Priznati prevaru ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Priznati prevaru?

DA
60
41%
NE
88
59%

Total votes: 148

juli84

#151 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by juli84 »

Ghost_Rider_XXX wrote:
male_okice wrote:pitanje nije bilo hoceli nam se dogoditi smije li nam se dogoditi trebamo li to uraditi...nego uradili smo to i sta sad...znaci to je vec gotovo zavrseno nebitno kako je doslo do toga...
Naprotiv, vrlo je bitno, ne možeš samo takvu situaciju postaviti hipotetički i izvući iz konteksta. Vrlo je bitan sam uzrok tog posezanja za drugom osobom.
Jesi li ti svaki put kad si spavao s nekom prvo tražio razloge zašto bi to uradio?
madnessa

#152 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by madnessa »

male_okice wrote:ako cemo pricati o temi bas koja se zove PRIZNATI PREVARU ILI NE, onda to u ovom kontekstu nije bitno: Sanabin uvodni post: "Gdje, kako, s kim, zasto.....nebitno. Prevarili ste partenera/partnericu. Priznati ili ne? " znaci ti si vec prevario svoju curu razlog za to ti znas samo je pitanje hoces li joj reci da si je prevario ili precutati.
slazem se da se trebamo drzati teme, ali nekako i to priznanje ovisi o tome koliko je bilo bitno to sto se desilo i koliko je bitna osoba kojoj se treba priznati. sama vrsta odnosa prevarenog i onog koji je prevario daje tezinu i cinu, a samim tim i potrebu da se istupi.
LieToMe

#153 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by LieToMe »

ladyblue18 wrote:Jes eto hajmo sad da tvrdimo kako ce eto manje-vise svako prevariti i ne moze tvrditi da nece. :-) :D
Tipicna forumska...

Prvenstveno bi svako trebao poznavati sebe i svoje granice i znati sta je spreman uraditi a sta nije.
Haman pa eto svakome se omakne one night stand, ili ce eto prevariti drugog ako je drugi bolestan, u teskom stanju, u problemima...nema vise onoga u dobru i zlu a? :-)

Helem, da mi se kako eto omakne :oops: da prevarim priznala bih jer bi logicno bilo da ta veza vise nije ono sto je bila, i ne bih htjela njega lisavati da nadje nekog drugog ko ce ga vise cijeniti.
Isto tako da mene prevari htjela bih da mi kaze koliko god bolilo u tom trenutku, na kraju je bolje tako nego zivjeti u lazi.

A sad bujrum opalite paljbu i recite kako se prodajem. :D Jer cim neko ne razmislja kako vecina diktira on laze, tako je to na forumima. :D
:thumbup:
Ljudi su danas cesto povrsni...u poslu, u prijateljstvu, u ljubavi... I svemu znaju cijenu ali nicemu vrijednost. Ne shvataju da neciji pogled vrijedi vise nego milion nekih uzbudljivih uzdisaja na uho... zarad cega? Zarad uzitka od jedne noci...Hljeba preko pogace?
Mozda sam staromodna, mozda glupa, mozda ogranicena i zatucana, mozda sve od navedenog... Ja jos uvijek vrjerujem u brak, u ljubav, u ono dok nas smrt ne rastavi...u dobru i zlu. Vjerujem da su ljudi u srcu dobri i neiskvareni. Vjerujem u dobrotu, iskrenost i odanost. Naletim tu i tamo na pogresne i krive ljude... Niko nije savrsen...
Ali znam sebe, znam svoja najdublja razmisljanja i strahove, znam kako sam dobra i uzorna kcerka i sestra, kako sam iskren prijatelj, kako sam vjerna i dobra supruga... Poznajem sebe! I drzala bih ga za ruku kad bi bio bolestan, dok bi tako lezao u krevetu iscrpljen i nemocan od bolesti i od saznanja da ne moze da zadovolji moje fizioloske potrebe i bila bi mu vjerna do zadnjeg uzdaha... bio bi mi dovoljan samo dodir i pogled covjeka kojeg volim snagom koju samo voljena zena ima... i bila bi najsretnija zena na ovom iskvarenom i proracunatom svijetu!
Ghost_Rider_XXX

#154 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Ghost_Rider_XXX »

juli84 wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
male_okice wrote:pitanje nije bilo hoceli nam se dogoditi smije li nam se dogoditi trebamo li to uraditi...nego uradili smo to i sta sad...znaci to je vec gotovo zavrseno nebitno kako je doslo do toga...
Naprotiv, vrlo je bitno, ne možeš samo takvu situaciju postaviti hipotetički i izvući iz konteksta. Vrlo je bitan sam uzrok tog posezanja za drugom osobom.
Jesi li ti svaki put kad si spavao s nekom prvo tražio razloge zašto bi to uradio?
Opet brate mješaš babe i žabe. Nije isto kad imaš ons i slobodan si i kad si u vezi i uradiš isto. I naravno da uvijek ima razlog zašto nešto radiš.
juli84

#155 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by juli84 »

LieToMe wrote:
ladyblue18 wrote:Jes eto hajmo sad da tvrdimo kako ce eto manje-vise svako prevariti i ne moze tvrditi da nece. :-) :D
Tipicna forumska...

Prvenstveno bi svako trebao poznavati sebe i svoje granice i znati sta je spreman uraditi a sta nije.
Haman pa eto svakome se omakne one night stand, ili ce eto prevariti drugog ako je drugi bolestan, u teskom stanju, u problemima...nema vise onoga u dobru i zlu a? :-)

Helem, da mi se kako eto omakne :oops: da prevarim priznala bih jer bi logicno bilo da ta veza vise nije ono sto je bila, i ne bih htjela njega lisavati da nadje nekog drugog ko ce ga vise cijeniti.
Isto tako da mene prevari htjela bih da mi kaze koliko god bolilo u tom trenutku, na kraju je bolje tako nego zivjeti u lazi.

A sad bujrum opalite paljbu i recite kako se prodajem. :D Jer cim neko ne razmislja kako vecina diktira on laze, tako je to na forumima. :D
Ljudi su danas cesto povrsni...u poslu, u prijateljstvu, u ljubavi... I svemu znaju cijenu ali nicemu vrijednost. Ne shvataju da neciji pogled vrijedi vise nego milion nekih uzbudljivih uzdisaja na uho... zarad cega? Zarad uzitka od jedne noci...Hljeba preko pogace?
Mozda sam staromodna, mozda glupa, mozda ogranicena i zatucana, mozda sve od navedenog... Ja jos uvijek vrjerujem u brak, u ljubav, u ono dok nas smrt ne rastavi...u dobru i zlu. Vjerujem da su ljudi u srcu dobri i neiskvareni. Vjerujem u dobrotu, iskrenost i odanost. Naletim tu i tamo na pogresne i krive ljude... Niko nije savrsen...
Ali znam sebe, znam svoja najdublja razmisljanja i strahove, znam kako sam dobra i uzorna kcerka i sestra, kako sam iskren prijatelj, kako sam vjerna i dobra supruga... Poznajem sebe! I drzala bih ga za ruku kad bi bio bolestan, dok bi tako lezao u krevetu iscrpljen i nemocan od bolesti i od saznanja da ne moze da zadovolji moje fizioloske potrebe i bila bi mu vjerna do zadnjeg uzdaha... bio bi mi dovoljan samo dodir i pogled covjeka kojeg volim snagom koju samo voljena zena ima... i bila bi najsretnija zena na ovom iskvarenom i proracunatom svijetu!
Nisam površna, osim ponekad u poslu :oops: , al u ljubavi nikada i znam koliko vrijedi, jer da ne znam ne bih provela 15 godina u ljubavi.
I naivno vjerujem da su svi ljudi dobri.
Al kakve to veze ima s tim što ne bih željela da znam za prevaru?
Što mislim da nikad niko ne može tvrditi ja to ne bih?
Što mislim da nam život često servira obroke koje ne volimo, a ipak ih pojedemo?
Zašto je zla osoba koja jednom pogriješi i provede noć, dan, sat nebitno s nekim s kim nije u vezi?
Eto sad dobri su samo oni koji nikad nisu prevarili
arijela

#156 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by arijela »

Da bi se zaista znao odgovor na pitanje priznati prevaru ili ne, mora se znati i razlog zašto se prevara desila. A prevara se ne dešava u zdravim vezama/brakovima, gdje su oba partnera potpuno zadovoljna i zadovoljena. Ne govorim o prisustvu ljubavi već i o nekim drugim svakodnevnim činjenicama i situacijama.

Ako zaista potpuno iskreno volim nekoga, i njemu sam posvećena 100%, zadovoljna svim aspektima naše veze/braka nikada ne bih pomislila na prevaru i samim tim ne bih došla u situaciju da odlučujem da li da priznam ili ne. S druge strane ako se prevara desi, iz bilo kojeg razloga, ne vidim funkciju priznavanja iste jer bi to svakako za mene bio signal da okončam vezu/brak, jer bi sve drugo bilo potpuno nepošteno i neiskreno prema partneru. A vjerovatno bi mi pomoglo da preispitam svoja osjećanja.

a ovih one night stand uvijek je bilo i bit će, mada sam ubjeđena da i one imaju svoj razlog, koliko god nam se on banalan činio, zabranjeno voće, previše pića...sve sama opravdanja, ali istina je nezadovoljstvo u vezi/braku iz bilo kojeg razloga....i opet zašto priznati? Pogotovo ako namjeravamo ostati sa partnerom, a svjesni smo da to "nećemo" ponoviti.
LieToMe

#157 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by LieToMe »

juli84 wrote:
LieToMe wrote:
Tipicna forumska...

Nisam površna, osim ponekad u poslu :oops: , al u ljubavi nikada i znam koliko vrijedi, jer da ne znam ne bih provela 15 godina u ljubavi.
I naivno vjerujem da su svi ljudi dobri.
Al kakve to veze ima s tim što ne bih željela da znam za prevaru?
Što mislim da nikad niko ne može tvrditi ja to ne bih?
Što mislim da nam život često servira obroke koje ne volimo, a ipak ih pojedemo?
Zašto je zla osoba koja jednom pogriješi i provede noć, dan, sat nebitno s nekim s kim nije u vezi?
Eto sad dobri su samo oni koji nikad nisu prevarili
Ne znam na osnovu cega ovi zakljuci i gdje sam tacno napisala da sam ja iznad necega/nekoga i da oni koji varaju da su zli, sto se osjeti prozvanom na moj post koji niti je bio odgovor na iciji post nego vise moje razmisljanje, moj stav i moje vidjenje stvari iz mog ugla... zasto si se pronasla uopste u onome sto sam napisala, nikog nisam prozvala...
Nema potrebe da me ubjedjujes u bilo sta, jer ja ne ubjedjujem tebe u svoje stavove i razmisljanja, ja ih samo nesebicno dijelim sa ostatkom ljudi na forumu.
Ne varam, ne bih prevarila, ne znam kako bi bi mi se podrepila takva "greska", nisam svetica, nisam andjeo, ali ne prastam i ne bih oprostila "gresku", priznala bih da prevarim (hipoteticki), da mi se podrepi "greska" priznala bih iz vec navedenih razloga koje si mogla procitati ranije u mojim postovima.
To sto mi neko servira nesto ne znaci da treba i da pojedem, sta cu, izbirljiva sam, volim samo najbolje za sebe i za ljude koji me okruzuju... i ne bih "servirala" jelo drugima koje znam da ni ja ne bih jela!
Last edited by LieToMe on 05/07/2011 15:41, edited 1 time in total.
johnny-bravo

#158 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by johnny-bravo »

LieToMe wrote: Ljudi su danas cesto povrsni...u poslu, u prijateljstvu, u ljubavi... I svemu znaju cijenu ali nicemu vrijednost. Ne shvataju da neciji pogled vrijedi vise nego milion nekih uzbudljivih uzdisaja na uho... zarad cega? Zarad uzitka od jedne noci...Hljeba preko pogace?
:thumbup: :thumbup: :thumbup: potpisujem, i samo dodajem da mi je drago vidjeti da jos postoje ovakvi ljudi!!!
1906

#159 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by 1906 »

samo da kazem zapazanje vasih dosadanjih postova :D

sto si mladji - to si ultimativniji - i sigurniji da se poznajes - puno lakse kazes "nikad"

polako - ima jos puno dogadjaja na koje trebate odreagovati :)

ne izjasnjavam se - samo tvrdim da niko ne poznaje svoju kompleksnost do date situacije
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#160 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyblue18 »

juli84 wrote:
Zašto ne bila?
Pa ne prestaje ljubav preko noći.
To mi je isto kao kod "nesretnih" ljubavi, kad nekog voliš a nisi s njim, jel sad ako spavaš s nekim tek zato da osjetiš malo tjelesnog užitka, prestaneš misliti na onog kojeg voliš?
:lol: sreca pa nas ima svakakvih :lol:

Ako bi ti mogla leci sa svojim muzem/momkom nazad u krevet znajuci da je on bio sa drugom i zivjeti normalno nakon tog saznanja svaka ti cast jer ja jos takvu osobu ne upoznah.

Srecom nisam nikada trazila tjelesne uzitke mimo veze nit imam namjeru, mogu spavati samo sa onim prema kojem osjecam ipak nesto.

A hmmm osjecala bih se jako prljavo gledati ga u oci, ljubiti, biti sa njim a znati da sam to uradila i sa nekim onako usput. Gadila bih se sama sebi, pored vec spomenute dvolicnosti, ali eto sta god ciji obraz i dusha mogu podnjeti nek radi.

I da jos ponovim jednom, cim dodje do prevare znaci da u toj vezi nesto ne funkcionise, ako bi meni palo na pamet da skocim na prvog na kojeg naletim i zadovoljim svoje porive znala bih da meni do mog muskarca vise nije stalo u onoj mjeri u kojoj bi trebalo biti i ostavila bih ga istog trena, iako cu ti jos jednom ponoviti da mi ne pada na pamet pasti tako nisko ikada u svom zivotu i prevariti, pametna sam i sposobna da znam kada se moja osjecanja ohlade i da sjednem i porazgovaram i da se preispitam a ne da varam sa strane i zivim u nekoj lafo sretnoj prividnoj vezi.

Ali eto ti ocigledno mislis da se prevarom ne poremeti nista u vezi, mozda je jos i ojaca, svakom njegovo, ali nemoj mene da pokusavas uvjeriti u nesto sto ti zastupas.
Ghost_Rider_XXX

#161 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Ghost_Rider_XXX »

sanabe wrote:
1906 wrote:samo da kazem zapazanje vasih dosadanjih postova :D

sto si mladji - to si ultimativniji - i sigurniji da se poznajes - puno lakse kazes "nikad"

ne izjasnjavam se - samo tvrdim da niko ne poznaje svoju kompleksnost do date situacije

Upravo o ovome razmisljam :)
Istina da se čovjek vremenom, na neke stvari počne reagovati drugačije, posmatrati iz drugog ugla itd. to se zove maturacija, ali isto tako postoje neki principi koji se ne mjenjaju.
Cholina_Lokica

#162 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

Jesu svi nesto liberalni, i otvorenih pogleda na ovoj temi :mrgreen:
ladyblue18

#163 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyblue18 »

Ghost_Rider_XXX wrote:ali isto tako postoje neki principi koji se ne mjenjaju.
Ovo ja pokusavam reci ali ocigledno niko ne shvata.

Tj. shvata ali misli se da ako su oni krsili svoje principe da moramo svi. Jah. :zjev:

A mozda kad napunim 30ak, 40 godina shvatim da mi je muz postao dosadan pa cu otici malo zabave da potrazim van spavace sobe, jos ako on jadan ne daj Boze bude bolestan ili sta vec, ma sto da se ja mucim i zajebavam, sebi sam najpreca jel tako. Jebiga jos sam ja mlada i nezrela. :oops:
fatamorgana

#164 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by fatamorgana »

E sad ja više neznam dal' da priznam il' ne priznam, :?
1906

#165 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by 1906 »

Ghost_Rider_XXX wrote:
sanabe wrote:
1906 wrote:samo da kazem zapazanje vasih dosadanjih postova :D

Upravo o ovome razmisljam :)
Istina da se čovjek vremenom, na neke stvari počne reagovati drugačije, posmatrati iz drugog ugla itd. to se zove maturacija, ali isto tako postoje neki principi koji se ne mjenjaju.

princip bi bio - ne varam
promjena gledista bi bila - od sex jeste prevara - na samo sex nije :D
ladyblue18

#166 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyblue18 »

sanabe wrote:Kakvi ba principi? Pa nije covjek od kamena. Kvarljiva roba ko i sve. Podlozan iskusenjima gluho bilo. Sujetan samo tako ...
Kao sto postoje djevojke koje zbog vjere ne zele imati odnose prije braka tako postoje i osobe koje nece nikada prevariti pa ti i dalje ponavljaj "nikad ne reci nikad".

Kod mene nikad za neke stvari ipak vazi, a to je za one koje iskljucivo ja mogu kontrolisati.
Da li cemo prevariti nije stvar sudbine pa da se kaze "nikad ne reci nikad" nego iskljucivo do nas kao osobe i koliko smo podlozni iskusenjima i koliko postujemo druge a i sebe.

Nema tu neke vele pameti, prosto je.

Ostalo, savrsenosti ne postoje nit ce ikada postojati ali nemaju veze sa temom sada.
cava

#167 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by cava »

Ispod nečijeg avatara sam pročitala nešto tipa, vremenom sam naučio kako pažljivo koristiti riječ "nikad" :roll:

Vrlo simpa :D
Cholina_Lokica

#168 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

sanabe wrote:
Cholina_Lokica wrote:Jesu svi nesto liberalni, i otvorenih pogleda na ovoj temi :mrgreen:
Nit sam liberalna nit sam otvorenih pogleda. Konzerva sam prava kada su veze u pitanju. I brak, svakako. Ali nagledah se svega, naslusah se svega, a vala i dozivih svasta nesta, zato sad mogu samo reci "Nikad ne reci nikad" jer me zivot naucio, da ne garantujem , da se ne zaklinjem , ma da ne tvrdim nista , bas nista. Kakvi ba principi? Pa nije covjek od kamena. Kvarljiva roba ko i sve. Podlozan iskusenjima gluho bilo. Sujetan samo tako ...
NE POSTOJI savrsena veza. Ni brak. Sve je to malo ljubav, malo kompromis, malo navika, kasnije malo djeca, malo racuni , zivot i hajd...i sad ja/ti u takvoj vezi. braku i on dodje mrtav - hladan i kaze mi/ti da me/te prevario? I ti ispade guska ako ga ne ostavis, naravno. I ja i svaka. Jel bas tako lako prekinuti? Zatraziti razvod. Ono cut, haj mrs, i gotovo.
Ja ne bih voljela da saznam, a ako bih to uradila, ne bih priznala.
Ma ja sam bas sto dozivih svasta, i nagledah se postala iskljuciva sto se tih stvari tice, moje je moje i odabij :mrgreen:
Ok nije savrseno, samo mi nije ok prica, eto divna ljubav sve super divno krasno funkcionise, ispunjavamo jedno drugo u podpunosti, i neko se sapleo i sletio slucajno na neciji organ, jes' aha
fatamorgana

#169 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by fatamorgana »

"sanabe"
Ja ne bih voljela da saznam, a ako bih to uradila, ne bih priznala.
Priznade ti na kraju, :run:
madner

#170 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by madner »

Ako neko ponekad pojede piletinu ne znaci da ne misli da je janjetina najbolja. Primite to sportski. :D
pustopoljina

#171 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by pustopoljina »

ovdje ima zena koja 8 godina njeguje bolesnog muza...bolesnog u smislu vezanog za krevet...kateter, patka...ma sve...on nikad nece ozdraviti. palijativna njega i sve je slabiji... unazad 3 godine u istoj kuci zivi njen novi partner.
to je u jednom selu...prvo su se svi zgrazavali, a sad su navikli. svi su oni tu negdje malo iznad 50 godina...mozda zena ima oko 45.
ona je rekla da nece nikad ostaviti muza...tj. nece dok je ziv...ali da njoj treba i covjek na kojeg se moze osloniti, da bi funkcionisala.
Mannequin

#172 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Mannequin »

ladyblue18 wrote: Kao sto postoje djevojke koje zbog vjere ne zele imati odnose prije braka tako postoje i osobe koje nece nikada prevariti pa ti i dalje ponavljaj "nikad ne reci nikad".

Kod mene nikad za neke stvari ipak vazi, a to je za one koje iskljucivo ja mogu kontrolisati.
Da li cemo prevariti nije stvar sudbine pa da se kaze "nikad ne reci nikad" nego iskljucivo do nas kao osobe i koliko smo podlozni iskusenjima i koliko postujemo druge a i sebe.

Nema tu neke vele pameti, prosto je.

Ostalo, savrsenosti ne postoje nit ce ikada postojati ali nemaju veze sa temom sada.

zelenashica

#173 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zelenashica »

pustopoljina wrote:ovdje ima zena koja 8 godina njeguje bolesnog muza...bolesnog u smislu vezanog za krevet...kateter, patka...ma sve...on nikad nece ozdraviti. palijativna njega i sve je slabiji... unazad 3 godine u istoj kuci zivi njen novi partner.
to je u jednom selu...prvo su se svi zgrazavali, a sad su navikli. svi su oni tu negdje malo iznad 50 godina...mozda zena ima oko 45.
ona je rekla da nece nikad ostaviti muza...tj. nece dok je ziv...ali da njoj treba i covjek na kojeg se moze osloniti, da bi funkcionisala.
Kod mene je bio slučaj da je muž ubio ženu na postelji da bi je se napokon "riješio".... :roll:
pustopoljina

#174 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by pustopoljina »

eto vidis... :roll:
ovo sto ispricah, tehnicki i nije prevara, nego biandrija :)
zelenashica

#175 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zelenashica »

pustopoljina wrote:eto vidis... :roll:
ovo sto ispricah, tehnicki i nije prevara, nego biandrija :)
Šta god da je meni je vala nisko i glupo.
Post Reply