise plasim sta ce doktor reci...i molim boga da bude sve ok....tako da ti je i moj savjet...uzmes fino uputnicu i na pregled....bitno ti je samo da se ne pomjeras i vrtis kad ti budu gurali tu cijev...i zamisli kako se suncas i uzivas na plazi
- idealnolosa
#158 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Mislim da cu zaista uraditi.A sta je kolonoskopija necu valjda i tu ici?
-
Strpljiva
#159 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ima li neko bolove kako ova hladnoća nastupi? To primijetim početkom svake zime.
- vertigo24
#160 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
idealnolosa wrote:Mislim da cu zaista uraditi.A sta je kolonoskopija necu valjda i tu ici?
ma samo naprijed...uradis to i mirna...barem bi trebala znati sta je u pitanju...gastroenterolog ce ti dati odgovarajucu terapiju i tako...
ovdje ti pise sta je kolonoskopija...
http://bs.wikipedia.org/wiki/Kolonoskopija
- idealnolosa
#161 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Koliko vidim ovdje nije puno ljudi islo na tu kolonoskopiju.Sto da ja idemvertigo24 wrote:idealnolosa wrote:Mislim da cu zaista uraditi.A sta je kolonoskopija necu valjda i tu ici?
ma samo naprijed...uradis to i mirna...barem bi trebala znati sta je u pitanju...gastroenterolog ce ti dati odgovarajucu terapiju i tako...
- vertigo24
#163 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
idealnolosa wrote:Koliko vidim ovdje nije puno ljudi islo na tu kolonoskopiju.Sto da ja idemvertigo24 wrote:idealnolosa wrote:Mislim da cu zaista uraditi.A sta je kolonoskopija necu valjda i tu ici?
haahahahhahaa...bas si me nasmijala...nisi me skontala...kazem samo naprijed za gastroskopiju...kakva kolonoskopija...
ja sam je 2x radila )kolonoskopiju)...i prezivjela...
- madnessa
#164 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Kakve strahote ljudi sve preživljavaju, pa na uspiju se izboriti. Ti bi radije da se patiš umjesto da fino odeš i to konačno odradiš. Normala da te ne boli konstantno stomak, ali kad zaboli baš zaboli. Naročito navečer boli, a preko dana kada je čovjek aktivniji i ne boli toliko. Još ono pojela kiflu, pa je zaboljelo. Pa gdje neće! To se vari k'o kamen. Moraš baš imati jak želudac da variš suhu hranu. Imam osjećaj da ti je više lijeno otići nego što te je strah.
@vertigo24: Uh kod tebe je baš zeznuto. Ja imam slabu kiselinu za razliku od tebe. Nije ti nimalo lako. Moraš baš paziti šta jedeš da bi spriječila prekomjerno lučenje kiseline. Možda da odeš do nutricioniste (imaju dvije doktorice u Vrazovoj) da ti prepiše jelovnik u kome će se nalaziti namirnice koje ne izazivaju lučenje. Malo i guglaj o takvoj hrani. To ti može biti od velikog značaja. Istu sam dijetu držala kada sam morala obnavljati sluznicu (bez krastavica, paprika, kupusa, kelja, brokolija, graha, što manje hljeba itd.). Meni je pomogla i tibetanska gljivica, jer mi je regulisala probavu i probiotici iz kefira su mi pomagali u terapiji.
@vertigo24: Uh kod tebe je baš zeznuto. Ja imam slabu kiselinu za razliku od tebe. Nije ti nimalo lako. Moraš baš paziti šta jedeš da bi spriječila prekomjerno lučenje kiseline. Možda da odeš do nutricioniste (imaju dvije doktorice u Vrazovoj) da ti prepiše jelovnik u kome će se nalaziti namirnice koje ne izazivaju lučenje. Malo i guglaj o takvoj hrani. To ti može biti od velikog značaja. Istu sam dijetu držala kada sam morala obnavljati sluznicu (bez krastavica, paprika, kupusa, kelja, brokolija, graha, što manje hljeba itd.). Meni je pomogla i tibetanska gljivica, jer mi je regulisala probavu i probiotici iz kefira su mi pomagali u terapiji.
- pardon
#165 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
eh...radila sam gastroskopiju u prosli ponedeljak...ma nije ugodno to mogu reci,al ne boli to je sigurno.
moji problemi su bili sa kiselinom ali svakodnevno i to na svu mogucu hranu,od toga me je i grlo stalno boljelo i bilo upaljeno.radila sam test na HB i bio je povisen.
dobila sam felix i tri vrste antibiotika,a uz to i prolife ampule da ne bi doslo do proljeva.evo sedam dana pijem terapiju i nemam nikakvih problema sa zeludcem.
ja sam isla privatno u sanasu i tamo sam platila gastroskopiju 100 km,a za one dosta strasljive ima rjesenje,postoji solucija da ga uspavaju na dvije minute i to je to.
sretno!!
moji problemi su bili sa kiselinom ali svakodnevno i to na svu mogucu hranu,od toga me je i grlo stalno boljelo i bilo upaljeno.radila sam test na HB i bio je povisen.
dobila sam felix i tri vrste antibiotika,a uz to i prolife ampule da ne bi doslo do proljeva.evo sedam dana pijem terapiju i nemam nikakvih problema sa zeludcem.
ja sam isla privatno u sanasu i tamo sam platila gastroskopiju 100 km,a za one dosta strasljive ima rjesenje,postoji solucija da ga uspavaju na dvije minute i to je to.
sretno!!
- madnessa
#166 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ja sam pajkila...pardon wrote:eh...radila sam gastroskopiju u prosli ponedeljak...ma nije ugodno to mogu reci,al ne boli to je sigurno.
sretno!!

- idealnolosa
#167 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Lako je tebi kada si prespavala pregled.Ja cu ipak kada dobijem platu otici ali necu spavati
A da li se preko ultrazvuka abdomena vidi idtsa na zelucu?
- madnessa
#168 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ih napatila sam se ja prije nego sam odlučila da malo prilegnem i odmorim...idealnolosa wrote:Lako je tebi kada si prespavala pregled.Ja cu ipak kada dobijem platu otici ali necu spavatiA da li se preko ultrazvuka abdomena vidi idtsa na zelucu?
UZ ti je bacanje para, ako hoćeš pravu dijagnozu... Njim možeš vidjeti položaj želuca i ništa više...
- idealnolosa
#169 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Tako sam i pretpostavljala.Mada sam cula od jedne djevojke da su joj preko UZ vidjeli cir.Ipak znam da je gastroskopija najvalidniji pregled i evo garant necu biti kukavica da ga uradim.Jedino sto ce mi eto biti tesko jeste da necu moci jesti do 3 ili do 5.Hajde mogu ja i da ne jedem ali ko ce bez kafe
-
Rale11
#170 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Htedoh pitati jos nesto. pored tih simptome peckanja iz grudnog kosa i ostalih simptoma, da li iko ima te cudne simptome osecaja neko titranja u abdomenu...negde u grudima i oko zeluca....i taj neki cudan osecaj da na momente nemate dovoljno vazduha i da morate vise da udahnete, blage vrtoglavice, cudnan osecaj pri izdisanju ili je to sve stvar psihe i nervoze? Ja sam po prilici hipohondrican....
- vazi
#171 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
rale, stres i sekiracija, nervoza mozda?
nadji nasto za opustanje, neku fizicku aktivnost ali drzi se toga redovno pa onda vidi.
nadji nasto za opustanje, neku fizicku aktivnost ali drzi se toga redovno pa onda vidi.
-
Rale11
#172 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
lecio sam se ja od anksioznosti i depresije i panicnih napada..ali izgleda da se sve to vratilo uz pojacane simptome i pojacanu dozu hipohondrije.
- idealnolosa
#173 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Mene 2 dana nije zabolio zeludac.Koja ljepota kada ne boli 
-
Missgreenn
#174 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Joj suosjećam sa svima, ja non stop imam problema sa želucem. Meni jedino Cola pomaže. A inače mogu povratiti u trenutku, jako rijetko mi sjeda bilo kakva hrana... Ma teški problemi. Ne znam šta je s onim gutanjem krede - malo je odvratno, ali ništa ne boli.
- Not My Idea
#175 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
ja stvarno ne znam jel ti zahebajes narod il sta.Missgreenn wrote:Joj suosjećam sa svima, ja non stop imam problema sa želucem. Meni jedino Cola pomaže. A inače mogu povratiti u trenutku, jako rijetko mi sjeda bilo kakva hrana... Ma teški problemi. Ne znam šta je s onim gutanjem krede - malo je odvratno, ali ništa ne boli.
tamo onoj curi sto ima problema s dlakama po licu savjetujes da ih skida voskom?! a ovdje, ljudima s zelucanim problemima savjetujes da piju Colu?! mogu shvatit da si rekla kiselu vodu za varenje al Colu