Pa idi onda slušaj operu i poštedi nas te priče, tamo nema cingli migli ritmova...dezurni_ucenik wrote: Ja ismijavam i Gangam style i Las Ketchup. Da se razumijemo spot je odlican, pjesma bezveze. Al daj narodu samo hopa cupa i cingli mingli ritmova...
Dubioza Kolektiv
Moderator: _BataZiv_0809
- law2
#151 Re: Dubioza Kolektiv
- law2
#152 Re: Dubioza Kolektiv
Pismonosa wrote:Prošli su transformaciju od benda koji je na mala vrata prodavao bosanski patriotizam, sve sa ljiljanima na Vedranovoj gitari, pa do benda kome se ukazala prilika da malo proširi tržište.
I onda je bosanski patroitizam zamjenio neki balkanski ili ex jugoslovenski regionalizam. Pa tako sad imamo bend koji se više ni ne može nazvati bosanskim. A i kako bi kad Mario nema baš puno toga bosanskog u sebi.. A i fanovi gitariste Slovenca Jerneja Šavela bi mogli da zamjere.
Tako da je još jedan, nekada kvalitetan autohtoni bosanskohercegovački proizvod, postao jeftina roba sa nekog lafo "svi smo ista govna" regionalnog buvljaka. Namjerno, jaštaradi.
Kako jadno od tebe, očigledno da ti je namjera samo da pljuješ.
Svaki njihov spot nosi masu obilježlja BIH, samo ih treba vidjeti.

- Pismonosa
#153 Re: Dubioza Kolektiv
Nije mi namjera samo da pljujem, već mi je namjera da izrazim svoj stav i mišljenje na temu.law2 wrote:Pismonosa wrote:Prošli su transformaciju od benda koji je na mala vrata prodavao bosanski patriotizam, sve sa ljiljanima na Vedranovoj gitari, pa do benda kome se ukazala prilika da malo proširi tržište.
I onda je bosanski patroitizam zamjenio neki balkanski ili ex jugoslovenski regionalizam. Pa tako sad imamo bend koji se više ni ne može nazvati bosanskim. A i kako bi kad Mario nema baš puno toga bosanskog u sebi.. A i fanovi gitariste Slovenca Jerneja Šavela bi mogli da zamjere.
Tako da je još jedan, nekada kvalitetan autohtoni bosanskohercegovački proizvod, postao jeftina roba sa nekog lafo "svi smo ista govna" regionalnog buvljaka. Namjerno, jaštaradi.
Kako jadno od tebe, očigledno da ti je namjera samo da pljuješ.![]()
Svaki njihov spot nosi masu obilježlja BIH, samo ih treba vidjeti.![]()
Meni su ti momci iz Dubioze i dalje na neki način simpatični. Furaju masovnu komercijalu, i to je ok.
Samo mi nije ok da to rade iz pozicije nekih aman zaman ratnika podzemlja.
- Pismonosa
#154 Re: Dubioza Kolektiv
I opet, muzika koju sviraju danas je obično sranje.
- beniciodeltoro
#155 Re: Dubioza Kolektiv
Kako ne shvataš da je mnogima kod Dubioze obilježje BiH bilo "nemam za rizle, nemam za kifle, nemam za kafe, mi smo najgora zemlja, u nas je bio rat prije 20 godina možel sadake?"law2 wrote:Pismonosa wrote:Prošli su transformaciju od benda koji je na mala vrata prodavao bosanski patriotizam, sve sa ljiljanima na Vedranovoj gitari, pa do benda kome se ukazala prilika da malo proširi tržište.
Kako jadno od tebe, očigledno da ti je namjera samo da pljuješ.![]()
Svaki njihov spot nosi masu obilježlja BIH, samo ih treba vidjeti.![]()
Jer to je uglavnom naš mentalitet, čim se prestane kukati, tražiti sadake i počne malo o vedrijim veselijim stvarima pjevati gubi se naš identitet
-
dezurni_ucenik
#156 Re: Dubioza Kolektiv
law2 wrote:Pa idi onda slušaj operu i poštedi nas te priče, tamo nema cingli migli ritmova...dezurni_ucenik wrote: Ja ismijavam i Gangam style i Las Ketchup. Da se razumijemo spot je odlican, pjesma bezveze. Al daj narodu samo hopa cupa i cingli mingli ritmova...
Kakva neupucenost u muziku. Vidi se da ti se svako govno moze podvaliti...
- spinel_
#157 Re: Dubioza Kolektiv
upravo tako..beniciodeltoro wrote:Pa je li ko i tvrdio da ova pjesma mora imati neko duboko značenje i neki pametan tekst? Šta odmah tražite manu? Shvatam kada je neko razočaran u neku pjesmu ili misli da je bez veze ali ko je god pogledao video i shvatio o čemu se radi pjesma shvata da oni i ne pokušavaju ovdje biti ozbiljni.vade_mecum wrote: jbt izvini sto su nekim ljudima pjesma i koncept pjesme go kurac. spot je stvarno dobro uradjen ali wtf? muzika im fakat sve infantilnije pocinje zvucati.
To je isto kao tražiti manu Eminemovom Without Me, Balaševićevom Sugar Rapu ili Dugmetovom Pediculis Pubis, kritikuje se WTF muzika gdje je i planirano da bude WTF.
Svaka im čast na ovom jer su postali poslije ovoga planetarno popularni (bruje čak i američki forumi o ovome) i pogodili u sridu. Shvatam ja da bi neki više voljeli da pjevaju kako nemaju ni za paštete ali momci se bave profesionalno muzikom i moraju znati u kojem da idu pravcu koji bi se najviše isplatio. Momci su vidjeli da imaju potencijal da doguraju dalje od BH scene a izvan BiH ti treba više tekstova od pljuvanja po političarima.
Mada nažalost ovaj uspjeh mi liči na Gangam Style ili Las Ketchup Song gdje će poslije ovoga se popularnost povući i ostati će opet u okviru BiH i regije ali fino je da imamo i mi jedan svjetski one hit wonder![]()
Mada kada gledam ovaj video sve se bojim što koriste tuđe video spotove i ostali materijal za svoj video da bi ih to moglo na kraju skupo koštati kada Kim i Miley pokucaju na vrata
nisam ni mislio na pjesmu i tekst iste. Prosle godine sam tu pjesmu cuo i to je to, bez ikakvog dojma.
Sad kako je spot izasao vise puta je znam preslusati odnosno pregledati
znaci spot je vrhunski i svaka im cast na tome.. amer ili neko globalno poznatiji bi na ovom dosegao milijardu pregleda...
- beniciodeltoro
#158 Re: Dubioza Kolektiv
Pa Eminem je planetarna zvijezda pa mu većina pjesama nema nikakvog smisla i bez veze su dok se ne pogleda video spot
- Pismonosa
#159 Re: Dubioza Kolektiv
E jesi našao pjesmu za primjera u pičku mater'nubeniciodeltoro wrote: Kako ne shvataš da je mnogima kod Dubioze obilježje BiH bilo "nemam za rizle, nemam za kifle, nemam za kafe, mi smo najgora zemlja, u nas je bio rat prije 20 godina možel sadake?"
Jer to je uglavnom naš mentalitet, čim se prestane kukati, tražiti sadake i počne malo o vedrijim veselijim stvarima pjevati gubi se naš identitet
A hajde eto, kad si već uzeo za primjer tu pjesmu "nemam za kifle, kod nas je crnjak" i slično, de mi onda reci u čemu se to ogleda razlika i napredak u odnosu na ovo o čemu sada pjevaju, o čemu govore npr.stihovi "sa parkinga klepili mi forda, sad će neko drugi da ga voza", ili "na svadbi da mi pjeva amadeus rambo" i slične mudroserine sa Apsurdistana? Ili ovo sad novo, nešto shakalaka tuc tuc
Pa uporedi muziku pjesama Tranzicja i Volio bih, ili da ne govorimo o KP dom ili Prvi Maj sa Triple head monster ili Bosnafaria ili Marijuana. O čemu mi govorimo jebote.
Oni su festivalsku popularnost vani stekli svirajući stare stvari. A samo kod nas su počeli da pune pulske i ine arene Ceca i Danijela fanovima svirajući ovo novo sranje.
I da se razumijemo, ni te stare stvari ne spadaju u neku muzičku svjetsku kremu, ali su o odnosu na ovo danas - Sting.
- Point.
#160 Re: Dubioza Kolektiv
Dakle da remiziramo - sad kad je Dubioza postala popularna i van ex juge i kad imaju po 2 miliona gledanaj na youtube za koliko, 6 dana, neki prizeljkuju da se vrati neka "stara" Dubioza kad je za njih znalo samo par ljudi iz ulice i najblizeg komsiluka i kad su svirali za kiflu, samo da bi kvazi filozofirali kako je prije bilo bolje. Umjesto da vam je drago da neko iz BiH uspije i da se probije i van granica nase male regije, vi ste ko neki muzicki strucnjaci da ocjenjujete sta valja a sta je sranje. Momcima iz DK veliki naklon sto im se njihov dugogodisnji trud isplatio i dabogda do godine i na Konceli i Vudstoku svirali, a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.
-
dezurni_ucenik
#161 Re: Dubioza Kolektiv
Point. wrote:Dakle da remiziramo - sad kad je Dubioza postala popularna i van ex juge i kad imaju po 2 miliona gledanaj na youtube za koliko, 6 dana, neki prizeljkuju da se vrati neka "stara" Dubioza kad je za njih znalo samo par ljudi iz ulice i najblizeg komsiluka i kad su svirali za kiflu, samo da bi kvazi filozofirali kako je prije bilo bolje. Umjesto da vam je drago da neko iz BiH uspije i da se probije i van granica nase male regije, vi ste ko neki muzicki strucnjaci da ocjenjujete sta valja a sta je sranje. Momcima iz DK veliki naklon sto im se njihov dugogodisnji trud isplatio i dabogda do godine i na Konceli i Vudstoku svirali, a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.
Woodstock je zadnji odrzan 1999.godine, Koncela
-
LSD
#162 Re: Dubioza Kolektiv
Point. wrote:Dakle da remiziramo - sad kad je Dubioza postala popularna i van ex juge i kad imaju po 2 miliona gledanaj na youtube za koliko, 6 dana, neki prizeljkuju da se vrati neka "stara" Dubioza kad je za njih znalo samo par ljudi iz ulice i najblizeg komsiluka i kad su svirali za kiflu, samo da bi kvazi filozofirali kako je prije bilo bolje. Umjesto da vam je drago da neko iz BiH uspije i da se probije i van granica nase male regije, vi ste ko neki muzicki strucnjaci da ocjenjujete sta valja a sta je sranje. Momcima iz DK veliki naklon sto im se njihov dugogodisnji trud isplatio i dabogda do godine i na Konceli i Vudstoku svirali, a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.
Ljudi konacno komercijalno uspjeli, pune dvorane i sviraju po citavom svijetu, a pojedinci bi ih vratili nazad da sviraju po rupama i nekim klubovima pred 20 ljudi....klasicna bosanska prica- ljubomora na tuđi uspjeh.
-
cassius
#163 Re: Dubioza Kolektiv
Bolje da si iz aviona ispao, realno.Point. wrote:Dakle da remiziramo - sad kad je Dubioza postala popularna i van ex juge i kad imaju po 2 miliona gledanaj na youtube za koliko, 6 dana, neki prizeljkuju da se vrati neka "stara" Dubioza kad je za njih znalo samo par ljudi iz ulice i najblizeg komsiluka i kad su svirali za kiflu, samo da bi kvazi filozofirali kako je prije bilo bolje. Umjesto da vam je drago da neko iz BiH uspije i da se probije i van granica nase male regije, vi ste ko neki muzicki strucnjaci da ocjenjujete sta valja a sta je sranje. Momcima iz DK veliki naklon sto im se njihov dugogodisnji trud isplatio i dabogda do godine i na Konceli i Vudstoku svirali, a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.
Ljudi zele da se vrati stara dubioza otkako je izasao firma illegal i otkako je adisa otisla iz benda. Drago mi ej zbog njih sto ubiru tu paricu.
-
dezurni_ucenik
#164 Re: Dubioza Kolektiv
LSD wrote:Point. wrote:Dakle da remiziramo - sad kad je Dubioza postala popularna i van ex juge i kad imaju po 2 miliona gledanaj na youtube za koliko, 6 dana, neki prizeljkuju da se vrati neka "stara" Dubioza kad je za njih znalo samo par ljudi iz ulice i najblizeg komsiluka i kad su svirali za kiflu, samo da bi kvazi filozofirali kako je prije bilo bolje. Umjesto da vam je drago da neko iz BiH uspije i da se probije i van granica nase male regije, vi ste ko neki muzicki strucnjaci da ocjenjujete sta valja a sta je sranje. Momcima iz DK veliki naklon sto im se njihov dugogodisnji trud isplatio i dabogda do godine i na Konceli i Vudstoku svirali, a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.![]()
![]()
Ljudi konacno komercijalno uspjeli, pune dvorane i sviraju po citavom svijetu, a pojedinci bi ih vratili nazad da sviraju po rupama i nekim klubovima pred 20 ljudi....klasicna bosanska prica- ljubomora na tuđi uspjeh.
Nemas argumenata, samo napisi - ljubomora na tudji uspjeh. Jebo te, ko kakva balavurdija.
-
LSD
#165 Re: Dubioza Kolektiv
Žalosno koliko su pojedinci optereceni Dubiozom i njihovim uspjehom
pa po forumima kmeče kako su se prodali, kako su postali cajke, kako ih svako sluša
po sto puta ponavljaju kako ne valjaju, ko da jednom nije dovoljno napisati
presmiješno cime se zamaraju
I dobro je @Point napisao, svaka mu cast, pogodio je u srž
da ga citiram:

presmiješno cime se zamaraju
I dobro je @Point napisao, svaka mu cast, pogodio je u srž
a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.
- HAVANA
#166 Re: Dubioza Kolektiv
Bravo,svaka cast.Nema se tu sta pametovati.Dobri,na koncertu fantasticni,gdje god dodju atmosfera je vrh.Ljudi rade,i nek rade. 
- Warashii
#167 Re: Dubioza Kolektiv
Upravo.cassius wrote:Bolje da si iz aviona ispao, realno.Point. wrote:Dakle da remiziramo - sad kad je Dubioza postala popularna i van ex juge i kad imaju po 2 miliona gledanaj na youtube za koliko, 6 dana, neki prizeljkuju da se vrati neka "stara" Dubioza kad je za njih znalo samo par ljudi iz ulice i najblizeg komsiluka i kad su svirali za kiflu, samo da bi kvazi filozofirali kako je prije bilo bolje. Umjesto da vam je drago da neko iz BiH uspije i da se probije i van granica nase male regije, vi ste ko neki muzicki strucnjaci da ocjenjujete sta valja a sta je sranje. Momcima iz DK veliki naklon sto im se njihov dugogodisnji trud isplatio i dabogda do godine i na Konceli i Vudstoku svirali, a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.
Ljudi zele da se vrati stara dubioza otkako je izasao firma illegal i otkako je adisa otisla iz benda. Drago mi ej zbog njih sto ubiru tu paricu.
I ovo su samo konstatacije, vecini ljudi, koji to spominju, je svejedno a ponajvise drago zbog uspjeha.
Odma te neko optuzi kako si zavidan kako ti smeta tudji uspjeh jer iskomentarises nesto sto ti se ne svidja.
Ne vjerujem da mozez ti vise voljet Dubiozu od nekog lika koji ih je slusao kao Gluho Doba u poslijeratnom periodu.
Jednostavno se komentarise muzika i nista drugo.
- ultima_palabra
#168 Re: Dubioza Kolektiv
Pa ako je samo do uspjeha i para, daj da snime jednu pjesmu sa Severinom, drugu sa Acom Lukasom... vidjećeš tad šta će biti pregleda na YT.
- Pismonosa
#169 Re: Dubioza Kolektiv
Ovo je identično kao kad se raspravljaš sa fanovima Kemala Malovčića. Ista argumentacija.
Ljubomora, pune dvorane, milioni, kamioni, avioni
Ljubomora, pune dvorane, milioni, kamioni, avioni
- Warashii
#170 Re: Dubioza Kolektiv
Ko je i u jednom momentu rekao da je samo do para?ultima_palabra wrote:Pa ako je samo do uspjeha i para, daj da snime jednu pjesmu sa Severinom, drugu sa Acom Lukasom... vidjećeš tad šta će biti pregleda na YT.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#171 Re: Dubioza Kolektiv
ne mogu vjerovati koliko je spot profesionalno odrađen. genijalno, svaka čast.
što neko napisa, ko ne zna za Dubiozu i pjesma bi mu mogla biti osvježenje. pjesmuljak, ekšli.
ali spot je fakat genijalan. kapa dole.
što neko napisa, ko ne zna za Dubiozu i pjesma bi mu mogla biti osvježenje. pjesmuljak, ekšli.
ali spot je fakat genijalan. kapa dole.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Point.
#173 Re: Dubioza Kolektiv
Wow, gramaticki drot. To kad nestane argumentacije fata se za hebenu gramatiku. Aplauz, momcino.dezurni_ucenik wrote:Point. wrote:Dakle da remiziramo - sad kad je Dubioza postala popularna i van ex juge i kad imaju po 2 miliona gledanaj na youtube za koliko, 6 dana, neki prizeljkuju da se vrati neka "stara" Dubioza kad je za njih znalo samo par ljudi iz ulice i najblizeg komsiluka i kad su svirali za kiflu, samo da bi kvazi filozofirali kako je prije bilo bolje. Umjesto da vam je drago da neko iz BiH uspije i da se probije i van granica nase male regije, vi ste ko neki muzicki strucnjaci da ocjenjujete sta valja a sta je sranje. Momcima iz DK veliki naklon sto im se njihov dugogodisnji trud isplatio i dabogda do godine i na Konceli i Vudstoku svirali, a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.
Woodstock je zadnji odrzan 1999.godine, KoncelaCoachella. Bolje da nisi nista napisao. Nemas pojma koliko si glup ispao.
- KB9
#174 Re: Dubioza Kolektiv
ovo mi je prva pjesma dubioze da je ono bas sve pogodjeno plus sama ideja je prosto genijalna po njih i svaka im cast na tome 
- Point.
#175 Re: Dubioza Kolektiv
cassius wrote:Bolje da si iz aviona ispao, realno.Point. wrote:Dakle da remiziramo - sad kad je Dubioza postala popularna i van ex juge i kad imaju po 2 miliona gledanaj na youtube za koliko, 6 dana, neki prizeljkuju da se vrati neka "stara" Dubioza kad je za njih znalo samo par ljudi iz ulice i najblizeg komsiluka i kad su svirali za kiflu, samo da bi kvazi filozofirali kako je prije bilo bolje. Umjesto da vam je drago da neko iz BiH uspije i da se probije i van granica nase male regije, vi ste ko neki muzicki strucnjaci da ocjenjujete sta valja a sta je sranje. Momcima iz DK veliki naklon sto im se njihov dugogodisnji trud isplatio i dabogda do godine i na Konceli i Vudstoku svirali, a vama muzickim znalcima ne preostaje nista drugo nego da upalite Gluho Doba i sanjate o "boljim" vremenima.
Apeluj na Adidu nek se vrati, pa da bi ti i jos 20-orica uzivali u "staroj" Dubiozi.
Stvarno ne razumijem sta vas cini kompetentnim da omlazavate tudji uspijesni rad. Jebote, dezurni na ovoj temi su oni koji ne vole Dubiozu, dobro skontali smo, ne volite....otvorite temu Gluho Doba i mirna Bosna. Dobro je glavonja Maajka reko, cim uspijes odmah si komercijala i pljuje te raja.
Nevjerovatno koliko je average Hamdija ljubomoran na tudji uspijeh.