Bodkin wrote:Berber wrote:A jel ti razmisljas kolika bi bila cijena odbrane Izraela, ako bi se odbranio?!
pa na temi generalno vlada misljenje da ce ih Turska pregaziti kao da je Libija

. zato me i zanima razmisljaju li ti forumasi o posljedicama eventualnog rata.ko god da bude bolji posljedice ce biti katastrofalne i za jedne i za druge. zato je @pici u pravu kada citira nekoga ko kaze da nema nista od ovoga

I moje je misljenje da do rata nece doci.Ne zbog toga sto Turska i Izrael nemaju damu za tako nesto nego zato sto Izraelu nije u interesu da se stvari zakuhaju u vrijeme previranja u arapskom svijetu.
Ovo je moj scenarij: Turci naprave konvoj za Gazu uz pratnju svojuh ratnih brodova.Onda se pojavi Amerikanac i njegov zuti brat Englez i ponude medjunarodnu kontrolu tovara na brodu. Izrael odmah pristane a Turci malo udju u Izraelske vode , cisto onako da ''podjebavaju'' i brzo se vrate.
Izrael izbjegao sukob a Turci, realno, politicki gledano pobijedili i s ovim pocinje poraz politike Izraela na Bliskom Istoku.
Palestinci dobijaju drzavu na malo vecem teritoriju nego sto sad imaju, po principu ''bolje i ovo nego nista''.