Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
winnie

#151 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by winnie »

Ima li na AdmiralM. web platforma kao na Forexu ili baš moram instalirati aplikaciju?
Danas sam krenuo sa demo Forexom i ako ne budem previše razočaran mislim da sam našao novi hobi. :)

Ali pošto uglavnom preporučujete AdmiralM. (a i ne daje mi se 100 eurića za pravi račun) volio bih tu da otvorim pravi račun.

I za kraj, možda tražim previše, ali idealna bi mi bila neka symbian aplikacija za ovo :)

Hvala!
Skeptic604

#152 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Ja na Admiral-u nisam nasao web platformu,nego je tamo meni se cini pisalo da je uslov instalirati meta trader 4....

Na FXlider-u omoguceno je oboje,web platforma i preko meta trader-a...

Zato sam rekao da mi je Admiral komplikovan,jer na FXlider-u je puno puno organizovaniji i pregledniji interfejs,ima raznih boja ugodnih za oko,bar meni,dok sa Meta traderom imam problema,izgleda mi nekako zastarjelo,nema ugodnih boja,ugodne grafike...
Forex

#153 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Sceptic, koji instrument je bio zatvoren? Da nisu dionice? Njima moš trgovat samo kad je otvorena američka berza, od 15:30 do 22:00.

Meta trader možda izgleda komplikovano, ali nikako nije zastario. Nedavno je izašla verzija 5, mnogi kažu daleko najnaprednija platforma za forex. A to šta nije šarena je najmanje bitno :)

Winie, mislim da nema aplikacije za symbian, barem ja nisam čuo da ima.

A sa forexom nikako nećeš biti razočaran, doslovno svake sekunde se nešto događa, a skoro svaki bitan događaj iz svijeta pruža priliku za zaradu, bilo na valutama, dionicama, nafti, zlatu! :)
Skeptic604

#154 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Ja htjeo da kupim crude oil,kad poruka izlazila "market is closed" i tako par puta..

Ma nisam mislio zastario u tehnoloskom smislu,nego interfejs izgleda staro,barem meni...

Nego forex jesi ti sta ulovio ovih dana na forexu :pliska:
zznnnnn

#155 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by zznnnnn »

Pozdrav,

citajuci ovu temu sam poceo istrazivati o forexu, citati, uciti..uglavnom na engleskom jeziku je sva literatura, malo mi teze ide sa kontanjem ovih strucnih izraza ali eto snalazi se, sada trazim knjigu od admiral marketsa na nasem jeziku nazalost neuspjesno valjda cu je naci ovih dana..

moze li mi neko od vas iskusnijih objasniti otvaranje demo racuna i sta je sve potrebno za njega, i nosi li ikakve rizike da se zavalim posto vidim da se moraju dati adresa, ime prezime, broj telefona ??

hvaala
Skeptic604

#156 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Nema nikakvih rizika,trgujes normalno sve,ali nemas novca fizicki niti primas novac,postoji samo virtualni novac,koji ti oni daju na demo racunu,fxlider daje 100.000 eura na demo racunu,i sa kojim postupas kao sa stvarnim novcen...

Bez pola godine provedenih na demo racunu nemoj ni pomisljati da otvaras live racun,to je moje misljenje..

Ja sam tek desetak dana na Demo racunu,i namjeravam barem provesti pola godine jos na demo racunu....

Moj ti je savjet da trazis informacije po forumima gdje se iskusni trgovci na Forexu sastaju,pricaju,a da izbjegavas informacije koje ti daju brokerske kuce,jer budimo realni nece brokerske kuce govoriti kako trziste nije za 99,99% ljudi na ovom svijetu,sto ce sami sebe skakati u kontradiktornost,bolje je reci "procitajte recenice i postanite forex trgovac"

Nikad ne prihvataj informacije samo iz jednog izvora,uvijek provjeravaj informacije sa najmanje tri razlicita izvora,opet je to moje misljenje...

Pokusaj naci ljude koji su bankrotirali,propali finansijski na forex-u,zbog ovog ili onog razloga,procitaj njihova misljenja,realna iskustva itd itd...

Nemoj traziti samo potvrdne informacije,vise procentualno trazi suprotne informacije od potvrdnih,i to je onda otprilike realna slika...

I prije otvaranja live (stvarnog) racuna,konsultuj se sa najmanje dvije osobe koji su experti u ekonomiji...

To su sve moja licna misljenja..koja ne moraju biti ispravna..

Ako ti neko kaze da je nesto lahko zaraditi,ti slobodno uvecaj tezinu tog posla za 200%,bez ikakvih problema,i dobices realnu sliku...

I znaj da na jednog koji se bogati na Forex-u ili bilo gdje,dolazi 100 ljudi koji gube novac..

Na jednog milionera dolazi 300.000 siromaha

Pozdrav
zznnnnn

#157 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by zznnnnn »

Hvala na informacijama

naravno da ne mislim da cu se obogatiti niti mislim neka prevelika sredstva ulagati u ovo (najverovatnije nikako ulagati), mislio sam cisto da probam pa se mozda i pronadjem, sve sto sada treba su mi neke osnovne informacije posto se sa ovim stvarima srecem prvi put u zivotu :D

dok se jos malo nacitam i izucim kako sve funkcionise otvorit cu demo racun pa cemo diskutovati na forumu kako nam ide ^^
Kinaski

#158 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Kinaski »

Da se upisem
Forex

#159 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

@Sceptic,

izgleda da je isteko futures ugovor na naftu za ovaj mjesec pa treba otvorit novi QMQ3. Moraju stare svaki mjesec pozatvarat da te nebi kad ugovor istekne iz Čikaga zvali i pitali gdje hoćeš da ti dovezu tvojih 20 barela nafte. :lol:

Slabo išlo pecanje zadnjih dana, upeco 50$ na AUD pa popušio 60$ na funti :oops:

Ali neka, bit će bolje. Jel gleda ko zlato? Propada ko da nema dna.

@zzznnnn

za knjigu pitaj korisničku službu Admiral Marketsa, meni su poslali poštom džabe.
zznnnnn

#160 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by zznnnnn »

Forex wrote:@Sceptic,

@zzznnnn

za knjigu pitaj korisničku službu Admiral Marketsa, meni su poslali poštom džabe.
Hvala ti evo poslat ce mi knjigu dzaba :D

Samo da pitam
znaci procitao sam ako npr imam 1000 $ i polugu 1/100 da je to zapravo kao da imam 100k $, i npr ako nesto kupim za te pare i to nesto padne za 1% ja onda imam 99k $ to jest izgubio sam svoj pocetni ulog ovih 99k su brokerovi, sad me interesuje sta ako to nesto sto sam kupio padne npr za 2%, ko snosi trosak tih dodatnih hiljadu dolara i da li je uopste moguce da se to desi ?
winnie

#161 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by winnie »

Ko ovde ima pravi račun i kakva su iskustva?
Kako idu depoziti, može li preko pay-pala, kako se povlače sredstva sa računa itd.?

P.S. meni je drugi dan na demo i uglavnom hvatam terminolgiju (pipsevi, prosjeci, trendovi, H1, H4, M15 itd...)

Nije loše odrađena edukacija na forex-u.
Skeptic604

#162 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Ja im odma kazem,evo moze u bastu,samo mi javite kad kamion sa naftom dolazi da budem kuci :sretan: ,i nemoj da bi zakasnili,niste vi placali naftu nego ja iz svog djepa :lol: :lol: :mrgreen:

Pratim ja zlato,dobio sam ove sedmice oko 500 eura sve skupa na zlatu (demo racun)
Forex

#163 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

@zznnnn

Ne možeš izgubiti ono što nije tvoje, sve se pozatvara kad bi došo na 99K. Ali nikako nemoj tako velike naloge otvarat. Na taj način možeš uduplat račun u dva dana ali i izgubit skoro sve. Za početak, što manji nalozi to bolje.

@Winie
Imam ja više pravih računa i iskustva su jako dobra. Nebo i zemlja u odnosu na Sarajevsku berzu!

Uplate sam radio preko kartica, a isplate na račun u banci, nije bilo problema. Ima i brokera koji u kešu primaju uplate, ali ne bi take preporučio, neka to ide sve preko banaka da je sve čisto.
Goldyna

#164 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Goldyna »

.
sfera

#165 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by sfera »

Pozdrav.
Planiram otvoriti live račun na forexu pa preko koje banke mi preporučujete da idu uplate ili je svejedno.
Do sada sam slabo išta preko banke i uplačivao i nemam nikakvi kartica, samo imam otvoren devizni račun.
Je li se mogu pare preko uplatnice normalno uplatiti na šalteru banke?
Skeptic604

#166 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

A ljudi moji ljudski,opet zatvoren Forex...pa sta zatvaraju vise :lol: :lol:

A ja trzista i ekonomije ljudi moji :mrgreen: :lol: :lol:
Forex

#167 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

@Sceptic, moraju banke malo servere oladit da ne pregore od silnih miliona :lol:

@sfera, može se direktno na šalteru platit, al to ti ovisi na kog naletiš. Mnogi radnici na šalterima nisu nikad radili ovaj tip transakcije pa ne znaju ili kažu da se ne može ili zovu u centralu da pitaju kako i šta.

Ja sam radio transakcije preko Volksbank, al isto im prvi put nije bilo jasno šta ja to upaćujem i zašto.
7pegaz

#168 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by 7pegaz »

Za sve koje zanima forex i koji žele da nauče nešto novo o trgovanju ovim instrumentima neka pogledaju ovaj link jer seminar je besplatan pa tko voli nek izvoli

http://www.admiralmarkets.ba/company_ne ... a-valutama

link za prijavu je http://www.admiralmarkets.ba/education/ ... /register/
Skeptic604

#169 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Ja servera budalastih :lol: :mrgreen:

Nego Forex jesi li sta ulovio ovih par proteklih dana...
Forex

#170 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Ušo sam u sell na USD/JPY na 100,38 i za sad sam u plusu. SL stavio na 100,30 i nemam brige, ako krene dole, zarađujem, ako okrene gore, izbacit će me sa par eura zarade.

A ti?
zemo_online

#171 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by zemo_online »

kolike se provizije placaju na trgovanje valutama?
Skeptic604

#172 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Nisam nikako trgovao ovih dana,zauzet nekim drugim stvarima..valjda cu imati opet vremena da nastavim trgovinu...
Forex

#173 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

@zemo_online

Provizije su jako niske, zapravo razlika između kupovnog i prodajnog kursa.

Ako u banci oćeš zamjenit 1000 dolara u marke možeš da dobiješ 1477 maraka a ako bi isti dan išo to mjenjat za dolare mogo bi dobit samo 961 dolar (to je po današnjem kursu).

A ako bi na forexu išo mijenjat 1000 eura u dolare dobio bi 1290$ i ako pad sekundi kasnije ideš to mjenjat nazad dobio bi 999,90 eura.

Provizije na forexu su niže nego na bilo kojoj drugoj berzi na planeti, a sa našim bankama je smješno uspoređivati.
AdoCka

#174 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by AdoCka »

Trgujem Forexom na live racunu,otvorio sam ga dok je trajala akcija u kojoj je Admiral Markets davao 100 €/130 $.Od marta do danas sam zaradio poveliku sumu novca,sada imam oko 390 $ dolara na racunu,bilo je trunataka kad sam mislio da cu izgubiti sav novac,ali eto srecom (i cinjenicom da trgujem 0.05 kvoti ) nisam :)
quarterback

#175 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by quarterback »

mozda blentavo pitanje ali da li je neko probao "povuci" taj novac, odnosno pretvoriti ga u kes ovdje kod nas i kako ?
Post Reply