Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Autobus

#151 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Autobus »

splend wrote:Haj da i ja napisem, ovaj forum mi je poslijednja nada. Nezaposlen sam skoro 14 mjeseci, sreca mi je da sam upisao master, pa sam trenutno na drugoj godini.

Strucna sprema: Bakalaureat menadzmenta- ekonomskog smjera
Trenutno sam na postdiplomskom, smjer: finansijski menadžment
Poznavanje rada na racunaru
Poznavanje Engleskog i Njemačkog jezika
Posjedujem vozacku dozvolu 7 godina
Zašto ne ganjaš ove firme za anketiranje, prodaju i sl. na njemačkom jeziku?

Naravno, moraš znati jezik perfektno, ali tu bukvalno uvijek ima posla koliko sam ja upoznat.
splend

#152 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by splend »

.
Last edited by splend on 24/10/2012 12:50, edited 1 time in total.
Autobus

#153 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Autobus »

splend wrote:
prijavljivao sam se prosle godine. kao sto si rekao, jezik se mora znati perfektno. ja sam bio u njemackoj 2.5 godine, do 95, znam dobro jezik, ali nisam ispunjavao uslove koje oni traze. ucio sam ga poslije i u gimnaziji 4 godine. bukvalno, moras se predstavit k'o svabo i tako pricati, to vec nisam u stanju :mrgreen:
Pa šta čekaš? Onaj filozof institut, skupi para, uplati i vježbaj.

Koliko znam ovaj posao je plaćen između 700 i 1200 KM, što je solidna plata u našim uslovima. Posao nije težak, jeste glup, ali nije težak, imaš klimu, sjediš u finoj fotelji, solidan telefon i pričaš. Većina firmi su u centralnom dijelu Capajeba.

Naravno, razumijem ako ti nije ovo najbolji izbor, ja se divim ljudima koji rade ovakav posao.
zizi bizi

#154 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by zizi bizi »

Kozmetička kompanija traži više promotra/vizažista (m/ž) za honoraran posao-Promocija dekorativnih i preparativnih proizvoda u maloprodajnim objektima na području cijele BiH.

Uslovi redovan student

CV sa slikom slati na adresu:
[email protected]

Prijave slati do 10.11.2011. godine.
Cholina_Lokica

#155 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Cholina_Lokica »

http://posao.ba/job.php?user=a8f20dfdad ... obID=58176

Evo jedan za ove bez radnog iskustva
mali Ninja

#156 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali Ninja »

Cholina_Lokica wrote:http://posao.ba/job.php?user=a8f20dfdad ... obID=58176

stavljanje linkova sa www.posao.ba je beskorisno, ko god trazi posao prvo ce tu pogledati, a da ne govorim da li ce dobiti ikakav odgovor.
konkretno za ovaj posao sam poslao aplikaciju preko maila, poštom i nazvao. nisam dobio nista, tako da, trazite dalje :-D
Cholina_Lokica

#157 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Cholina_Lokica »

mali Ninja wrote:
Cholina_Lokica wrote:http://posao.ba/job.php?user=a8f20dfdad ... obID=58176

stavljanje linkova sa http://www.posao.ba je beskorisno, ko god trazi posao prvo ce tu pogledati, a da ne govorim da li ce dobiti ikakav odgovor.
konkretno za ovaj posao sam poslao aplikaciju preko maila, poštom i nazvao. nisam dobio nista, tako da, trazite dalje :-D
A sta ja znam vidjeh, pa reko znam da su kukali neki ovdje oko ovog iskustva, a sta znas mozda je nekome promakao :D
azurna_obala

#158 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by azurna_obala »

ahuseino

#159 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ahuseino »

Ne znam jel' aplikabilno (ako je zamisao teme zaposljavanje samo u BiH).

Zaposljavam(o) 20 - 50 inzenjera (mashinskih-desigh, mashinskih-analysis/CFD/HT/FEA, mashinskih-systems, elektricnih-board/circuit design, elektricnih-power distribution, elektricnih RF/MW design, elektricnih-systems).

Semiconductor industry
Boston area.

Jeviti se meni na pp.

Takodjer, ako treba kome u USA pomoc u pisanju resumea... u polju inzenjerstva, moze mi se javiti. Imam nesto malo iskustva :P :-)
mimsy

#160 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mimsy »

[quote="mimsy"]Evo da se i ja tuspasim!
Zavrsen Ekonomski fakultet po starom nastavnom planu i programu,medjunarodni smjer.
Engleski - odlicno,upotrebljavam svakodnevno u govoru i pismu.
Softver- odlicno poznajem MS Windows, MS Office (Word, Excel, Outlook Express,...)
Aktivan vozac 5-6 godina,posjedujem vlastiti automobil.

Dodatne aktivnosti:Ferijalna praksa-FIC - Foreign Investors Council,AIESEC(Kreiranje i sprovođenje konferencija i projekata),Radio 202-volonter 7 godina(Voditelj i kreator autorske emisije, vijesti i zabavnog programa),Crossroad II Project - Starting Business seminar-ucesnik

Mjesto prebivalista:Sarajevo

Sta ocekujem? Pripravnicki u struci po mogucnosti,mada sam otvoren za sve opcije. :)[/quote]
.
cappy_tempo

#161 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by cappy_tempo »

posto sam u privatluku tacnije stari je,a mene maltretira :mrgreen: iskustvo vecinski traze jer prvo sto privatnika samo pare zanimaju i ako ne moze odraditi neki posao na vrijeme gubi pare,a i mogucnost da izgubi kupca,a ima i varijanta sto se mom starom desilo da frajera iz energetske skole uzme na praksu dok se doticni skolovao i onda poslje skole ga zaposli sa platom,prijavljen i slicno. doticni je gurao 800+KM platu kao obicni elektricar sa zavrsene 3 godine zanata da bi sad kad je cijela drzava haman stala pa tako i gradjevina pa i moja firma doticni frajer se fino pokupio i otisao iz firme uz neke recenice koje zasluzuju metak u celo (nije problem odlazak zbog manjka posla i plate nego kako je otisao i kako se "zahvalio" sto je naucio sve zivo o ovom poslu). mom starom mrak na oci padne kad skonta da mene sad mora uciti poslu (dzaba knjige i profesori kad je praksa majka svega),a zamislite kako bi tek bilo da mu kazem "e imam ja jarana ili nekog sa foruma,zavrsio je to i to al nema bas iskustva" i frajer bi odma reko "nemoj se zajebavati i fataj se posla" :mrgreen: . sad je vecinski kriza po firmama barem ove sto imaju veze sa gradjevinom pa je direktorima najvaznije da neko ima iskustva oko toga i da sto manje vremena trosi na ucenje jer valja izvuci firmu iz minusa. ovo je glavni razlog zasto se vec heftu kontam bil okacio mail firme pa da saljete CV ili da odavde skinem jedan pa da prosljedim starom.

kako god pratim ja ovu temu i ako zatreba kakav radnik bit cete obavjesteni :D
Dr.Cuddy

#162 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Dr.Cuddy »

Budući da je bio Open Day za Qatar Airways koliko se sjećam u Sarajevu, sljedeća najbliža destinacija je Zagreb, ukoliko ko ima mogućnosti i afiniteta:
You are most welcome to attend our open day/ CV Submission Recruitment Campaign in all destinations without any invitation letter.

Please note that all expenses incurred by you to attend any recruitment campaign will not be the responsibility of Qatar Airways.

Short listed candidates will be required to attend further interview processes over the next two or three days.

What to expect

If you want to meet us , please make sure to be on-time, wear business attire and be yourself.

Ladies - Knee length skirt and short sleeve blouse. Hair neatly tied back.

Gentlemen - Business suit with neck tie

Please bring your CV in English personally along with full length and passport size photographs.

We are looking for candidates with good interpersonal skills that raise to our 5-star service level.

Zagreb,
Croatia 05-Nov-2011 0900 Sheraton Zagreb Hotel - Zagreb, 10000 Croatia - OPEN DAY
mali Ninja

#163 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali Ninja »

cappy_tempo wrote:posto sam u privatluku tacnije stari je,a mene maltretira :mrgreen: iskustvo vecinski traze jer prvo sto privatnika samo pare zanimaju i ako ne moze odraditi neki posao na vrijeme gubi pare,a i mogucnost da izgubi kupca,a ima i varijanta sto se mom starom desilo da frajera iz energetske skole uzme na praksu dok se doticni skolovao i onda poslje skole ga zaposli sa platom,prijavljen i slicno. doticni je gurao 800+KM platu kao obicni elektricar sa zavrsene 3 godine zanata da bi sad kad je cijela drzava haman stala pa tako i gradjevina pa i moja firma doticni frajer se fino pokupio i otisao iz firme uz neke recenice koje zasluzuju metak u celo (nije problem odlazak zbog manjka posla i plate nego kako je otisao i kako se "zahvalio" sto je naucio sve zivo o ovom poslu). mom starom mrak na oci padne kad skonta da mene sad mora uciti poslu (dzaba knjige i profesori kad je praksa majka svega),a zamislite kako bi tek bilo da mu kazem "e imam ja jarana ili nekog sa foruma,zavrsio je to i to al nema bas iskustva" i frajer bi odma reko "nemoj se zajebavati i fataj se posla" :mrgreen: . sad je vecinski kriza po firmama barem ove sto imaju veze sa gradjevinom pa je direktorima najvaznije da neko ima iskustva oko toga i da sto manje vremena trosi na ucenje jer valja izvuci firmu iz minusa. ovo je glavni razlog zasto se vec heftu kontam bil okacio mail firme pa da saljete CV ili da odavde skinem jedan pa da prosljedim starom.

kako god pratim ja ovu temu i ako zatreba kakav radnik bit cete obavjesteni :D
šefe pitaj starog trebal mu neko da nosa kablove, alat, mašine, da štema buši ruši kida čupa razvlači dovlači sprema itd, radim sve za cvajnciku dnevno :-D
cappy_tempo

#164 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by cappy_tempo »

bit ce bit ce dok ga ufatim kad nije srklet :mrgreen:
WgPosao

#165 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by WgPosao »

Potreban web dizajner (mogućnost prijema u stalni radni odnos).

Uslovi:
• Kreativnost i smisao sa dizajn,
• Dobro znanje Engleskog jezika
• HTML, CSS, Photoshop
• Wordpress, Jquery, PHP

Biografiju i portfolio radova slati isključivo putem maila: [email protected]
mali Ninja

#166 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali Ninja »

cappy_tempo wrote:bit ce bit ce dok ga ufatim kad nije srklet :mrgreen:
zaboravio sam reci da znam neke osnove oko struje, razvodio sam neke uticnice i sijalice po kuci vecinom solo :)
ema_

#167 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ema_ »

Ako neko od ovih nezaposlenih ima caddy ili manji kombi, ili mu babo ima, ili može posuditi nečiji na dan :D , trebao bi jedan prijevoz stvari u novembru, Sarajevo-Cazin, plaćeno gorivo + 100 kaem. (valjda je to dobra dnevnica :zoka: ).

Prijave na pp.
Ady88

#168 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Ady88 »

Treba mi mala pomoc, naime, izgubio sam pravo na zdravstveno osiguranje i jedini nacin da ponovo ostvarim isto je da se zaposlim i da me vlasnik prijavi mjesec dana, a zatim da mi da otkaz. Zanima me ima li neko od forumasa ko bi mi pomogao tj. da ima svoju firmu, manju radnju, nebitno, samo da se moze radnik prijaviti.
Dakle, ja bih sve troskove platio ukoliko naravno nisu preveliki posto nisam detaljno upucen oko toga, a isto tako ukoliko vam treba radnik (nebitno kakav je posao u pitanju) rado bih radio citav mjesec besplatno samo da budem prijavljen posto ne znam vise sta da radim, u dosta teskoj sam situaciji kako nema posla ali zdravstveno osiguranje mi je prioritet pa bih volio makar to zavrsiti :| .
Mozete me kontaktirati na PP, ukoliko neko bude spreman pomoci ili bude trebalo vise informacija a ispod cu ukratko napisati "ko sam, š'a sam, sučim sam se bavio" :mrgreen: :lol:

- Strucna sprema: Imam dvije :mrgreen: Trogodisnja i cetverogodisnja PTT Tehnicar
- Poznavanje rada na racunaru (MS Office, Internet, Corel Draw, PhotoShop, Windows, Linux, Web Design)
. Poznavanje Engleskog jezika i Francuski pasivno
- Vozacka dozvola B kategorije
- Mogu reci da sam vrijedna i odgovorna osoba, isto tako nebitno je o kakvom poslu se radi, prihvatam sve ponude

Hvala puno unaprijed na odgovoru a ja nestrpljivo cekam i nadam se novim porukama u inbox-u :-D
semmy

#169 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by semmy »

potrebna kozmeticarka koja zna raditi i menikir, geliranje i nadogradnju noktiju.
(mogucnost prijema u stalni radni odnos).
Mariella

#170 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Mariella »

Gdje je sad ona sto se zalila na sve zivo :roll:

Evo joj nesto vezano za Kemiju pa nek se zaposli vise da drugima prestane zvocat :D :D

http://www.posao.ba/job.php?jobID=58401
jedna tamo

#171 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by jedna tamo »

:lol: tu je ona
hvala al ja sam već napisala na ovoj temi da sam dobila posao, radim već dvije sedmice i zasad sam zadovoljna :D
Bakir1

#172 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Bakir1 »

ne bih da prisjedam na muku ljudima koji su dugo bez posla,ali evo par ideja i licnih primjera kako covjek sebi moze zaraditi minimalnu platu.
licno i dan danas,kruzim ulicama grada u kojem zivim i pocesto spazim neregistrovano auto,raspitam se malo,utvrdim osnovno i procjenim,da li kupiti ili ne.
ima dovoljno oglasnika da mozete odrediti vrijednost necega tj bilo cega a posebno automobila,ukoliko se ne razumijete u materiju,stojim Vam na raspolaganju za sve savjete.
ukoliko kupujem auto prvo gledam nabavnu cijenu,prodajnu svoju cijenu i tudje prodajne cijene.moja je uvijek i do 30 % niza od tih cijena a nabavna mora biti,barem kod mene,i do 50% niza jer mi se tako rizik isplati.
do sada sam kupio preko 50 automobila koji su kostali u rasponu od 50 do 100 KM,otpad placa cca 350 KM po automobilu,kupite odvezete 20 km i zaradite i do 250 KM po jednom autu.
gledajte i ucite o vrijednostima stvari,ljudi previse cesto ne znaju stvarnu vrijednost stvari pa prodaju za bagatelu a i Vi mozete prodati za istu bagatelu uvecanu za svoj procenat.
u gradu Sarajevo,ima dovoljno bogatih ljudi da neke stvari daju za mizeriju samo da ih se rijese.
savjet nece pomoci svakome to znam,ali ako pomogne jednom od Vas biti ce dobro.
ja licno i dan danas bez obzira na posao koji hvala Bogu imam,kupujem prodajem preprodajem sve vezano za aute jer tu materiju poznajem i volim,a siguran sam da neko od Vas ima hobi i dosta saznanja o odredjenim stvarima koja moze itekako dobro unovciti.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#173 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Toto »

Bakir1 wrote:ne bih da prisjedam na muku ljudima koji su dugo bez posla,ali evo par ideja i licnih primjera kako covjek sebi moze zaraditi minimalnu platu.
licno i dan danas,kruzim ulicama grada u kojem zivim i pocesto spazim neregistrovano auto,raspitam se malo,utvrdim osnovno i procjenim,da li kupiti ili ne.
ima dovoljno oglasnika da mozete odrediti vrijednost necega tj bilo cega a posebno automobila,ukoliko se ne razumijete u materiju,stojim Vam na raspolaganju za sve savjete.
ukoliko kupujem auto prvo gledam nabavnu cijenu,prodajnu svoju cijenu i tudje prodajne cijene.moja je uvijek i do 30 % niza od tih cijena a nabavna mora biti,barem kod mene,i do 50% niza jer mi se tako rizik isplati.
do sada sam kupio preko 50 automobila koji su kostali u rasponu od 50 do 100 KM,otpad placa cca 350 KM po automobilu,kupite odvezete 20 km i zaradite i do 250 KM po jednom autu.
gledajte i ucite o vrijednostima stvari,ljudi previse cesto ne znaju stvarnu vrijednost stvari pa prodaju za bagatelu a i Vi mozete prodati za istu bagatelu uvecanu za svoj procenat.
u gradu Sarajevo,ima dovoljno bogatih ljudi da neke stvari daju za mizeriju samo da ih se rijese.
savjet nece pomoci svakome to znam,ali ako pomogne jednom od Vas biti ce dobro.
ja licno i dan danas bez obzira na posao koji hvala Bogu imam,kupujem prodajem preprodajem sve vezano za aute jer tu materiju poznajem i volim,a siguran sam da neko od Vas ima hobi i dosta saznanja o odredjenim stvarima koja moze itekako dobro unovciti.
:thumbup: :thumbup:
ko umiuje njemu dvije :mrgreen:
pa taman i plate
Bakir1

#174 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Bakir1 »

Toto wrote:
:thumbup: :thumbup:
ko umiuje njemu dvije :mrgreen:
pa taman i plate
ne umijem nista kako ljudi umiju,ali reci cu ovako,jedno vrijeme sam znao skupiti i do 500 praznih tonera koje sam placao po 1 KM / kom a prodavao ih opet po 5 KM/ kom i to nakupcu. :D
vise nemam slobodnog vremena kako bih volio i cime bi se sve bavio. :-D
Mariella

#175 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Mariella »

jedna tamo wrote::lol: tu je ona
hvala al ja sam već napisala na ovoj temi da sam dobila posao, radim već dvije sedmice i zasad sam zadovoljna :D
E hajd cestitam, jos ako si dobila posao zbog ove teme, jos bolje :lol:
Post Reply