Najromanticnija mjesta u gradu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ghost_Rider_XXX

#151 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Ghost_Rider_XXX »

JThomas wrote:tačno, naročito u veneciji ništa ne smrdi, tamo ona voda u kanalima miriše k'o parfem. a nema ni džeparoša ni klošara ni pijanica, samo ljudi u odijelima i kravatama hodaju.

tačno se na ovim temama vidi ko nije dalje od neuma dobacio.
Istina, al' kod nas važi ona da je sve tudje puno bolje, romantičnije, ljepše... :x
JThomas

#152 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by JThomas »

pa venecija i jest kliše romantike, ali sve ono što je gospodin naveo k'o razloge da sarajevo nije za nju vrijedi jedno 5x...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#153 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by ladyblue18 »

Ja mislim da je London najromanticniji grad. :oops: :mrgreen:
madner

#154 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by madner »

Amsterdam je meni pravo romantican. :D
dječak sa šibicama

#155 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by dječak sa šibicama »

ladyblue18 wrote:Ja mislim da je London najromanticniji grad. :oops: :mrgreen:
Kako za koga, ko voli kisu kao romanticnu pojavu, voljet ce i London kao romantican grad.

Svakako lijep, zanimljiv i podcijenjen grad.
ladyblue18

#156 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by ladyblue18 »

dječak sa šibicama wrote:
ladyblue18 wrote:Ja mislim da je London najromanticniji grad. :oops: :mrgreen:
Kako za koga, ko voli kisu kao romanticnu pojavu, voljet ce i London kao romantican grad.

Svakako lijep, zanimljiv i podcijenjen grad.
Ma to je jedna interna forumska zajebancija oko Londona. :mrgreen:
oridjidji

#157 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

armin.i.am wrote:
King_of_jungle20 wrote:
smoki_choko wrote:pa odseli se kad ti je toliko ruzno :-)
ako vec nisi
Samo sam realan. Zar nisam u pravu?
ma u pravu si, grad nam je ruzan, glup, dosadan....
samo smo mi kreteni sto ga volimo i sto bi dali zivot za njega :roll:
ma sarajevo je najgore u ocima nas samih.. valjda sto u svemu oko nas vidimo samo najgore. suvise puno mi poklanjamo paznju ruznim stvarima prije nego onim lijepim...
neki dan (cetvrtak prosli bjese) odem ujutro u carsiju i ne mogu da sretnem naseg covjeka... srecem turke, australce, holandjane, njemce, poljake ili ti ga slovake i druge turiste... tek kod muzickog paviljona sjedoh na kaficu sam da malo kuliram i gledam preko principovog gaze turisti i slikaju se... nisu to bili ni prvi ni zadnji koje sam sreo to jutro kako slikaju nas grad. a nas mosnjo sere po sopstvenom gradu koji jedva i da zna, oni ispod marin dvora srasli sa svojim fazama i asfaltskim oazama, ovi iznad marindvora nisu se usudili da prosetaju dalje od carsije, pa se izgube po pomenu visegradske kapije, pitaju gdje je to...
Mr. Brightside

#158 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Mr. Brightside »

tako i treba :)
Averus

#159 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Averus »

oridjidji wrote: ma sarajevo je najgore u ocima nas samih.. valjda sto u svemu oko nas vidimo samo najgore. suvise puno mi poklanjamo paznju ruznim stvarima prije nego onim lijepim...
neki dan (cetvrtak prosli bjese) odem ujutro u carsiju i ne mogu da sretnem naseg covjeka... srecem turke, australce, holandjane, njemce, poljake ili ti ga slovake i druge turiste... tek kod muzickog paviljona sjedoh na kaficu sam da malo kuliram i gledam preko principovog gaze turisti i slikaju se... nisu to bili ni prvi ni zadnji koje sam sreo to jutro kako slikaju nas grad. a nas mosnjo sere po sopstvenom gradu koji jedva i da zna, oni ispod marin dvora srasli sa svojim fazama i asfaltskim oazama, ovi iznad marindvora nisu se usudili da prosetaju dalje od carsije, pa se izgube po pomenu visegradske kapije, pitaju gdje je to...
:thumbup:

Tužno, ali potpuno istinito... Inače, naš mentalitet je takav - sve tuđe je bolje, a sve naše ne valja...
A isto tako, kad neko sa strane uputi na sitnicu koja nije uredu, onda je branimo i napadamo ga vilama i bakljama... :-)

:bih: :bih: :bih:
Bebelo

#160 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Bebelo »

madner wrote:Amsterdam je meni pravo romantican. :D
"In the city of Amsterdam
you can find a lot of fun;
the Dam square and Laitce plain
this is something I can't explain.
There is a crowd crazy and loud,
in a distance I hear a drum
calling me to come to
Amsterdam." :D
idealnolosa

#161 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by idealnolosa »

Zmajevac :D
Sticker

#162 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Sticker »

Registrovah se zbog ove teme.....koji ste vi papci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a zasto nije romanticno setati carsijom, pa i kad ti pridje cigo sa parfemom.......nasmijete se oboje, njega ignorises, vama lijepo......zasto nije romanticno sa huma gledati gradske lego kockice, onako rastrkane, nabacane.....pa kad se svjetla u gradu upale, pa nebo treberi od hiljada sijalica........zasto nije romanticno prosetati vilsom.....kako li meni nikad ne pridjose ti mangupi da pocnu kavgu ( ko ti je kriv sto izgledas ko da cucnes kad piskis :lol: :lol: )
ne znam fakat ko bi kroz c fazu setao i sta se tamo ima setati....:S
malo pogresno dozivljavate romantiku, previse ste filmova gledali.....
romantika nije mjesto, nije vrijeme, nije pjesma, svijeca, romantika je osjecaj, pogled....ona tisina sto stvara nervozu, jer hoces nesto da pricas, a ne znas sta bi da se ne provalis.....romantika je kad uberes najruzniji cvijet iz onih gradskih saksija pa joj ga das.....mislim cvijet :P
vas je problem sto furate pricu o fol ljubljani, zagrebu, beogradu.....ja svjetskih ljudi xD
romantika je ba kola od marku kod nje ispred ulaza u 9 navece, i kad se prsti ispreplicu.......kad je otpratis kuci taksijem, a onda se po najvecoj kisi pjeske vracas kuci jer nemas prebijene........pa te onda ona pita jesil pokiso....jok, nisam:D
i da, sarajevo je mozda najromanticniji grad na svijetu, ako grad ikako moze biti romantican......u sarajevu ima i tisine gdje treba, i cigana sa parfemima, i kabadahija i mangupa i klosara i lopova.....i oni su romantika sarajeva.....
naucite uzivati u pravim i malim stvarima, mojne vise price tudje sladje........
de malo djevojcicu za rukicu pa setnja, pa do bbi.a na pisanje, pa opet setnja.......
pa kad tvoji gdje odu, na internet, nadji kakav recept zaHeban pa sta skuhaj.....i bez svijeca, bez icega, napravi sendvic....nemoj ni film pustati.....pricajte, ugasi svijetlo pa navalite......obuci trenerku ujutro pa je otprati pjeske kuci, cmokni je, tivra se kuci......da vidis osjecaja.....padnes ba u sevdah ko sljiva u....:D
pretjerah, jelde:D
Marilyn

#163 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Marilyn »

jedan trg u Briselu je veoma romantičan
pa onda krstarenje Senom
:)
kunja

#164 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by kunja »

King_of_jungle20 wrote:
idealnolosa wrote:
Una ragazza wrote: Sta je romanticno - Tabija, Vilsonovo, Vrelo Bosne?? Ne znam vala, meni se ne moze uporedit sa gornjim gradom, zrinjevcem ili kalemegdanom...
Kada hocu malo romantike onda moram otici na Kalemegdan sa deckom.Ako ne,onda ga nemam odvesti na neko romanticnno mjesto :?
Strasno,pa sta ces vise romanticno od pucketanja vatre u kaminu,lagane muzike,svijeca na stolu u nekoj kucici na Bjelasnici na nekih minus 20 :)
Sta je to u Sarajevu romanticno?

Setnja pored smrdljive Miljacke, koja je uvijek puna smeca?
Da nije romanticno, setnja Carsijom gdje te na svakih 10 metara spopada CIGANIJA nudeci ti razne "vodenaste" parfeme za tebe i tvoju MADAM?
Da nije romantika setnja po C fazi gdje se bojis da ti iz ZIDA ne iskoci kakav nafiksani JUNKIE trazeci ti mobitel "samo da zovne jarana da ga pokupi"?
Zar nije ROMANITKA odvesti djevojku na setnju Vilsom, a na pola puta te presretnu ULICARI zeljni kavge i belaja (licno iskustvo)?
Zar nije ROMANTIKA odvesti djevojku/momka na HUM gdje mozete sjediti satima i uzivati u prekrasnom pogledu na okolna brda i kuce koje su kao LEGO kockice poredane po njemu?
Zar nije ROMANTIKA odvesti djevojku u RESTORAN "KOD KEME", udarati po pivi po citavu noc, i meziti sa pijanicama grada SARAJEVA?

POENTA:

Nema ROMANTIKE u SARAJEVU! :lol: :lol: :lol:
Ma ostavi mi C fazu :P. Džankija ima svugdje, pa i tu. Ja prošetam po C fazi sa svojim dragim, povedemo svog bebača i nigdje mi drugo ne može biti ljepše nego tu.
dječak sa šibicama

#165 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Marilyn wrote:jedan trg u Briselu je veoma romantičan
pa onda krstarenje Senom
:)
Ljepse je krstarenje Dunavom kroz Njemacku, pa na svakoj "okuci" po jedan dvorac :P
Attitude

#166 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Attitude »

Sticker wrote:Registrovah se zbog ove teme.....koji ste vi papci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a zasto nije romanticno setati carsijom, pa i kad ti pridje cigo sa parfemom.......nasmijete se oboje, njega ignorises, vama lijepo......zasto nije romanticno sa huma gledati gradske lego kockice, onako rastrkane, nabacane.....pa kad se svjetla u gradu upale, pa nebo treberi od hiljada sijalica........zasto nije romanticno prosetati vilsom.....kako li meni nikad ne pridjose ti mangupi da pocnu kavgu ( ko ti je kriv sto izgledas ko da cucnes kad piskis :lol: :lol: )
ne znam fakat ko bi kroz c fazu setao i sta se tamo ima setati....:S
malo pogresno dozivljavate romantiku, previse ste filmova gledali.....
romantika nije mjesto, nije vrijeme, nije pjesma, svijeca, romantika je osjecaj, pogled....ona tisina sto stvara nervozu, jer hoces nesto da pricas, a ne znas sta bi da se ne provalis.....romantika je kad uberes najruzniji cvijet iz onih gradskih saksija pa joj ga das.....mislim cvijet :P
vas je problem sto furate pricu o fol ljubljani, zagrebu, beogradu.....ja svjetskih ljudi xD
romantika je ba kola od marku kod nje ispred ulaza u 9 navece, i kad se prsti ispreplicu.......kad je otpratis kuci taksijem, a onda se po najvecoj kisi pjeske vracas kuci jer nemas prebijene........pa te onda ona pita jesil pokiso....jok, nisam:D
i da, sarajevo je mozda najromanticniji grad na svijetu, ako grad ikako moze biti romantican......u sarajevu ima i tisine gdje treba, i cigana sa parfemima, i kabadahija i mangupa i klosara i lopova.....i oni su romantika sarajeva.....
naucite uzivati u pravim i malim stvarima, mojne vise price tudje sladje........
de malo djevojcicu za rukicu pa setnja, pa do bbi.a na pisanje, pa opet setnja.......
pa kad tvoji gdje odu, na internet, nadji kakav recept zaHeban pa sta skuhaj.....i bez svijeca, bez icega, napravi sendvic....nemoj ni film pustati.....pricajte, ugasi svijetlo pa navalite......obuci trenerku ujutro pa je otprati pjeske kuci, cmokni je, tivra se kuci......da vidis osjecaja.....padnes ba u sevdah ko sljiva u....:D
pretjerah, jelde:D
nisi vala pretjerao
ni sekunde
HomeSweetHome

#167 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by HomeSweetHome »

Sticker, men' se čini da si malo pretjer'o al' poenta je OK :thumbup:
ladyblue18

#168 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by ladyblue18 »

HomeSweetHome wrote:Sticker, men' se čini da si malo pretjer'o al' poenta je OK :thumbup:
:) :thumbup:
Marilyn

#169 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Marilyn »

Mejtaš je romantičan. :)
dječak sa šibicama

#170 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Danas je romanticno jer je kisno... gdje god, u gradu.

sad cu ja opet na mahalsku romantiku :D kad zapada ova dosadna sarajevska sipulja, niz avlije teku potoci vode, nema ljudskih glasova osim tu i tamo, a u olucima jednolicni zvuk dobovanja kise..
šcki

#171 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by šcki »

psydelija wrote:
Una ragazza wrote:Meni Sarajevo ne spada ama bas nikako u romanticne gradove, bez obzira koliko je neko zaljubljen...
Sta je romanticno - Tabija, Vilsonovo, Vrelo Bosne?? Ne znam vala, meni se ne moze uporedit sa gornjim gradom, zrinjevcem ili kalemegdanom...
uporedjujes nesto sto se neda uporediti...sarajevo je pariz za beograd i zagreb sto se romantike tice!!!

kalemegdan je prljav... u jesen prenatrpan liscem (smece) koje niko ne cisti... zagreb je ok., ali nsita posebno, gradova kao zagreb u nemackoj i austriji imas na desetinu... isti stil gradnje, slicne katedrale i betonske naslage....

sarajevom dominira osmanska, austrougarska, komunisticka i arhitektura novije istorije... sarajevo ima planine za kojima placu stranci, sarajevo je olimpijski grad, sarajevo ima oskarovca, sarajevo je jedini (veci) grad u svetu koji nema mekdonald... sarajevo je prezivelo najduzu opsadu koju pamti moderna istorija... sarajevo jednom recju ima dusu (toplinu) kao retko koji grad na planeti!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

I nema cigana koliko Bg ,u Bg ima vise cigana nego beogradjana! :lol:
Sarajevo je najljepsi grad,najromanticniji grad onima koji ga vole,a oni koji ga mrze,da je kao i sam Pariz,nasli bi mu mane i razlog da ga blate,zato mi nije jasno sto ne odsele u Bg ili Zg kad je toliko lepo i romanticno tamo???? Samim tim bi i nama ovdje bilo automatski romanticnije i ljepse! :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#172 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Truba »

meni su ZG i BG pravo fini

u BGu sam bio samo u februaru
a u ZG u januaru i junu
nije loše
mrtva kokoš

#173 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by mrtva kokoš »

psydelija wrote:
sarajevom dominira osmanska, austrougarska, komunisticka i arhitektura novije istorije... sarajevo ima planine za kojima placu stranci, sarajevo je olimpijski grad, sarajevo ima oskarovca, sarajevo je jedini (veci) grad u svetu koji nema mekdonald... sarajevo je prezivelo najduzu opsadu koju pamti moderna istorija... sarajevo jednom recju ima dusu (toplinu) kao retko koji grad na planeti!!!
samo da repliciram na ovo :mrgreen:
Una ragazza

#174 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Una ragazza »

idealnolosa wrote:
Una ragazza wrote: Sta je romanticno - Tabija, Vilsonovo, Vrelo Bosne?? Ne znam vala, meni se ne moze uporedit sa gornjim gradom, zrinjevcem ili kalemegdanom...
Kada hocu malo romantike onda moram otici na Kalemegdan sa deckom.Ako ne,onda ga nemam odvesti na neko romanticnno mjesto :?
Strasno,pa sta ces vise romanticno od pucketanja vatre u kaminu,lagane muzike,svijeca na stolu u nekoj kucici na Bjelasnici na nekih minus 20 :)
Ko je to rekao??? To sto meni nije romanticno, ne znaci da i tebi mora biti...neko ne voli planine recimo i zimu :)

Za moj pojam, nije romanticno i kapak, jednostavno ne odise tim necim...ali to je just my opinion :)
3dom

#175 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by 3dom »

Una ragazza wrote:
idealnolosa wrote:
Ko je to rekao??? To sto meni nije romanticno, ne znaci da i tebi mora biti...neko ne voli planine recimo i zimu :)

Za moj pojam, nije romanticno i kapak, jednostavno ne odise tim necim...ali to je just my opinion :)
Mislim da se tebi nisu velike ljubavi dogodile u sarajevu pa ti je radi toga sarajevo neromanticno :)
Post Reply