I onda doš'o Valter,...

Locked
vivaldi

#151 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Pera Trta wrote:
vivaldi wrote:

Zanima me kako komentarises ostavku Platformske (SDP) ministrice za rad, soc. politiku itd. u BPK Dalile Klovo nakon samo dva mjeseca jer cim je pokusala da rijesi prvi problem koji je detektovala s vrha su joj rekli da "okrene glavu"?
Možda je OFF, ali molio bih te da mi malo pojasniš slučaj ili da daš link gdje se govori o njegovoj pozadini. Znam za ekspresnu ostavku ministrice koja je, u par svojih nastupa na TV BPK koja sam upratio preko neta, na mene ostavila iznenađujuće povoljan dojam...ali šta je pozadina, koji se njen potez nije svidio vrhu SDP-a (koji se koliko znam nije promijenio još od prvih izbora prije više od 20 godina) u Goraždu? Na goraždanskim zvaničnim stranicama ne mogu naći ništa, već se samo konstatuje ostavka i objavljuju zvanična saopštenja.
Nije OFF zato sto je to prva Valterovska ministarska ostavka. Bila je sinoc kod Senada gost 15 minuta.

Zena (ili djevojka) ne znam kako da je nazovem - ima mozda 35 g. Ima jaci CV od skoro svih Federalnih ministara. Cini mi se da je na poziciju ministra otisla iz Visokog sudskog i tuzilackog vijeca.

Elem, puna entuzijazma vratila se u rodni grad da pomogne sa svojim znanjem. Prva stvar koje se dofatila je Centar za socijalni rad gdje je skontala neke nezakonitosti u vezi djece (i hraniteljstvo je spominjala).

S obzirom na brojne nezakonitosti koje je primjetila, trazila je da se stvari vrate na pocetak. Tada su joj "s vrha trazili da okrene glavu" (njene rijeci).

Pitao je Senad sto je odmah dala ostavku - ona rekla da nije dosla da okrece glavu vec da rijesava probleme, da su na prvom problemu trazili da odustane, a jos su djeca u pitanju.

U Sarajevu je takodjer radila i na nekom Projektu (koliko sam skontao prije ministrovanja), ali su joj sada porucili da "najvjerovatnije" nece moci nastaviti rad na istom. Sada je trenutno nezaposlena.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#152 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

kako god da se zove svaka joj čast :thumbup: ...jebeš zemlju đe žene imaju veća muda od "muškijeh"
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#153 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Pera Trta »

Pa da, jasno je. Mlada, obrazovana žena, sa stvarnim radnim iskustvom, ali očito nevična političkim gadostima, čija je jedina greška bila što je zaista htjela raditi svoj posao. Što se malom goraždanskom Zlaji, očito nije svidjelo. Kako pjesnik reče:

Biće u cara prepuno telo,
Šiće mu carevo novo odelo,
Glavom će svojom svako da plati
Ko pita: "Care, koliko je sati?"
vivaldi

#154 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:kako god da se zove svaka joj čast ...jebeš zemlju đe žene imaju veća muda od "muškijeh
Nema ona nikakve koristi od "svaka ti cast". Zena je zbog etickih principa cijelu svoju karijeru ugrozila. Njoj se sada sistem sveti i revansira gdje god moze.

Ovakvi se ljudi moraju na neki nacin Zakonom zastiti. To jedino moze OHR da uradi. Da preuzme na neki nacin brigu o egzistenciji ovih ljudi. Ko ce poslije ovakve price staviti sve na kocku? Niko!

Mah..Sve ti je ovo prica o Kurti i Murti. Ustvari, sjahao je Kurta da uzjase Valter.
vivaldi

#155 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Evo dame:

Image

Uploaded with ImageShack.us

S obzirom da ce vec sutra pasti u zaborav, neka bar danas na forumu ostane aktuelna (mozda doduse bude sutra kod Bakira :D )
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#156 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Pera Trta »

vivaldi wrote:
JoseMujica wrote:kako god da se zove svaka joj čast ...jebeš zemlju đe žene imaju veća muda od "muškijeh
Nema ona nikakve koristi od "svaka ti cast". Zena je zbog etickih principa cijelu svoju karijeru ugrozila. Njoj se sada sistem sveti i revansira gdje god moze.

Ovakvi se ljudi moraju na neki nacin Zakonom zastiti. To jedino moze OHR da uradi. Da preuzme na neki nacin brigu o egzistenciji ovih ljudi. Ko ce poslije ovakve price staviti sve na kocku? Niko!

Mah..Sve ti je ovo prica o Kurti i Murti. Ustvari, sjahao je Kurta da uzjase Valter.
Što je najgore, umjesto nje će, kao i do sada, staviti nekog aparatčika, koji će samo klimati glavom, a ko je gazda-zna se.
Kako rekoh, stvarno mi se žena svidjela u prvim nastupima, ima stav, ima gard, što se i na videu sa Senadom vidi (koji treba pogledati, bez obzira na i ovdje prisutni poznati Hadžifejsov papanluk).
Pera Trta

#157 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Pera Trta »

Inače link za intervju sam našao na najposjećenijoj goraždanskoj news-stranici gorazdeonline.com, indirektno, preko googla.
Interesantno, kada idete direktno preko naslovne stranice tog portala, ne možete ovu vijest naći (iako se svaki novi članak ili vijest automatski stavi na naslovnu). Ne može. Ne da Ždanov.
"Care, care, gospodare....koliko je sati?"
vivaldi

#158 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Pera Trta wrote:Kako rekoh, stvarno mi se žena svidjela u prvim nastupima, ima stav, ima gard, što se i na videu sa Senadom vidi (koji treba pogledati, bez obzira na i ovdje prisutni poznati Hadžifejsov papanluk).
Sjajno si to primjetio. Zaboravio sam bio ja napisati. Iako je Haretovac pokusavao hinjski izvuci od nje da pocne maximalno pljuvati po SDP-u, ona to nije uradila. Samo razocarenje i nista vise. Tek je pred kraj izgovorila da je iz SDP-a, ali i to nisam siguran da li je to senad rekao ili ona..
Pera Trta

#159 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Pera Trta »

JoseMujica wrote:kako god da se zove svaka joj čast :thumbup: ...jebeš zemlju đe žene imaju veća muda od "muškijeh"
Da, da dodam, gospođica se zove Delila Klovo :)
vivaldi

#160 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Pera Trta wrote:
JoseMujica wrote:kako god da se zove svaka joj čast :thumbup: ...jebeš zemlju đe žene imaju veća muda od "muškijeh"
Da, da dodam, gospođica se zove Delila Klovo :)
Juce neko napisa, pod teoretske uspjehe nove vlasti (s obzirom da konkretnih uspjeha nema), kako nova vlast "radi dubinska skeniranja i analize zatecenog stanja" jer se boze moj, to se nije radilo zadnjih 20 godina.

Kao sto vidimo iz prilozenog, nakon uradjene "dubinske analize" slijedi "okretanje glave" :lol: :lol:
vivaldi

#161 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

El Vanjcho wrote:vec im je glavna ambicija imitirati velikog Vodju, verbalno i vizualno. Ali i to samo kuci pred ogledalom, da Vodja ne primjeti
:thumbup:

Nesto ovako

Image

Pera Trta

#162 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Pera Trta »

vivaldi wrote:
El Vanjcho wrote:vec im je glavna ambicija imitirati velikog Vodju, verbalno i vizualno. Ali i to samo kuci pred ogledalom, da Vodja ne primjeti
:thumbup:

Nesto ovako

Image

Kada gospodar postane Car, svi će mu redom ući u čmar...
vivaldi

#163 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Image

Image

JoseMujica

#164 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

El Vanjcho

#165 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by El Vanjcho »

vivaldi wrote:Image

Image

:lol: :lol: :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#166 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Toto »

ih daje samo Valter ..eno i McDonalds doso pa razpo onaj baner-carsaf na Titovoj
jos samo da mi dodjemo
pameti
ko bi nam bio ravan
Skijaš

#167 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:Mah..Sve ti je ovo prica o Kurti i Murti. Ustvari, sjahao je Kurta da uzjase Valter.
Da je SDP isti kao ostali, ta bi se stranka pomirila sa ultimatumima HDZ-a i mi bi sada pred sobom imali još 4 godine istog. Ovako, povuklo se liniju, postavilo tezu da niti jedna od stranaka ne predstavlja čitave narode, tu tezu odbranilo i sada možemo na tom dalje nadograđivati. Što se tiče kriminala i korupcije, ne sumnjam da tih pojava ima, ali sigurno u manjem obimu nego kod ostalih stranaka, pošto je decenijski status opozicionara u velikoj mjeri očistio SDP od oportunista.

Nije svejedno imamo li SDP u vlasti ili neku drugu stranku. Po nekim pitanjima možda i jeste, recimo po pitanju autokratije i odnosa unutar same stranke. Ali po nekim drugim pitanjima, kao što je recimo ultimativni pristup HDZ-a, razlike između Silajdžića i Radončića sa jedne strane i Lagumdžije sa druge, postoje. Odnosno, Lagumdžija možda jeste kučkin sin, ali je naš kučkin sin.
JoseMujica

#168 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

Smučar...zastranio si tita mi :-)
Skijaš

#169 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

JoseMujica wrote:Smučar...zastranio si tita mi :-)
?
JoseMujica

#170 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

Odnosno, Lagumdžija možda jeste kučkin sin, ali je naš kučkin sin.
:-)

isto ovo viču i BANU-ovci i svi ini sljedbenici ublehe za svoje :run:
vivaldi

#171 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Skijaš wrote:pošto je decenijski status opozicionara u velikoj mjeri očistio SDP od oportunista.
Nisu se oni ocisistili od oportunizma, vec je on samo centralizovan u jednu osobu.

Vec dva dana taksativno nabrajam konkretne stvari koje niko nije prokomentarisao, vec se pisu neke apstraktne tirade.
Skijaš wrote:Nije svejedno imamo li SDP u vlasti ili neku drugu stranku.
Nije svejedno samo onima koji imaju direktnog interesa. To ja ne sporim. Naravno da nije isto onima koji su postali ministri nedavno jer im je to, kao sto mnogi napisase, fakticki prvo zaposlenje.

Ja govorim iz perspektive opsteg dobra - govorim o narodu generalno.

Evo sada tebe pitam.

U cemu je razlika kada banjalucka stranacka televizija (javni emiter) rusi drzavnog tuzioca svim i svacim i
kada sarajevska stranacka televizija (javni emiter) rusi drzavnog tuzioca praveci od njega najveceg trgovca oruzja na svijetu? (Molim te imaj na umu da govorimo o osobi kojoj je bezbroj puta dao podrsku usa, britanski, francuski ambasador, OHR itd - najjace svjetske obavjestajne sluzbe)

U cemu je razlika kada Mile autoritativno govori u ime suda i prejudicira sudske odluke iako to uopste nije njegov posao, njegova funkcija, niti bi to smio po zakonu.

i kada ZL kaze nesto ovako prije 1-2 mjeseca

"Odgovorno tvrdim da deložacije neće biti i da će kardinal Puljić ostati u svom stanu", stoji u današnjoj izjavi predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije" http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=15347

ZL nije stranka u sporu, nije advokat, nije ministar pravde, nije gradonacelnik, nije clan predsjednistva...nije cak ni pravo zavrsio!!!!!

On je (zasad) samo predjsjednik jedne politicke stranke, ali ODGOVORNO tvrdi kako ce se zavrsiti neki sudski spor :-) :-) :-)

Jbg, ako je to tebi pozitivna stvar i napredak onda..
Skijaš wrote:Lagumdžija možda jeste kučkin sin, ali je naš kučkin sin.
Ne znam jesi se zajebavo ili bio ozbiljan, pa ovo necu ni komentarisati.
kv99

#172 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by kv99 »

Skijaš wrote:
vivaldi wrote:Mah..Sve ti je ovo prica o Kurti i Murti. Ustvari, sjahao je Kurta da uzjase Valter.
Da je SDP isti kao ostali, ta bi se stranka pomirila sa ultimatumima HDZ-a i mi bi sada pred sobom imali još 4 godine istog. Ovako, povuklo se liniju, postavilo tezu da niti jedna od stranaka ne predstavlja čitave narode, tu tezu odbranilo i sada možemo na tom dalje nadograđivati. Što se tiče kriminala i korupcije, ne sumnjam da tih pojava ima, ali sigurno u manjem obimu nego kod ostalih stranaka, pošto je decenijski status opozicionara u velikoj mjeri očistio SDP od oportunista.

Nije svejedno imamo li SDP u vlasti ili neku drugu stranku. Po nekim pitanjima možda i jeste, recimo po pitanju autokratije i odnosa unutar same stranke. Ali po nekim drugim pitanjima, kao što je recimo ultimativni pristup HDZ-a, razlike između Silajdžića i Radončića sa jedne strane i Lagumdžije sa druge, postoje. Odnosno, Lagumdžija možda jeste kučkin sin, ali je naš kučkin sin.

Da se pristalo na ultimatum zapadnohercegovackog ogranka SNSD-a samo bi najveci optimisti mogli da se nadaju da bi bilo jos 4 godine isto kao do sada. To bi bilo najpozitivnije cemu bi se mogli nadati a svi znamo kako je bilo do sada i u kakva su nas gov*na uvaljivalo "bratsko "nacionalisticko gazdovanje . Najrealinije bi bila situacija jos gore jer su maske uveliko pale davno prije izbora . Ali i da se pristalo na taj ultimatum imao bi istu situaciju da se opet SDP kritikuje , samo ovaj put jer je pristao na ultumatum .
Last edited by kv99 on 19/06/2011 18:29, edited 1 time in total.
popajic

#173 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by popajic »

JoseMujica wrote:

Nemoj tako - BANU svoje zovu " brzi jeleni " :D , sto opet ne pobija tvoju tacnu konstataciju o pozamasnom sljepilu i neobjektivnosti sljedbenika prema " svom" 8)
Skijaš

#174 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

JoseMujica wrote:

Kada uspiju objasniti kako BANU jača BiH, ja ću se složiti sa njima. Ako se za godinu dana ispostavi da je BANU formirana kako bi se otvorilo pitanje ljudskih prava na Sandžaku, to jača BiH jer se tako otvara novo žarište u Srbiji. Ako se za godinu dana ispostavi da je BANU osnovana da se nametne kao alternativa ANUBiH, to je neprijateljski potez. Ali i do jednog i do drugog zaključka se dolazi analizom koliko to koristi a koliko šteti državi. Ne pojedinim narodima, nego državi.

Trenutno, Lagumdžija i SDP više koriste nego što štete državi i zato je SDP prihvatljiv a SBB nije. Sutra ako mi Naša Stranka pokaže da će se agilnije od SDP-a boriti za multietničko društvo, odnosno da će se još jače boriti protiv teze da multietničke stranke ne mogu u vlast dok se ne opredijele koji će narod predstavljati, ja ću glasati za Našu Stranku.

Pa i za Dodika bih glasao kad bi ta bukva pokazala da više od ostalih političara želi multietničko društvo. Očekivati armagedonski sukob sa korupcijom u politički nesređenom društvu je gubljenje vremena. Primjera radi, ako imamo dvije stranke koje su jednako autokratski vođene, ja ću izabrati onu koja može uraditi više za državu.

Kada se izborimo za političku stabilizaciju kroz poraz četnika, glasaću za NS, SDU ili LDS. Za sada, državi je najkorisniji SDP. Na stranu šta ja mislim o pojedinim političarima i gangovima oko tih ljudi.
nosara

#175 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

vivaldi wrote:
"Odgovorno tvrdim da deložacije neće biti i da će kardinal Puljić ostati u svom stanu", stoji u današnjoj izjavi predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije" http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=15347
:lol:

Ovo je argument nizasta...

I ja sam neodgovorno tvrdio da ce tako bit, to je bio mali, lako rjesiv problem, ali potencijalno velika bruka...

Fulio si u ovom slucaju... :-)
Locked