Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#151 Re: Raiffeisen banka

Post by Entropio »

Zox wrote:Godinama je vec koristim, nemam pretjeranih zamjerki, niti smrde niti mirisu. Jedino me pozitivno iznenadila sluzba korisnika, kad se nazove onaj broj. Lik mi je objasnio sve sto sam ga pitao, a onda me nije otkantao vec me pitao da mu to sve ponovim, da vidi jesam li sve pohvatao. I, naravno, nisam bio sve pohvatao, pa me ispravio :)
Definitivno imaju najbolju telefonsku službu za korisnike... Oni koji tamo rade su baš stručni i znaju sve, za razliku od drugih banaka gdje ti samo daju neki broj da nazoveš pa pitaš (a često se niko ne javlja).

Inače, RBA je najskuplja banka -- ne bi me iznenadilo da počnu naplaćivati ulaz u banku uskoro.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#152 Re: Raiffeisen banka

Post by Pitar sa Kariba »

alibegoa wrote:
nookey wrote:
Pitar sa Kariba wrote:Obrada naloga platnog prometa za pravna lica u Raiffeisen-u jutros 6KM po nalogu.Nisu normalni da vala hoće propast`.
Ovo je :dance: u zdrav mozak.
Da nije bio obilježen hitno ili preko 10000 KM?
sigurno samo u tim slučajevima.
Ma kakvi jedan nalog 43KM drugi 250KM, placanja robe dobavljacima, jedino sto sa Rba na TRN dobavljaca u drugoj banci i prije je bio 2KM ali podici na 6KM nije normalno pa ne rade im doktori ekonomskih nauka na salterima jbt.
alibegoa

#153 Re: Raiffeisen banka

Post by alibegoa »

Pitar sa Kariba wrote: Ma kakvi jedan nalog 43KM drugi 250KM, placanja robe dobavljacima, jedino sto sa Rba na TRN dobavljaca u drugoj banci i prije je bio 2KM ali podici na 6KM nije normalno pa ne rade im doktori ekonomskih nauka na salterima jbt.
Pogledaj ti da ti nije obilježeno hitno i ti su nalozi RTGS tj 6 km. Uostalom traži njihovo objašnjenje/tarifnik, pa nije tajna.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#154 Re: Raiffeisen banka

Post by Pitar sa Kariba »

alibegoa wrote:
Pitar sa Kariba wrote: Ma kakvi jedan nalog 43KM drugi 250KM, placanja robe dobavljacima, jedino sto sa Rba na TRN dobavljaca u drugoj banci i prije je bio 2KM ali podici na 6KM nije normalno pa ne rade im doktori ekonomskih nauka na salterima jbt.
Pogledaj ti da ti nije obilježeno hitno i ti su nalozi RTGS tj 6 km. Uostalom traži njihovo objašnjenje/tarifnik, pa nije tajna.
Ma kao kolegica progriješila vratit će lovu :-)
ljuspica

#155 Re: Raiffeisen banka

Post by ljuspica »

Samo da pitam. Prije 4 godine digla sam kredit i mjesecna rata mi je 150 KM. Redovno (cak i prije vremena uplacujem ratu kredita). Ostala mi je jos 1 godina za placanje. I do sada sam samo 2 puta kasnila po 10 dana sa uplacivanjem. No, medjutim, mozda na ljeto necu biti u prilici da platim kredit (mozda ne budem u BiH) na vrijeme i moje zakasnjenje moze biti mjesec do mjesec ipo od dana kad trebam da ga uplatim.Zanima me da li na to kasnjenje postoje zatezne kamate i kolike su?

p.s. Takodjer necu biti u prilici da iz bilo koje druge zemlje uplacujem kredit , e sad ne moram objasnjavat zasto. Hvala na razumjevanju.
motorola01

#156 Re: Raiffeisen banka

Post by motorola01 »

ljuspica wrote:Samo da pitam. Prije 4 godine digla sam kredit i mjesecna rata mi je 150 KM. Redovno (cak i prije vremena uplacujem ratu kredita). Ostala mi je jos 1 godina za placanje. I do sada sam samo 2 puta kasnila po 10 dana sa uplacivanjem. No, medjutim, mozda na ljeto necu biti u prilici da platim kredit (mozda ne budem u BiH) na vrijeme i moje zakasnjenje moze biti mjesec do mjesec ipo od dana kad trebam da ga uplatim.Zanima me da li na to kasnjenje postoje zatezne kamate i kolike su?

p.s. Takodjer necu biti u prilici da iz bilo koje druge zemlje uplacujem kredit , e sad ne moram objasnjavat zasto. Hvala na razumjevanju.
Nista se ti ne sekiraj, imaju ziranti :-)
vjesticanametli

#157 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

opominjace te a mozda potegnu i ziranta pa ako ti obraz moze odoliti ti se onda ne sikiraj.........u protivnom uplatis unaprijed ili ostavis nekom novac da plati kada rata dospije
ljuspica

#158 Re: Raiffeisen banka

Post by ljuspica »

nemaju ziranti :-)
vjesticanametli

#159 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

e pa super samo imaj u vidu da to kasnjenje moze biti biti evidentirano u LRC-u i tako imas problem ako budes dizala kredit ponovo
ZeKoU

#160 Re: Raiffeisen banka

Post by ZeKoU »

Pozdrav,

da li neko ima Klasik paket kod RB BiH i kakve su pogodnosti u odnosu na običnu debitnu karticu?

L.P.
casanova123

#161 Re: Raiffeisen banka

Post by casanova123 »

Kako da dobijem odmah izvod? Moze li to tek tako da se uzme ili dobije online?
lavic

#162 Re: Raiffeisen banka

Post by lavic »

Klijent sam Raiffeisen Banke vec 15 godina, i meni su ubjedljivo najbolja banka kod nas.
Nisam nikad imao ni jedan problem sa njima.
Mislim da je malo problem do vas klijenata koji ocekujete mozda i nemoguce stvari.
drndalo

#163 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Jasta, vazda je do nas nezadovoljnih ublehasa koji samo nesta hoce, a ne znaju ni sta... Samo su oni super! :-)

@casanova

Nazovi im call-centar, i trazi da ti posalju izvod faxom i/ili e-mailom... Dobices par pitanja provjere, dal' si to ti, adresa, datum rodjenja, djevojacko prezime majke, pa ako sve znas, brzo ti to posalju, s tim dijelom banke nisam nikad imao problem... Kad mi je trebao, izvod mi je faxom stizao za 2-3 minuta...
Last edited by drndalo on 28/02/2012 15:30, edited 2 times in total.
zonna

#164 Re: Raiffeisen banka

Post by zonna »

lavic wrote:Klijent sam Raiffeisen Banke vec 15 godina, i meni su ubjedljivo najbolja banka kod nas.
Mislim da je malo problem do vas klijenata koji ocekujete mozda i nemoguce stvari.
:-) ma ja! sigurno je do nas... :-)
hm! 15 godina klijent....mislis 15 godina dizes platu kod njih i nista vise? probaj jos koju njihovu uslugu pa nam javi kako je bilo....
drndalo

#165 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

lavic wrote:Klijent sam Raiffeisen Banke vec 15 godina, i meni su ubjedljivo najbolja banka kod nas.
Sa Raiffeisenbank.ba web-stranice:
21. jula 2000. godine Raiffeisen Zentralbank Österreich AG preuzima većinski paket dionica (89,71%) i Banka mijenja ime u Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercgeovina. Ovim Banka biva integrisana u mrežu RZB-a, koja ima svoje banke u 16 zemalja regiona Centralne i Istočne Evrope.
coco chanel

#166 Re: Raiffeisen banka

Post by coco chanel »

Sigurno neko od zaposlenih u doticnoj banci :D
coco chanel

#167 Re: Raiffeisen banka

Post by coco chanel »

zonna wrote:
:-) ma ja! sigurno je do nas... :-)
hm! 15 godina klijent....mislis 15 godina dizes platu kod njih i nista vise? probaj jos koju njihovu uslugu pa nam javi kako je bilo....
Slazem se,probaj neku drugu uslugu traziti.I ja nekoliko godina primam platu preko njih,i nakon toliko godina odem traziti limit,zena me tamo "otrese"samo tako ovim rijecima:"NE POSLUJEMO SA STR"
Sreca njihova pa sam zurila na posao,zasto to nisu rekli kad sam otvarala racune kako za tekuci tako i za stedni racun :x :x :x
Čudna sorta

#168 Re: Raiffeisen banka

Post by Čudna sorta »

Ja danas malo gledala na njihovoj stranici Shopping karticu, ono sve ne zvuči loše ali da pitam za iskustva... Ima je neko? Isplati li se izvaditi je?
lavic

#169 Re: Raiffeisen banka

Post by lavic »

drndalo wrote:
Sa Raiffeisenbank.ba web-stranice:
21. jula 2000. godine Raiffeisen Zentralbank Österreich AG preuzima većinski paket dionica (89,71%) i Banka mijenja ime u Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercgeovina. Ovim Banka biva integrisana u mrežu RZB-a, koja ima svoje banke u 16 zemalja regiona Centralne i Istočne Evrope.
Izvini molim te, 12 godina sam njihov klijent i zadovoljan sam, nisam imao nikad ni jedan problem, zatvorio vec dva kredita kod njih, a treci kredit je u fazi realizacije.
Sta treba vise od banke, nece oni placat vase rate, a mozda bi i trebali.
madnessa

#170 Re: Raiffeisen banka

Post by madnessa »

ljuspica wrote:Samo da pitam. Prije 4 godine digla sam kredit i mjesecna rata mi je 150 KM. Redovno (cak i prije vremena uplacujem ratu kredita). Ostala mi je jos 1 godina za placanje. I do sada sam samo 2 puta kasnila po 10 dana sa uplacivanjem. No, medjutim, mozda na ljeto necu biti u prilici da platim kredit (mozda ne budem u BiH) na vrijeme i moje zakasnjenje moze biti mjesec do mjesec ipo od dana kad trebam da ga uplatim.Zanima me da li na to kasnjenje postoje zatezne kamate i kolike su?

Ja bih u tvojoj situaciji otvorila trajni nalog za uplatu rate kredita na period u kom ćeš biti odsutna, ostavila na računu dovoljno para da se pri dospijeću skinu sa računa trajnim nalogom i tako bih izbjegla kašnjenje. Naravno, ako imaš dovoljno para da ih ostaviš na računu unaprijed.

Čudna sorta wrote:Ja danas malo gledala na njihovoj stranici Shopping karticu, ono sve ne zvuči loše ali da pitam za iskustva... Ima je neko? Isplati li se izvaditi je?
Nije loše zbog nepostojanja kamate na rate. Loše je zato što se baš lako koristi... :oops:
motorola01

#171 Re: Raiffeisen banka

Post by motorola01 »

kakavdanakneiskustvu wrote:koliki vam je limit na tekućem računu?
Obicno je dvije plate(ono sto dobijes "na ruke" od firme nakon odbitaka ako ih imas)..
Majjah

#172 Re: Raiffeisen banka

Post by Majjah »

Jedno pitanje u vezi Reiffeisen Internet bankarstva i internet bankarstva uopste....da li je moguce da placanje preko interneta ,,kasni'' i do 24h od trenutka davanja naloga, odnosno u konkretnom slucaju....uplata putem interneta u Reffiesenu koja je obavljena jucer u 13h jos nije legla na racun u Intesa Banci???
ek0

#173 Re: Raiffeisen banka

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:27, edited 1 time in total.
zahvalan

#174 Re: Raiffeisen banka

Post by zahvalan »

ek0 wrote:Jel iko ima problema sa ovim e izvodom ? Aktivirao sam ga prije skoro mjesec dana ali uvijek kada kliknem na "broj karticnog izvoda" pise "Trenutno nema raspoloživih izvoda za pregled". Mislio sam da ce se aktivirati kada pocne novi mjesec, ali evo nista.

Imas li kakvih Transakcija tokom mjeseca ??
rahmanjin

#175 Re: Raiffeisen banka

Post by rahmanjin »

Čudna sorta wrote:Ja danas malo gledala na njihovoj stranici Shopping karticu, ono sve ne zvuči loše ali da pitam za iskustva... Ima je neko? Isplati li se izvaditi je?
Nemoj da te prvare, pise tamo nema kamata ali su to oni odradili na suptilniji nacin. imas stavku vođenje racuna ili ne znam ni ja kako se zove usluga, uglavnom dobijas obavijest svakog mjeseca koliki ti je iznos ostao da platis i to kosta 5 maraka. To ne mozes otkazati da kazes ja to necu, vodim ja racuna o tome ne treba te mi vi. Znaci to ti je 5 maraka mjesecno i onda za godinu 12x5=60 maraka. I sad uzmi npr. da si uzeo nesto za 600 KM na godinu, dođe te da imas kamatu 10%. Znaci,ni u stare babe nema dzabe :)
Post Reply