sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
O'zone
Globalni moderator

#151 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by O'zone »

metronom wrote:Prvo se je trebala ponasati odgovorno i ne ulaziti u odnose sa "nestalnim" partnerima. Takvo nemoralno ponasanje moglo je osim trudnoce, moglo dovesti i do raznoraznih zaraza. Sada se dovela u situaciju da bira izmedju zivota nerodjenog djeteta i donosenja na svijet djeteta koje ce biti liseno odrastanja u oca. Jako neodgovorno i nefer prema djetetu!

Ja bih joj u svakom slucaju, bez obzira na sve, rekao da rodi, jer djetetu se mora dati sansa za zivot. Majka u svakom slucaju nije pokazala da je sposobna da bilo kome upravlja sa zivotom, kad vec nije u stanju to da uradi sa svojim kao treba. Ako nije u stanju da izdrzava to dijete, nek ga da na usvajanje. Postoji jako veliki broj ljudi koji jedva cekaju da usvoje jedno malo nevino stvorenje i da se za njega brinu, vole ga i pruze mu sve sto ono zasluzuje.
Evo ga počelo.

Neodgovorno je i što ljudi piju,puše,drogiraju se,voze brzo,prelaze na crveno,ratuju i sve ostalo što ti može pasti na pamet.

Desilo se i šta? Imali izlaza? Ima i to čak više njih
Eleonora

#152 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Eleonora »

HAVANA wrote:Moj glas je za dijete,kao i uvijek. :-D :-D :-D
A mahala :lol: ko im hebe mater...ko naka stavka bitna šta supcici primitivni pricaju.
Imam par prijateljica koje su to uradile,neke svojevoljno,neke zbog neadekvatnog mudonje...Sve su sretne i sa divnom djecom :-D bore se kako znaju i umiju.Koliko god tesko bilo sa djecom u odredjenim momentima jedan osmijeh daje nevidjenu snagu i volju...Kakve ba pare,i stanovi, i sve na gotovo...da sam to čekao ne bi nista u zivotu imao...
:kiss:
O'zone
Globalni moderator

#153 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by O'zone »

A mahala :lol: ko im hebe mater...ko naka stavka bitna šta supcici primitivni pricaju.
Imam par prijateljica koje su to uradile,neke svojevoljno,neke zbog neadekvatnog mudonje...Sve su sretne i sa divnom djecom :-D bore se kako znaju i umiju.Koliko god tesko bilo sa djecom u odredjenim momentima jedan osmijeh daje nevidjenu snagu i volju...Kakve ba pare,i stanovi, i sve na gotovo...da sam to čekao ne bi nista u zivotu imao...
Kad progovri iskustvo zvuči kao hiljadu mudraca :thumbup: :mrgreen:
Cholina_Lokica

#154 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Cholina_Lokica »

Zna cika Havana :thumbup:
baustelac

#155 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by baustelac »

1906 wrote:haj ok - ako je situirana
i jako zeli dijete
i toliko je odlucna u tome da se moze sama nositi sa svim pritiskom "biti mama"

ali svakako bi bilo pametno koliko god je moguce uvesti oca u zivot djeteta - kako bi od starta bilo svjesno oceve figure :)

e sad dolazi onaj realni dio lol

je li otac zdrav? mentalno i fizicki
jesul mu roditelji zdravi? jel mu neko od roditelja umro od neke teze bolesti?

znam slucaj gdje je djevoka odlucila roditi nakon "kraceg poznanstva"
sad joj dijete ima uzasnu nasljednu bolest, od koje je umro clan oceve familije
tako da nisam sigurna koliko je zivot tom djetetu blagoslov

uglavnom - ako do sad nije srljala - nek i sada dobro sve skonta
jer treba joj jako dobar i realan plan
Fali ti jos samo drugarski pozdrav

Sieg - Heil!

Citajuci sve ove komentare ne treba se ibretiti sto je sve vise i vise usidjelih tridesetogodisnja-kinja/ka. Hoce se da je sve potamam, cak se i genetski materijal ganja.
potočanka

#156 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by potočanka »

:thumbup:
hadzinicasa

#157 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

generalno najlakše je sjediti na minderu, pušiti cigaru, ispijati kafu i osuđivati tuđe postupke.
Eleonora

#158 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Eleonora »

Ovi sto cekaju adekvatan posao, stan, redovna dobra primanja, stalnog partnera...

Ko vam garantuje ako imate to sve da ce te biti sretni?!
Dobro rece @baustelac, ganjajuci sve - potaman, ostadoste usidjeli 30-godisnjaci, uglavnom jako isfrustrirani i nezadovoljni. Previse trazite brate mili...
baustelac

#159 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by baustelac »

hadzinicasa wrote: a šta ako se to desilo s čovjekom s kojim je bila u vezi 11 godina, pa se rastali i onda se neplanirano sreli i pao sex? a on sada ima drugu....?
A sta ako je covjek sad u sretnoj vezi a ona iskoristila musku slabost?
madner

#160 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by madner »

Eleonora wrote:Ovi sto cekaju adekvatan posao, stan, redovna dobra primanja, stalnog partnera...

Ko vam garantuje ako imate to sve da ce te biti sretni?!
Dobro rece @baustelac, ganjajuci sve - potaman, ostadoste usidjeli 30-godisnjaci, uglavnom jako isfrustrirani i nezadovoljni. Previse trazite brate mili...
Pa ako necemo biti sretni, sigurno necemo biti nesretni jer neamo para i stan.

Iz licnog iskustva, sve je lakse kada imas love :D
Eleonora

#161 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Eleonora »

madner wrote:

Ma nemoj zezat, ja mislila da je teze. :mrgreen:
Al kazem, nije ti to garancija za srecu.
JThomas

#162 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JThomas »

jok eto vjenčat ćeš se bez stalnog partnera. za prvu/og koja/i naiđe :mrgreen:
metronom

#163 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by metronom »

hadzinicasa wrote:
metronom wrote:Prvo se je trebala ponasati odgovorno i ne ulaziti u odnose sa "nestalnim" partnerima. Takvo nemoralno ponasanje moglo je osim trudnoce, moglo dovesti i do raznoraznih zaraza. Sada se dovela u situaciju da bira izmedju zivota nerodjenog djeteta i donosenja na svijet djeteta koje ce biti liseno odrastanja u oca. Jako neodgovorno i nefer prema djetetu!

Ja bih joj u svakom slucaju, bez obzira na sve, rekao da rodi, jer djetetu se mora dati sansa za zivot. Majka u svakom slucaju nije pokazala da je sposobna da bilo kome upravlja sa zivotom, kad vec nije u stanju to da uradi sa svojim kao treba. Ako nije u stanju da izdrzava to dijete, nek ga da na usvajanje. Postoji jako veliki broj ljudi koji jedva cekaju da usvoje jedno malo nevino stvorenje i da se za njega brinu, vole ga i pruze mu sve sto ono zasluzuje.
a šta ako se to desilo s čovjekom s kojim je bila u vezi 11 godina, pa se rastali i onda se neplanirano sreli i pao sex? a on sada ima drugu....?
A to je cini odgovornijom ili sta?!
hadzinicasa

#164 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

baustelac wrote:
hadzinicasa wrote: a šta ako se to desilo s čovjekom s kojim je bila u vezi 11 godina, pa se rastali i onda se neplanirano sreli i pao sex? a on sada ima drugu....?
pa i jest' bilo tako nekako. ona iskoristila njegovu slabost.
on je bio pravo slab. napio se, došao njoj na vrata, rekao joj da je još voli i onda od slabosti pao na nju :) a ona to iskoristila.

al' ujutro kad je malo ojačao, vratio se toj drugoj :lol:
metronom

#165 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by metronom »

O'zone wrote:

Evo ga počelo.

Neodgovorno je i što ljudi piju,puše,drogiraju se,voze brzo,prelaze na crveno,ratuju i sve ostalo što ti može pasti na pamet.

Desilo se i šta? Imali izlaza? Ima i to čak više njih
Sta je pocelo? Kritike na racun neodgovornog ponasanja? Je li ih zasluzila - jeste. Rjesenja ima, samo sto ubistvo djeteta ni u kojoj opciji nije rjesenje.
Cholina_Lokica

#166 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Cholina_Lokica »

JThomas wrote:jok eto vjenčat ćeš se bez stalnog partnera. za prvu/og koja/i naiđe :mrgreen:
Pa naravno, ipak dusebrizni i visokomoralni forumasi znaju bolje, i imaju pravo da te lincuju ako uradis suprotno
baustelac

#167 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by baustelac »

hadzinicasa wrote:
baustelac wrote:
pa i jest' bilo tako nekako. ona iskoristila njegovu slabost.
on je bio pravo slab. napio se, došao njoj na vrata, rekao joj da je još voli i onda od slabosti pao na nju :) a ona to iskoristila.

al' ujutro kad je malo ojačao, vratio se toj drugoj :lol:
Njegovo je da sere a njeno da pamet bere.... :mrgreen:
1906

#168 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by 1906 »

baustelac wrote:
1906 wrote:haj ok - ako je situirana
i jako zeli dijete
i toliko je odlucna u tome da se moze sama nositi sa svim pritiskom "biti mama"

ali svakako bi bilo pametno koliko god je moguce uvesti oca u zivot djeteta - kako bi od starta bilo svjesno oceve figure :)

e sad dolazi onaj realni dio lol

je li otac zdrav? mentalno i fizicki
jesul mu roditelji zdravi? jel mu neko od roditelja umro od neke teze bolesti?

znam slucaj gdje je djevoka odlucila roditi nakon "kraceg poznanstva"
sad joj dijete ima uzasnu nasljednu bolest, od koje je umro clan oceve familije
tako da nisam sigurna koliko je zivot tom djetetu blagoslov

uglavnom - ako do sad nije srljala - nek i sada dobro sve skonta
jer treba joj jako dobar i realan plan
Fali ti jos samo drugarski pozdrav

Sieg - Heil!

Citajuci sve ove komentare ne treba se ibretiti sto je sve vise i vise usidjelih tridesetogodisnja-kinja/ka. Hoce se da je sve potamam, cak se i genetski materijal ganja.

lol - pa to je mozda najbitnije od svega :roll:

genetika je cudo

recimo - rodis ga - i onda za godinu dvije otkazu mu neki oragani?
a to je recimo bolest od koje su umirali u ocevoj porodici
i cekas transplataciju - da se neko smiluje i da se skupe pare za istu - i da nadjes donatora

- samo jer nisi bila upucena - jer nisi ni pitala - nisi porazgovarala sa ocem itd - eto ti ces sama da niko ne zna

prekrasan epilog jednog sexa cccc
madner

#169 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by madner »

Eleonora wrote:
madner wrote:

Ma nemoj zezat, ja mislila da je teze. :mrgreen:
Al kazem, nije ti to garancija za srecu.
Nije, ali je garancija da necemo biti depresivni. :D

Slazem se i za genetiku, nije opste tesko provjeriti da li postoje moguce bolesti.
dječak sa šibicama

#170 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by dječak sa šibicama »

Licno mislim da je bezveze petljati se u tudje odluke ovog tipa.

Svi znamo da je abortus ubistvo, ili bar vecina nadam se, ali sta cu ja pametovati nekom drugom. Ali eto, jos jedan glas za radjanje, jel glasamo?

A ostalo, kasno je sad, ko je otac, kakav je otac, sto nije pazila, itd.

Dijete je na putu.
Eleonora

#171 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Eleonora »

madner wrote:
Nije, ali je garancija da necemo biti depresivni. :D

Slazem se i za genetiku, nije opste tesko provjeriti da li postoje moguce bolesti.
Doduse, ja vrlo brzo provjerim da li je neko u porodici mog partnera imao sizofreniju. 8-) :mrgreen:
madner

#172 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by madner »

Abortus nije ubistvo. :roll:
hadzinicasa

#173 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

svi smo mi samo ljudi
ništa više, ništa manje
johnny-bravo

#174 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by johnny-bravo »

1906 wrote: lol - pa to je mozda najbitnije od svega :roll:

genetika je cudo

recimo - rodis ga - i onda za godinu dvije otkazu mu neki oragani?
a to je recimo bolest od koje su umirali u ocevoj porodici
i cekas transplataciju - da se neko smiluje i da se skupe pare za istu - i da nadjes donatora

- samo jer nisi bila upucena - jer nisi ni pitala - nisi porazgovarala sa ocem itd - eto ti ces sama da niko ne zna

prekrasan epilog jednog sexa cccc
:shock: :shock: :shock: reci mi da se zahebavas... mozda sutra bude i smak svijeta... :roll:
JThomas

#175 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JThomas »

Cholina_Lokica wrote:
JThomas wrote:jok eto vjenčat ćeš se bez stalnog partnera. za prvu/og koja/i naiđe :mrgreen:
Pa naravno, ipak dusebrizni i visokomoralni forumasi znaju bolje, i imaju pravo da te lincuju ako uradis suprotno
pa nije, nego gdje stavi materijalne uslove u koš sa imanjem stalnog partnera... :mrgreen: jok, vjenčat ću se sa nestalnim partnerom... :lol:
Locked