Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
klixo

#151 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by klixo »

Neradnik wrote:Meso se pokvarilo totalno ko da ljude kolju a ne zivotinje.Treba kakvog seljaka nafatat pa od njega kupovat jebes ove nase varalice.
Piletina katastrofa... Ja cesto na selu kupim par svjezih piladi, ko da jedem drugo meso za razliku od onih na policama konzuma ,dp , mercatora...A teletini tesko mozes ukus promjeniti , mislim moze se , ali jedino da iskljucivo hranis koncentratom.Dok je kod piletine druga prica.Takodjer izbjegajite kupovati jaja velike mase.Ona manja i da nisu iste nijanse boje, ta su malo ili nikako hranjena koncentratom.
akcid

#152 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by akcid »

klixo wrote:
Neradnik wrote:Meso se pokvarilo totalno ko da ljude kolju a ne zivotinje.Treba kakvog seljaka nafatat pa od njega kupovat jebes ove nase varalice.
Piletina katastrofa... Ja cesto na selu kupim par svjezih piladi, ko da jedem drugo meso za razliku od onih na policama konzuma ,dp , mercatora...A teletini tesko mozes ukus promjeniti , mislim moze se , ali jedino da iskljucivo hranis koncentratom.Dok je kod piletine druga prica.Takodjer izbjegajite kupovati jaja velike mase.Ona manja i da nisu iste nijanse boje, ta su malo ili nikako hranjena koncentratom.
Ma ne brinem, imamo ažurnu i profesionalno odgovornu veterinarsku, zdravstvenu i tržišnu inspekciju koja redovno brine o zdravlju građana
moa

#153 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by moa »

Kupovo meso u hadzicima u Bingu. Upozno se sa mesarom koji mi je cak teleci ramstek prodavao kao obicnu teletinu.
Sad kako je bingo uveo da u svim njegovim radnjama bude Bajro iz Travnika tesko da se usudim negdje kupit crveno meso.
Riba u konzumu iz BBIa je meni extra.
NeenaSa

#154 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by NeenaSa »

manekenka u penziji wrote:
NeenaSa wrote:Izvini, al' ovo je, i do tebe.
Kako nisi uocila razliku pri kupovini?
pa nije na meni da nosim lupu i istražujem kojeg je meso porijekla, a u svakom slučaju, meso je toliko bilo tamno, pa čak i ''teletina'' da ja stvarno nisam imala sa čime da uporedim.
@ostali, da ne citiram: ne mogu da vjerujem da će pojedinci okriviti mene što su mi podvalili meso, ali je zato ''nenamjerna greška'' mesara je bezazlena.
ali evo, počela sam opet iznositi činjenice koje mene smetaju, pa će me forumaši, koji su zadovoljni njihovim uslugama, popljuvati.
kupac je u ovoj državi,svakako uvijek u krivu, a narod to još i podržava.
:facepalm:
I kako sad odgovorit'?
Hajd' da pokusam. :D
Kratko i jasno - njihovo je da prodaju (ma kakvo bilo) tvoje je da kupis ili ne.
I ne, uopce ti ne treba lupa. :-)
Valjda znas razliku izmedju teletine, junetine i govedine.
muha_sa

#155 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by muha_sa »

sorcerer

#156 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by sorcerer »

nikad kraja seljakluku.....mnogi u sarajevu misle da su jos u nekim vukojebinama .....
muha_sa

#157 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by muha_sa »

sorcerer wrote:nikad kraja seljakluku.....mnogi u sarajevu misle da su jos u nekim vukojebinama .....
fakat sam konto da me više ama baš ništa negativno ne može iznenadit al se zajebah u procjeni :-)
jon_jovi

#158 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by jon_jovi »

Podjela kurbanskog mesa

RVI Općina Ilidža je u saradnji sa Merhametom - muslimansko dobrotvorno društvo - Osnovni Odbor Ilidža realiziralo projekat podjele kurbanskog mesa za ratne vojne invalide Općine Ilidža. Projektom je obuhvaćeno 500 članova koji su dobili po 5 kilograma mesa što je ukupno 2.5 tona, vrijednosti 25000 KM.
hali gali halid

#159 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by hali gali halid »

Kakav je Semić?
Ned071

#160 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by Ned071 »

subotom konzum u vizi. dobro, sto jest jest.
MedenoSrce

#161 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by MedenoSrce »

Mujanić, Hodžić i Friško.

meso u mesarama Bajra, iako nešto jeftinije od konkurenata, ima specifičan miris koji se ne izgubi ni dugotrajnim pirjanjem sa začinima.

u mesarama samo kupujem junetinu, piletinu uzimam od jedne zene iz Butmira, a teletinu(koju rijetko kupujem) od jedne na Faletićima.
dadoka84

#162 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by dadoka84 »

Kako mislis piletinu kupujes od zene. A higijena?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#163 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

U mesnici na Drveniji. Svježe, lijepo, dobar izbor, zadovoljna. :thumbup:
titinho

#164 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by titinho »

Kod mene citava familija kupuje kod Hodzica, prekoputa poste na Carsiji

Jest Bajra jeftinija al nije meso bas ukusno kao kod Hodzica
Acerovac

#165 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by Acerovac »

akcid wrote:
StupskaBitanga wrote:Koliko se svinjetine stavlja u prerađevine mi toga (sreća) nismo ni svjesni
Mesne prerađevine svakako ne jedem, ima već 15-tak godina. Ali, manje je bitno miješanje svinjetine s ostalim mesom, koliko je bitno koji se aditivi i slični hemijsko-laboratorijski proizvodi miješaju :(
Srbin sam, pa jedem svinjetinu. Ali smijesno je pricati u svinjetini u vrijeme kad jedemo zamrznuto meso staro 20-30 godina, i razna mesa ofarbana bojom, aditivima, konzervansima.... :)
A evo u Srbiji, svako malo uhvate nekog ko je prodavao meso uginulih zivotinja.
Acerovac

#166 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by Acerovac »

http://www.kurir-info.rs/velika-plana-m ... ak-1263177

Užas: Uhapšen vlasnik mesare u velikoj plani

VELIKA PLANA: Meso uginulih krava i konja prodavao pored škole

Crna Hronika 15:15, 07.03.2014. editirano: 23:16, 07.03.2014.

Osumnjičeni je otkupljivao meso mrtvih životinja, koje je obrađivao i mešao s hemikalijama da bi izgledalo sveže
vetvadi

#167 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by vetvadi »

frisko i konzum uzimaju meso od vizion komerc iz rogatica !!! da li je halal ? Konzum uzima meso od sisovic i vizion
swatch

#168 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by swatch »

vetvadi wrote:frisko i konzum uzimaju meso od vizion komerc iz rogatica !!! da li je halal ? Konzum uzima meso od sisovic i vizion
Prije mozda mjesec dana dolazi Vizion kamion pred Importane. Izadje vozac, otvori zadnja vrata, udje, skinu komadinu mesa, stavi je na pod (tacno dio po kojem je hodao tenama), izadje iz tovarnog dijela i povuce onu kamadinu mesa preko citavog poda kamiona. Kad je dosao do kraja pustio je da komad mesa padne u kolica iz Konzuma koja su cekala pored kamiona. Taj veliki komad mesa niti je bio umotan u nesto, niti je bio zasticen na bilo koji drugi nacin. Daleko su oni od halal certifikata!
newlevel

#169 Re: AW: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by newlevel »

ooooj, zar su takvi u konzumu ? Sreca moja pa kupujem kod njih samo upakovane filete.

Sent from my Nokia 3310.
karanana

#170 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by karanana »

Gdje se moze kupiti dobro meso za biftek ili steak? Koji je to uopste dio mesa? U svakoj mesnici isto: ramstek koji je previse lojav, teleca snicla koja je poprilicno bezukusna, malo buta malo lopatice i to je to. Nigdje nisam vidio nesto sto bi licilo na biftek.
KatarinaKosaca

#171 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

karanana wrote:Gdje se moze kupiti dobro meso za biftek ili steak? Koji je to uopste dio mesa? U svakoj mesnici isto: ramstek koji je previse lojav, teleca snicla koja je poprilicno bezukusna, malo buta malo lopatice i to je to. Nigdje nisam vidio nesto sto bi licilo na biftek.
To je biftek i obično se treba naručiti dan-dva prije i kupiliti cijeli. Ja radim u mesnici u tržnici i zadovoljna sam. Naručim nekoliko dana prije, oni obrežu biftek i taj dio mi samelju, ovo ostalo isjeku, zaledim i uvijek imam da izvučem biftek.
Edin H.

#172 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:
karanana wrote:Gdje se moze kupiti dobro meso za biftek ili steak? Koji je to uopste dio mesa? U svakoj mesnici isto: ramstek koji je previse lojav, teleca snicla koja je poprilicno bezukusna, malo buta malo lopatice i to je to. Nigdje nisam vidio nesto sto bi licilo na biftek.
To je biftek i obično se treba naručiti dan-dva prije i kupiliti cijeli. Ja radim u mesnici u tržnici i zadovoljna sam. Naručim nekoliko dana prije, oni obrežu biftek i taj dio mi samelju, ovo ostalo isjeku, zaledim i uvijek imam da izvučem biftek.
Cestitke, drago mi je da si napredovala :oops:
karanana

#173 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by karanana »

sa face tv-a u mesnicu. to je napredak.

hvala za info. znaci mora se naruciti. kila je oko 30 KM jel tako? o kojoj mesnici u trznici govoris? kako se zove?
KatarinaKosaca

#174 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

Edin H. wrote:Cestitke, drago mi je da si napredovala :oops:
:izet: Hvala, znala sam da će ti biti drago :D

Pa ispusti rječicu pri pisanju posta.. :zid:
StupskaBitanga

#175 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Voli Senad meso pa mu Katarina sigurno friško dostavlja
Post Reply