DA LI STE ZA UKIDANJE SDS & SDA & HDZ ?

Post Reply
kub lajkan

Post by kub lajkan »

DiplomataSaSela wrote:
Tuce wrote:dozvolili rad strankama koje su i pocele rat,te tri sranke trebaju pod hitno .
Rat u YU je pocela srbija a ne tri stranke...osim ako ne mislis na slobin sps,sds i radikale..onda si u pravu

E jaraniko, da ti sad pricam neke detalje ne bi mi vjerov'o...

Da ti pricam ko mi je sve i sta u povjerenju predlagao...
a samo zato sto mi je bio skolski kolega i sunarodnjak...
a ne znajuci da nisam od tog materijala gradjen koji je njemu trebao...
a misleci da cu jedva docekati noz i pusku u ruke...
a da ubijam i prije nego sto je pocelo...

Ma dzaba prica, ne bi mi vjerovali...

Elem, vise me nikad niko dok sam ziv zivotom nece moci ubijediti da ONI nisu isti.

Mene nikad...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Engram::X wrote:
nije moguca paralela sda sa sds-hdz...
Itekako je moguca.

I T E K A K O !!!
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Sto se tice prica o tome kako su nacionalne stranke zapocele rat odnosno
"svi su oni isti", svakom ko je prezivio srpsko-hrvatsku agresiju na Bosnu i Hercegovinu, jasno je o cemu se radi.

SCG je pod velikim pritiskom, jer nasa tuzba za agresiju i genocid prema procjenama svih pravnih eksperata je vec dobijena, a pogotovo nakon presude Krsticu za genocid i nakon priznanja Plavsicke za udruzeni zlocinacki plan etnickog ciscenja Bosnjaka.

S druge strane RH je takodjer pod pritiskom, jer RH treba da zapocne pregovore o prijemu u EU, ali joj u prilog ne idu presude Blaskicu, Kordicu i Cerkezu u kojima je apsolutno dokazana agresija RH na BiH.

Nakon ove dvije cinjenice iz Beograda, a potom i njegovog satelita Banja Luke zapocela je kampanja koja ide u dva smijera>

1) Nacionale stranke su krive za rat (sto je drugi naziv za gradjanski rat)

2) Svijet je razvalio Jugoslaviju(teorija zavjere)

Iz RH kapanja ide u pravcu>

1)Srbi su agresor

2)Sukob izmedju Armije i HVO-a, je nesretan splet okolnosti

Kako se sad u cijelu pricu uklapaju Bosnjaci>

Nazalost mi smo vrlo naivan narod, i obicno smo zadovoljni i sa vrlo malim gestama "paznje", pa tako onaj sloj naroda koji je ogorcen na socijalno stanje (a vecina nas je takvih), dakle, oni nasjedaju na ovu srpsku kampanju, svijet je unistio Jugu, a nacionalne stranke su krive za rat. Drugi dio naroda se priklanja hrvatskoj propagandi, vjerujuci da su nam Hrvati ipak prijatelji i da bi "sukob" trebalo sto prije zaboraviti.

I onda se desava manifestacija> "nacionalne stranke su zapocele rat".
Bosnjaci se boje da ako kazu istinu o agresorima, da ce Srbi i Hrvati biti uvrijedjeni, pa onda krivicu "pravedno podijele na tri jednaka dijela", a sve radi svoje naivnosti, a pomalo i ulizivackog mentaliteta.

A istina je jasna kao dan>

HDZ je proizvod uvezen iz Hrvatske koji se izrodio iz glave zlocinca Tudjmana.

SDS je bio pod direktnom kontrolom Slobodana Milosevica i njegovih bradatih spodoba.

SDA je prva stala u odbranu svoje domovine organizujuci prvu odbrambenu formaciju Zelene beretke.

Ovo su nepobitne cinjenice.
livadic

Post by livadic »

sda je bila i lagano islamisticka ... :oops:

... usudio bih se dodati ... ;)

:D

;)
Kotromanic

Post by Kotromanic »

livadic wrote:sda je bila i lagano islamisticka ... :oops:

;)
Da a Kenedi je bio pomalo katolik,
usudio bih se dodati :shock:
livadic

Post by livadic »

Kotromanic wrote:

;)
i vecina zlih amera su pomalo katolici ... :oops:

... a vecina stanovnika bosne nisu muslimani ... :(

... opet bih se usudio dodati ... :oops:

;)

Kotromanic

Post by Kotromanic »

livadic wrote:
Kotromanic wrote:

;)
i vecina zlih amera su pomalo katolici ... :oops:
Pogresno dodajes :lol:
... a vecina stanovnika bosne nisu muslimani ... :(

... opet bih se usudio dodati ... :oops:

;)

Nazalost ili nasrecu (kako kome), oni su je vecinom branili...
livadic

Post by livadic »

muslimani su sebi pravili *islamsku deklaraciju* ... :oops:

... bas kao sto je rahmetli kalifa propisao ... :shock:

;)

a cafiri ti to nece ... :( ... ...

;)

kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:Sto se tice prica o tome kako su nacionalne stranke zapocele rat odnosno
"svi su oni isti", svakom ko je prezivio srpsko-hrvatsku agresiju na Bosnu i Hercegovinu, jasno je o cemu se radi.

SCG je pod velikim pritiskom, jer nasa tuzba za agresiju i genocid prema procjenama svih pravnih eksperata je vec dobijena, a pogotovo nakon presude Krsticu za genocid i nakon priznanja Plavsicke za udruzeni zlocinacki plan etnickog ciscenja Bosnjaka.

S druge strane RH je takodjer pod pritiskom, jer RH treba da zapocne pregovore o prijemu u EU, ali joj u prilog ne idu presude Blaskicu, Kordicu i Cerkezu u kojima je apsolutno dokazana agresija RH na BiH.

Nakon ove dvije cinjenice iz Beograda, a potom i njegovog satelita Banja Luke zapocela je kampanja koja ide u dva smijera>

1)Srbi su agresor

Nazalost mi smo vrlo naivan narod, i obicno smo zadovoljni i sa vrlo malim gestama "paznje", pa tako onaj sloj naroda koji je ogorcen na socijalno stanje (a vecina nas je takvih), dakle, oni nasjedaju na ovu srpsku kampanju, svijet je unistio Jugu, a nacionalne stranke su krive za rat. Drugi dio naroda se priklanja hrvatskoj propagandi, vjerujuci da su nam Hrvati ipak prijatelji i da bi "sukob" trebalo sto prije zaboraviti.

Bosnjaci se boje da ako kazu istinu o agresorima, da ce Srbi i Hrvati biti uvrijedjeni, pa onda krivicu "pravedno podijele na tri jednaka dijela", a sve radi svoje naivnosti, a pomalo i ulizivackog mentaliteta.

SDS je bio pod direktnom kontrolom Slobodana Milosevica i njegovih bradatih spodoba.

SDA je prva stala u odbranu svoje domovine organizujuci prvu odbrambenu formaciju Zelene beretke.

Ovaj supljak me podsjeca na istoricare koji rade u prosvjeti. To je otprilike njihova dipla...
margareta

Post by margareta »

Ustavom bih zabranila istoricarima da manipuliraju masama. Istorijske manje - vece dogadjaje i epohe pocinju u glavama profitera raznih dimenzija pa tako i zavrsavaju sve istorije svijeta u profiterskim svrhama od "vracanja" moje - tvoje do skolskih klupa u kojima istoricari izliju "pamet" u tri knjige za 1 razred.
ajd u vrazju mater istorija i smokljani koji si nos obrisat ne znaju.
Livadicu nista novo nisi rekao niti ces dok ja ne prosetam nasim metropolama.....sretna ti sreco N.G.
crniroko

Post by crniroko »

livadic wrote:muslimani su sebi pravili *islamsku deklaraciju* ... :oops:

;)

;)

islamska deklaracija je knjiga koja govori o razlicitim drzavnim sistemima sa pripadnicima razlicitih vjeroispovijesti. i da, to je pisao jedan covjek. u anibosnjackom korpusu je demonizirana do te mjere da se poredi i sa 'mein kampf', a toliko ste primitivni da i neznate o cemu je rijec.

bitno je da je beograd reko, beograd says- isl. deklar. 'oce da unisti srpski narod.

a vi ste, okoti evropski, VECINOM ucestvovali u masovnim zlocinima, direktno/glasanjaem/simpatisanjem/i danas laganjam i izigravanjem budula koje lafo nista neznaju.
mamicu vam, al ne mislite da cete sa svojim ludilom daleko dogurat - il vam je jos uvijek dovoljnao malo rakije, gra'a i slanine.
Ali_G

Post by Ali_G »

Jao sviju mi kako glupa tema. Cuj ti nje ona bi da nesto ukida. Hahahahah. Jel tako ukidas i tamo gdje sad zivis? Fakt curo/djevojko/zeno imas ideja, onooo. Pazi da te ko ne kidnapuje.
Definitivno je da nam s ovim strankama na vlasti nije dobro, al narod glasa za njih, stranke nisu na kakvom popisu zabranjenih organizacija tako da je idiotno da neko raspravlja da se nesto ukine.
Drugo: ne mogu da vjerujem kako jos neko moze da pominje da su rat pocele 3 stranke. Fakat ne kontam nikako.
Definitvno toliko likova, padobranaca, ubacenih elemenata ima na ovom forumu da to nije normalno.
margareta

Post by margareta »

Ali_G wrote:Jao sviju mi kako glupa tema. Cuj ti nje ona bi da nesto ukida. Hahahahah. Jel tako ukidas i tamo gdje sad zivis? Fakt curo/djevojko/zeno imas ideja, onooo. Pazi da te ko ne kidnapuje.
Definitivno je da nam s ovim strankama na vlasti nije dobro, al narod glasa za njih, stranke nisu na kakvom popisu zabranjenih organizacija tako da je idiotno da neko raspravlja da se nesto ukine.
Drugo: ne mogu da vjerujem kako jos neko moze da pominje da su rat pocele 3 stranke. Fakat ne kontam nikako.
Definitvno toliko likova, padobranaca, ubacenih elemenata ima na ovom forumu da to nije normalno.
kIndapovaceme bolannebjo.garant.neJma teorije neJma samse da nece joooj ba kako da uteknem :-) ba jooooj baaa teeeemeee baa jest ba paglu ko noc ba jel' haaaaaa? joj ba koklko ubacenih elemenaaaaaaataaaa uf al' ih imaaaa :-) cura ti ba ja nisam ono su ti ba cure u lishta deshzna ba :-) idiotno ou jeee ! exelent konstatacijeeeee :-) :-) likovi , pa padobranci bizi ba delegatu. man se pAlitike
da se "nesto" pa josh i ukine ma bjaaaaazi ....... pataj se pametnih tema i dilema.
manijak1

Post by manijak1 »

:shock: Užas :oops:
livadic

Post by livadic »

islamska deklaracija je knjiga koja govori o razlicitim drzavnim sistemima sa pripadnicima razlicitih vjeroispovijesti. i da, to je pisao jedan covjek. u anibosnjackom korpusu je demonizirana do te mjere da se poredi i sa 'mein kampf', a toliko ste primitivni da i neznate o cemu je rijec
-------------------------------------

tko to kaze ... :shock: :shock: :shock:

... tko to laze ... :roll:

;)

manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Po običaju ..........Livadići :oops: :D
margareta

Post by margareta »

:roll: tko to kaze , tko to laze Srbija je mala :roll:Srbijanci Sami Sebe Slazu :roll:
livadic

Post by livadic »

samo da kolegi & margi cestitam ... :)

sretnu ... novu ... nehidzretsku ... :oops:

2005*u ... 8) 8) 8)

;)

manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Čestitke kao da nemaju smisla :D sem ako Vam nije drago :D što smo skupa u 2005- oj :D :D ali ne vidim da će Vam biti žao ako ko :D :D napusti 2005-u :D .
P.S Da poštovanom Livadiću skrenem pažnju da želje nisu isto što i stvarnost :D :D :D :D
Smrt fasizmu

Post by Smrt fasizmu »

Svrgnuti fašističke snage SDASDSHDZ koalicije sa vlasti je neizvodljivo iz više razloga.
1. Zato što su se učvrstili na vlasti i silom vladaju
2. Zato što imaju podršku takozvane Međunarodne zajednice kojoj u potpunosti odgovaraju nacionalisti na vlasti i koje su oni na predratnim izborima i doveli na vlast dozvoljazajući da se izbori falsifikuju.
3.Zato što ovi fašisti čvrsto drže 99% bosanskohercegovačkog kapitala u svojim rukama koji su stekli ratnim profiterstvom i posleratnom pljačkom koju su nazvali privatizacijom.
4. Zato što je narod psihički potpuno razoren zbog stotina hiljada koje su ovi fašisti pobili tokom rata i što je oda naroda u BiH napravljeno poslušno roblje posle rata kojem se stalno prijeti novim ratom.
5. Zato što svaki pokušaj demokratskih promjena ili pokušaja pobune ovi zločinci kažnjavaju ubijanjem. Od završetka rata do danas su pobili hiljade građana BiH što je javna tajna ali niko o tome ne smije progovoriti.
6.I na kraju što je ova koalicija jaka i složna kao jedna ruka sa tri prsta, a opzicija je rasturena i većina u opoziciji su korumpirani od strane ovih fašista jer kupe mrvice ispod njihovih stolova ili žive u strahu..

Bojim se da ćemo morati ovo yzo ostaviti u amanet budućim generacijam da to rješavaju, ako buduće generacije i budu uopće postojale.

Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote:Sto se tice prica o tome kako su nacionalne stranke zapocele rat odnosno

1)Srbi su agresor

Ovaj supljak me podsjeca na istoricare koji rade u prosvjeti. To je otprilike njihova dipla...
Ako cemo diskusiju okrenuti na drugu stranu onda da i ja kazem
da me ti podsjecas na mekusca koji se uvlaci u onu stvar ljudima koji su sprzili BiH, pa sad si kao neki cool frajer, pametujes o politici, historiji, veze nemas sa zivotom, a ustvari si maleni deckic,
koji se dokopao tastature.

Procitaj nesto sviju ti, i ako volis Srbiju, reci javno, nemoj zamotavat!

A ako ima nesto sto nije tacno u mom postu, fino argumentuj, nemoj biti papak, jer starno pokazujes da jesi. Pa cemo onda diskutovati argumentirano, a ne uvredama!
Kotromanic

Post by Kotromanic »

livadic wrote:muslimani su sebi pravili *islamsku deklaraciju* ... :oops:

;)

;)

Prvo ti mozes izvaljivati svoj pseudo-cinizam, jer ti to niko ne brani pardon niTko, ali bilo bi bolje za sve da ne lupas bez veze.

Kako imas obraza da pricas o necemu sto nisi procitao?

Za tvoju informaciju Islamska deklaracija se bavila pretezno vjerskim pitanjima, a ne politikom kako su to ustase promovisale>

1. Čovjek i zajednica
2. Jednakost ljudi
3. Bratstvo Muslimana
4. Jedinstvo Muslimana
5. Svojina
6. Zekjat i kamata
7. Republikanski princip
8. Nema božanstva osim Boga
9. Odgoj
10. Obrazovanje
11. Sloboda savjesti
12. Islam i nezavisnost
13. Rad i borba
14. Žena i porodica
15. Cilj ne opravdava sredstvo
16. Manjine
17. Odnos prema drugim zajednicama

U deklaraciji stoji kakav treba da je osnos muslimana prema nemuslimanima>

Odnos islamske zajednice prema drugim zajednicama u svijetu počiva na principima:
1. Slobode vjerskog opredjeljenja (Kur’an, 2/256);
2. Snage i odlučne i aktivne obrane (Kur’an, 8/61-62, 42/39-42, 2/190-192);
3. Zabrane napadačkog rata i zločina (Kur’an, 2/190-192, 42/42);
4. Međusobne suradnje i upoznavanja naroda između sebe (Kur’an, 49/13);
5. Poštovanja preuzetih obveza – ugovora (Kur’an, 9/4) i
6. Uzajamnosti reciprociteta (Kur’an 9/8).

S druge strane, ustase su pokazale kakav je njihov odnos prema muslimanima.

Zato bolje ti je da sutis, jer lajanjem neces nista postici!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote:
da me ti podsjecas na mekusca koji se uvlaci u onu stvar ljudima koji su sprzili BiH, pa sad si kao neki cool frajer, pametujes o politici, historiji, veze nemas sa zivotom, a ustvari si maleni deckic,

A ako ima nesto sto nije tacno u mom postu, fino argumentuj, nemoj biti papak, jer starno pokazujes da jesi. Pa cemo onda diskutovati argumentirano, a ne uvredama!

Imas slobodu izbora da svoj mozak ukljucujes i iskljucujes kadgod i gdjegod to zelis.

Preporucio bih ti da ga iskljucis i uzmes Avaz u ruke.

Nemam namjeru ulaziti u rasprave sa onima koji startaju sa paranoicnim hipotezama tipa:

SVI SU KRIVI, OSIM NAS JADNIH I NEDUZNIH.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote:

Imas slobodu izbora da svoj mozak ukljucujes i iskljucujes kadgod i gdjegod to zelis.

Preporucio bih ti da ga iskljucis i uzmes Avaz u ruke.

Nemam namjeru ulaziti u rasprave sa onima koji startaju sa paranoicnim hipotezama tipa:

SVI SU KRIVI, OSIM NAS JADNIH I NEDUZNIH.

Ovo za Avaz bi trebalo biti smjesno, zar ne? Ma prepametno, nema sta?
Vidim da ti je argumentacija jaca strana?!

A sto se tice "svi su krivi...", procitaj ponovo moj post, ako imas ista u glavi da razumijes.

Krivce sam identifikovao vrlo precizno, i ne samo ja nego Haski tribunal, sto je mnogo vaznije!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote: Procitaj nesto sviju ti, i ako volis Srbiju, reci javno, nemoj zamotavat!
Da se oko ovog razumijemo. Nijednu drzavu niti narod na ovom svijetu ja nit volim nit mrzim.

Drzava (a ni narod) ne moze biti objekat moje ljubavi ili mrznje.

Mogu da volim NEKE LJUDE u nekim drzavama (narodima) i da ne volim NEKE LJUDE u nekim drzavama (narodima).

Ti ako imas drugacije potrebe to je tvoj problem...
Post Reply