Novi Hyundai i40. DA ili NE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hladan.preminger
#151 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
A ruznog auta!!!
- Chemist
#152 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Kako nisu? Da se malo edukujes za promjenu, evo da malo pomognemHonda NSX wrote:
Passat i BMW 3, C klasa, S60 i A4 nisu ista klasa. Možeš primjetiti i po dimenzijama. BMW 3 je hajmo reći "premium kompaktna limuzina". Passat, Monedo i Insignija su sredina klase kompaktnih limuzina, i nude više prostora od bmw 3 i ostalih premium igrača, nešto su jeftiniji ali i ne toliko sposobni na cesti i u zavojima, i sa nešto malo jeftinijim materijalima u unutrašnjosti.
Vožnja u zavojima, tj. dinamika na cesti koju omogućuje auto je nevjerovatno bitan faktor koji većina ljudi slabo razumije. Ali je ključan ljudima koji mnogo voze, znaju voziti u uživaju u vožnji.
http://de.wikipedia.org/wiki/Fahrzeugse ... Bundesamt)
http://de.wikipedia.org/wiki/Mittelklasse
http://de.wikipedia.org/wiki/Fahrzeugse ... ommission)
Pa cilj kategorisanja i jeste da se auta mogu svrstati u neku klasu prema svim svojim osobinama, a ne samo prema duzini...To hoces da kazes da danasnji VW Polo sa svojom duzinom od oko 4 m spada u kompakt klasu samo zato sto je stigao u duzini Golfa II koji je takodjer imao oko 4 m... Opcenito je prisutan trend da auta rastu iz generacije u generaciju. I to ne znaci da Passat samo zato sto je narastao 15 cm u odnosu na BMW ili Passat krajem 90 ih godina odjednom spada u istu klasu kao BMW 5 ili Mercedes E...Peugeot 607 je dug nesto preko 5 m, i ne spada u klasu sa Mercedes S ili BMW 7, vec u klasu ispod...
- Mini_Star
#153 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Konacno sam pregledao video i moram priznati da su mi to, u zadnjih mjesec dana, najgore potrosene 4:23 sekundejohntra wrote:Ma jah, teže je preko mobitela tražiti linkove...![]()
nadam se da ti je dobar mobitel, pa da vidiš jedan klipić o tome kako se neki već boje Hyundaija...![]()
- citroen
#154 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Nije se on prepao,ali zna odakle prijeti najveca opasnost po golfa.,Mini_Star wrote:Konacno sam pregledao video i moram priznati da su mi to, u zadnjih mjesec dana, najgore potrosene 4:23 sekundejohntra wrote:Ma jah, teže je preko mobitela tražiti linkove...![]()
nadam se da ti je dobar mobitel, pa da vidiš jedan klipić o tome kako se neki već boje Hyundaija...![]()
Hoces li mi molim te objasniti sta ovo predsjednik Volkswagena mjeri, kako si skontao da se prepao i sl.? Drhte mu ruke, znoji se, rekao je nesto iz cega si izvukao zakljucak da se prepao?
- Mini_Star
#155 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Jesi li znao da imas moc da znas sta drugi misle? Pogledas youtube klip i odmah znas sta predsjednik Volkswagena misli. WOW kakav talenat i dar. Mozda je covjek u sebi pomislio "kakav shit od kola". 
- citroen
#156 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Takvo razmisljanje moze imati samo balkanceros k'o sto si ti,a ne jedan german,zna on dobro zasto je sjeo u Hyundai i premjeravao.,Mini_Star wrote:Jesi li znao da imas moc da znas sta drugi misle? Pogledas youtube klip i odmah znas sta predsjednik Volkswagena misli. WOW kakav talenat i dar. Mozda je covjek u sebi pomislio "kakav shit od kola".
- Mini_Star
#157 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
U nedostatku bilo kakve argumentacije i razumnog odgovora "udaras" konstatacijom tipa "vidi kolika mu je glava". Covjek mjeri, gleda, komentarise (nerazumljivo)... pa sta. Ja na klipu ne vidim da je ocaran automobilom kao i da je preplasen. Ne vidim ni da nije. Mozda mu se svidja, a mozda i ne. Ne razumijem kako jedan ovakav klip moze uopste biti bilo kakav argument. Sjeli ljudi u i40, mjere, razgledaju i komentarisu kao sto bi razgledali i komentarisali svi normalni ljudi.citroen wrote:Takvo razmisljanje moze imati samo balkanceros k'o sto si ti,a ne jedan german,zna on dobro zasto je sjeo u Hyundai i premjeravao.,Mini_Star wrote:Jesi li znao da imas moc da znas sta drugi misle? Pogledas youtube klip i odmah znas sta predsjednik Volkswagena misli. WOW kakav talenat i dar. Mozda je covjek u sebi pomislio "kakav shit od kola".
- Mini_Star
#158 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Na linkovima ispod mozete pogledati poredjenje Golfa i i40. Mada, obzirom na cijenu i40, koji je skuplji od Golfa, na istom sajtu mozete uporediti i40 i Passata.
http://fwd.channel5.com/cars/small-fami ... wagen-golf
http://fwd.channel5.com/cars/large-family/hyundai-i40
http://fwd.channel5.com/cars/large-fami ... n-passat-2
Inace, radi se o sajtu Fifth Gear-a.
P.S. Obratiti paznju na QUALITY & RELIABILITY.
Last edited by Mini_Star on 25/09/2011 22:08, edited 1 time in total.
- citroen
#159 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Ali predsjednik jednog Njemackog proizvodjaca je sjeo u konkurentsjki auto,nije to obicni svijet sto bi rekli..,Mini_Star wrote:U nedostatku bilo kakve argumentacije i razumnog odgovora "udaras" konstatacijom tipa "vidi kolika mu je glava". Covjek mjeri, gleda, komentarise (nerazumljivo)... pa sta. Ja na klipu ne vidim da je ocaran automobilom kao i da je preplasen. Ne vidim ni da nije. Mozda mu se svidja, a mozda i ne. Ne razumijem kako jedan ovakav klip moze uopste biti bilo kakav argument. Sjeli ljudi u i40, mjere, razgledaju i komentarisu kao sto bi razgledali i komentarisali svi normalni ljudi.citroen wrote:Takvo razmisljanje moze imati samo balkanceros k'o sto si ti,a ne jedan german,zna on dobro zasto je sjeo u Hyundai i premjeravao.,Mini_Star wrote:Jesi li znao da imas moc da znas sta drugi misle? Pogledas youtube klip i odmah znas sta predsjednik Volkswagena misli. WOW kakav talenat i dar. Mozda je covjek u sebi pomislio "kakav shit od kola".
- Mini_Star
#160 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Ne razumijem zasto te to cudi. Znaci ako je predsjednik VW-a da bi trebao sjedati samo u VW automobile?! U poslovnom svijetu je sasvim normalna stvar isprobati i konkurentski proizvod. Ne vidim razlog za cudjenje.Ali predsjednik jednog Njemackog proizvodjaca je sjeo u konkurentsjki auto,nije to obicni svijet sto bi rekli..,
- citroen
#161 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
A sto to nije sjeo prije 10 g. u jednog Hyundaia ????Mini_Star wrote:Ne razumijem zasto te to cudi. Znaci ako je predsjednik VW-a da bi trebao sjedati samo u VW automobile?! U poslovnom svijetu je sasvim normalna stvar isprobati i konkurentski proizvod. Ne vidim razlog za cudjenje.Ali predsjednik jednog Njemackog proizvodjaca je sjeo u konkurentsjki auto,nije to obicni svijet sto bi rekli..,
- Mini_Star
#162 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Na linkovima ispod mozes pogledati poredjenje Golfa i i40. Mada, obzirom na cijenu i40, koji je skuplji od Golfa, na istom sajtu mozes uporediti i40 i Passata.citroen wrote:A sto to nije sjeo prije 10 g. u jednog Hyundaia ????Mini_Star wrote:Ne razumijem zasto te to cudi. Znaci ako je predsjednik VW-a da bi trebao sjedati samo u VW automobile?! U poslovnom svijetu je sasvim normalna stvar isprobati i konkurentski proizvod. Ne vidim razlog za cudjenje.Ali predsjednik jednog Njemackog proizvodjaca je sjeo u konkurentsjki auto,nije to obicni svijet sto bi rekli..,![]()
![]()
- citroen
#163 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
@mini star
sve ok,samo mi reci ko moze pricati o kvaliteti i izdrzljivosti hyundai i40 ??? auto tek izaslo na trzsite,za par godina mozda ali sad nidje veze..
Mekana plastika u VW,je li to znak izdrzljiovsti i kvalitete ?! Objsani mi sta sve cini jedno auto kvalitetnim i izdrzljivim ?
sve ok,samo mi reci ko moze pricati o kvaliteti i izdrzljivosti hyundai i40 ??? auto tek izaslo na trzsite,za par godina mozda ali sad nidje veze..
- Mini_Star
#164 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
citroen wrote:@mini star
sve ok,samo mi reci ko moze pricati o kvaliteti i izdrzljivosti hyundai i40 ??? auto tek izaslo na trzsite,za par godina mozda ali sad nidje veze..![]()
Mekana plastika u VW,je li to znak izdrzljiovsti i kvalitete ?! Objsani mi sta sve cini jedno auto kvalitetnim i izdrzljivim ?
Zao mi je sto ne razmislis makar 5 minuta duze prije nego sto odgovoris. Mozda bi makar za mrvicu ispao korektniji i pametniji. Fifth gear je i40 i Golfa testirao istu kolicinu vremena i pod istim uslovima. Zvjezdice koje oznacavaju user rating, a kojih nema kod i40 ne utjecu na konacnu ocjenu. Neko ko ne razumije sta znaci kvalitet i izdrzljivost, i ko mekanu, kvalitetnu plastiku i materijale (High quality materials and soft touch plastics all around the cabin not only look good but should stand the test of time.) nije u stanju da poveze sa kvalitetom, i ko nije u stanju da razumije onako jasnu recenicu ne zavrijedjuje vise moju paznju.
- citroen
#165 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
ja s e izvinjavam profesore sto trosim vase dragocjeno vrijeme na ovom forumu,ali kad opipam plastiku u golfu i i 40 ne viidm tu razliku koju ovi genijalci iz pete brzine predstavljajuMini_Star wrote:citroen wrote:@mini star
sve ok,samo mi reci ko moze pricati o kvaliteti i izdrzljivosti hyundai i40 ??? auto tek izaslo na trzsite,za par godina mozda ali sad nidje veze..![]()
Zao mi je sto ne razmislis makar 5 minuta duze prije nego sto odgovoris. Mozda bi makar za mrvicu ispao korektniji i pametniji. Fifth gear je i40 i Golfa testirao istu kolicinu vremena i pod istim uslovima. Zvjezdice koje oznacavaju user rating, a kojih nema kod i40 ne utjecu na konacnu ocjenu. Neko ko ne razumije sta znaci kvalitet i izdrzljivost, i ko mekanu i kvalitetnu plastiku (High quality materials and soft touch plastics all around the cabin not only look good but should stand the test of time.) nije u stanju da poveze sa kvalitetom, i ko nije u stanju da razumije onako jasnu recenicu ne zavrijedjuje vise moju paznju.
- Zvek
#166 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Ja sam zapazio da je kvalitet materijala u 407 1.6 HDI Comfort i Pasatu 1.9 TDI Trendline isti, a novinari su redovno stavljali Pasata 5.5 kao referencu. Gornji dio armature je od mekse plastike, ili kojeg već materijala, a centralna konzola od tvrde plastike i rekao bih tanke, kao u nekom malom autu. Ono što je na Pasatu dugotrajnije su presvlake sjedišta.
Takođe novinari su popljuvali kvalitet plastike u Stilu, a on je imao iste materijale koji su se ugrađivali u 147 a za koje je bila zaduzena firma koja to radi i za Audi.
Golf IV po meni ima kvalitetniji enterijer od V, tako da dok sam ne isprobam ne vjerujem puno novinarima i zaključcima napisanim u 3 reda.
Takođe novinari su popljuvali kvalitet plastike u Stilu, a on je imao iste materijale koji su se ugrađivali u 147 a za koje je bila zaduzena firma koja to radi i za Audi.
Golf IV po meni ima kvalitetniji enterijer od V, tako da dok sam ne isprobam ne vjerujem puno novinarima i zaključcima napisanim u 3 reda.
- Qler
#167 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Golf 4 je katastrofa sto se tice unutrasnjosti i plastike. Nema ga, ne postoji da ne skripi ona centralna konzola, pogotovo ako je dohvatis koljenom, a moras, jer ako mislis da neko sjedne iza tebe, moras se nabiti naprijed...
- Zvek
#168 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Ja imam suprotno iskustvo, Golf 4 TDI Ocean vs V 1.9 TDI Trendkine. 4 ima bolje materijale, dok se na V oljuštili rukohvati i skunuo gornji dio "kugle" na ručici mjenjača.
- Qler
#169 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Vala ja sam se navozao u postenom broju tih cetvorki, i nema je da ne skripi, ne zvoni, da se nije ogulio rukohvat na vratima, plastika na centralnoj konzoli.. Dok jos uvijek nisam sjeo u peticu kojoj skripi centralni greben, prvenstveno sto je za razliku od onog u 4-ci napravljen od jednog dijela, pa nema spojnica i tanke plastike..
- johntra
#170 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
o ministre, jesi to uhvatio konekciju?
šta ima, ne boji se Winterkorn...što to onda nije ulazio u druge automobile koji su pandan Golfu? ljudi rastu abnormalno...
šta ima, ne boji se Winterkorn...što to onda nije ulazio u druge automobile koji su pandan Golfu? ljudi rastu abnormalno...
Ako se uzme posljednja decenija u razmtranje situacija je još povoljnija po Hyundai. Naime u periodu od 2000. do 2010. godine europsko tržište bilježi blagi rast od 6%, dok Hyundai u istom periodu bilježi rast od gotovo 59%. Najprodavaniji Hyundai model u Europi je trenutno i30, ali dobru prodaju svakako bilježe i modeli ix35 i ix20. Uz nove modele (Veloster, Elantra, i40) Hyundai ekspanzija će se svakako nastaviti i u budućnosti.
Uz kvalitetna vozila i odličan odnos uloženo/dobijeno kao glavni razlozi za Hyundai rast navodi se zadovoljstvo kupaca i briga za kupce, prije svega preko programa 3x5 (pet godina garancije, pet godina pomoći na cesti i pet godina preventivnih pregleda besplatno).
- Mini_Star
#171 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Dobri stari PC. 
Konstatacija ti je bezveze. Odkud znas da nije ulazio? Mislim, izvoditi bilo kakve zakljucke iz onog video klipa je totalna glupost i vodi u klasicno mahalanje. On je mislio, on se prepao i sl.
S druge strane, neki ovdje provlace Golfa 4 i porede ga sa Golfom 5, a ja postavio link na Golfa 6. Koliko god bio dobar ili los Golf 4, on je ipak po pitanju tehnologije 7 godina stariji od Golfa 5, i preko 12 godina od Golfa 6. Cak je i Golf 6 godinu stariji od i40. Velika je to razlika kada se stvari posmatraju sa tehnoloskog napretka. Ako poredite Golfa 4, onda ga poredite sa autima koja su izbacena kada i Golf 4 (1997 ako se ne varam).

Pronašao.
http://www.muskiportal.com/hyundai-rast ... ri-smjene/
Pogledajte ko je izvor informacija pa ce vam sve biti jasno.
Konstatacija ti je bezveze. Odkud znas da nije ulazio? Mislim, izvoditi bilo kakve zakljucke iz onog video klipa je totalna glupost i vodi u klasicno mahalanje. On je mislio, on se prepao i sl.
S druge strane, neki ovdje provlace Golfa 4 i porede ga sa Golfom 5, a ja postavio link na Golfa 6. Koliko god bio dobar ili los Golf 4, on je ipak po pitanju tehnologije 7 godina stariji od Golfa 5, i preko 12 godina od Golfa 6. Cak je i Golf 6 godinu stariji od i40. Velika je to razlika kada se stvari posmatraju sa tehnoloskog napretka. Ako poredite Golfa 4, onda ga poredite sa autima koja su izbacena kada i Golf 4 (1997 ako se ne varam).
Iz koje je ovo brosure podjonjeno?Ako se uzme posljednja decenija u razmtranje situacija je još povoljnija po Hyundai. Naime u periodu od 2000. do 2010. godine europsko tržište bilježi blagi rast od 6%, dok Hyundai u istom periodu bilježi rast od gotovo 59%. Najprodavaniji Hyundai model u Europi je trenutno i30, ali dobru prodaju svakako bilježe i modeli ix35 i ix20. Uz nove modele (Veloster, Elantra, i40) Hyundai ekspanzija će se svakako nastaviti i u budućnosti.
Uz kvalitetna vozila i odličan odnos uloženo/dobijeno kao glavni razlozi za Hyundai rast navodi se zadovoljstvo kupaca i briga za kupce, prije svega preko programa 3x5 (pet godina garancije, pet godina pomoći na cesti i pet godina preventivnih pregleda besplatno).
Pronašao.
http://www.muskiportal.com/hyundai-rast ... ri-smjene/
Pogledajte ko je izvor informacija pa ce vam sve biti jasno.
- johntra
#172 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Hahaha...znači, sad po tebi Hyundai laže i izmišlja? hahaha...ti si meni baš cool... 
- Mini_Star
#173 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
I ti si meni i cool i noob. Ali bas.johntra wrote:Hahaha...znači, sad po tebi Hyundai laže i izmišlja? hahaha...ti si meni baš cool...
Kupovina novog, savremenog automobila odgovarajućeg kvaliteta koji zadovoljava današnje stroge ekološke norme ne mora uvijek biti povezana sa velikim troškovima. XXXXX doo, generalni importer YYYYY-a za Bosnu i Hercegovinu, po veoma povoljnim cijenama nudi širok spektar vozila marke XXXXX. Nova XXXXX vozila, pored veoma prihvatljive cijene i bogate opreme, karakteriše svakodnevna praktičnost i multifunkcionalnost. Uz visok stepen bezbijednosti koju obezbjeđuje putnički program, tu je već sada legendarna prohodnost 4x4 programa terenskih vozila XXXXX.
Pored brzine usluge i kvaliteta u prodaji novih XXXX vozila, firma YYYYYdoo je izrazito ponosna na kvalitet usluga u postprodaji. Vlastiti servis, široka partnerska mreža ovlaštenih dilera i servisera, kao i skladište rezervnih dijelova sa preko 3000 jedinica dostupnih u svakom momentu čine vozača XXXX sigurnim u danas toliko neophodnu mobilnost.
Sta mislis o kojem je automobilu/proizvodjacu rijec? Stavi umjesto XXXX, Hyundai, Fiat (tvoj omiljeni) pa ces, mozda, konacno skontati o cemu govorim.
- johntra
#174 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
Znam ja šta ti misliš, to bar nije teško za skontati...ah, da, zaboravio sam....ti samo vjeruješ kad se tebi nacrta... 
- johntra
#175 Re: Novi Hyundai i40. DA ili NE
evo, da ti i nacrtam....samo ne znam da li ćeš ovo priznati, jer, po tebi, i ovo spada u reklamni materijal i postoji mogućnost da je ovo praaaavo ušminkano od strane Hyundaija....

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us