Piletina katastrofa... Ja cesto na selu kupim par svjezih piladi, ko da jedem drugo meso za razliku od onih na policama konzuma ,dp , mercatora...A teletini tesko mozes ukus promjeniti , mislim moze se , ali jedino da iskljucivo hranis koncentratom.Dok je kod piletine druga prica.Takodjer izbjegajite kupovati jaja velike mase.Ona manja i da nisu iste nijanse boje, ta su malo ili nikako hranjena koncentratom.Neradnik wrote:Meso se pokvarilo totalno ko da ljude kolju a ne zivotinje.Treba kakvog seljaka nafatat pa od njega kupovat jebes ove nase varalice.
Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
-
klixo
#151 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
- akcid
#152 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Ma ne brinem, imamo ažurnu i profesionalno odgovornu veterinarsku, zdravstvenu i tržišnu inspekciju koja redovno brine o zdravlju građanaklixo wrote:Piletina katastrofa... Ja cesto na selu kupim par svjezih piladi, ko da jedem drugo meso za razliku od onih na policama konzuma ,dp , mercatora...A teletini tesko mozes ukus promjeniti , mislim moze se , ali jedino da iskljucivo hranis koncentratom.Dok je kod piletine druga prica.Takodjer izbjegajite kupovati jaja velike mase.Ona manja i da nisu iste nijanse boje, ta su malo ili nikako hranjena koncentratom.Neradnik wrote:Meso se pokvarilo totalno ko da ljude kolju a ne zivotinje.Treba kakvog seljaka nafatat pa od njega kupovat jebes ove nase varalice.
- moa
#153 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Kupovo meso u hadzicima u Bingu. Upozno se sa mesarom koji mi je cak teleci ramstek prodavao kao obicnu teletinu.
Sad kako je bingo uveo da u svim njegovim radnjama bude Bajro iz Travnika tesko da se usudim negdje kupit crveno meso.
Riba u konzumu iz BBIa je meni extra.
Sad kako je bingo uveo da u svim njegovim radnjama bude Bajro iz Travnika tesko da se usudim negdje kupit crveno meso.
Riba u konzumu iz BBIa je meni extra.
-
NeenaSa
#154 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
manekenka u penziji wrote:pa nije na meni da nosim lupu i istražujem kojeg je meso porijekla, a u svakom slučaju, meso je toliko bilo tamno, pa čak i ''teletina'' da ja stvarno nisam imala sa čime da uporedim.NeenaSa wrote:Izvini, al' ovo je, i do tebe.
Kako nisi uocila razliku pri kupovini?
@ostali, da ne citiram: ne mogu da vjerujem da će pojedinci okriviti mene što su mi podvalili meso, ali je zato ''nenamjerna greška'' mesara je bezazlena.
ali evo, počela sam opet iznositi činjenice koje mene smetaju, pa će me forumaši, koji su zadovoljni njihovim uslugama, popljuvati.
kupac je u ovoj državi,svakako uvijek u krivu, a narod to još i podržava.
I kako sad odgovorit'?
Hajd' da pokusam.
Kratko i jasno - njihovo je da prodaju (ma kakvo bilo) tvoje je da kupis ili ne.
I ne, uopce ti ne treba lupa.
Valjda znas razliku izmedju teletine, junetine i govedine.
- muha_sa
- sorcerer
#156 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
nikad kraja seljakluku.....mnogi u sarajevu misle da su jos u nekim vukojebinama .....
- muha_sa
#157 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
fakat sam konto da me više ama baš ništa negativno ne može iznenadit al se zajebah u procjenisorcerer wrote:nikad kraja seljakluku.....mnogi u sarajevu misle da su jos u nekim vukojebinama .....
- jon_jovi
#158 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Podjela kurbanskog mesa
RVI Općina Ilidža je u saradnji sa Merhametom - muslimansko dobrotvorno društvo - Osnovni Odbor Ilidža realiziralo projekat podjele kurbanskog mesa za ratne vojne invalide Općine Ilidža. Projektom je obuhvaćeno 500 članova koji su dobili po 5 kilograma mesa što je ukupno 2.5 tona, vrijednosti 25000 KM.
RVI Općina Ilidža je u saradnji sa Merhametom - muslimansko dobrotvorno društvo - Osnovni Odbor Ilidža realiziralo projekat podjele kurbanskog mesa za ratne vojne invalide Općine Ilidža. Projektom je obuhvaćeno 500 članova koji su dobili po 5 kilograma mesa što je ukupno 2.5 tona, vrijednosti 25000 KM.
-
hali gali halid
#159 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Kakav je Semić?
- Ned071
#160 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
subotom konzum u vizi. dobro, sto jest jest.
- MedenoSrce
#161 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Mujanić, Hodžić i Friško.
meso u mesarama Bajra, iako nešto jeftinije od konkurenata, ima specifičan miris koji se ne izgubi ni dugotrajnim pirjanjem sa začinima.
u mesarama samo kupujem junetinu, piletinu uzimam od jedne zene iz Butmira, a teletinu(koju rijetko kupujem) od jedne na Faletićima.
meso u mesarama Bajra, iako nešto jeftinije od konkurenata, ima specifičan miris koji se ne izgubi ni dugotrajnim pirjanjem sa začinima.
u mesarama samo kupujem junetinu, piletinu uzimam od jedne zene iz Butmira, a teletinu(koju rijetko kupujem) od jedne na Faletićima.
- dadoka84
#162 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Kako mislis piletinu kupujes od zene. A higijena?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#163 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
U mesnici na Drveniji. Svježe, lijepo, dobar izbor, zadovoljna. 
- titinho
#164 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Kod mene citava familija kupuje kod Hodzica, prekoputa poste na Carsiji
Jest Bajra jeftinija al nije meso bas ukusno kao kod Hodzica
Jest Bajra jeftinija al nije meso bas ukusno kao kod Hodzica
-
Acerovac
#165 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Srbin sam, pa jedem svinjetinu. Ali smijesno je pricati u svinjetini u vrijeme kad jedemo zamrznuto meso staro 20-30 godina, i razna mesa ofarbana bojom, aditivima, konzervansima....akcid wrote:Mesne prerađevine svakako ne jedem, ima već 15-tak godina. Ali, manje je bitno miješanje svinjetine s ostalim mesom, koliko je bitno koji se aditivi i slični hemijsko-laboratorijski proizvodi miješajuStupskaBitanga wrote:Koliko se svinjetine stavlja u prerađevine mi toga (sreća) nismo ni svjesni
A evo u Srbiji, svako malo uhvate nekog ko je prodavao meso uginulih zivotinja.
-
Acerovac
#166 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
http://www.kurir-info.rs/velika-plana-m ... ak-1263177
Užas: Uhapšen vlasnik mesare u velikoj plani
VELIKA PLANA: Meso uginulih krava i konja prodavao pored škole
Crna Hronika 15:15, 07.03.2014. editirano: 23:16, 07.03.2014.
Osumnjičeni je otkupljivao meso mrtvih životinja, koje je obrađivao i mešao s hemikalijama da bi izgledalo sveže
Užas: Uhapšen vlasnik mesare u velikoj plani
VELIKA PLANA: Meso uginulih krava i konja prodavao pored škole
Crna Hronika 15:15, 07.03.2014. editirano: 23:16, 07.03.2014.
Osumnjičeni je otkupljivao meso mrtvih životinja, koje je obrađivao i mešao s hemikalijama da bi izgledalo sveže
-
vetvadi
#167 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
frisko i konzum uzimaju meso od vizion komerc iz rogatica !!! da li je halal ? Konzum uzima meso od sisovic i vizion
-
swatch
#168 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Prije mozda mjesec dana dolazi Vizion kamion pred Importane. Izadje vozac, otvori zadnja vrata, udje, skinu komadinu mesa, stavi je na pod (tacno dio po kojem je hodao tenama), izadje iz tovarnog dijela i povuce onu kamadinu mesa preko citavog poda kamiona. Kad je dosao do kraja pustio je da komad mesa padne u kolica iz Konzuma koja su cekala pored kamiona. Taj veliki komad mesa niti je bio umotan u nesto, niti je bio zasticen na bilo koji drugi nacin. Daleko su oni od halal certifikata!vetvadi wrote:frisko i konzum uzimaju meso od vizion komerc iz rogatica !!! da li je halal ? Konzum uzima meso od sisovic i vizion
- newlevel
#169 Re: AW: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
ooooj, zar su takvi u konzumu ? Sreca moja pa kupujem kod njih samo upakovane filete.
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
- karanana
#170 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Gdje se moze kupiti dobro meso za biftek ili steak? Koji je to uopste dio mesa? U svakoj mesnici isto: ramstek koji je previse lojav, teleca snicla koja je poprilicno bezukusna, malo buta malo lopatice i to je to. Nigdje nisam vidio nesto sto bi licilo na biftek.
- KatarinaKosaca
#171 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
To je biftek i obično se treba naručiti dan-dva prije i kupiliti cijeli. Ja radim u mesnici u tržnici i zadovoljna sam. Naručim nekoliko dana prije, oni obrežu biftek i taj dio mi samelju, ovo ostalo isjeku, zaledim i uvijek imam da izvučem biftek.karanana wrote:Gdje se moze kupiti dobro meso za biftek ili steak? Koji je to uopste dio mesa? U svakoj mesnici isto: ramstek koji je previse lojav, teleca snicla koja je poprilicno bezukusna, malo buta malo lopatice i to je to. Nigdje nisam vidio nesto sto bi licilo na biftek.
- Edin H.
#172 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Cestitke, drago mi je da si napredovalaKatarinaKosaca wrote:To je biftek i obično se treba naručiti dan-dva prije i kupiliti cijeli. Ja radim u mesnici u tržnici i zadovoljna sam. Naručim nekoliko dana prije, oni obrežu biftek i taj dio mi samelju, ovo ostalo isjeku, zaledim i uvijek imam da izvučem biftek.karanana wrote:Gdje se moze kupiti dobro meso za biftek ili steak? Koji je to uopste dio mesa? U svakoj mesnici isto: ramstek koji je previse lojav, teleca snicla koja je poprilicno bezukusna, malo buta malo lopatice i to je to. Nigdje nisam vidio nesto sto bi licilo na biftek.
- karanana
#173 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
sa face tv-a u mesnicu. to je napredak.
hvala za info. znaci mora se naruciti. kila je oko 30 KM jel tako? o kojoj mesnici u trznici govoris? kako se zove?
hvala za info. znaci mora se naruciti. kila je oko 30 KM jel tako? o kojoj mesnici u trznici govoris? kako se zove?
- KatarinaKosaca
#174 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Edin H. wrote:Cestitke, drago mi je da si napredovala
Pa ispusti rječicu pri pisanju posta..
-
StupskaBitanga
#175 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Voli Senad meso pa mu Katarina sigurno friško dostavlja