Tvojim sistemom bi se upravo to i dogodilo da najbrojniji narod ima veca prava od ostalih, ili da se dva naroda udruze protiv treceg, sto smo isto tako imali priliku da vidimo.tbv wrote:Po meni je osporavanje koristenja prava gradjana kroz jedan covjek, jedan glas cisti fasizam, i to je jednako fasistickoj drzavi, jer to je rezultat genocida, apartheida i segregacije... Normalno je da se pod gradjanska bez uslovna drzava shvata prava svakog gradjanina, a to se samo moze sprovesti kroz demokratsko sredstvo jedan covjek, jedan glas. Suprotno tome onda nije gradjanska vec opet etnicka, nacionalna ili torovska drzava u kojoj bi jedan narod ili tor imao vise prava od ostalih, jer bi, naprimjer, njihovih 200.000 glasova bilo isto sto 2.000.000 glasova drugog tora ili naroda, sto je u stvari isto sto imamo sad, i sto je nastavak tvoje manipulacije sa ovom anketom.Po meni je jedan covjek, jedan glas u sadasnjem trenutku i sa trenutnom svijescu naroda cista unitarna drzava,
koja bi bila maksimalno nestabilna, jer bi bila rezultat teske majorizacije.
Kao sto se zna Hrvati vec duze vrijeme ne mogu da izaberu svoje predstavnike samo zato sto su nadbrojani.
Ne mozes ili neces da shvatis sta je to majorizacija.
U principu ja mogu da prihvatim da je to tvoja opcija, samo nemoj da farbas ljude i da to prodajes pod gradjansku drzavu, kada to nije. Postoji jasan naziv za to, unitarna drzava. Ako si za to, a ocigledno jesi, zasto je to tesko i zvanicno reci.