Legio svaka cast ..jos jednom super videolegionar2010 wrote:Bosnia-Herzegovina 1-0 Belarus (BiH - Bjelorusija) Full Highlights 06-09-2011
PS: Mali dodatak na kraju videja![]()
BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- USAblues
#151 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
-
Corola
#152 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
I Stilic je zesca stvrina.On je sad ''pokretan''k'o i Miske sta ce tek biti poslije.Nikad od njega kompletnog igraca.Edin H. wrote:Dodao bih da je nevjerovatno da Dzeko u par navrata uspije iskontrolisati loptu loptu, drzi dva, tri igraca na ledjima, a niko mu se ne otvara (famozni IbricicBaudelaire wrote:Nemamo mi ekipu za tu pas igru, mada volimo vjerovati da imamo. Treba pogledati koliko po utakmici pretrče Xavi, Iniesta i Messi, ili recimo Silva i Nasri. Osnova za pas igru je konstantno trčanje, nema sekunde stajanja na terenu, a mi nemamo jednog igrača da to radi. Zato nas je jedna Bjelorusija koja ima kreativnih igrača koliko i Luksemburg, u segmentu pas igre totalno nadigrala u Zenici, a i u Bjelorusiji smo bili nadigrani, osim u par navrata.
Drugi problem je presing. Čim se izgubi lopta u pas igri, treba svaki igrač da pravi presing. Kod nas Džeko malo potrči, Miske i ne potrči, Medunjanin je spor, Zahirović zna ispasti... ovo povlači štopere naprijed, a tu nastanu problemi, kontre protivnika i primamo golove.) na desnoj strani. Ne znam sta se tim covjekom desava. Nedostatak kondicije ili je izgubio osjecaj za fudbal.
-
nihoniho
#153 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ibricic i stilic nisu za reprezentacije, medunjanin je na granici, najvise radi hladnokrvnosti i dobre realizacije. misimovic je , i u najgoroj formi , za ovaj trojac igracina. mravac takodjer nema mjesta, realno ,ni medju 22 igraca. maletic nije los, radi brzine i prodornosti koja nam hronicno fali, ali ne bi ga bilo lose zamijeniti nekim mladjim sa istim osobinama,stevanovic, mahmutovic.......jos ,uz vranjesa, sansu dati cocalicu, ljevakovicu , ne smijemo se dovoditi u situaciju da na okupljanju imamo 5 defanzivaca od kojih su dvojica povrijedjeni.
-
Korisničkoime
#154 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nije pošteno previše kritikovati Štilića, mora se imati i obzira na poziciju koju je igrao i na zadatak koji je imao. Očiti je da krilo nije Štilićeva pozicija jer nije previše brz, uopće cijela igra je izgleda bila za njega malo brža nego što je navikao u Poljskoj. Njegovo znanje moglo se vidjeti u 2-3 situacije kada je imao priliku da odigra loptu iz sredine terena bliže njegovoj prirodnoj poziciji. Samo su njegovi i Misimovićevi pasovi prolazili B.rusku odbranu, i to ona vrsta pasova koja Džeki odgovara. Drugo momak do sada i nije dobijao neku veliku minutažu kako bi se mogao malo uigrat s repkom i protiv Grčke mislim nije igrao na svojoj poziciji. Nakon Misimovića najbolji igrač za ubacivanja lopti iz sl.udaraca i kornera, za direktne slobodnjake imamo naravno boljih. Mislim da je momak klasična 10 i uzevši u obzir da je još mlad ne bi još trebali otpisati, prije svega ne na osnovu utakmice koju je odigrao na poziciji koja nije njegova sa zadatkom za koji on i nije najprikladniji (zbog povrede Salihovića Sušić i nije imao nekog izbora). Uostalom neki su ovdje i za Zahirovića govorili da igra u žnj klubu da je kanta i da nam nikad neće biti od neke koristi, isto se govori i za Vranješa i za Cocalića, uglavnom niko ne valja ako naravno ne dolazi iz omiljenog kluba. 
-
nihoniho
#155 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
pa jebi ga, nema srece, na njegovoj prirodenoj poziciji imamo bolje igrace i to 2-3 koji su jos i polivalentniji.isto to vazi ,vjerovatno, i za ibricica.kada bi ga stavili iza napdaca i dali mu slobodu kretanja , sto je recimo imao u hajduku, puno bi vise doprinosio u igri reprezentacije. nazalost ili na nasu srecu, imamo bolje igrace.Korisničkoime wrote:Nije pošteno previše kritikovati Štilića, mora se imati i obzira na poziciju koju je igrao i na zadatak koji je imao. Očiti je da krilo nije Štilićeva pozicija jer nije previše brz, uopće cijela igra je izgleda bila za njega malo brža nego što je navikao u Poljskoj. Njegovo znanje moglo se vidjeti u 2-3 situacije kada je imao priliku da odigra loptu iz sredine terena bliže njegovoj prirodnoj poziciji. Samo su njegovi i Misimovićevi pasovi prolazili B.rusku odbranu, i to ona vrsta pasova koja Džeki odgovara. Drugo momak do sada i nije dobijao neku veliku minutažu kako bi se mogao malo uigrat s repkom i protiv Grčke mislim nije igrao na svojoj poziciji. Nakon Misimovića najbolji igrač za ubacivanja lopti iz sl.udaraca i kornera, za direktne slobodnjake imamo naravno boljih. Mislim da je momak klasična 10 i uzevši u obzir da je još mlad ne bi još trebali otpisati, prije svega ne na osnovu utakmice koju je odigrao na poziciji koja nije njegova sa zadatkom za koji on i nije najprikladniji (zbog povrede Salihovića Sušić i nije imao nekog izbora). Uostalom neki su ovdje i za Zahirovića govorili da igra u žnj klubu da je kanta i da nam nikad neće biti od neke koristi, isto se govori i za Vranješa i za Cocalića, uglavnom niko ne valja ako naravno ne dolazi iz omiljenog kluba.
recimo, slicna je situacija s hrvatskom u napadu. uvijek 2-3 pristojna napadaca nemaju mjesta u reprezentaciji.......
-
Korisničkoime
#156 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Slažem se trenutno imamo boljih igrača od njega na poziciji ofanzivnog veznog ali nedavna neprijatna događanja Sušić-Misimović su nam pokazala kako se stvari mogu brzo mijenjati uz to dolaze i mogući žuti i ne daj Bože povrede kao i stalno krpljenje nekih rupa u timu. Npr. ako se Misimović ne odazove ili ne bude pozvan za slijedeće kvalifikacione utakmice a Ibričić ne popravi svoju formu i minutažu u klubu Sušić će vjerovatno staviti Pjanića desno i to bi bilo to s našim ofenzivnim veznim ako se želi s jednim igrat ostaje samo Štilić. Medunjanin se jeste pokazao kao dobitak ali na poziciji defanzivnog i prije svega centralnog veznog. Ako se tome doda još i mladost Štilića (22) kao i mogućnost prelaska u jaču ligu gdje bi igrao bržim tempom i možda se i poboljšao onda bi bilo prerano ga otpisati. Usput u Poljskoj ima u 6 utakmica već 5 asistencija što i nije loše.nihoniho wrote:pa jebi ga, nema srece, na njegovoj prirodenoj poziciji imamo bolje igrace i to 2-3 koji su jos i polivalentniji.isto to vazi ,vjerovatno, i za ibricica.kada bi ga stavili iza napdaca i dali mu slobodu kretanja , sto je recimo imao u hajduku, puno bi vise doprinosio u igri reprezentacije. nazalost ili na nasu srecu, imamo bolje igrace.Korisničkoime wrote:Nije pošteno previše kritikovati Štilića, mora se imati i obzira na poziciju koju je igrao i na zadatak koji je imao. Očiti je da krilo nije Štilićeva pozicija jer nije previše brz, uopće cijela igra je izgleda bila za njega malo brža nego što je navikao u Poljskoj. Njegovo znanje moglo se vidjeti u 2-3 situacije kada je imao priliku da odigra loptu iz sredine terena bliže njegovoj prirodnoj poziciji. Samo su njegovi i Misimovićevi pasovi prolazili B.rusku odbranu, i to ona vrsta pasova koja Džeki odgovara. Drugo momak do sada i nije dobijao neku veliku minutažu kako bi se mogao malo uigrat s repkom i protiv Grčke mislim nije igrao na svojoj poziciji. Nakon Misimovića najbolji igrač za ubacivanja lopti iz sl.udaraca i kornera, za direktne slobodnjake imamo naravno boljih. Mislim da je momak klasična 10 i uzevši u obzir da je još mlad ne bi još trebali otpisati, prije svega ne na osnovu utakmice koju je odigrao na poziciji koja nije njegova sa zadatkom za koji on i nije najprikladniji (zbog povrede Salihovića Sušić i nije imao nekog izbora). Uostalom neki su ovdje i za Zahirovića govorili da igra u žnj klubu da je kanta i da nam nikad neće biti od neke koristi, isto se govori i za Vranješa i za Cocalića, uglavnom niko ne valja ako naravno ne dolazi iz omiljenog kluba.
recimo, slicna je situacija s hrvatskom u napadu. uvijek 2-3 pristojna napadaca nemaju mjesta u reprezentaciji.......
- BHF_Manijak
#157 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Pa jebi ga jaro imali ijedan igrac za reprezentacije?!nihoniho wrote:ibricic i stilic nisu za reprezentacije, medunjanin je na granici, najvise radi hladnokrvnosti i dobre realizacije. misimovic je , i u najgoroj formi , za ovaj trojac igracina. mravac takodjer nema mjesta, realno ,ni medju 22 igraca. maletic nije los, radi brzine i prodornosti koja nam hronicno fali, ali ne bi ga bilo lose zamijeniti nekim mladjim sa istim osobinama,stevanovic, mahmutovic.......jos ,uz vranjesa, sansu dati cocalicu, ljevakovicu , ne smijemo se dovoditi u situaciju da na okupljanju imamo 5 defanzivaca od kojih su dvojica povrijedjeni.
-
nihoniho
#158 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
nisam spominjao pandzu,on mi je dobar.......a maletica sam spomenuo u kontekstu igraca koji ce nastupiti ,eventualno,15-ak minuta i to je to,tu mozemo eksperimentisati.BHF_Manijak wrote:Pa jebi ga jaro imali ijedan igrac za reprezentacije?!nihoniho wrote:ibricic i stilic nisu za reprezentacije, medunjanin je na granici, najvise radi hladnokrvnosti i dobre realizacije. misimovic je , i u najgoroj formi , za ovaj trojac igracina. mravac takodjer nema mjesta, realno ,ni medju 22 igraca. maletic nije los, radi brzine i prodornosti koja nam hronicno fali, ali ne bi ga bilo lose zamijeniti nekim mladjim sa istim osobinama,stevanovic, mahmutovic.......jos ,uz vranjesa, sansu dati cocalicu, ljevakovicu , ne smijemo se dovoditi u situaciju da na okupljanju imamo 5 defanzivaca od kojih su dvojica povrijedjeni.Znamo i mi da Mravac, Pandza, Ibricic, Stilic, Maletic itd nisu reprezentativni kvalitet, ali reprezentativni kvalitet na koji pretenduju recimo Spanija, Njemacka, Italija i slicne ekipe, jer ce sve te pomenute reprezentacije hladno odjebati nekog od igraca ako nije u formi a i imaju vise registrovanih igraca nego Bosna stanovnika, treba uzeti sve parametre u obzir, a nama je svak iole bolji igrac(plus jos vani da gira) zanimljiv i odmah je uz reprezentaciju, volili bi svi mi da imamo jedno 3 Spahica nazad, 3 Papca, trojicu Dzeka naprijed, 5 Begovica u timu i slicno, ali brate nema, ovo sto sad na okupu imamo je najkvalitetnije sto BiH fudbal ima, pomenuti pontencijalni reprezentativci su upravo to, POTENCIJALNI, ne mozes sad ocekivati da oni uskacu u tako vaznim mecevima kao sto je mec u oktobru sa Francuskom a i da uskoce niko ne bi garantovo da je Seferovic bolji od Zeca ili cak gori ili recimo Stevanovic da je bolji od Maletica ili Ibricica, dzaba to je tako, ti igraci su trebali biti tu protiv Katara, Grcke i ositalih prijatelsjkih, ali tu vec se vrcamo na neorganizaciju saveza, cudne odluke selektora i slicno...No kako god, obrni, okreni, ovo sto je sad bilo na okupu je najjace sto BH ima, uz to dodati Ibisevica koji je povrijedjen i da Muslimovic konacno klub nadje(a eto menedzer mu sere kao da ima hejbet ponuda
Bogami kako vidim, nigdje nikog sa ozbiljnom ponudom!), eventualno jos + neki igrac da se pojavi i uskoci ala mali Zahirovic!
realno,ibricic i stilic su visak,nisu polivalentni, tesko mogu odigrati bilo sta osim ofanzivnog veznog sa punom slobodom kretanja......zahirovic je pokazatelj da je igrac odredjenog profila,na svojoj poziciji, pa makar i neiskusan, korisniji od igraca koji se,radi imena i iskustva, gura na poziciju koja mu ne odgovara. sto se tice mravca,tesko da je iko od spominjanjoih u kontekstu odbrane slabiji od njega,tvrdim da je cocalic duplo bolji, zukanovic,takodjer,jahic i nadarevic provjereno. i to je to,nisam napadao ostale.
- jeza u ledja
#159 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Jeste da imamo najvise dobrih igraca u ofanzivnoj vezi, ali mislim da bi ih trebali imati bar jos toliko da bi nekoga mogli okarakterisati kao otpisanog.
Misimovic, Pjanic, Ibricic, Stilic, Salihovic, Medunjanin, s tim sto su zadnja dvojica centralni vezni. Ne mozemo ih sad otpisivati.
Misimovic, Pjanic, Ibricic, Stilic, Salihovic, Medunjanin, s tim sto su zadnja dvojica centralni vezni. Ne mozemo ih sad otpisivati.
-
sarajevsko_pivo
#160 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nesto gledam rezultate kvalifikacija za Euro 2008, i u skoro svakoj utakmici su svirali penal protiv nas
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_ ... ng_Group_C
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_ ... ng_Group_C
- quasar
#161 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Osim, Dzeko, baraz 2009... sve je to podiglo rejting.
Imao si dvojicu ponajboljih evropskih sudija za dvije vrlo osjetljive utakmice kvalifikacija, koji nisu sudili nista sto nije postojalo, ali takodjer nista protiv nas.
Atkinson iz Zenice u Barcelonu, samo po ves svratio kuci....
Imao si dvojicu ponajboljih evropskih sudija za dvije vrlo osjetljive utakmice kvalifikacija, koji nisu sudili nista sto nije postojalo, ali takodjer nista protiv nas.
-
Baudelaire
#162 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nije brate, sudio nama, pa Sitiju, pa tek onda ovo. Strašan tempo strašnog Atkinsonaquasar wrote:Osim, Dzeko, baraz 2009... sve je to podiglo rejting.
- quasar
#163 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
A i to je stigao? Nisam gledao tekmu, brao sam sljive i puhao balon.... 
-
Baudelaire
#164 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Zvjerka najveća Atkinsonquasar wrote:A i to je stigao? Nisam gledao tekmu, brao sam sljive i puhao balon....
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#165 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
atkinson se zaredo. svaku tekmu na televiziji sudi atkinskon.
-
Baudelaire
#166 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Hahaha, zadnje tri tekme na televiziji odgledane sudio Atkinsončoksa08 wrote:atkinson se zaredo. svaku tekmu na televiziji sudi atkinskon.
- jeza u ledja
#167 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ma Atkinson je legenda.

- van Basten
#168 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Atkinson je kloc sudija, ali očito spreman odraditi zadatak pa ga se forsira u zadnje vrijeme. Na njegovom primjeru možemo najbolje vidjeti kakav uticaj na organe uefe imaju Osim&Susić a kakav su imali Mikado&Čolaković and comp.
Isti taj sudija nas je prije dvije godine vrlo kulturno, bez da mu se šta konkretno zamjeri, pokrao u Portugalu, a evo sada nam je baš domaćinski odsudio u Zenici.
btw, I mene je prijatno iznenadio Uefin izbor sudija za ovaj zvučni dvomeč BiH - Bjelorusija, Kasai je sami evropski vrh trenutno. U Parizu ne bih imao ništa protiv kakvog švabe (samo da nije onaj kloc Stark)
Isti taj sudija nas je prije dvije godine vrlo kulturno, bez da mu se šta konkretno zamjeri, pokrao u Portugalu, a evo sada nam je baš domaćinski odsudio u Zenici.
btw, I mene je prijatno iznenadio Uefin izbor sudija za ovaj zvučni dvomeč BiH - Bjelorusija, Kasai je sami evropski vrh trenutno. U Parizu ne bih imao ništa protiv kakvog švabe (samo da nije onaj kloc Stark)
- zalizani
#169 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Usnio sam pobjedu protiv Luxa... 3- 0.
Pjanic 2 gola, strijelca treceg se ne sjecam, mada nije ni bitno.
Golovi su poceli padati od 80 minute.
-
donidzek
#170 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
zalizani wrote:Usnio sam pobjedu protiv Luxa... 3- 0.
Tek u 80 min. prvi go?
Ja cu dobit slom zivaca ako u 60 min. bude 0:0
-
vernes81
#171 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Super da onda gledam samo zadnjih 10 minzalizani wrote:Usnio sam pobjedu protiv Luxa... 3- 0.
-
chsk
#172 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sjećal' se ko Ibiševića i prozivanja, okretan ko tramvaj, pa ga tramvaj zabi 
Neka i ovaj put tako bude
Neka i ovaj put tako bude
-
Frankyee
#173 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Begovic se naprimao golova , bolje neka se istrosi u jednoj utakmici,...
a Miske je igrao samo 15 minuta,...
Zlaja nije nasao klub,,,
nije idealno
a tek kad pomislim na dvoboj Benzema - Mravac
- valjda nece doci do toga
a Miske je igrao samo 15 minuta,...
Zlaja nije nasao klub,,,
nije idealno
a tek kad pomislim na dvoboj Benzema - Mravac
- ProbuseniDolar
#174 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Realno, sanse protiv francuza su nam 0%.
hint: Irska
hint: Irska
- Bosanski_kralj
#175 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Već se poteže priča kako mi nećemo moći pobijediti zbog sudija.
Daj, uozbiljite se.