Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
metronom wrote:Prvo se je trebala ponasati odgovorno i ne ulaziti u odnose sa "nestalnim" partnerima. Takvo nemoralno ponasanje moglo je osim trudnoce, moglo dovesti i do raznoraznih zaraza. Sada se dovela u situaciju da bira izmedju zivota nerodjenog djeteta i donosenja na svijet djeteta koje ce biti liseno odrastanja u oca. Jako neodgovorno i nefer prema djetetu!
Ja bih joj u svakom slucaju, bez obzira na sve, rekao da rodi, jer djetetu se mora dati sansa za zivot. Majka u svakom slucaju nije pokazala da je sposobna da bilo kome upravlja sa zivotom, kad vec nije u stanju to da uradi sa svojim kao treba. Ako nije u stanju da izdrzava to dijete, nek ga da na usvajanje. Postoji jako veliki broj ljudi koji jedva cekaju da usvoje jedno malo nevino stvorenje i da se za njega brinu, vole ga i pruze mu sve sto ono zasluzuje.
Evo ga počelo.
Neodgovorno je i što ljudi piju,puše,drogiraju se,voze brzo,prelaze na crveno,ratuju i sve ostalo što ti može pasti na pamet.
Desilo se i šta? Imali izlaza? Ima i to čak više njih
HAVANA wrote:Moj glas je za dijete,kao i uvijek.
A mahala ko im hebe mater...ko naka stavka bitna šta supcici primitivni pricaju.
Imam par prijateljica koje su to uradile,neke svojevoljno,neke zbog neadekvatnog mudonje...Sve su sretne i sa divnom djecom bore se kako znaju i umiju.Koliko god tesko bilo sa djecom u odredjenim momentima jedan osmijeh daje nevidjenu snagu i volju...Kakve ba pare,i stanovi, i sve na gotovo...da sam to čekao ne bi nista u zivotu imao...
A mahala ko im hebe mater...ko naka stavka bitna šta supcici primitivni pricaju.
Imam par prijateljica koje su to uradile,neke svojevoljno,neke zbog neadekvatnog mudonje...Sve su sretne i sa divnom djecom bore se kako znaju i umiju.Koliko god tesko bilo sa djecom u odredjenim momentima jedan osmijeh daje nevidjenu snagu i volju...Kakve ba pare,i stanovi, i sve na gotovo...da sam to čekao ne bi nista u zivotu imao...
1906 wrote:haj ok - ako je situirana
i jako zeli dijete
i toliko je odlucna u tome da se moze sama nositi sa svim pritiskom "biti mama"
ali svakako bi bilo pametno koliko god je moguce uvesti oca u zivot djeteta - kako bi od starta bilo svjesno oceve figure
e sad dolazi onaj realni dio lol
je li otac zdrav? mentalno i fizicki
jesul mu roditelji zdravi? jel mu neko od roditelja umro od neke teze bolesti?
znam slucaj gdje je djevoka odlucila roditi nakon "kraceg poznanstva"
sad joj dijete ima uzasnu nasljednu bolest, od koje je umro clan oceve familije
tako da nisam sigurna koliko je zivot tom djetetu blagoslov
uglavnom - ako do sad nije srljala - nek i sada dobro sve skonta
jer treba joj jako dobar i realan plan
Fali ti jos samo drugarski pozdrav
Sieg - Heil!
Citajuci sve ove komentare ne treba se ibretiti sto je sve vise i vise usidjelih tridesetogodisnja-kinja/ka. Hoce se da je sve potamam, cak se i genetski materijal ganja.
Ovi sto cekaju adekvatan posao, stan, redovna dobra primanja, stalnog partnera...
Ko vam garantuje ako imate to sve da ce te biti sretni?!
Dobro rece @baustelac, ganjajuci sve - potaman, ostadoste usidjeli 30-godisnjaci, uglavnom jako isfrustrirani i nezadovoljni. Previse trazite brate mili...
hadzinicasa wrote:
a šta ako se to desilo s čovjekom s kojim je bila u vezi 11 godina, pa se rastali i onda se neplanirano sreli i pao sex? a on sada ima drugu....?
A sta ako je covjek sad u sretnoj vezi a ona iskoristila musku slabost?
Eleonora wrote:Ovi sto cekaju adekvatan posao, stan, redovna dobra primanja, stalnog partnera...
Ko vam garantuje ako imate to sve da ce te biti sretni?!
Dobro rece @baustelac, ganjajuci sve - potaman, ostadoste usidjeli 30-godisnjaci, uglavnom jako isfrustrirani i nezadovoljni. Previse trazite brate mili...
Pa ako necemo biti sretni, sigurno necemo biti nesretni jer neamo para i stan.
metronom wrote:Prvo se je trebala ponasati odgovorno i ne ulaziti u odnose sa "nestalnim" partnerima. Takvo nemoralno ponasanje moglo je osim trudnoce, moglo dovesti i do raznoraznih zaraza. Sada se dovela u situaciju da bira izmedju zivota nerodjenog djeteta i donosenja na svijet djeteta koje ce biti liseno odrastanja u oca. Jako neodgovorno i nefer prema djetetu!
Ja bih joj u svakom slucaju, bez obzira na sve, rekao da rodi, jer djetetu se mora dati sansa za zivot. Majka u svakom slucaju nije pokazala da je sposobna da bilo kome upravlja sa zivotom, kad vec nije u stanju to da uradi sa svojim kao treba. Ako nije u stanju da izdrzava to dijete, nek ga da na usvajanje. Postoji jako veliki broj ljudi koji jedva cekaju da usvoje jedno malo nevino stvorenje i da se za njega brinu, vole ga i pruze mu sve sto ono zasluzuje.
a šta ako se to desilo s čovjekom s kojim je bila u vezi 11 godina, pa se rastali i onda se neplanirano sreli i pao sex? a on sada ima drugu....?
hadzinicasa wrote:
pa i jest' bilo tako nekako. ona iskoristila njegovu slabost.
on je bio pravo slab. napio se, došao njoj na vrata, rekao joj da je još voli i onda od slabosti pao na nju a ona to iskoristila.
al' ujutro kad je malo ojačao, vratio se toj drugoj
Evo ga počelo.
Neodgovorno je i što ljudi piju,puše,drogiraju se,voze brzo,prelaze na crveno,ratuju i sve ostalo što ti može pasti na pamet.
Desilo se i šta? Imali izlaza? Ima i to čak više njih
Sta je pocelo? Kritike na racun neodgovornog ponasanja? Je li ih zasluzila - jeste. Rjesenja ima, samo sto ubistvo djeteta ni u kojoj opciji nije rjesenje.
hadzinicasa wrote:
pa i jest' bilo tako nekako. ona iskoristila njegovu slabost.
on je bio pravo slab. napio se, došao njoj na vrata, rekao joj da je još voli i onda od slabosti pao na nju a ona to iskoristila.
al' ujutro kad je malo ojačao, vratio se toj drugoj
1906 wrote:haj ok - ako je situirana
i jako zeli dijete
i toliko je odlucna u tome da se moze sama nositi sa svim pritiskom "biti mama"
ali svakako bi bilo pametno koliko god je moguce uvesti oca u zivot djeteta - kako bi od starta bilo svjesno oceve figure
e sad dolazi onaj realni dio lol
je li otac zdrav? mentalno i fizicki
jesul mu roditelji zdravi? jel mu neko od roditelja umro od neke teze bolesti?
znam slucaj gdje je djevoka odlucila roditi nakon "kraceg poznanstva"
sad joj dijete ima uzasnu nasljednu bolest, od koje je umro clan oceve familije
tako da nisam sigurna koliko je zivot tom djetetu blagoslov
uglavnom - ako do sad nije srljala - nek i sada dobro sve skonta
jer treba joj jako dobar i realan plan
Fali ti jos samo drugarski pozdrav
Sieg - Heil!
Citajuci sve ove komentare ne treba se ibretiti sto je sve vise i vise usidjelih tridesetogodisnja-kinja/ka. Hoce se da je sve potamam, cak se i genetski materijal ganja.
lol - pa to je mozda najbitnije od svega
genetika je cudo
recimo - rodis ga - i onda za godinu dvije otkazu mu neki oragani?
a to je recimo bolest od koje su umirali u ocevoj porodici
i cekas transplataciju - da se neko smiluje i da se skupe pare za istu - i da nadjes donatora
- samo jer nisi bila upucena - jer nisi ni pitala - nisi porazgovarala sa ocem itd - eto ti ces sama da niko ne zna
1906 wrote:
lol - pa to je mozda najbitnije od svega
genetika je cudo
recimo - rodis ga - i onda za godinu dvije otkazu mu neki oragani?
a to je recimo bolest od koje su umirali u ocevoj porodici
i cekas transplataciju - da se neko smiluje i da se skupe pare za istu - i da nadjes donatora
- samo jer nisi bila upucena - jer nisi ni pitala - nisi porazgovarala sa ocem itd - eto ti ces sama da niko ne zna
prekrasan epilog jednog sexa cccc
reci mi da se zahebavas... mozda sutra bude i smak svijeta...