Ministar nije govorio o ispunjavanju pojedinacnih zelja, odnosno svakog ponaosob, vec smo mi kao roditelji oznaceni kao grupa cije se zelje nece ispunjavati. Ministar apriori zakljucuje da su zelje roditelja pogresne i protiv interesa drzave. E pa, ima dosta nas roditelja koji mozemo zdravo i logicki razmisljati i donostiti zakljucke. Zasto ja, kao roditelj koji se trudim i ulazem dosta u svoje dijete, kao gradjanin ove drzave koji placa oko 67% poreza svoje plate na poreze (do nedavno je bilo oko 75%), ne mogu imati zelja za svoje dijete (takodje gradjanina ove drzave)? Ili mozda drzava ima pravih zelja za njega, ja to dobro ne znam raditi? Moje je samo da placam i sutim, jelde.madnessa wrote:ne znam koja drzava ispunjava zelje. drzava treba da obezbijedi normalno okruzenje, sigurnost, prilike za sve i ispunjavanje medjunarodnih konvencija. kada bi drzava ispunjavala zelje svakog ponaosob to bi bio jedan veliki vasar. nigdje na svijetu ne postoji edukativna ustanova koja nema ogranicen broj polaznika i za koje ne treba zadovoljiti kriterije. isto tako iznos koji placamo nije dovoljan da uzivamo bezgranicno u svim aspektima onoga na sto imamo pravo. i zdravstvo i skolstvo i sl. placamo za osnovne uslove. zelje i prohtijevi bi se trebali dodatno placati. isto kao da drzavi uplacujemo milione, pa se eto sad imamo pravo ljutiti sto ne mozemo tamo gdje smo zacrtali iako nismo sposobni za to.ententina wrote:Ja izjave, cuj drzava nece ispunjavati zelje roditelja. A sto ne bi? Da li sam ja, kao roditelj, drzavni neprijatelj? Ili sam drugorazredni gradananin? Zbog cega drzava ne bi ispunjavala moje zelje, pa placam joj porez od koje vrlo fino zivi ova slonovska administracija medu kojima i ministar Suljagic. Drzava i ja imamo ugovor, prema kojoj ja njoj placam porez, postujem propise koji su na snazi, a ona zauzvrat treba da stiti mene kao gradanina i da me postuje. Mislim da bi ministar trebao pripaziti prilikom davanja izjava ovakve vrste, mislim da ne samo on vec i vecina ostalih drzavnih namjestenika uopste nema kulture dijaloga i predstave zasto su tu.
Dakle, bez ulazenja zasto je on to rekao i sta je time mislio, jednostavno ova izjava se ne bi mogla nigdje drugo cuti osim u ovoj nasoj maloj klinici.
kad sam upisivala faks primali su 200 ljudi. sve preko 200 je moglo paralelno, tj. da se plati. naravno i ovi su morali da poloze prijemni sa zadanom kvotom. drzava mi je omogucila da studiram besplatno, ali pod uslovom da sam dovoljno sposobna da upadnem u ovih 200 koji garantuju da ce istoj toj drzavi i narodu koji je to platio vratiti talentom, radom i zalaganjem.
Jos jednom, ne zelim da ulazim u razloge i sta je time doticni mislio jer jos uvijek ne posjedujem ugradjen citac misli. Izjava je totalno van pameti. Ministre, pravac na kurs za komunikaciju sa javnoscu!!!