Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
-
Innovation
#151 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Poznanik, zar nisi upratio neki dan izjavu gospodjice Taso? Objekat je privatno vlasnistvo, nema rusenja pa cak ni bilo kakve sanacije. Sudska odluka takva. Vec se godinama vodi spor. Samo mi nije jasno da niko nemoze natjerati vlasnika da to mora srusiti. 
- poznanik
#152 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Vildana laže! Vlasništvo u privatnoj svojini odnosi se samo na jedan sprat, ostatak objekta je u državnom vlasništvu, u vlasništvu Opštine Stari Grad.Innovation wrote:Poznanik, zar nisi upratio neki dan izjavu gospodjice Taso? Objekat je privatno vlasnistvo, nema rusenja pa cak ni bilo kakve sanacije. Sudska odluka takva. Vec se godinama vodi spor. Samo mi nije jasno da niko nemoze natjerati vlasnika da to mora srusiti.
Privatni vlasnik godinama insistira i zahtijeva od većinskog suvlasnika i od nadležnih službi Opštine Stari Grad, pa i od pomenutog "stručnjaka", g-đe Taso, da mu odobre da svojim sredstvima finansira i obnovi kompletan objekat, vrati ga u prvobitan izgled i funkciju, i - naravno, da korištenjem i državnog dijela nakon određenog perioda, povrati investiciju, ali mu Opština osporava i opstruira namjeru.
Radi se o namjeri pojedinaca, moćnika, koji bi da, na - u nas "dobro-poznati način", steknu vlasništvo nad ovim objektom.
-
DON_eARL
#153 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Nemam bolju sliku...
-
Innovation
#154 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Poznanik, ko laze ko ne laze tesko je reci. Gospodin K. tvrdi da ima vise vlasnistva od jednog stana. Oko toga se vodi spor. On cak nije dao saglasnost da se objekat zastiti od obrusavanja. Zasto on ne dozvoli da opština obnovi objekat. Moraju rijesiti imovinsko pravne odnose, jer i gosp. K. ocigledno ima svoju racunicu , pa sve osporava. 
- poznanik
#155 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ko opstruira odluku suda?Innovation wrote:Poznanik, ko laze ko ne laze tesko je reci. Gospodin K. tvrdi da ima vise vlasnistva od jednog stana. Oko toga se vodi spor. On cak nije dao saglasnost da se objekat zastiti od obrusavanja. Zasto on ne dozvoli da opština obnovi objekat. Moraju rijesiti imovinsko pravne odnose, jer i gosp. K. ocigledno ima svoju racunicu , pa sve osporava.
-
Wind
#156 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Mostic u podnozju Skakavca...

- perfect_guy
#157 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Wind wrote:Mostic u podnozju Skakavca...![]()
![]()

- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#158 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Kad je ovo slikano?Wind wrote:Mostic u podnozju Skakavca...![]()
![]()
-
Wind
#159 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
4.12. jos uvijek ove godine....mada kad pogledas onu zimsku sliku iznad...nije ni cudo sto se rasturio...
mozda bi ga trebalo napraviti malo nize....
mozda bi ga trebalo napraviti malo nize....
-
TRANCE
#160 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ma šta mi reče. Ma ja, nek' ti možeš u autu bez ometanja zlih pješaka prekratiti put kroz tunel sa pet na dvije minute kad ideš od Ciglana do Grbavice, a nas pješake ko jebe, nek' kružimo pješke sat vremena ili čekamo šest ujutro da proradi trolatec wrote:Ovo nije most za pješake niti tu trebaju prolaziti pješaci. To je jedan dio nezavršenog gradskog autoputa koji nikada nije bio predviđen za pješake nego za automobile. To što budale sada tu hodaju i prolaze kroz tunel pješke to je njihov problem.beco wrote:poznanik wrote:Kako pješak da prođe trotoarom, a da ne dovede u opasnost sopstveni život? Kako invalid da prođe ovim trotoarom?
![]()
-
TRANCE
#161 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Sa kakvim mi sve sebičnjacima dijelimo gradmicki125 wrote:zašto za centar i kanton. pa ta zgrada ima vlasnike, to je njihova sramota. sad bi se od mog poreza trebali popravljati privatni objekti?corvus_edin wrote:
pa jebote ko da je 93 kad vidis ovu zgradu u samom centru grada! sramota za vlasti opstine Centar i Kantona!
Pa nisu vlasnici stanova krivi što je zgrada izrešetana u ratu od strane rakijaša sa brda. Isto kao da su vlasnici sami pucali na zgradu, pa su krivi što je zgrada polu-uništena i što nisu skupili sredstva da je obnove
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#162 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
da su svaki dan po jedan cm kvadratni radili na fasadi ne bi bila ovakva
mi smo svoj balkon i dokle god ruka može dosegnuti popunili rupe od gelera i pamova
a komšija je učinio i nemoguće... na skoro metar od prozora je zagipso...
riječ je o 4. spratu
mi smo svoj balkon i dokle god ruka može dosegnuti popunili rupe od gelera i pamova
a komšija je učinio i nemoguće... na skoro metar od prozora je zagipso...
riječ je o 4. spratu
-
tec
#163 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ako ti hoces pjeske to je tvoj problem ali ovo nikad nije bio most niti tunel za pjesake.TRANCE wrote: Ma šta mi reče. Ma ja, nek' ti možeš u autu bez ometanja zlih pješaka prekratiti put kroz tunel sa pet na dvije minute kad ideš od Ciglana do Grbavice, a nas pješake ko jebe, nek' kružimo pješke sat vremena ili čekamo šest ujutro da proradi trola
-
Innovation
#164 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Upravo tako, nije za pjesake.
-
r_faruk
#165 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
sta ce im onda trotoar, i ovdje a i u tunelu............
- Troll_Happens
-
CoCoJamBo
#167 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Neznam jeli neki simbol oslobadjanja Sarajeva ili neceg drugog ,al neznam sto ovu zgradu il ne sruse ili ne urede!
4 Godine zaredom sam vidio jedan te isti ves kako visi na jednog od balkona xD
- BHF_Manijak
#168 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
O tome se pricalo jedno 18 puta na 5 razlicitih tema...
- Troll_Happens
#169 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
pa susi se nije se jos osusioCoCoJamBo wrote:
Neznam jeli neki simbol oslobadjanja Sarajeva ili neceg drugog ,al neznam sto ovu zgradu il ne sruse ili ne urede!
-
CoCoJamBo
#170 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
HahahJedan001 wrote:pa susi se nije se jos osusioCoCoJamBo wrote:
- poznanik
#171 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Bez "Zagreba" ova tema bi bila besmislena

- Ma.Le.Na
#172 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
aaaaaa sta bi s tim mosticem na skakavcu

- chuchumbamayumbe
#173 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ja mislim da je ovako svake zime, zbog leda koji se nagomila.Ma.Le.Na wrote:aaaaaa sta bi s tim mosticem na skakavcu![]()
![]()
![]()
![]()
- BolanBolan
- Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."
- chuchumbamayumbe
#175 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ne kontam zašto bi ove slike bile "Ruglo u Sarajevu"?!