Talas poskupljenja komunalnih usluga
Moderator: anex
-
lutko
#151 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Ima li iko od pravnika da nam napise dali postoje sanse i pravni put da mi koji zivimo u stanovima raskinemo ugovor sa toplanama i dozvolimo da nam plombiraju radijatore kako bi izabrali nerki frugi vid grijanja. ovo je totalno neustavno da mi se onemogucuje izbor nacina grijanja u stanu. Kada smo kupili stanove nismo kupili obavezu da placamo centralno grijanje ako nam je ta usluga preskupa
- Control panel
#152 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
sega si mi. napadas posljedicu a ne uzrok. pa jeli ova vlada popljackala gradjane.Dr. Octagon wrote: To je ta reakcija.....O tome vam i govorim.Nek se nastavi 500 godina ugnjetavanja.Može bošnjo i to izdurat...Nije problem opet i rat ako treba i golubove na jelovnik.Samo nek je živa glava...Tabula rasa
Last edited by Control panel on 09/11/2011 16:34, edited 1 time in total.
- Cossack
#153 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Vec vidim sutrasnju naslovnicu u AvazAControl panel wrote:da smo za njega glasali sad bi imali svako po svoju traku putaDržava wrote:Jok, nego ću za FahrA...![]()
i ne bi bilo guzvi u gradu.
- Država
#154 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
SVI PRED AVAZ!!!!!!!!!tazmaniaBAN4 wrote:SVI NA ULICE !!!
mada bi ja radije kad bi se na kuce ovih guzonja udarilo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tamo su skrkali desetine naših miliona...
- Control panel
#155 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
ne diraj mu sefaDržava wrote:SVI PRED AVAZ!!!!!!!!!tazmaniaBAN4 wrote:SVI NA ULICE !!!
mada bi ja radije kad bi se na kuce ovih guzonja udarilo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tamo su skrkali desetine naših miliona...
-
nikimostar
#156 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Cossack wrote:Vec vidim sutrasnju naslovnicu u AvazAControl panel wrote:da smo za njega glasali sad bi imali svako po svoju traku putaDržava wrote:Jok, nego ću za FahrA...![]()
i ne bi bilo guzvi u gradu.Kaplan i za ovo kriv k'o da gledam...
![]()
hahaha legendo
-
Leftist
#157 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Okupljanje protiv poskupljenja komunalija u Kantonu Sarajevo
http://www.facebook.com/pages/Protiv-dr ... 8571734647
http://www.facebook.com/pages/Protiv-dr ... 8571734647
-
Dr. Octagon
#158 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Control panel wrote:sega si mi. napadas posljedicu a ne uzrok. pa jeli ova vlada popljackala gradjane.Dr. Octagon wrote: To je ta reakcija.....O tome vam i govorim.Nek se nastavi 500 godina ugnjetavanja.Može bošnjo i to izdurat...Nije problem opet i rat ako treba i golubove na jelovnik.Samo nek je živa glava...Tabula rasa
Bili su na vlasti i to dugo valjda se sjećaš šta je alijansa uradila ili ne.Nebitno.Ja još ne znam da je neko dobio otkaz u Telekomu,Elektroprivredi,Gasu,Govnovodu?Kako je moguće da se menadžment ne smjenjuje,samo NO,kako je moguće da se stalno primaju novi radnici,a oni posluju s gubitkom?Kako jedna jebena američka pošta otpusti 250 000 radnika jer nema više potrebe za njima ladno.Dobiju otpremnine i zdrao.Kako to da samo građanin plaća cijenu i lošeg poslovanja i nenaplate i dotrajalosti i......Da nije prežalosno bilo bi smješno.Ni u najcrnjim ckečevima Monty PYthon-a ovako nešto nije postojalo....
- Control panel
#159 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
alijansa je bila 18 mjeseci na vlasti. to je bas bio dug period. a sto se tice direktora komunalnih firmi koji je od njih iz SDP-a?Dr. Octagon wrote:Control panel wrote:sega si mi. napadas posljedicu a ne uzrok. pa jeli ova vlada popljackala gradjane.Dr. Octagon wrote: To je ta reakcija.....O tome vam i govorim.Nek se nastavi 500 godina ugnjetavanja.Može bošnjo i to izdurat...Nije problem opet i rat ako treba i golubove na jelovnik.Samo nek je živa glava...Tabula rasa
Bili su na vlasti i to dugo valjda se sjećaš šta je alijansa uradila ili ne.Nebitno.Ja još ne znam da je neko dobio otkaz u Telekomu,Elektroprivredi,Gasu,Govnovodu?Kako je moguće da se menadžment ne smjenjuje,samo NO,kako je moguće da se stalno primaju novi radnici,a oni posluju s gubitkom?Kako jedna jebena američka pošta otpusti 250 000 radnika jer nema više potrebe za njima ladno.Dobiju otpremnine i zdrao.Kako to da samo građanin plaća cijenu i lošeg poslovanja i nenaplate i dotrajalosti i......Da nije prežalosno bilo bi smješno.Ni u najcrnjim ckečevima Monty PYthon-a ovako nešto nije postojalo....
-
Akibh
#160 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
nije ali nastavlja sa pljackom! dovoljno?Control panel wrote:sega si mi. napadas posljedicu a ne uzrok. pa jeli ova vlada popljackala gradjane.Dr. Octagon wrote: To je ta reakcija.....O tome vam i govorim.Nek se nastavi 500 godina ugnjetavanja.Može bošnjo i to izdurat...Nije problem opet i rat ako treba i golubove na jelovnik.Samo nek je živa glava...Tabula rasa
-
Energični leptir
#161 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Svi sutra u 12:00 h ispred zgrade Kantona Sarajevo: http://www.facebook.com/pages/Okupljanj ... _new_likes
- Control panel
#162 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
nisi u pravu. a drugo ne pljacka vlada nego komunalna preduzeca. nece se vladi povecati plate nego komunalcima.Akibh wrote:nije ali nastavlja sa pljackom! dovoljno?Control panel wrote:sega si mi. napadas posljedicu a ne uzrok. pa jeli ova vlada popljackala gradjane.Dr. Octagon wrote: To je ta reakcija.....O tome vam i govorim.Nek se nastavi 500 godina ugnjetavanja.Može bošnjo i to izdurat...Nije problem opet i rat ako treba i golubove na jelovnik.Samo nek je živa glava...Tabula rasa
meni samo nije jasno sto vlada prima udarce zbog komunalaca.
- Dr.Mr.Fr.
#163 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Ma od price ko je na vlasti i za koga treba glasati nema ništa, vrijeme je za akciju ko ne zna šta znaci treba ga uputiti i poceti napokom mjenjati stvari od mjesne zajednice do opštine pa do kantona...drugacije ne ide
Građanska neposlušnost ili građanski neposluh je odbijanje građana da se povinuju zahtevima i zakonima vlasti, na nenasilan način i uz kolektivno masovno učešće. Građanski neposluh označava nenasilni otpor primarno kao sredstvo za izražavanje svojih pogleda.
Istorijski primeri su Gandhijev pokret otpora u Indiji tjekom borbe za neovisnost od Britanske kolonijalne dominacije, Mendelini protesti u Južnoj Africi protiv apartheida, Martin Luther Kingova borba američkih crnaca za građanska prava...
Građanska neposlušnost ili građanski neposluh je odbijanje građana da se povinuju zahtevima i zakonima vlasti, na nenasilan način i uz kolektivno masovno učešće. Građanski neposluh označava nenasilni otpor primarno kao sredstvo za izražavanje svojih pogleda.
Istorijski primeri su Gandhijev pokret otpora u Indiji tjekom borbe za neovisnost od Britanske kolonijalne dominacije, Mendelini protesti u Južnoj Africi protiv apartheida, Martin Luther Kingova borba američkih crnaca za građanska prava...
Last edited by Dr.Mr.Fr. on 09/11/2011 16:56, edited 1 time in total.
- vox-populi
#164 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Moze li mi neko reci koliko kosta kWh struje u Sarajevu?
-
HM 2011
#165 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Plin poskupljuje po zahtjevu Rusije....
Ja ga plaćam kao i mnogi i nemam pravo da se bunim....
Postoji opcija da prestanem sa grijanjem, računi će biti manji ali će mi biti hladno (idiotski jednostavno)....
Što se tiče toplana - logično je da dođe do povećanja cijene, ali nije logična obaveza korištenja usluge toplana u sistemu tržišne utakmice, ako toplane ne žele da besplatno griju zidove onda neka plate trošak stanaru pored lica koje želi isključiti grijanja za postavljanje dodatne termo izolacije i to je sve....
-------------------------
Troškovi vode i zamjena novih cijevi, pitanje je kako će povećanje cijene vode uticati na razvoj situacije i smanjenje gubitaka i volio bih izvještaje iz te oblasti u što skorioje vrijeme.....
ako će povećanje biti korišteno za pokrivanje troškova sanacije vodoopskrbne mreže podržavam i to povećanje ALI OTVORENO SUMNJAM U SVE TO....
Takođe sam nisam siguran u najvljenu reviziju plata i naknada u ovim kompanijama ali i o tome ćemo čitati....
---------------------------
Postoji opcija da se povećanje cijene odloži do daljnjeg a to je podizanje kredita kod poslovnih banaka, jer podizanje cijena je nepopularana potez....
Pa, kao što vidim pozivate i na ulice, sve u skaldu sa vašim porijeklom od Luja XV čija izjava "Poslje mene potop" zaista oslikava stanje umova mnogih....
DIŽIMO KREDITE SADA I ODMAH, NEMA VEZE ŠTO ĆEMO PLAĆATI KAMATU, BAREM ĆEMO ODLOŽITI MINORNME PROBLEME SADA....
Jedva čekam i Avaz da pročitam, kako bi nas SBB zaštitio bolje od svih drugih.....
nemamo mi mozga za upravljanje - a svi bi upravljali....
Ja ga plaćam kao i mnogi i nemam pravo da se bunim....
Postoji opcija da prestanem sa grijanjem, računi će biti manji ali će mi biti hladno (idiotski jednostavno)....
Što se tiče toplana - logično je da dođe do povećanja cijene, ali nije logična obaveza korištenja usluge toplana u sistemu tržišne utakmice, ako toplane ne žele da besplatno griju zidove onda neka plate trošak stanaru pored lica koje želi isključiti grijanja za postavljanje dodatne termo izolacije i to je sve....
-------------------------
Troškovi vode i zamjena novih cijevi, pitanje je kako će povećanje cijene vode uticati na razvoj situacije i smanjenje gubitaka i volio bih izvještaje iz te oblasti u što skorioje vrijeme.....
ako će povećanje biti korišteno za pokrivanje troškova sanacije vodoopskrbne mreže podržavam i to povećanje ALI OTVORENO SUMNJAM U SVE TO....
Takođe sam nisam siguran u najvljenu reviziju plata i naknada u ovim kompanijama ali i o tome ćemo čitati....
---------------------------
Postoji opcija da se povećanje cijene odloži do daljnjeg a to je podizanje kredita kod poslovnih banaka, jer podizanje cijena je nepopularana potez....
Pa, kao što vidim pozivate i na ulice, sve u skaldu sa vašim porijeklom od Luja XV čija izjava "Poslje mene potop" zaista oslikava stanje umova mnogih....
DIŽIMO KREDITE SADA I ODMAH, NEMA VEZE ŠTO ĆEMO PLAĆATI KAMATU, BAREM ĆEMO ODLOŽITI MINORNME PROBLEME SADA....
Jedva čekam i Avaz da pročitam, kako bi nas SBB zaštitio bolje od svih drugih.....
nemamo mi mozga za upravljanje - a svi bi upravljali....
-
Dr. Octagon
#166 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Stvarno mi nije u životu važno koliko je mjernih jedinica vremena neko bio u vlasti a neko ne.Čovječe pričam o tome,da ĆU JA DA PLATIM za sve te promašaje,sve pogrešne politike,sva dugovanja.SDP je taj koji hoće TEBI DA NAPLATI IZ DŽEPA sve ono što su prošli pojeli.Gdje je restruktuiranje kompanija?Pa jel znate da Energoinvest uvozi plin u BiH ,pa ga prodaje BHGasu,pa ga oni prodaju Sarajevo Gasu pa oni Toplanama a Toplane nama.Ima li viška dijelova??????Koliko marže,koliko menadžmenta nepotrebnih.Ma daj.Poskupljenje je ok,ali kad urede sistem,kad odlete svi oni koji su uvaljeni preko štele,kad ugrade mjerače toplote,mjerače potrošnje vode.....
-
Dr. Octagon
#167 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Dr.Mr.Fr. wrote:Ma od price ko je na vlasti i za koga treba glasati nema ništa, vrijeme je za akciju ko ne zna šta znaci treba ga uputiti i poceti napokom mjenjati stvari od mjesne zajednice do opštine pa do kantona...drugacije ne ide![]()
-
T8
#168 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Ima jedna tema o tomelutko wrote:Ima li iko od pravnika da nam napise dali postoje sanse i pravni put da mi koji zivimo u stanovima raskinemo ugovor sa toplanama i dozvolimo da nam plombiraju radijatore kako bi izabrali nerki frugi vid grijanja. ovo je totalno neustavno da mi se onemogucuje izbor nacina grijanja u stanu. Kada smo kupili stanove nismo kupili obavezu da placamo centralno grijanje ako nam je ta usluga preskupa
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=175
U Tuzli inače komunalci skidaju radijatore onima koji imaju veliki dug
-
HM 2011
#169 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Usput ja sam za da se cjevi vodoopskrbne mreže ne zatpavaju zemljom ubuduće, jer je lakše njihovo održavanje, pa i po cijenu narušavanja izgleda grada, ma prijelazima cijevi preko ulice postaviti kakvu reklamu u suradnji sa reklamnom službom vodovoda, može i svjetleća....
ali naravno niko ovo neće nazvati genijalnom idejom, i nagraditi sa uplatom nekoliko hiljadarki na moj račun račun, nego NIKO NEĆE OBRATITI PAŽNJU NA OVAJ POST !
ali naravno niko ovo neće nazvati genijalnom idejom, i nagraditi sa uplatom nekoliko hiljadarki na moj račun račun, nego NIKO NEĆE OBRATITI PAŽNJU NA OVAJ POST !
-
PR-player
#170 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Jebo ga fejsbuk kad se pocnu po fejsbuku sastajat da vode revolucije meni mrak padne na oci.
Nema od fejsbuka nista ljudi moji. Znate kako izgleda to sve na fb? Odes na grupu gdje se organizuje "revolucija", popizdis, napises 10ak postova na zid tipa treba ovo, treba ono, onda prebacis malo na spam spam pa malo na neke viceve i posalice, srknes koji gutljaj kafice i odes spavat. Sutra kad se probudis kontas jooj jesam jucer poludio, sta sam svasta reko, lood sam! Che Guevara, Michael Collins, Vladimir Iljic, Pancho Villa, Zapata svi bi oni bili ponosni na mene...e bi kurac... vjerovatno se u grobu okrecu kad vide (ako vide) ovo na sta su ljudi spali, posebno ovi nasi...
akcija, akcija, ne prica....
dok se god bude po fejsbuku dogovaralo nema nista od toga.... jebo revoluciji kad se svodi na "like" ili "im attending"...
Nema od fejsbuka nista ljudi moji. Znate kako izgleda to sve na fb? Odes na grupu gdje se organizuje "revolucija", popizdis, napises 10ak postova na zid tipa treba ovo, treba ono, onda prebacis malo na spam spam pa malo na neke viceve i posalice, srknes koji gutljaj kafice i odes spavat. Sutra kad se probudis kontas jooj jesam jucer poludio, sta sam svasta reko, lood sam! Che Guevara, Michael Collins, Vladimir Iljic, Pancho Villa, Zapata svi bi oni bili ponosni na mene...e bi kurac... vjerovatno se u grobu okrecu kad vide (ako vide) ovo na sta su ljudi spali, posebno ovi nasi...
akcija, akcija, ne prica....
dok se god bude po fejsbuku dogovaralo nema nista od toga.... jebo revoluciji kad se svodi na "like" ili "im attending"...
- just principe
#171 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
gdje sad pokret Dosta i onaj murga Mahmutcehajuc ili kako se vec zove...
lopina uhhhh 

- astrid
#172 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Koliko sam shvatila,pita te plaćaš li internet?Odnosno,kako možeš plaćai internet (to je luksuz)a ne možeš npr.voduchuchumbamayumbe wrote:Šta internet, može li pojašnjenje?The 51st State wrote:internet?chuchumbamayumbe wrote:Ja sam trenutno bez posla, žena radi za malu platu, jednostavno smo prestali da plaćamo sve što nam ne mogu isključiti, pa neka tuže.
Izvinjavam se forumašima koji misle da zbog mog neplaćanja namiruju dug, ali ja bih plaćao kada bih imao od čega.
Opletite.
-
HM 2011
#173 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Zaplijenio bih mu laptop, mobitel i motorno vozilo ili bicikl.....astrid wrote:Koliko sam shvatila,pita te plaćaš li internet?Odnosno,kako možeš plaćai internet (to je luksuz)a ne možeš npr.voduchuchumbamayumbe wrote:Šta internet, može li pojašnjenje?The 51st State wrote:
internet?
nakon toga bih pšrešao na sve više od jedan par cipela za zimu i jedan za ljeto...
Nakon toga slijedi racionalizacija količine mesa u obroku....
Brzinom munje bi ti platio dugove
- O'zone
- Globalni moderator
#174 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
I opet smo j...ni!
SDP je ovim fasovao minus ogroman i to ne zbog poskupljenja nego zbog manjka aktivnosti na racionalizaciji rashoda JKP-a u Sarajevu. Za GRAS je rečeno da ispitati sve i kazniti odgovrne kao i pokrenuti sistem racionalizacije od svega toga dobismo m..do Marjanovo.
Ja od sada tj. danas više vodu plaćati neću, novac ću da ostavljam ali neću da im uplaćujem pa kad dođe do sudskog izvršenja onda ću da uplatim sve ovo što sam ostavljao i kamate i troškove suda ali do tada kad mogu ja da patim patit će i oni.
Volio bih da se što veći broj građana počne svetiti na ovaj način da im smanjimo likvidnost do kraja i da se dobro zamisle m...... parazitsku.
SDP je ovim fasovao minus ogroman i to ne zbog poskupljenja nego zbog manjka aktivnosti na racionalizaciji rashoda JKP-a u Sarajevu. Za GRAS je rečeno da ispitati sve i kazniti odgovrne kao i pokrenuti sistem racionalizacije od svega toga dobismo m..do Marjanovo.
Ja od sada tj. danas više vodu plaćati neću, novac ću da ostavljam ali neću da im uplaćujem pa kad dođe do sudskog izvršenja onda ću da uplatim sve ovo što sam ostavljao i kamate i troškove suda ali do tada kad mogu ja da patim patit će i oni.
Volio bih da se što veći broj građana počne svetiti na ovaj način da im smanjimo likvidnost do kraja i da se dobro zamisle m...... parazitsku.
- Dr.Mr.Fr.
#175 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
O'zone wrote:I opet smo j...ni!