NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#151 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by KatarinaKosaca »

jedan_dobar_dan wrote:ti si pogriješio ili nisi... sad to zavisi od toga ko gleda na taj akt glasanja za nezavisnost bih, jer je sasvim bilo za
ocekivati da bosna ne moze biti nezavisna, na taj neki bosanski nacin. da je to bilo moguce, bila bi moguca i jugoslavija, tako da se tu nije imalo cemu nadati. srbi u velikoj vecini nisu htjeli biti nezavisni od ostalih srba, a preostala dva naroda su upravo htjeli da budu neovisni od ovih prvih, i to je to...

jedan covjek jedan glas....odgovara samo vecinskom narodu.

sejdo bajramovic
rahman morina
jovan divjak
desnica r.... bla bla.. to su oni poznati, nepoznatih ima puno,

svi oni, bilo da su ostali na ''drugoj strani'' iz razloga sto su imali neku svoju ideju, ubjedjenje ili

okrutno ali istinito. samo su interesi vjecni..
I ti se registrirao samo da izjednačiš nekog bezubog nepismenog Sejdu sa jednim časnim generalom. E, pa sad crkni od muke što Bosna jeste nezavisna i to baš na bosanski način
Uvijek sam se pitala koji idioti spaljuju zastave, kad čitam ovaj post, sasvim mi je jasno. Mržnja je bolest. Ali, nekako baš mržnja kao da daje podsticaj Bosni.
Bosnolog

#152 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by Bosnolog »

jedan_dobar_dan wrote:
dibidus wrote:E s'

Nikad se nisam tako izjasnjavao ali hajde da kazem, ja sam po ocu Srbin. I ja i moja familija smo 1992 glasali za Nezavisnu BiH. Ja sam kasnije, kako rekoh, obukao i uniformu ARBiH misleci da sam odabrao bosansku stranu (ona i jeste bila to neko vrijeme) ali se krasnije ispostavilo da se desio "ofsajd" i da sam postao samo jedan od Nebosnjaka na bosnjackoj strani.

I ova tema je tome i posvecena - iznosim dakle tvrdnju da bosanske strane zapravo nema!
Odnosno nije artikulisana (koliko cu puta ponoviti ovu odvratnu rijec?).
Svi koji za sebe tvrde da su Bosanci su zapravo SAMOZVANI BOSANCI.
Imati BH pasos, mahati BH zastavom, imati BIH naljepnicu na autu...to nisu nikakvi dokazi.

Moje bosanstvo koje je ponavljam dokazano samim tim sto sam Nebosnjak na Bosnjackoj strani, zapravo vise nikom i ne treba! Moja strana - Bosnjaci, radije koriste moje srpsko jer time dokazuju multietnicnost svoje strane. To se najcesce radi i ne pitajuci me.

Mene sve vise vrijedja takva upotreba mene. Jer, ponavljam, bez obzira sto sam ja i moja familija glasali za nezavisnu BiH (i opet bih!), ja ne mogu dopustiti da se moj izolovan slucaj koristi kao dokaz da su I SRBI GLASALI ZA NEZAVISNU BIH!
Oni nisu tako glasali i upotreba pojedinacnih slucajeva kao sto je moj u tu svrhu nije nista drugo nego falsifikat.

Meni je jako zao sto je tako, ali tako je.
I zato ja danas lakse podnosim da me zovu poturicom nego da me koriste, kao sto se koristi Komsic, laznim dokazom da je zadovoljen nacionalni balans.

To je sustina ove problematike Nebosnjaka na bosnjackoj strani.

U pravu su oni koji primjecuju da sam "izgubio zivce". Ali tvrdim vam da je "gubljenje zivaca" kod nas Nebosnjaka na bosnjackoj strani jedan proces koji se intenzivno i definitivno zavrsava ovih dana.

Potpuno shvacam i podrzavam Ivana Lovrenovica koji takodje nije mogao izdrzati a da ne vrisne na ovo kako Lagumdjija rjesava hrvatsko pitanje.

Nisam dakle nigdje prispio, ali me nemojte uvjeravati da je to moja paranoja. Evo, ako je tako, recite mi vi - gdje je zapravo mjesto za ljude poput mene - Bosance koji zele da se tako politicki artikulisu i da se sacuvaju od zloupotrebe za neke nacionalne interese.

Sva je prica zapravo o tome.

to o čemu ti govoriš je bajka

ti si pogriješio ili nisi... sad to zavisi od toga ko gleda na taj akt glasanja za nezavisnost bih, jer je sasvim bilo za
ocekivati da bosna ne moze biti nezavisna, na taj neki bosanski nacin. da je to bilo moguce, bila bi moguca i jugoslavija, tako da se tu nije imalo cemu nadati. srbi u velikoj vecini nisu htjeli biti nezavisni od ostalih srba, a preostala dva naroda su upravo htjeli da budu neovisni od ovih prvih, i to je to...

sejdo bajramovic
rahman morina
jovan divjak
svi oni, bilo da su ostali na ''drugoj strani'' iz razloga sto su imali neku svoju ideju, ubjedjenje ili
imaju neki svoju internu racunicu, imaju jedan zajednicki nazivnik,
''druga strana im ne vjeruje'' oni su tu potrosni materijal, kojeg je lako zamjeniti i ne zasluzuju
postovanje.

sto se tice lagumdzijnog odnosa prema hrvatima, radi tako jer moze, upravo je to dokaz zbog cega
je bosanstvo onakvo kakvim ga dozivljavaju oni koji su ostali na drugoj strani bajka...

http://www.youtube.com/watch?v=LaYfETrV ... re=related
pemanapemani

#153 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by pemanapemani »

jedan_dobar_dan wrote:
dibidus wrote:E s'

Nikad se nisam tako izjasnjavao ali hajde da kazem, ja sam po ocu Srbin. I ja i moja familija smo 1992 glasali za Nezavisnu BiH. Ja sam kasnije, kako rekoh, obukao i uniformu ARBiH misleci da sam odabrao bosansku stranu (ona i jeste bila to neko vrijeme) ali se krasnije ispostavilo da se desio "ofsajd" i da sam postao samo jedan od Nebosnjaka na bosnjackoj strani.

I ova tema je tome i posvecena - iznosim dakle tvrdnju da bosanske strane zapravo nema!
Odnosno nije artikulisana (koliko cu puta ponoviti ovu odvratnu rijec?).
Svi koji za sebe tvrde da su Bosanci su zapravo SAMOZVANI BOSANCI.
Imati BH pasos, mahati BH zastavom, imati BIH naljepnicu na autu...to nisu nikakvi dokazi.

Moje bosanstvo koje je ponavljam dokazano samim tim sto sam Nebosnjak na Bosnjackoj strani, zapravo vise nikom i ne treba! Moja strana - Bosnjaci, radije koriste moje srpsko jer time dokazuju multietnicnost svoje strane. To se najcesce radi i ne pitajuci me.

Mene sve vise vrijedja takva upotreba mene. Jer, ponavljam, bez obzira sto sam ja i moja familija glasali za nezavisnu BiH (i opet bih!), ja ne mogu dopustiti da se moj izolovan slucaj koristi kao dokaz da su I SRBI GLASALI ZA NEZAVISNU BIH!
Oni nisu tako glasali i upotreba pojedinacnih slucajeva kao sto je moj u tu svrhu nije nista drugo nego falsifikat.

Meni je jako zao sto je tako, ali tako je.
I zato ja danas lakse podnosim da me zovu poturicom nego da me koriste, kao sto se koristi Komsic, laznim dokazom da je zadovoljen nacionalni balans.

To je sustina ove problematike Nebosnjaka na bosnjackoj strani.

U pravu su oni koji primjecuju da sam "izgubio zivce". Ali tvrdim vam da je "gubljenje zivaca" kod nas Nebosnjaka na bosnjackoj strani jedan proces koji se intenzivno i definitivno zavrsava ovih dana.

Potpuno shvacam i podrzavam Ivana Lovrenovica koji takodje nije mogao izdrzati a da ne vrisne na ovo kako Lagumdjija rjesava hrvatsko pitanje.

Nisam dakle nigdje prispio, ali me nemojte uvjeravati da je to moja paranoja. Evo, ako je tako, recite mi vi - gdje je zapravo mjesto za ljude poput mene - Bosance koji zele da se tako politicki artikulisu i da se sacuvaju od zloupotrebe za neke nacionalne interese.

Sva je prica zapravo o tome.

to o čemu ti govoriš je bajka

ti si pogriješio ili nisi... sad to zavisi od toga ko gleda na taj akt glasanja za nezavisnost bih, jer je sasvim bilo za

sejdo bajramovic
rahman morina
jovan divjak
imaju neki svoju internu racunicu, imaju jedan zajednicki nazivnik,
''druga strana im ne vjeruje'' oni su tu potrosni materijal, kojeg je lako zamjeniti i ne zasluzuju
postovanje.

sto se tice lagumdzijnog odnosa prema hrvatima, radi tako jer moze, upravo je to dokaz zbog cega
je bosanstvo onakvo kakvim ga dozivljavaju oni koji su ostali na drugoj strani bajka...

U usporedbi kako je "nesrbima na srpskoj strani" i "nehrvatima na hrvatskoj strani", "nebošnjacima na bošnjačkoj strani" je bajka. To očito frustrira fašističke mozgove, pa svih ovih godina nastoje uvjeriti i "nebošnjake" kako su u zabludi, kao i Bošnjake da se napokon ugledaju na "tolerantne" narodnjake sa druge dvije strane u odnosima prema onima koji nisu u njihovom je.enom toru.
Činjenica je da se oni koji se deklarišu kao isključivo Bosanci, jedino na "bošnjačkoj strani" mogu osjećati slobodno. Pored svih sranja koja su se desila orgijanjem fašista, pored nametanja i ispiranja mozgova od samozvanih "patriota" i kleronacionalista, opet je ogromna većina Bošnjaka ostala tolerantna i otvorena prema drugima i drugačijima.
Nadam se da će ideja multietničke BiH, zemlje svih njenih građana ravnopravnih na svakom pedlju ove silovane zemlje opstati, unatoč svakodnevnim napadima raznoraznih fašističkih uhljupa, kleronacističkih "patriota" i kriminalaca različitih profila.
Sama pomisao da postoje ljudi koji nisu Bošnjaci, a koji vole ovu zemlju, tebe i slične frustrira više nego bilo šta drugo. Jebi ga, morat ćete se prilagoditi, ko vam je kriv zbog zatucanosti.
jedan_dobar_dan

#154 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by jedan_dobar_dan »

jebi ga, morat ćete se prilagoditi, ko vam je kriv zbog zatucanosti.

ko to?
:)
KatarinaKosaca

#155 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by KatarinaKosaca »

jedan_dobar_dan wrote:jebi ga, morat ćete se prilagoditi, ko vam je kriv zbog zatucanosti.

ko to?
Vjerovatno je mislio na sve mrzitelje BiH sa njenim različitostima. Bez obzira na nacionalnost. Ti si sa svojim postom skoro pa školski primjer.
pemanapemani

#156 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by pemanapemani »

jedan_dobar_dan wrote:jebi ga, morat ćete se prilagoditi, ko vam je kriv zbog zatucanosti.

ko to?

@KatarinaKosaca ti je odgovorila, tako da nema potrebe da pišem isto.
jedan_dobar_dan

#157 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

KatarinaKosaca wrote:[quote="j

Vjerovatno je mislio na sve mrzitelje BiH sa njenim različitostima. Bez obzira na nacionalnost. Ti si sa svojim postom skoro pa školski primjer.
nisam nikakav mrzitelj, samo sam objektivna.
ne znam kako mozete tvrditi da mrzim svoju zemlju, samo sto mi npr.jovo nije ''legenda''

??!!!
KatarinaKosaca

#158 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by KatarinaKosaca »

jedan_dobar_dan wrote:nisam nikakav mrzitelj, samo sam objektivna.
ne znam kako mozete tvrditi da mrzim svoju zemlju, samo sto mi npr.jovo nije ''legenda''

??!!!
Reči da je general Divjak isto što i bezubi , primitivni i nepismeni Sejdo Bajramović je reći o sebi, ne o Generalu. Dalje, optužiti čovjeka koji je živio u Sarajevu što nije otišao na brdo i zapucao po gradu, civilima, djeci i što nije srušio Poštu je mrziti zemlju čiji je to glavni grad.
Napisati (da te sad ne citiram, iznad je) da je "Bosna nezavisna nemoguća u bosanskom obliku" je mrziti tu zemlju, jer joj se osporava nezavisnot (sem legaliteta kao članice UN) je i logički jako upitno.
Eto, na osnovu toga se ne zaključuje nego iz aviona vidi "tvoja mržnja prema tvojoj zemlji"
jedan_dobar_dan

#159 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

KatarinaKosaca wrote:[quot
??!!!
Reči da je general Divjak isto što i bezubi , primitivni i nepismeni Sejdo Bajramović je reći o sebi, ne o Generalu. Dalje, optužiti čovjeka koji je živio u Sarajevu što nije otišao na brdo i zapucao po gradu, civilima, djeci i što nije srušio Poštu je mrziti zemlju čiji je to glavni grad.
Napisati (da te sad ne citiram, iznad je) da je "Bosna nezavisna nemoguća u bosanskom obliku" je mrziti tu zemlju, jer joj se osporava nezavisnot (sem legaliteta kao članice UN) je i logički jako upitno.
Eto, na osnovu toga se ne zaključuje nego iz aviona vidi "tvoja mržnja prema tvojoj zemlji"[/quote]

da li smo mi govorili o njihovima licnostima privatno ili
cinjenici da su zastupali POLITIČKE interese drugog naroda??
i nisam ni ja komentirala tebe, pa i ti mene zaobiđi.

divjak nije pucao po sarajevu, ali jeste po vukovaru. govori li to nesto ?

i sve o cemu pišete nema veze s temom,
jedno je ako se neko odlučio biti u abih ili hvo, iako je bilo za očekivati da ode na drugu stranu,
a sasvim drugo je udati se za tu osobu i dati ime sinu mihajlo i krstiti ga u crkvi, po želji njegove babe...
ili mu dati dobro radno mjesto u državnoj službi.
ili ne šaptati iza leđa ili šta god drugo, što je postavljač teme napisao.

bio si u armiji, hvala, i ćao.
tako je i za druge...
nekada je to bilo bitno, sada su bitne druge stvari,zivot tece dalje.

bosanska bosna kao država sa tri naroda nije izvodljiva, sa jednim moguce. ili
ovako iskasapljena.
Skijaš

#160 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by Skijaš »

jedan_dobar_dan wrote:bosanska bosna kao država sa tri naroda nije izvodljiva
Bosanskohercegovačko društvo će biti reintegrisano, sviđalo se to nekom ili ne.
popajic

#161 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by popajic »

@jedan_dobar_dan
Divjak ( posto njega spominjes) nije zastupao interese ni prvog ni drugog ni treceg naroda pojedinacno.
On je branio svoj grad , svoju drzavu.
bosanska bosna kao država sa tri naroda nije izvodljiva, sa jednim moguce.
Tebi , ziva bila , nije dobro :roll:
pemanapemani

#162 Re: NEBOSNJACI NA BOSNJACKOJ STRANI

Post by pemanapemani »

jedan_dobar_dan wrote:
KatarinaKosaca wrote:[quot
??!!!
Eto, na osnovu toga se ne zaključuje nego iz aviona vidi "tvoja mržnja prema tvojoj zemlji"
i nisam ni ja komentirala tebe, pa i ti mene zaobiđi.

divjak nije pucao po sarajevu, ali jeste po vukovaru. govori li to nesto ?

i sve o cemu pišete nema veze s temom,
jedno je ako se neko odlučio biti u abih ili hvo, iako je bilo za očekivati da ode na drugu stranu,
a sasvim drugo je udati se za tu osobu i dati ime sinu mihajlo i krstiti ga u crkvi, po želji njegove babe...
ili mu dati dobro radno mjesto u državnoj službi.
ili ne šaptati iza leđa ili šta god drugo, što je postavljač teme napisao.

bio si u armiji, hvala, i ćao.
tako je i za druge...
nekada je to bilo bitno, sada su bitne druge stvari,zivot tece dalje.

bosanska bosna kao država sa tri naroda nije izvodljiva, sa jednim moguce. ili
ovako iskasapljena.[/quote]

Ne znam baš da je Divjak pucao po Vukovaru, bio bi red da staviš podatak. Zato je "veliki" Hrvat, Ante Jelavić, uživao u kasarni JNA na Palama dok je Vukovar kasapljen od te iste vojske.
Ne biti na strani onih koji su mrcvarili i ubijali nedužne civile samo zato što im se ne sviđaju njihova imena, bilo je pitanje odbrane osnovnih ljudskih vrijednosti.
Ako SAD, sa bezbroj naroda i narodnosti, može biti najjača država na svijetu, nekad će i BiH postati normalna europska država, koliko god ti i tebi slični to pokušavali spriječiti. Mislim da je to osnovni izvor frustracija fašista, kriminalaca, onih koji bi htjeli da imaju svoj mali begovat u kojem bi oni bili bogovi kojima će se ljubiti stopala i drugih spodoba.
Locked