Nije OFF zato sto je to prva Valterovska ministarska ostavka. Bila je sinoc kod Senada gost 15 minuta.Pera Trta wrote:Možda je OFF, ali molio bih te da mi malo pojasniš slučaj ili da daš link gdje se govori o njegovoj pozadini. Znam za ekspresnu ostavku ministrice koja je, u par svojih nastupa na TV BPK koja sam upratio preko neta, na mene ostavila iznenađujuće povoljan dojam...ali šta je pozadina, koji se njen potez nije svidio vrhu SDP-a (koji se koliko znam nije promijenio još od prvih izbora prije više od 20 godina) u Goraždu? Na goraždanskim zvaničnim stranicama ne mogu naći ništa, već se samo konstatuje ostavka i objavljuju zvanična saopštenja.vivaldi wrote:
Zanima me kako komentarises ostavku Platformske (SDP) ministrice za rad, soc. politiku itd. u BPK Dalile Klovo nakon samo dva mjeseca jer cim je pokusala da rijesi prvi problem koji je detektovala s vrha su joj rekli da "okrene glavu"?
Zena (ili djevojka) ne znam kako da je nazovem - ima mozda 35 g. Ima jaci CV od skoro svih Federalnih ministara. Cini mi se da je na poziciju ministra otisla iz Visokog sudskog i tuzilackog vijeca.
Elem, puna entuzijazma vratila se u rodni grad da pomogne sa svojim znanjem. Prva stvar koje se dofatila je Centar za socijalni rad gdje je skontala neke nezakonitosti u vezi djece (i hraniteljstvo je spominjala).
S obzirom na brojne nezakonitosti koje je primjetila, trazila je da se stvari vrate na pocetak. Tada su joj "s vrha trazili da okrene glavu" (njene rijeci).
Pitao je Senad sto je odmah dala ostavku - ona rekla da nije dosla da okrece glavu vec da rijesava probleme, da su na prvom problemu trazili da odustane, a jos su djeca u pitanju.
U Sarajevu je takodjer radila i na nekom Projektu (koliko sam skontao prije ministrovanja), ali su joj sada porucili da "najvjerovatnije" nece moci nastaviti rad na istom. Sada je trenutno nezaposlena.