Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevo63

#151 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

Sutra se i neće pisati o kolapsu :) tema presušila :)
karanana

#152 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by karanana »

a prijedlog sarajevo-x-a?
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#153 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by enko 1964 »

muha_sa wrote:
alibegoa wrote:ovim što zagovaraju bicikla, aha, gdje da ga ostavim, a da ga ne ukradu, jedino da ga unesem u kancelariju.
kod nas u SweCkoj u svakoj ulicici ima onaj metalni parking za biciklA :D
Image

ps.
a ovako bi to izgledalo kod vas dole u SA :D
Image
Ako me sjećanje dobro služi, imao si i ti onomad nekih "biciklističkih" problema. A sad Šwecka pa Šwecka. Pa vidi bolan kako je kod "vas" pesinavo oko bicikla ( fuj ) a kod nas ako ti je biciklo pesinavo, odnesu ga da se opere :D
A_I_

#154 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

muha_sa wrote: ps.
Image
normalno kad je budala vezala samo za prednji tocak koji se za 5 sekundi odvoji od ostatka bicikla :)
Niko ziv ne krade prednje tockove ali vrlo rado ce ovakvim budalama maznut bicikl a snaci se za tocak.
Last edited by A_I_ on 15/09/2011 11:07, edited 1 time in total.
HAVANA

#155 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
alibegoa wrote:ovim što zagovaraju bicikla, aha, gdje da ga ostavim, a da ga ne ukradu, jedino da ga unesem u kancelariju.
Image

ps.
Image

koel wrote:Neznam sta imaju ove pobjeglice da komentarisu stanje u Sarajevu ccccccccc fujjjjjjjj,pobjegli vani pa jos komentarisu o stanju u BiH fujjjjjjjj :bih:

E nek mu je vala neko i reko nesto na ovom forumu. :evil: Šupak jedan,godinama ovde provocira...Ostavio nas kad je najteže bilo i sad jos on nama posta slike iz svedske i nake držače...jebalo ga biciklo...svedsko :evil:
A odveo je i rasku,sredio joj penziju svedsku...dodje ljeti s volvom ovde podjebavat.Treba ga objesit,za muda.Sram ga i stid bilo.
A_I_

#156 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

alibegoa wrote:
A_I_ wrote:
bandera, stubova za znakove, ograda itd. doslovno pun grad :)

Vozaci auta daju stotine i stotine KM za alarme, kandze i budalastine a da bi osigurao bicikl od kradje treba ti max 60KM koliko kosta vrlo kvalitetna D-Lock tj. celicna ojacana sipka u obliku slova D npr. Abus ili Kryptonite.

Image

Za svaki bajk koji kosta preko 300KM itekako se isplati uloziti 50ak KM za sigurnost.
muha_sa wrote: a ovako bi to izgledalo kod vas dole u SA :D
Image
A i da vežem za ram ostajem bez točkova i makar cica.
Tockovi se ne kradu - provjereno :D a za sic ima lijek: stavis lezaj-kuglicu u rupu za imbus i zalijepis :) Ionako malo ko podesava visinu sica u gradskoj voznji.
A i za tockove paranoicnih vlasnika ima lijek - suplji imbus :-D
Last edited by A_I_ on 15/09/2011 11:04, edited 2 times in total.
HAVANA

#157 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by HAVANA »

enko 1964 wrote:
muha_sa wrote:
Image

ps.
Image
Ako me sjećanje dobro služi, imao si i ti onomad nekih "biciklističkih" problema. A sad Šwecka pa Šwecka. Pa vidi bolan kako je kod "vas" pesinavo oko bicikla ( fuj ) a kod nas ako ti je biciklo pesinavo, odnesu ga da se opere :D

Jes,jes,imo je.Kaznilo ga jer je vozio u suprotnom smjeru u sred carsije.I nek je.A sad fol kulturan.Haj u svedskoj vozi u suprotnom smjeru,pash vidit.
sarajevo63

#158 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

Mu Ha oživio temu
enko 1964

#159 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by enko 1964 »

HAVANA wrote:
enko 1964 wrote:
muha_sa wrote: kod nas u SweCkoj u svakoj ulicici ima onaj metalni parking za biciklA :D
Image

ps.
Image

Jes,jes,imo je.Kaznilo ga jer je vozio u suprotnom smjeru u sred carsije.I nek je.A sad fol kulturan.Haj u svedskoj vozi u suprotnom smjeru,pash vidit.
Ni one olovke više ne treba kupovat' od njega, taman da same zadaće pišu.
HAVANA

#160 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by HAVANA »

To je posebna priča.Skuplja po svedskoj ko pomoc ucenicima u bih a onda ih ovde prodaje. Šatro penzioner. :evil:
Simple Man

#161 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Simple Man »

Ako me sjećanje dobro služi, imao si i ti onomad nekih "biciklističkih" problema. A sad Šwecka pa Šwecka. Pa vidi bolan kako je kod "vas" pesinavo oko bicikla ( fuj ) a kod nas ako ti je biciklo pesinavo, odnesu ga da se opere :D[/quote][/quote]

Jel' ovo na biciklu cirilicom pise Sarajevo ? :bih:
breuer

#162 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by breuer »

nedo ti bog ostaviti biciklo u londonu...
HAVANA

#163 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by HAVANA »

:shock: :lol: Jes,jes...vazda on tako...podmece cirilicu. :lol:
enko 1964

#164 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by enko 1964 »

HAVANA wrote::shock: :lol: Jes,jes...vazda on tako...podmece cirilicu. :lol:
A ne! To je ispalo potpuno slučajno. Ova bicikla su bila namijenjena kao pomoć djeci iz susjednog grada i na drugoj strani bicikla, ćirilicom je pisalo "I LOVE ISTOČNO..." :D
Sasvim slučajno je tokom transporta nestao neutvrđen broj bicikla i Šwecka policija o tome vodi opsežnu istragu.
Sumnja se da je u nestanak umiješan jedan sarajevski penzioner sa povremenim boravkom u ovoj prijateljskoj zemlji. :lol:
Simple Man

#165 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Simple Man »

enko 1964 wrote:
A ne! To je ispalo potpuno slučajno. Ova bicikla su bila namijenjena kao pomoć djeci iz susjednog grada i na drugoj strani bicikla, ćirilicom je pisalo "I LOVE ISTOČNO..." :D
Sasvim slučajno je tokom transporta nestao neutvrđen broj bicikla i Šwecka policija o tome vodi opsežnu istragu.
Sumnja se da je u nestanak umiješan jedan sarajevski penzioner sa povremenim boravkom u ovoj prijateljskoj zemlji. :lol:
:lol: :lol:
popajic

#166 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by popajic »

enko 1964 wrote:
:D
da postane stalna dijaspora , Muhini belaji bi nas doveli do hladnog rata sa Sweckom :D
nosara

#167 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by nosara »

Ne bih da vam kvarima zabavu, samo zelim da nataknem kantonalnu vlast i da porucim ekipi iz ministarstva za saobracaj da im se i dalje, svakodnevno, sjecam blize i dalje rodbine... :D

A sad nastavite sa zajebancijom... :roll:
Last edited by nosara on 15/09/2011 14:46, edited 1 time in total.
drndalo

#168 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by drndalo »

Ja se uvijek rado pridruzujem lijepim zeljama bilo kojoj Vlasti, posebno onima zaglavljenim u minskom polju, pjesmom:"Ucini bar jedan pogresan korak"...
nookey

#169 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by nookey »

Radovi će biti završeni do 20. septembra, biće puštene dvije trake kao što je i bilo do prije par dana, evo sad slušah ministra na radiu, kaže da su ubrzali radove! :D
Zovem se Zelena

#170 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Zovem se Zelena »

A do tada ja slušam filharmoniju nervoznih vozača i raznovrsnih truba :roll:
Safeta Hadžića, zakuhalo ozbiljno!
muha_sa

#171 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote:
Image

ps.
Image

koel wrote:Neznam sta imaju ove pobjeglice da komentarisu stanje u Sarajevu ccccccccc fujjjjjjjj,pobjegli vani pa jos komentarisu o stanju u BiH fujjjjjjjj :bih:

E nek mu je vala neko i reko nesto na ovom forumu. :evil: Šupak jedan,godinama ovde provocira...Ostavio nas kad je najteže bilo i sad jos on nama posta slike iz svedske i nake držače...jebalo ga biciklo...svedsko :evil:
A odveo je i rasku,sredio joj penziju svedsku...dodje ljeti s volvom ovde podjebavat.Treba ga objesit,za muda.Sram ga i stid bilo.
jah eto ne smijem kritikovat vašu vlast dole :D
šta ako sam pobjego--nisam puco na vas a vi pojma nemate kroz šta sam ja sve prošo i kako sam se napatio :oops:
valjalo mi je jezik naucit--sad ga bro špilam :D pa saosjecat s vama dole--svaki dan sam na vas mislio i kletvom dušmane kleo.i to je stresno bilo-svaki dan kad izadjem u Ikeu a ona blješti li blješti-- vi u mraku a ja bih vam rado onih debelih svjeca pokupovo al nisam imo po kom poslat.
jedva nekako do radioamatera dodjoh da se mami i bratu javim i da im kažem da ništa za mene ne brinu-da sam fala bogu dobro i zdravo.

uh-odoh od teme :-) nego-strpite se još malo-rekoše da ce umjesto 15.dana poso oko mosta završit za 14.dana.
do tad se traJvana fatajte jal bacikla--ko mi u SveCkoj.
nosara

#172 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by nosara »

nookey wrote:Radovi će biti završeni do 20. septembra, biće puštene dvije trake kao što je i bilo do prije par dana, evo sad slušah ministra na radiu, kaže da su ubrzali radove! :D
Rece li nesposobnjakovic ista u vezi ostavke...? :roll:
drndalo

#173 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by drndalo »

Jeste, dotakao se i te teme, i rekao je da cekuje od nas da svi damo ostavke na vozacke pozicije, jer ne znamo vozit'...
Tahta

#174 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Tahta »

nookey wrote:Radovi će biti završeni do 20. septembra, biće puštene dvije trake kao što je i bilo do prije par dana, evo sad slušah ministra na radiu, kaže da su ubrzali radove! :D
Ne znam šta treba da rade ako je samo presvlačenje novog sloja asvalta mogu do 20.-og ako je nešto veće neće do nove godine, prošao pješke i juće i danas pored radova, juće su uspjeli za cijeli dan skinuti stari svalt :sad: danas iskopali rupu na jednom kraju mosta i povadili staru armaturu vezu mosta i obale i to je sve :-)
rade neka djeca irgete nemaju po 50 kila hudnici popadali baš mi se nešto stužilo i sjetio se ovih naših forumaša đabahljebatora nešto bi ih volio natjerati koji dan na onu građevinu :lol:
nosara

#175 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by nosara »

Tahta wrote:
Ne znam šta treba da rade ako je samo presvlačenje novog sloja asvalta mogu do 20.-og ako je nešto veće neće do nove godine, prošao pješke i juće i danas pored radova, juće su uspjeli za cijeli dan skinuti stari svalt :sad: danas iskopali rupu na jednom kraju mosta i povadili staru armaturu vezu mosta i obale i to je sve :-)
rade neka djeca irgete nemaju po 50 kila hudnici popadali baš mi se nešto stužilo i sjetio se ovih naših forumaša đabahljebatora nešto bi ih volio natjerati koji dan na onu građevinu :lol:
Neka se kantonalna vlada angazuje... Malo lopata, krampa... Sta fali zaradit platu, barem nekad... :D
Post Reply