Brak po drugi put?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Brak po drugi put?

Sretna/sretan sam u braku po drugi put i imam odgovarajucu osobu kraj sebe !
7
14%
Po drugi put sam u nesretnom braku!
1
2%
Nakon iskustva u drugom braku mislim da se sve to svede na kraju na isto!
4
8%
Nikad se necu udati/zeniti po drugi put,jedna trauma mi bila dosta!
16
31%
Nadam se da cu naci odgovarajucu osobu i stupiti u brak ponovo!
23
45%

Total votes: 51

BJB

#151 Re: Brak po drugi put?!

Post by BJB »

Ima nesto lijepo u tom staromodnom obicaju :D obecanje (ludom radovanje).
Vidim bas malo "iskrenih" brakova danas, iz ljubavi a ne nekih tamo interesa..
Vidim i one koji su ostarjeli u tim "interesnim" brakovima i u onim pravim..Imam i u blizem okruzenju neke sto se zene/udaju jer im je vakat, a ne zato sto su nasli pravu osobu za sebe..Sto vise vidim, sve manje zelim da znam..A u zadnje vrijeme, okrenem glavu i ne gledam..Nekako mi ljepse da ne vidim :D ..

A na temu, da se ne daj Boze zeznem pri udaji i shvatim da sam se udala za drHyde-a, ima Fate-na-povrate danas, tj. odlucila bih se za razvod..A za drugi put bih ukljucila savjetnike da imam koga kriviti ako se opet zeznem.
vesna555

#152 Re: Brak po drugi put?!

Post by vesna555 »

BJB wrote:Ima nesto lijepo u tom staromodnom obicaju :D obecanje (ludom radovanje).
Vidim i one koji su ostarjeli u tim "interesnim" brakovima i u onim pravim..Imam i u blizem okruzenju neke sto se zene/udaju jer im je vakat, a ne zato sto su nasli pravu osobu za sebe..Sto vise vidim, sve manje zelim da znam..A u zadnje vrijeme, okrenem glavu i ne gledam..Nekako mi ljepse da ne vidim :D ..

A na temu, da se ne daj Boze zeznem pri udaji i shvatim da sam se udala za drHyde-a, ima Fate-na-povrate danas, tj. odlucila bih se za razvod..A za drugi put bih ukljucila savjetnike da imam koga kriviti ako se opet zeznem.
Nezamislivo mi je biti s nekim iz interesa, bez ljubavi. Pogotovo sad kad znam šta je ljubav, jebo sve, ja sretnija s njim, makar morala sijati saksije na balkonu da imam šta jesti :) Zapravo su mi ti dani i bili najljepši, kad smo bili studenti, pa odemo kući, pa nam njegova mama spremi hrane, pa odemo mojoj mami, pa onda spakuje svega, pa dođemo kući, obradujemo se ko budale. Ili imaš još 10 maraka, odeš, kupiš kondome i pive, a prišlepaš se nekom sutra na ručak od raje koji žive s roditeljima :lol: Sad već kad nismo studenti i imamo svoje pare nije tako zanimljivo, ali opet je lijepo :D Ali sjećam se tih dana kad smo bili kokuzi i uvijek ih se s osmijehom sjetim :D
Ridjobrki

#153 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ridjobrki »

Hm, ne znam štab' vam rek'o...
BJB

#154 Re: Brak po drugi put?!

Post by BJB »

vesna555 wrote:
BJB wrote:Ima nesto lijepo u tom staromodnom obicaju :D obecanje (ludom radovanje).

Nezamislivo mi je biti s nekim iz interesa, bez ljubavi. Pogotovo sad kad znam šta je ljubav, jebo sve, ja sretnija s njim, makar morala sijati saksije na balkonu da imam šta jesti :) Zapravo su mi ti dani i bili najljepši, kad smo bili studenti, pa odemo kući, pa nam njegova mama spremi hrane, pa odemo mojoj mami, pa onda spakuje svega, pa dođemo kući, obradujemo se ko budale. Ili imaš još 10 maraka, odeš, kupiš kondome i pive, a prišlepaš se nekom sutra na ručak od raje koji žive s roditeljima :lol: Sad već kad nismo studenti i imamo svoje pare nije tako zanimljivo, ali opet je lijepo :D Ali sjećam se tih dana kad smo bili kokuzi i uvijek ih se s osmijehom sjetim :D
:) Ne znaci da nece biti lijepo kad stavite jedno drugome vere i obecate da cete se voljeti, ljubiti, paziti i maziti i biti dobri drugovi..
Mozda ti za godinu dvije dodje da se bacis i u tu avanturu, a od vas zavisi hoce li biti lijepo.
@ridjobrki, dlaka mi je falila da pocnem offtopicarit i zacatavat temu..
jesam neozbiljna, ne da se necu udati drugi put, Bog zna, necu ni prvi :D
Last edited by BJB on 29/08/2011 21:07, edited 1 time in total.
zijancer

#155 Re: Brak po drugi put?!

Post by zijancer »

Katy wrote:
Ima,ima.... :D

Image
Naslov teme me odmah podsjetio na ovaj film :P
Dakle, go for it, koliko god puta treba, dok ne bude kako treba :) :)
zelenashica

#156 Re: Brak po drugi put?!

Post by zelenashica »

Šta bi... :?: je l forumsko vijeće donijelo odluku da nas razvedene treba pomlatiti :D
fatamorgana

#157 Re: Brak po drugi put?!

Post by fatamorgana »

vesna555 wrote:Ja znam da sam balkanski izrod, ali meni nije jasno ni što se ljudi žene i udaju uopće.
Radi braka, :run:
Ridjobrki

#158 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ridjobrki »

Brak je precijenjen. Kao i veze, uostalom.

:)
Not My Idea

#159 Re: Brak po drugi put?!

Post by Not My Idea »

jadna mi majka cega se sve nacita na temi...mada me @shef najvise iznenadio...samo znaj, ono cega se u zivotu bojis ti se i desi...
zelenashica

#160 Re: Brak po drugi put?!

Post by zelenashica »

vesna555 wrote:Ja znam da sam balkanski izrod, ali meni nije jasno ni što se ljudi žene i udaju uopće.
Pa ako se ne udaju/ožene kako će se onda razvesti :D
BJB

#161 Re: Brak po drugi put?!

Post by BJB »

Ridjobrki wrote:Brak je precijenjen. Kao i veze, uostalom.

Izazivas sudbinu :D bas si ridjobrki :mrgreen: :lol:
Ridjobrki

#162 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ridjobrki »

BJB wrote:
Ridjobrki wrote:Brak je precijenjen. Kao i veze, uostalom.

Izazivas sudbinu :D bas si ridjobrki :mrgreen: :lol:
Ma jok ja, ja sam ziheraš. :D

Ja se u životu vodim onom bolje insanu ostat' sedam puta udovac neg' da mu žena jednom ostane udovica.

:D :D :D
Anell

#163 Re: Brak po drugi put?!

Post by Anell »

Nadam se da cu naci odgovarajucu osobu i stupiti u brak ponovo! :thumbup:
Ne zelim ostati sam.
HAVANA

#164 Re: Brak po drugi put?!

Post by HAVANA »

Lakse kredit dobit. :oops:
Vjerovatno sto se volismo,sto zelismo da izrodimo maksumcadi,provedemo zivot zajedno,ostarimo zajedno i
jebaji ga... nek nas i pokopaju zajedno u onoj na sprat...a onaj s violinom nek svira...
*mima*

#165 Re: Brak po drugi put?!

Post by *mima* »

HAVANA wrote:
Vjerovatno sto se volismo,sto zelismo da izrodimo maksumcadi,provedemo zivot zajedno,ostarimo zajedno i
jebaji ga... nek nas i pokopaju zajedno u onoj na sprat...a onaj s violinom nek svira...

Imal iko na ovom forumu da tebe ne voli...................aj lav ju...... :kiss:
Ridjobrki

#166 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ridjobrki »

*mima* wrote:
HAVANA wrote:
Imal iko na ovom forumu da tebe ne voli...................aj lav ju...... :kiss:
Čak bih i ja sa njim u bračne vode uplovio. :lol: :lol: :lol:
hana_montana

#167 Re: Brak po drugi put?!

Post by hana_montana »

Ridjobrki wrote:
*mima* wrote:
HAVANA wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: i ja ga volim al ipak ne bih nista potpisivala 8-) :D
HAVANA

#168 Re: Brak po drugi put?!

Post by HAVANA »

Ridjobrki wrote:
*mima* wrote:
HAVANA wrote:

Ako se razvedem eto me po tebe,po drugi put... :lol:
Tamburacemo povazdan i pjevusiti miroljubive pjesmice...
Ridjobrki

#169 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ridjobrki »

Kum ba yah, my Lord, kum ba yah.... :lol: :lol: :lol:
vesna555

#170 Re: Brak po drugi put?!

Post by vesna555 »

HAVANA wrote:
Lijepo je sve to, ali može se i bez braka sve to imati. Iako je nezgodno kod nas imati djecu izvan braka, pa se vjerovatno ne bih ni ja usudila. Ali ovako, samo papir, možeš ga poderati kao i svaki drugi. Za ljubav ti ne treba papir.
Katy

#171 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

zijancer wrote:
Naslov teme me odmah podsjetio na ovaj film :P
Dakle, go for it, koliko god puta treba, dok ne bude kako treba :) :)
:) :thumbup:
Katy

#172 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

zelenashica wrote:Šta bi... :?: je l forumsko vijeće donijelo odluku da nas razvedene treba pomlatiti :D
Jos ne! Stoji samo kao prijedlog.... jos uvijek!....Srecom,nema konacne odluke! :D
Bas me nasmija! :thumbup:
Katy

#173 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

Anell wrote:Nadam se da cu naci odgovarajucu osobu i stupiti u brak ponovo! :thumbup:
Ne zelim ostati sam.
:thumbup:
Katy

#174 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

Stanje na anketi prilicno dobro ako uzmemo u obzir da nema (jos uvijek) onih koji su po drugi put u nesretnom braku
i onih kojima se sve svodi na isto! :)
Ovi sto po drugi put, kazu,nema teorije....mozda se kad i predomisle a? Sta vi mislite? :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#175 Re: Brak po drugi put?!

Post by KatarinaKosaca »

vesna555 wrote:Lijepo je sve to, ali može se i bez braka sve to imati. Iako je nezgodno kod nas imati djecu izvan braka, pa se vjerovatno ne bih ni ja usudila. Ali ovako, samo papir, možeš ga poderati kao i svaki drugi. Za ljubav ti ne treba papir.
Za ljubav ne treba papir, ali za život treba. I ne samo kod nas ;-) Od pravnih, imovinskih i drugih odnosa. Tako da jeste samo papir, ali i nije samo papir. Sociološki, nije samo papir. Ovim, naravno, ne osuđujem ljude koji žive izvanbračno.
Post Reply